Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Devrimk'den kısa filmler.
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Devrimk'den kısa filmler. View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 12:21 am Reply with quoteBack to top

Bu baÅ?lıktan eskiden yaptıÄ?ım kısa film ve animasyonları paylaÅ?acaÄ?ım sizlerle.

Sinek Adam.
    Image
    2003-2004 yıllarında yaptıÄ?ım bir kısa film
    Ã?zet:
    Ã?ılgın bilim adamı ıÅ?ınlama aracı yapar fakat kullanacaÄ?ı sırada kabine bir de sinek girer, olaylar geliÅ?ir.
    http://www.youtube.com/watch?v=S5Z9MqLFt5M

"Kara �rumcegin İntikamı"
    Image
    2000 yılında oyuncaklarla yapmaya çalıÅ?tıÄ?ım bir stop-motion film.
    Ã?zet:
    Kara örümcek Ã?rümcek adamın sevgilisini kaçırır, Ã?rümcek adam eski dostu Batman'den yardım istemeye gider olaylar geliÅ?ir.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZwlQ73xbRoY

Zaman ayırıp izleyen herkese teÅ?ekkürler.

Last edited by devrimk on Thu Jan 28, 2010 7:07 pm; edited 2 times in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 4:47 am Reply with quoteBack to top

süpe bi kahraman olmuÅ? ne diyim Very Happy sinek adam....

Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 5:53 am Reply with quoteBack to top

Ã?ekimleri ve anlatımı çok beÄ?endim ama final çok zayıf olmuÅ?. Bilimadamının sineÄ?e dönüÅ?tüÄ?ü anda benim için sonu belli olmuÅ?tu ve tahmin ettiÄ?im son geldi.

Ä°lla bu Å?ekilde bitirilecekse ben olsam son sahneye Å?öyle bir Å?ey eklerdim.

Spoiler:
    Å?aplaktan sonra kamera geniÅ? bir açıya geçer, bir bilim adamı elinde bir sineklik tutuyordur. Kamera yaklaÅ?ır ve vıııız vıııız vııııız diye güler. Anlarız ki sinek de bilim adamı olmuÅ?tur. He heh hee.."

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 6:57 am Reply with quoteBack to top

Bogus wrote:
    Spoiler:
    Å?aplaktan sonra kamera geniÅ? bir açıya geçer, bir bilim adamı elinde bir sineklik tutuyordur. Kamera yaklaÅ?ır ve vıııız vıııız vııııız diye güler. Anlarız ki sinek de bilim adamı olmuÅ?tur. He heh hee.."

Ben de böyle bir Å?ey bekliyordum açıkcası Razz
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 8:31 am Reply with quoteBack to top

BaÅ?tan belirtmemiÅ?im 1986 yapımı Cronenberg'in "The Fly" filmini aÅ?aÄ?ı yukarı herkes bilir diye düÅ?ünmüÅ?tüm.

Ã?te yandan Bogus ve AlenthasLeasess bahsettiÄ?i son bu filmin 1958'deki ilk çevriminde mevcut. Aynısı olmaması için iki filmden de farklı bir son yapmıÅ?tım. HoÅ? bilim adamı hiç bir sonda makus talihini yenemiyor.

Bu filmleri bir seri olarak yapmak istemiÅ?tim fakat kısmet olmadı. Her bölümün sonunda bilim adamımız ölecekti. Ã?rneÄ?in görünmezlik iksiri yapıp içtikten sonra otobüs altında kalarak ya da kendini küçülttükten sonra bir kedi tarafından yenilerek gibi.
    Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 8:34 am Reply with quoteBack to top

Ahah, aslında seri yapma fikri güzelmiÅ? ya.

HoÅ?muÅ?, bilhassa sineÄ?i oynayan arkadaÅ? çok yetenekli Razz Sessiz film havası falan var, güzel olmuÅ?, ben beÄ?endim. (+rep Razz )

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 8:45 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    BaÅ?tan belirtmemiÅ?im 1986 yapımı Cronenberg'in "The Fly" filmini aÅ?aÄ?ı yukarı herkes bilir diye düÅ?ünmüÅ?tüm.

Ã?te yandan Bogus ve AlenthasLeasess bahsettiÄ?i son bu filmin 1958'deki ilk çevriminde mevcut. Aynısı olmaması için iki filmden de farklı bir son yapmıÅ?tım. HoÅ? bilim adamı hiç bir sonda makus talihini yenemiyor.

Bu filmleri bir seri olarak yapmak istemiÅ?tim fakat kısmet olmadı. Her bölümün sonunda bilim adamımız ölecekti. Ã?rneÄ?in görünmezlik iksiri yapıp içtikten sonra otobüs altında kalarak ya da kendini küçülttükten sonra bir kedi tarafından yenilerek gibi.

Evet, o filmi duymuÅ?tum. Babam hep bahsederdi "Sinek" diye bir film vardı (nedense ilk bahsettiÄ?inde "Snake" anlamıÅ?tım) Å?öyleydi böyleydi, diye. Babamın favori filmlerinden biri olsa gerek. Videoyu gördüÄ?ümde o filmden esinlendiÄ?ini tahmin etmiÅ?tim zaten.

Bu arada seri Å?eklinde olması iyi fikir aslında.
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 9:14 am Reply with quoteBack to top

Hop Hop! Filmin 58 versiyonunu biliyorum. Aslında CronenbergÂ?inki ile çok da farklı deÄ?iller. Her ikisinde de hikayeyi insanın gözünden dinliyoruz. Birinde sineÄ?in uzuvları insanda beliriyordu, diÄ?erinde yavaÅ? yavaÅ? geliÅ?en bir dönüÅ?ümdü söz konusu olan Ancak her ikisi de dediÄ?im gibi insanın gözündendi. Esasında bir anlamda Dr Jekyll - Mr Hyde hikayesiydi. Ä°nsanın canavara, ya da nasıl anlatayım, daha çirkin bir Å?eye dönüÅ?mesi, onun iradesine boyun eÄ?mesi üzerineydi.

Oysa senin filminde bilim adamı topyekün bir sineÄ?e dönüÅ?üyor. Ya da zihnin sineÄ?in bedenine taÅ?ımayı baÅ?arıyor. Ancak mantık burada doÄ?al olarak diÄ?er kabinde ne olduÄ?unu sorguluyor.

Ä°Å?te bu yüzden benim sonumda bilim adamı gibi konuÅ?an sineÄ?i gözlemleyen sinek zihnine sahip bilim adamı olurdu ve bunu filmin sonunda anlardık. Bu sebeple benim söylediÄ?im son ile filmin ilk çekiminin sonu bir deÄ?il. Ben burada sineÄ?in gözünden bakıyorum çünkü.

Ve hatta, senin filminin bir avantajı daha var bu anlatımda. Ä°nsan kulaÄ?ı bir vızıltı duyuyor ve sen bunu bize yazı ile çeviriyorsun. Belki de bilim adamı sinek bedeninden vızıldıyor ve bizim sinek insan kulaÄ?ı ile bu sedi duyup bilim adamının ne söylediÄ?ini anlıyor. Ancak yeni bedeninde mutlu sinek bilim adamını Å?apÅ?ak ile duvara yapıÅ?tırıyor. Böylece yeni bedeninin sırrını kendisinden baÅ?ka kimse bilmiyor ve olay çılgın bilim adamının delirip konuÅ?mayı unutması ve vızıldamaya baÅ?laması olarak anılıyor.

Halbuki bilim adamı bir sinek.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 5:27 pm Reply with quoteBack to top

Orada basit bir yanlıÅ? anlama olmuÅ? sineÄ?i öldüren bizim bilim adamımız deÄ?il asistanı. Bunu sadece yazıyla belirtebildim çünkü filmde benden baÅ?ka oyuncu yoktu.
    SineÄ?in ne demek istediÄ?ini sadece seyirci olarak biz anlıyoruz, asistanı için sadece vızıldayan bir sinek.

Spoiler:
    1958 filminde sineÄ?in kafa ve kolu insana, insanınki sineÄ?e geçiyordu. 1986 filminde sineÄ?in vücudu yok olup insanın içine karıÅ?ıyordu. Benim filmde ise insanın vücudu yok olup sineÄ?in içine karıÅ?ıyor.

Sizin söylediÄ?iniz sonu kötülemek için deÄ?il neden o sonu tercih etmediÄ?imi yazdım. Basit bir komedi filmi, üzerinde çok tartıÅ?maya da gerek yok aslında.
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 8:14 pm Reply with quoteBack to top

Kendimi yanlıÅ? ifade ettim sanırım.

SineÄ?i öldüren bilim adamının asistanı. Orası gayet net anlaÅ?ılıyor filminde.

Benim demek istediÄ?im filmin sonu benim dediÄ?im gibi bitseydi, o zaman senin anlatım Å?eklinin bu sonun daha da güçlü olmasını saÄ?layacaÄ?ıydı. Filminde; Bilim adamı sineÄ?in bedenine karıÅ?tıktan sonra, sürekli sineÄ?i gördüÄ?ümüz sahnelerde el kamerası kullandıÄ?ın için sanki birisi izliyormuÅ? ve biz onun gözünden görüyormuÅ?uz izlenimi veriyorsun. 86 versiyonundaki gibi bir dönüÅ?üm yok, karÅ?ımızda direk sineÄ?i görüyoruz ve bu yüzden de seyircinin kafasında acaba bilim adamına ne oldu sorusu doÄ?uyor. Bu haliyle bir anda bedenleri aynı kalan ama zihinleri yer deÄ?iÅ?tiren filmlerdenmiÅ? gibi oluyor.

Zira:
    Spoiler:
     86 versiyonunda sadece beden deÄ?il, zihin de yavaÃ…? yavaÃ…? bir sineÄ?e dönüÅ?üyordu -aslında insan-sinek karıÅ?ımı bir zihne ve bedene-, Yani derine itilse de insan zihni kalıyor ama sinekleÃ…?meye, canavarlaÃ…?maya baÃ…?lıyordu.

Senin anlatımının ise benim önerdiÄ?im sona faydası Å?u:

El kamerası sürekli alttan alta "acaba kimin gözünden bakıyorsun" düÅ?üncesi verdiÄ?i için ve seyirci olarak vızıltı duyduÄ?umuz halde yazı ile bu vızıltıların anlamını çözebildiÄ?imiz için, benim fikrim, filmin sonunda aslında "sineÄ?in zihnine sahip bilim adamının" gözünden baktıÄ?ımızı anlasaydık bence daha güzel olurdu. Ama senin sonunda deneyden sonra -oyuncu olmamasının da verdiÄ?i zorunlulukla, sineÄ?e asistanın gözlerinden baktıÄ?ımızı anlıyoruz. Ve asistanın bahsi de ilk defa filmin sonunda geçiyor.

Hangi programla yaptıÄ?ını sorabilir miyim?

Not: Benim sonum benim sonum demekten ben de irite oldum ama yanlıÅ? anlaÅ?ılmamak için böyle demek zorunda kaldım. Ã?ok fazla oturduÄ?um yerden ahkam kesip emeÄ?e sanki böyle ortak oluyormuÅ?, beÄ?enmez havalara giriyormuÅ? gibi olduÄ?umun farkındayım ama gerçekten filmi beÄ?endim ve aklıma gelen Å?eyi paylaÅ?mak istedim.[/code]

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 26, 2010 10:51 pm Reply with quoteBack to top

Vegas video diye bir program, sanırım sonradan Sony firması satın almıÅ?. Bu tip eski film efektlerini çok güzel yapıyordu. (30'lu yıllar, 70'li yıllar ya da sadece eskitme gibi.)

Mutlaka daha da geliÃ…?tirmiÃ…?lerdir:
    http://www.sonycreativesoftware.com/vegaspro
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 7:08 pm Reply with quoteBack to top

"Kara �rumcegin İntikamı"
    Image
    2000 yılında oyuncaklarla yapmaya çalıÅ?tıÄ?ım bir stop-motion film.
    Ã?zet:
    Kara örümcek Ã?rümcek adamın sevgilisini kaçırır, Ã?rümcek adam eski dostu Batman'den yardım istemeye gider olaylar geliÅ?ir.
    http://www.youtube.com/watch?v=ZwlQ73xbRoY
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 9:28 pm Reply with quoteBack to top

Hehehehe, çok güldüm ya, bravo Very Happy
    Dura
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 28, 2010 10:40 pm Reply with quoteBack to top

gayet güzel olmuÅ? devrimk.. keÅ?ke devam etseydin bu iÅ?lere..

özellikle sinek adamdaki abartılı rol kesiÅ?lere ve örümcek amcamın betmeni çaÄ?ırırkenki "betmeeeeeeeen" haykırıÅ?ına bayıldım.. =)

yeni Å?eyler yapmalısın bence..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Apr 23, 2010 11:02 pm Reply with quoteBack to top

Cd'leri karıÅ?tırırken üç boyutlu bir çizgi film denememi buldum.

http://www.youtube.com/watch?v=MHKInTLfLnU

Bu film 02-06 AÄ?ustos 2004 tarihleri arasında Ä°stanbul Kısa Filmciler DerneÄ?i ve Umut Vakfı iÅ?birliÄ?iyle gerçekleÅ?tirilen BÄ°REYSEL SÄ°LAHSIZLANMA-YAÅ?AMA HAKTANIYIN konulu Kısa Film ve Animasyon Sokak Gösterimlerimine katılmıÅ?tı.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum