Posted:
Mon Mar 01, 2010 4:34 am
Bu arada oyunda MW2'yle de dalga geçiyor bir yerde.
Elemanlar Quadbike kullanırken Haggard hadi yarıÅ?alım diyor.
Sweetwater: "EÄ?er kar motorsikleti olsaydı hiç Å?ansın olmazdı!"
Haggard: "Ama kar motorsikleti deÄ?il! Hem kar motorsikleti hanımevlatları içindir."
Oyun tarihindeki en muhteÅ?em laf sokmalarından biridir herhalde
Posted:
Wed Mar 03, 2010 2:33 am
AlenthasLeasess wrote:
Oyun tarihindeki en muhteÅ?em laf sokmalarından biridir herhalde
Yukarıda belirttiÄ?im Å?ey maalesef ki doÄ?ru deÄ?il... Bunu önceden nasıl fark edemedim bilmiyorum. Tabii ki daha iyisi var!
"He would just send some Spec Ops douchebags with pussy-ass heartbeat monitors on their guns, instead of us!"
Olayı çok iyi açıklıyor Sweetwater Ä°ki oyunda da Rus vs Amerikan savaÅ?ı var, iki oyunda da bol bol karlı bölüm var (gerçi BC2'de sadece bir tanesi Rusyada geçiyor). Fakat B Company öyle özel tim falan deÄ?il, çok kıytırık silahları var, olayları dramatize etmiyorlar, aralarında bazen rasgele tartıÅ?malara giriyorlar. Neyse, silahları kıytırık dediydim, nasıl yani? Ã?yle kalp atıÅ?ı detektörlü silahları yok, termal dürbünlü abidik gubidik silahların yok, PÃ?H, hatta doÄ?ru düzgün destek bile yok! Rüzgarlı / karlı bir bölümde kendi silahını bile göremezken düÅ?manlarını vurmaya çalıÅ?tıÄ?ın yerler oluyor. Gökten mortarlar inerken, toz dumana karıÅ?mıÅ?ken, yeryüzü ikiye ayrılacakmıÅ? gibi sallanırken önünü görme mücadelesi veriyorsun adeta! Jeep kullanıp önünü kar yüzünden göremezken hem düÅ?manlarını alt etmeye, hem yoldan çıkmamaya, hem de uçurumdan düÅ?memeye çalıÅ?ıyorsun, yani bu oyunda ne teknolojiye, ne de baÅ?kasının yardımına ihtiyaç duyuyorsun, her Å?eyi kendin yapmak zorundasın
Sürekli grafiklerden bahsediyorlar mesela. Hep Å?unu duyuyorum: "Modern Warfare 2'nin grafikleri Bad Company 2'yi döver". Böyle insanları boÄ?azlayasım geliyor cidden. Ã?ünkü birincisi oyun daha çıkmadan yorum yaptıkları için, ikincisi ise grafikler sanki çok önemliymiÅ? gibi konuÅ?tukları için. MW2 vs BC2 baÅ?lıÄ?ına dönüÅ?türmek istemiyorum ama (zaten ben yazıyorum kimsenin umrunda deÄ?il ) CoD bir kere Quake motorunu kullanıyor hala. BF ise motorunu bin kere deÄ?iÅ?tirdi. CoD her geçen gün daha kötü oyunlar yaparken (bkz: MW, WaW ve MW2'yi döver) BF her geçen gün kendini geliÅ?tiriyor (bkz: BC2, BC'nin ve 2142'nin aÄ?zını burnunu kırar). Tüm bunların dıÅ?ında en az önemsediÄ?im Å?ey, ama nedense herkesin pek önemsediÄ?i grafikler konusunda BC2 yine daha iyi. Bir kere en baÅ?ta directx11'i destekliyor, frostbite engine 2 ile tamamen yıkılabilir çevre, gerçekçi duman ve hava / vücut Å?artları ve muhteÅ?em sesler bir yana dursun silahların görüntüsü dıÅ?ında her konuda daha iyi.
Anlatayım efendim.
Yıkılabilir çevre: Kır, parçala, hatta ve hatta bütün binayı yık! Aman, dikkat et de yıkarken sen de içinde olma
Gerçekçi duman: Baya gerçekçi lan!
Hava Å?artları: Ä°Å?te efendim kar olsun, yaÄ?mur olsun, rüzgar olsun hepsini on numara görebiliyoruz.
Vücut Å?artları (hö? dediÄ?inizi duyar gibiyim): Mesela diyelim, niÅ?an alıyorsun, di mi? Bir gözünü kapatıp diÄ?erini kısarsın. Heh, kıs gözlerini bakalım, noldu? GörüÅ?ün biraz karardı he mi? Heh iÅ?te! Iron sight dediÄ?imiz niÅ?an alma pozisyonunda ekranın biraz karardıÄ?ını fark edeceksiniz. Bunun yanı sıra Å?arjör deÄ?iÅ?tirirken falan elemanın koluna bir dikkat edin, cidden çok güzel yapmıÅ?lar yahu!
Sesler: Ya bu konuda pek yorum yapamayacaÄ?ım aslında. Benim kıytırık hoparlörlerden bass sesini bile ayırt edemiyorum ben, çok gerçekçi diyorlar ama sesleri için (ezik kaldım yav, keÅ?ke bahsetmeseydim?)
Silahlar: Yav oyundaki tek sorun iÅ?te silahların pek ayrıntısı olmayıÅ?ı. MW2'de silahların vidasına kadar her Å?ey vardı, bunda biraz oyuncak gibi kalmıÅ? o kadar.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum