Author |
Message |
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 9:42 am |
|
http://aegron.yamci.com/ diye bir site açtım. Yunan mitolojisi severler için hoÅ? yazılar bulabilirler. Herkesi bekliyorum |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 9:55 am |
|
Yunan Mitolojisi bence çok overrated Mısır Mitolojisi daha çok ilgimi çekiyor. Hem mis gibi Türk destanları varken Yunan Mitolojisi neymiÅ? ki |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 10:01 am |
|
Ama Anadoluda Yunan Mitolojisinin epey izinin olduÄ?unu unutmamak lazım. Mısırsa bize uzak.. En azından etkisini Anadoluya yayamamıÅ? bir devlet. Açıkçası ben severim Yunan Mitolojisini. HoÅ? hikayeleri vardır. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 10:02 am |
|
Bilemiyorum, Mısır Mitolojisinin daha mistik bir havası var. Yunan Mitolojisini D&D'ye benzetiyorum ben |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 10:14 am |
|
Bu durumda DnD yi Yunan Mitolojisine benzetmek daha doÄ?ru olur sanırım. : ) ) ) ) Elbette etkilenmiÅ?lerdir bence de... Sonuçta DnDnin üretildiÄ?i ABD Yunan kültüründen epey etkilenmiÅ? bir toplum. Ama örneÄ?in Yüzüklerin Efendisi ( onun yazarı ingilizdi gerçi ) çok daha fazla Ä°ngiliz halk öyküleri havası taÅ?ıyan bir kitap yazmıÅ?tı. |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 20, 2010 3:29 pm |
|
Mısırda güzeldir ama benim gözümde yunan mitolojisinin yer ayrı
D&D ciyim ya hani |
|
|
Back to top |
|
|
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Mar 21, 2010 8:12 am |
|
mitolojinin hiç bir türünü sevmiyorum açıkçası, amatörce yazılmıÅ? fantastik senaryolara benziyorlar. Tamam o zamanın insanları Å?imdikiler kadar donanımlı deÄ?il ama devlet yönetimi ve devlet yapısı hakkında bu kadar geliÅ?miÅ? düÅ?ünceleri olan insanların olduÄ?u yerde bu tür sallamaların yapılması komik gerçi Sokrates'i tanrılara inanmıyor diyerekten zehirleyerek öldürmüÅ? olmaları klasik bir bilgisiz ve içten pazarlıklı kalabalık kitle vs. güçlü ideallerin adamları durumunu yaratıyor ama (gerçi güçlü idealler dediÄ?im adamlar bilginin doÄ?uÅ?tan geldiÄ?ini falan söylüyor o da ayrı bi durum) yine de çok garip bu mitolojik senaryolar, komik ayrıca. |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 22, 2010 3:34 am |
|
Yunan mitolojisine ilgisi olanların "Clash of the gods" adlı belgeseli seyretmelerini tavsiye ederim. Ä°lerleyen bölümlerinde Yunan mitolojisinden uzaklaÅ?sa da zevkli bölümler sunmaya devam ediyor. Mesela Middle earth ile Midgard'ın aslında aynı Å?ey olduÄ?unu bu belgeselde öÄ?rendim. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Mar 22, 2010 12:11 pm |
|
Ama Sokrates in hikayesinde bile bildiÄ?im kadarı ile Delfi Kahini ile ilgili ilginç bir nokta vardır. Aslında Delfi Kahinleri Yunan mitolojisinin belki en ilginç yanlarından birisi. |
|
|
Back to top |
|
|
devrimk
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Mar 22, 2010 6:33 pm |
|
Sümer, Mısır ve sonrasında Yunan kültüründeki efsaneler birbirine benzerlikler içerir. Güzel efsaneler diÄ?er toplumlara da bir Å?ekilde adapte olmuÅ?tur. GılgamıÅ?'ın Herkül'e, Dumuzi ve Ä°nanna hikayesinin Habil ve Kabil hikayesine benzerliÄ?i genel olarak bilinenlerdir.
Yüzüklerin efendisine gelince Almanların destanı "Nibelungen yüzüÄ?ü" Siegfried'in hikayesi ile çok büyük benzerlikler içerir. Siegfried'e gelince o da Kral Arthur efsanesine benzerlikler gösteren bir destan kahramanıdır. |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Mar 28, 2010 12:37 pm |
|
Belki açıkçası GılgamıÅ?'ı ben Herkülden daha çok severim. Herkül ne bileyim bana biraz fazla.... babasının desteÄ?i ile iÅ?ler baÅ?aran birisi gibi gelir. Biliyorum babasının desteÄ?i birçok yerde iÅ?ine yaramıyor, çok acı da çekiyor. Yine de ne bileyim bir türlü ısınamadıÄ?ı mitoloji karakterlerinden birisi... Ben mesela Yunan Mitolojisinde Parisi çok severim. Bilgelik, Güç ve AÅ?k arasında seçim yaptıÄ?ında aÅ?kı seçiyor sonuçta... : ) )) |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Mar 28, 2010 8:55 pm |
|
Firble wrote: |
Belki açıkçası GılgamıÅ?'ı ben Herkülden daha çok severim. Herkül ne bileyim bana biraz fazla.... babasının desteÄ?i ile iÅ?ler baÅ?aran birisi gibi gelir. Biliyorum babasının desteÄ?i birçok yerde iÅ?ine yaramıyor, çok acı da çekiyor. Yine de ne bileyim bir türlü ısınamadıÄ?ı mitoloji karakterlerinden birisi... Ben mesela Yunan Mitolojisinde Parisi çok severim. Bilgelik, Güç ve AÅ?k arasında seçim yaptıÄ?ında aÅ?kı seçiyor sonuçta... : ) )) |
Gelecek maddede Paris'i mi yazsam ne? |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Mar 29, 2010 12:30 pm |
|
Yazabilirsin, Paris çok hoÅ? bir karakerdir. |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 30, 2010 2:53 am |
|
Firble wrote: |
Yazabilirsin, Paris çok hoÅ? bir karakerdir. |
Firble isterde Aegron yazmaz mı?
Yazarım Å?u mitolojinin tuhaf yaratıkları baÅ?lıÄ?ı altındaki yaratıklar bitsin onu da yazarım en kısa zamanda |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Apr 12, 2010 3:24 am |
|
Oyungezer'in son sayısında 2 sayfa mitoloji tanrılarından bahsetmiÅ?ler, Zeus'tan baÅ?layarak. God Of War 3 Å?erefine tabi ki de. Aegron özellikle senin ilgini çekebilir... |
|
|
Back to top |
|
|
|
|