Author |
Message |
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 2:11 am |
|
Ayrı bir baÅ?lıÄ?ın artık açılması gerektiÄ?ini düÅ?ündüm. Burada blogdaki yazılardan bahsedebilir, blogu daha nasıl yararlı bir hale getirebileceÄ?imizi tartıÅ?abiliriz. Mesela ben sadece bloga özel olarak mini dizi bir öyküye baÅ?ladım. Sizin de yazılarınızı bekliyoruz ama öncelikle blogu takip ettiÄ?inize dair de yorumlarınızı bekliyoruz... |
|
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 7:19 am |
|
Bloga makale Å?eklinde yazdıÄ?ım Yazmak üzerine Notlar'ı eklemek istiyorum, mesela bunu nasıl yapacaÄ?ım, yönetim mi uygun olup olmadıÄ?ına karar verecek yazımın ?
Edit: Ayrıca bu baÅ?lıÄ?ın açılmasını istiyordum, açtıÄ?ın için saÄ?ol catboy, |
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur. |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 8:37 am |
|
Bloga yazı yazmak için kriterlerimiz pek sıkı deÄ?il aslında. Bu da burada tartıÅ?ılabilir her konuda önerilere açıktır ama Å?u Å?ekilde düÅ?nüyoruz:
Rol yapma oyunları (Fantastik bilim kurgu),
Edebiyat,
Fantastik temalı her türlü sanat
Frpworld ile ilgili olabilecek her türlü konuda yazı
blogda yer bulabilir.
Bir de içeriÄ?in forumdan farklı olmasını saÄ?lamak gerekir gibi geliyor bana. Yani bir blog kuruyorsak bunun bir farkı olmalı. O yüzden hem forumda hem blog'da olmasını anlamlı bulmuyorum. En azından blogda güncelliÄ?ini kaybettikten sonra forumlara koyulmalı bence.
Forumdaki içerikleri aktarmaya kalktıÄ?ımızda blogda bir anda okunamayacak miktarda fazla içerik olabilir. Ama blogların güzel yanı içeriklerinin zamanla gelmesi ve zamanla takip edilebilir yeni Å?eyler olmalarıdır.
Å?imdi ama Å?öyle bir Å?ey yapabiliriz. EÄ?er bu seri devam edecekse bu knouda bir istisna yapabiliriz. (Ne de olsa yazılar bu açıklamadan daha eski) Foruma aktarırız. Yeni eklenen yazıları da sadece bloga koyarak foruma da gerekirse baÄ?lantıyı veririz.
Sizce bu Å?ekilde nasıl olur? |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 8:44 am |
|
Olabilir, ben eklemeyi düÅ?ünüyordum, Yazmak üzerine notlar geniÅ?letilebilmeli, yazarların açık kapı bulmalarını saÄ?lamalı. Å?imdi, Å?öyle ki ben bu yazıların iki tanesini forumda yayımladım zaten. üçüncüyü ise yazıyorum henüz bitmedi.
Birde aklıma Å?u takıldı. Ã?çüncüsünü bloga koynca ilk ikinsinin olduÄ?u yere mi Link vereceÄ?iz yoksa hepsini mi koyacaÄ?ız ? |
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur. |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 8:46 am |
|
Walter'ın yazmak üzerine notlar yazıları yer alabilir aslında, ama foruma konmuÅ? diÄ?er öykü ve Å?iirlerin aynen bloga aktarılmasını ben de pek anlamlı bulmuyorum. zaten tozlanmıÅ? öykülerin yazarları artık siteye girmiyorlar, yani izin alınması gerekir yoksa ayıp olur. ortak öyküler belki denmiÅ?, ama onlar için de çok uÄ?raÅ?ılması gerekir. bir editörün en baÅ?tan düzenlenmesi ve bir öykü Å?eklini alması için uÄ?raÅ?ması gerekecek bu sefer de
bir de blog yazarı unvanının taÅ?ınması için ben ayrıca blog için yazılar yazılması gerektini düÅ?ünüyorum, zaten önceden yazmıÅ? olduÄ?u hazır öykü ve Å?iirleri direk kopyala yapıÅ?tır bana pek de doÄ?ru gelmiyor... Anlatabildim umarım... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 8:46 am |
|
Hepsini koyabiliriz. Normalde yapmak pek mantıklı olmuyor ama zaten 2 tanecik yazı çok da bir Å?ey deÄ?iÅ?tirmez blogda düzenli bir yazı dizisi halinde görünsün.
Froumda yeni yazılan yazılar için baÄ?lantı verebiliriz diye öneride buÅ?unmuÅ?tum. |
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 8:54 am |
|
O yeni yazdıÄ?ım bir yazı dizisi aslında cat, dediÄ?inde haklısın. Ama onu ben 1, 2, 3... Å?eklinde gidebildiÄ?im kadar gideceÄ?im, yani hala yazmakta olacaÄ?ım. Fakat dediÄ?ine aynen katılıyorum. Bu makale Å?eklinde bir yazı olduÄ?u için bloga daha uygun diye düÅ?ündüm.
Forumda yazılan diÄ?er hikaye tarzı yazıların olmaması konusunda katılıyorum. Blog bizim dergimiz gibi olmalı, yeni yazıların yeni makalelerin yeni hikayelerin bulunduÄ?u bence böylesi daha hoÅ? gibi.. |
|
Back to top |
|
|
Lydronk
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 11:08 am |
|
Bana sorarsanız; blog bitmiÅ? projeleri arÅ?ivlemece mekanı olarak da çok fazla iÅ?lev görebilir.
Ã?rneÄ?in ortak hikayeler. DoÄ?ru, bolcana bir kontrolden geçmesi lazım geliyor bunların, ama arÅ?ivlenmesi çok güzel olur. Arayan bulur böylece. Hem okuması daha kolay olur. Zaten bitmiÅ? iki tanecik ortak öykü var; düÅ?ünürsek. Ã?ok da deÄ?il.
Blogu ittirmek lazım bence. Å?öyle mesela, eskinin 'hikaye-makale', 'akademi', 'kitap tanıtımı' kısımlarını blogda derleyebiliriz. Sonra yeni oyun sistemi tanıtmak isteyenler bloga gitsin; bloga yazsın. EÄ?er blog kültürü oturursa gerisini düÅ?ünürüz. Ama bence blog Å?öyle kullanılsın;
-OcakbaÅ?ı'ndaki kimi hikayaleri için "benim bunlarla iÅ?im bitti, bunları arÅ?ivlemek istiyorum!" diyen yazar blog'u kullansın.
-Ben oyun yönetmek oyuncu olmak hakkında bir Å?eyler yazmak; bir sistem ya da kurulum tanıtmak istiyorum diyen kimsdeler blog'a çevirsin bakıÅ?larını
-"Ben felsefe yapacaÄ?ım!" diyenler bloga gitsin.
Sanırım bu kadar benim fikirlerim gibi geldi bana adeta sanki belki de. |
|
|
Dragon_Knight
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Jan 31, 2010 12:02 pm |
|
OcakbaÅ?ına yeni yazılan yeni hikayelerden küçük bir tanıtım yazısı konulabilir bloga ve devamı için foruma link verilebilir.
Edit: Böylece hem blog takip edilir hem de foruma yönlendirmiÅ? oluruz okuyucuları. |
_________________ Neden insanlar bu kadar acımasız ? Neden dostum düÃ…?manımdan farksız ? Neden kaybedilince deÄ?erler anlaÃ…?ılır ? Neden güçlü hep duygularla oynaÃ…?ır?
|
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Mon Feb 01, 2010 1:54 am |
|
Peki nasıl koyacaÄ?ım yazmak üzerine notlaro bloÄ?a.... |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Feb 01, 2010 2:58 am |
|
Å?imdi genel oalrak örnek teÅ?kil etsin diye yazıyorum.
Benle iletiÅ?ime geçtiÄ?iniz zaman ben size gerekli kullanıcı adı Å?ifreyi saÄ?lıycam daha önce wordpress kullanmamıÅ?sanız nasıl kullanılcak bu derseniz beni çevrimiçi yakalarınca size anlatabilirim memnuniyetle.
Å?imdilik Walter bana özel mesajla kullanmak istediÄ?in geçici Å?ifreni bir de e-posta adresini atabilirsen ben hallederim. |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Feb 01, 2010 9:06 am |
|
büyücü savaÅ?ları 2. bölüm "Efla" ile devam ediyor... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Feb 01, 2010 9:29 am |
|
Bakalım catboy bu sefer nası bi karakter hazırlamıÅ? Efla diye
Genelde kötü adamlar ya da zalimler Efla oluyor ama bu sefer neymiÅ? göreceÄ?iz. Yorumumu da bloga yapıyorum. |
|
Back to top |
|
|
Walter
Yönetici
|
Posted:
Mon Feb 01, 2010 10:30 am |
|
Bu arada Blog için katagori olarak Makalede olmalı sadece hikaye ve Å?iir var. O yüzden ben Yazmak üzerine Notlar'ı katagorisiz bir biçimde yazmak zorunda kaldım... |
|
Back to top |
|
|
Dura
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 02, 2010 4:03 pm |
|
gayet baÅ?arılı olmuÅ? Catboy..
her bölümün baÅ?ındaki ve sonundaki fragmanlarına ayrıca bayıldım.. sanki duyar gibiyim fragmandaki diyalogları.. |
_________________ Aurë entuluva...!! |
|
Back to top |
|
|
|
|