Posted:
Tue Dec 15, 2009 2:23 am
Bakırköy'de kapatılan megavisyon'dan sipariÅ? ile almıÅ?tım. Güzel bir kitaptı.
_________________ Kendi doÄ?anı öÄ?ren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman baÅ?layabilir. Kendini reddetmek herÅ?eyi reddetmektir.
beyaz elmalar kitabı insana hayatı sorgulatıyor gerçekten hayatta mıyız nedir hayatta olmak baÅ?ka bir hayat hayatlar varmı
herkesin hayat anlayıÅ?ı farklıdır sonuçta, uzayda baÅ?ka bir varlık için biz ölü olabiliriz belki de, o yüzden bu tür Å?eylerle hayatı sorgulamamanı öneririm, elinde bir hayat var, yaÅ?a onu, sorgula aynı zamanda ama bu sorgulama "aslında ölümüyüz" diye olursa, hayattanda zevk almazsın bir süre sonra. Ayrıca sen dememiÅ?sin zaten ama yine de bu tür konularda "doÄ?ruyu buldum" diye dolaÅ?an tipler vardır her zaman onlarada buradan sesleniyorum, her insanın doÄ?rusu kendinedir! oh be
bu baÅ?lıÄ?ı yeni gördüm ve görür görmez aldous huxleyden Å?u söz aklıma geldi
belki de bu dünya baÅ?ka bir gezegenin cehennemidir
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
Posted:
Mon Jan 25, 2010 4:02 pm
Dragon_Knight wrote:
bu baÅ?lıÄ?ı yeni gördüm ve görür görmez aldous huxleyden Å?u söz aklıma geldi
belki de bu dünya baÅ?ka bir gezegenin cehennemidir
Ã?yle bir yorum var aslında. Cehennem denen yer dünya ve cennete ulaÅ?ana dek -buna tanrıya varmak ya da dünya düzleminden kurtulmak da diyebiliriz-, dünyada yaÅ?am savaÅ?ı veriyorsun. Yenilmeyenler bu azaptan kurtuluyor. Yenilme olayı biraz göreceli, her Å?eye raÄ?men kötülüÄ?e karÅ?ı iyi deÄ?erleri savunabilenler yenilmeyenler olabilir.
Reenkarnasyonu da bu görüÅ?e göre yorumlayabiliriz, sen bu hayatında baÅ?aramazsan tekrar cehennemde (yani dünyada) doÄ?uyorsun ve baÅ?tan baÅ?lıyorsun her Å?eye. Taa ki doÄ?ru deÄ?erleri bulana dek sürüyor cehennemdeki savaÅ?ın. Aslında ahiret olayını da bireysel düÅ?ünebiliriz. Her ölümün bir ahiret, dünyaya (cehenneme) geri dönüyorsun veya tanrıya (cennete) ulaÅ?ıyorsun.
Belki de bu dünyadan kurtulunca baÅ?ka bir boyuta geçiyorsun her Å?ey baÅ?tan baÅ?lıyor, böyle böyle boyutlar atlayarak ilerliyorsun. Ama sonunda bir Å?eye varmak lazım ki her ne kadar din kitapları "Rabbinize ulaÅ?acaksınız" deseler de tanrıya ulaÅ?ınca ne olacak... Her Å?ey bitecek mi yoksa yeni Å?eyler mi baÅ?layacak. Ama tanrıya ulaÅ?ınca biter herhalde yau. Neyse saçmalamadan bitireyim bu yazıyı. Zaten soru neydi benim yanıt ne oldu.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Posted:
Tue Jan 26, 2010 12:05 am
Possessed wrote:
Belki de bu dünyadan kurtulunca baÅ?ka bir boyuta geçiyorsun her Å?ey baÅ?tan baÅ?lıyor, böyle böyle boyutlar atlayarak ilerliyorsun. Ama sonunda bir Å?eye varmak lazım ki her ne kadar din kitapları "Rabbinize ulaÅ?acaksınız" deseler de tanrıya ulaÅ?ınca ne olacak... Her Å?ey bitecek mi yoksa yeni Å?eyler mi baÅ?layacak. Ama tanrıya ulaÅ?ınca biter herhalde yau. Neyse saçmalamadan bitireyim bu yazıyı. Zaten soru neydi benim yanıt ne oldu.
WoW da end game olmak gibi daha sonra yeni paket gelir muhtemelen. iÃ…?te;
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum