nedense 4. editionun kötü yanlarını ön plana çıkaran kiÅ?iler 4. edition düÅ?manı aslında yenilikcilik düÅ?manı gibi görünüyormuÅ? her yerde
neyse bende biraz bahsedeyim burda konudan.
ben 2. edition severim tabiki bu tamamen eski oynadıÄ?ım dm'in tarzını sevdiÄ?im içindir. Bilirsinizki dm-player iliÅ?kisi kurallar bazında çok yoÄ?un 2. edıtıonda.
4. editionun kötü yanları benim acımdan:
Sistem olarak
gerçekten çok sınırlayıcı daha önceki yazılardada bundan deyinmiÅ?ler arkadaÅ?lar, dengeli olması bir sistemi iyi yapmıyor malesef sonuçta ben rp mi en iyi Å?ekilde yaparım ama power play'de tatmin olmalıyım diyen için biraz vasat kalıyor.
yaratıklar gerçekten çok ruhsuz. örneÄ?in yıllardır türlü türlü hikayeler uydurduÄ?umuz gönlümüzde ayrı bir yeri olan lichten "iÅ?te ölü büyücü eee..
necrotic damage verır" gibisinden sanki okuduÄ?un kitap bu yaratık için hiç bir uzmanlık ıcermeyen birisi tarafından yazılmıÅ? gibi.ben bir kitap yazsam mesela akıÅ?kanlar mekaniÄ?i için bu kadar açıklayıcı bılgı verebılırım herhalde "sıvıların hareketıni hesaplamak için kullanılır" bu mudur?
hikaye 2. edıtıonda yada 3. edıtıonda (özellikle 2. edıtıonda) hikayeye önem verilirdi sosyal yaÅ?am,Å?ehirlerin sosyokültürel yapısı,yaratıkların ne yer, ne içer, nası davranır, kac yumurta bırakır, yumurtanın kabugu ne kadar eder gibi hersey vardı sımdı bunun olmaması rpyede yansıyor.
4. edıtıon forgotten realms devamı olarak cıktı fakat artık forgotten realms deÄ?il settingi yapan kiÅ?iler bırakmıÅ? baÅ?kaları devam etmeye çalıÅ?mıÅ? gibi yenı eklenen ki habire bir ırk cıkıyor onu dünyanın neresine koycaklarını bilemiyorlar.
sonuç olarak dmlerın beklentilerini karÅ?ılıyan fakat eski editionun o chaos ortamından zevk alan ölme korkusu ile oynayanlar için çok fazla haz vermeyen bir edition . belkide adı içim oynuyoruz wizards of the coast'ın cıkardıÄ?ı "dungeon and dragon forgotten realms 4. edıtıon" baÅ?ka bir firma bu sistemi cıkarsa kaç kiÅ?i yüzüne bakar bilmiyorum .
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum