Evet, zaten dinlerin hepsi aslında (en azından ilahi dinlerin) (neyse tartıÅ?ma çıkmasın hepsi deÄ?il birçoÄ?u ) aynı Å?eye hizmet ediyor. Güzel bir yaÅ?am. Yani "Adam öldürme, hırsızlık yapma, yuvanı bozma (hatta günümüzde fakir kesimde en fazla olan Å?ekilde içki içmek yüzünden yuva bozulması, bu yüzden Ä°slam içkiyi yasaklıyor, bu yüzden islam eÅ?i aldatmayı yasaklıyor.) Yani bizim saçma bulduÄ?umuz yasakların hepsi, eÄ?er din yalansa da güzel bir dünya hayatı yaÅ?amamız için. Zaten din konusunu ateist arkadaÅ?larımla tartıÅ?ırken genelde bana bunu söyledir. Ä°slam üzerinden tartıÅ?mıÅ?tık, onlar bana "Bu günah sevap olayları aslında Arabistan'da bozulan yapının düzelmesi için uydurulan bir Å?ey. Aslında toplum yapısı düzelsin diye uydurulmuÅ? bir Å?ey Cennet ve Cehennem, korksunlar da güzel bir topluma ait olsunlar" diyorlardı. Tabiî düÅ?ününce haklı olma ihtimalleri yüksek. Bilemeyiz
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Posted:
Sat Jan 09, 2010 5:17 am
Lord_Feanor wrote:
bu inançların ortaya çıkıÅ? nedeni de insanların kendini güvende hissetme arzusu zaten. en ilkel totemizmden Å?imdiki dinlere kadar tüm inançlarda aynı öÄ?eler mevcut.
Ä°Å?te, eÄ?er belirli bir noktadan bakarsan sırf bu yüzden din iyi bir Å?ey olabiliyor. Mesela South Park'ın bir bölümünde mormonlardan bahsediyordu. Stan mormonluÄ?un sözde peygamberinin yaptıÄ?ı Å?eyleri duydukça kafayı yiyor, bu dine nasıl inanıyorsunuz diye baÄ?ırıp çaÄ?ırıyordu. Sonunda sınıfa yeni katılan ve Stan'in yakın arkadaÅ?ı olan mormon çocuk "Evet, belki gerçekten yanlıÅ? bir dine inanıyorum, belki Joseph Smith gerçekten yalancının tekiydi, ama en azından mutlu bir hayatım var." diyerek dinin asıl önemini ortaya koymuÅ?tur.
Posted:
Sat Jan 09, 2010 5:22 am
benim dinlerle problemim varolma nedenleri deÄ?il zaten. zamanımızda ortaya çıkıÅ? nedenlerinden çok daha farklı Å?eylere alet ediliyorlar olay bu. yoksa isteyen istediÄ?ine inanır bu dünyada sadece iyi insanlar ve kötü insanlar var, dinler olsun yada olmasın.
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum