Dura çok haklısın, aslında Türk uyarlamalarıyla ilgili ayrı bir baÅ?lık açmak lazım. KaraoÄ?lanlar gerçekten iyidir ben Tarkanların da çekildiÄ?i yıllara göre içerdiÄ?i Å?iddet ve cinsellik açısından farklı bir yerde olduÄ?unu düÅ?ünürüm.
Ayrıca zamanında Zagor, Teks, Kızılmaske gibi filmler çekmiÅ?ler. Ã?oÄ?unun kopyası kaybolmuÅ? ve yokolmuÅ?. Zagor'u seyretmiÅ?tim Zagor'la ilgisi yoktu. Ã?te yandan Kaptan Swing uyarlaması gayet iyidir.
Kaptan Swing rolünde o zamanların jönü Salih Güney, Mister Blöf rolünde komedi filmlerinin vazgeçilmez kötü adamı Ali Å?en (Å?ener Å?en'in babası), Gamlı BaykuÅ? rolünde aynı zamanda çizgi roman çizen Süleyman Turan var.
Bir de Ustura Kemal uyarlaması vardı, dizi ya da televizyon filmi olarak. Haldun Sevel kendi oynamıÅ?tı yanılmıyorsam. Zaten kendi baÅ? karakterin tipini sanatçı kendinden esinlenmiÅ?tir.
Resimleri ararken aynı isimde bir vücutçu buldum sadece isim benzerliÄ?i mi yoksa bu sporla uÄ?raÅ?mıÅ? mı bilemiyorum.
Posted:
Thu Jan 14, 2010 5:37 am
en iyisi bu oldu herhalde..
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
The Dark Knight ile çoÄ?u kiÅ?inin neden sevemediÄ?ini anlayamasam da Batman Begins bana göre en iyi çizgi roman uyarlamalarıdır. Biri asıl kahramanın nasıl kahramana dönüÅ?tüÄ?ünü muhteÅ?em bir kurgu eÅ?liÄ?inde anlatırken, biri de esas kötünün nasıl esas kötü olması gerektiÄ?ini muhteÅ?em bir kurguyla anlatır...
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum