Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Titanların Ã?arpıÅ?ması ( Yeni Mitoloji Filmi)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Titanların Ã?arpıÅ?ması ( Yeni Mitoloji Filmi) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 2:03 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar, ben mi mitoloji filmlerini beÄ?enemiyorum bilmiyorum ama bunu da beÄ?enmedim. Oysa ABD sinemalarında neredeyse ilk defa oturacak yer kalmadıÄ?ına Å?ahit oldum.

Å?imdi filmde aslında Titan, yani Yunan mitolojisinde adı geçen Titanlar yok. Ki bunu zaten ilk üç dört dakika da filmde adı geçen Ä°o isimli karakter ( kadın ) bize anlatıyor.

Bunun ötesi güzel bir hikaye, Perseus, Medusa, Andromeda gibi daha önce nerede geçtiÄ?ini bilmediÄ?im karakterleri de tanımıÅ? oldum bu hikayede.

Bu arada hikayeden sonra Ä°stanbullu arkadaÅ?lar Yere Batan Sarnıcına gitmenizi ve oradaki ters dönmüÅ? Medusa heykelini görmenizi öneririm.

Neyse asıl hayal kırıklıÄ?ım Å?uydu. Filmin fragmanını izleyince ben Tanrılara karÅ?ı daha ciddi bir isyan bekliyordum. Yani isyan benim düÅ?ündüÄ?üm kadar ciddi deÄ?ilmiÅ? meÄ?er. Yeni ilk baÅ?larda ciddi görünüyor ama sonra biraz hayal kırıklıÄ?ına uÄ?radım.

Ama zaten hikayenin geçtiÄ?i zamanlardan çok sonra bile Yunan Tanrılarına inanılmaya devam edildi. Dolayısı ile bunu doÄ?al karÅ?ılamalı belki de...

Bu arada filmde çok çok kısaca da olsa Apollon'u gördüm. Sevindim. Aslında Apollon'u pek sevmem, Pan'a yaptıklarından dolayı... Ama onun nasıl bir karakter olarak canlandırıldıÄ?ını görmek açıkçası hoÅ?uma gitti.

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Apr 04, 2010 2:06 pm Reply with quoteBack to top

Filme gidip gitmeme konusunda bu kadar tereddütte iken birde senin yazını okuyunca daha fazla tereddüt ettim ama gidilesi bir film olsa gerek

CLiCKs
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 1:03 am Reply with quoteBack to top

Bana göre de eksikleri var. Ayrıca film kısa gibi geldi? Yoksa ben mi yanılıyorum emin deÄ?ilim. 2.5, 3 saatlik bir film bekliyordum. Ama en azından gidip bir görün eksikleri olsa da filmde geçen olaylar iyi sahnelenmiÅ?. Ä°yi vakit geçirirsiniz.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 1:30 am Reply with quoteBack to top

Fragmanını izlemiÅ?tim, hoÅ? bir filme benziyordu. Ä°zlemek lazım diyorum ama gene bu filmi de kaçıracaÄ?ım gibi geliyor...

Yani o kadar teknoloji var, güzel bir mitoloji filmi yapamadılar yahu. Ã?rneÄ?in Troya filmini mitolojik ögeleriyle izlemeyi çok isterdim. Ä°lyada'yı okuduysanız siz de benim gibi düÅ?ünmüÅ?sünüzdür, bomboÅ? bir filmdi.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 5:16 am Reply with quoteBack to top

Possessed wrote:
    . Ä°lyada'yı okuduysanız siz de benim gibi düÅ?ünmüÅ?sünüzdür, bomboÅ? bir filmdi.

Katılmamak elde deÄ?il bu düÅ?ünceye

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 6:11 am Reply with quoteBack to top

Truva bir mitoloji filmi deÄ?ildi ki, tarihi bir filmdi. Tüm mitolojik kısımları çıkartılmıÅ? salt tarihi gerçeklere dayanan bir filmdi, bu yüzden mitoloji meraklıları bu filmde aradıklarını bulamamıÅ? olsalar da hiç de boÅ? bir film deÄ?ildi. Neye göre bol ödüllü bir filme boÅ? bir film diyorsunuz zaten, anlayamadım sırf mitolojik unsurları çıkartılmasından dolayı mı?
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Wed Apr 07, 2010 8:44 am Reply with quoteBack to top

Zaten mitoloji filmi olmadıÄ?ı için eleÅ?tirdim. Aynı kiÅ?ilerle ve biraz da özel efektle bir daha çeksinler, bayıla bayıla izlerim. Ä°lyada'ya göre çok boÅ?tu, onu demek istedim. Basit bir tarihsel savaÅ? yok orada.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 5:02 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Truva bir mitoloji filmi deÄ?ildi ki, tarihi bir filmdi. Tüm mitolojik kısımları çıkartılmıÅ? salt tarihi gerçeklere dayanan bir filmdi, bu yüzden mitoloji meraklıları bu filmde aradıklarını bulamamıÅ? olsalar da hiç de boÅ? bir film deÄ?ildi. Neye göre bol ödüllü bir filme boÅ? bir film diyorsunuz zaten, anlayamadım sırf mitolojik unsurları çıkartılmasından dolayı mı?

Å?unu taktir etmek gerekirki herkesin fikri farklıdır o yüzden çok kesin bir kanıymıÅ? gibi bi konuyla ilgili fikir söylemenin bir anlamı yok herkese söyluyorum bunu. Catboy'a katılıyorum güzel bir filmdi ve o kadar ödül almasının da bir nedeni var sonuçta kutuya ellerini daldırıp hangi kaÄ?ıttaki filmin ismi çıkarsa onu seçmiyorlar ödül verirken. Ayrıca Truva filminde filmin sonunda Paris Truva kılıcını Roma'nın kurucusu olarak bilinen Aeneas'a veriyordu. Aeneas'ı bilmiyor olabilirsiniz belki ama Truva'dan kaçtıktan sonra önce Kartaca'ya sıÄ?ınan, Kartaca kraliçesi Dido'yu kendine aÅ?ık ettikten sonra Roma'yı kurarken onun desteÄ?ini alarak Roma'yı saÄ?lam temeller üzerine kurmuÅ?tur bir nevi. Zaten bakarsanız yönetim biçimlerindeki senato anlayıÅ?larına kadar Kartaca ve Roma birbirine çok yakın devletlerdir. Ufak bir ayrıntıydı ama hoÅ?tu mesela.
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 12:00 pm Reply with quoteBack to top

Aslında ben de Truva filmini epey beÄ?enmiÅ?tim. Tarih filmleri genel olarak hoÅ?uma gidiyor, mitolojik ögeler hikayeden arınmıÅ? olsa da, mesela Artur üzerine olan filmi de sevmiÅ?tim. Å?imdi de sanırım Robin Hood hikayesini daha hikayemsi noktalarından arındırıp film yapacaklarmıÅ?. DoÄ?rusu klasik Robin Hood hikayelerinde Aslan Yürekli Ricard geldi, sorunlar bitti Å?eklindeki sonları genellikle sevmemiÅ?imdir. Ã?zellikle Ä°ngiliz tarihine bakıp da, Ricard ın ölümünden sonra Robin Hood'un mücadele ettiÄ?i kötü kardeÅ?inin yeniden tahta geçtiÄ?i, ve en sonunda da onun oÄ?lunun kral olduÄ?unu öÄ?renince... ( Tabii Magna Cartayı da onun imzaladıÄ?ını belirtmekte fayda var )

Neyse bu hikayede bol bol, istenmeyecek kadar mitoloji var sanırım. : ) ) ) Mitoloji filmlerini sevenlerin bu yanı hoÅ?larına gidecek sanırım.

Aslında Truva Hikayesinin mitolojik versiyonunda geçen meÅ?hur güzellik yarıÅ?masını filmde görmek isterdim, Yunan Mitolojisinin en sevdiÄ?im olaylarından biridir.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 11:35 pm Reply with quoteBack to top

Ben Troya'ya kötü demedim?! EÄ?er mitolojik öyküyü anlatsalardı tadından yenmezdi onu dedim. Ã?ünkü onun o mitolojik dokusunu çıkarırsanız ortaya basit bir kale kuÅ?atmasından baÅ?ka bir Å?ey kalmıyor. Filmi güzel çekmiÅ?ler, ben de beÄ?eniyle izledim; ama Troya kuÅ?atması destanı olarak izleyemedim. Ä°Å?te Ä°lyada'yı okumamıÅ?lar ortaya çıktı Razz

Bu arada bu akÅ?am gidiyorum Titanların Ã?arpıÅ?ması filmine. Ä°zleyip yorumlarımı paylaÅ?ırım.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Apr 09, 2010 11:52 pm Reply with quoteBack to top

Yav Possesed kardeÅ?, Ä°liyadayı bize Türkçe dersinde ödev olarak vermiÅ?lerdi. Tahmin edersin. Bir kitabı ödev olarak verince, insan hızla kitaptan nefret edebiliyor?

Hani sınavda Hektor'un AÅ?ille dövüÅ?ünün hikayeye kattıÄ?ı sembolik anlam nedir diye sorulduÄ?unda mesela...

Bir de İlyada bana biraz fazla ayrıntılara yer veriyor gibi geldi. Yani hikaye sürükleyici olsa da anlatımı çok sürükleyici bulmadım açıkçası.. Homeros üstaddan özür dileyerek yazıyorum.

Elbette bu kadar yüzyıl, hikaye hala okunuyorsa, muhtemelen benim paylaÅ?amadıÄ?ım bir çekici yanı vardır.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Sat Apr 10, 2010 11:24 pm Reply with quoteBack to top

Ben de ders için zorla okuduÄ?um hiçbir kitabı sevmedim. Zaten Ä°lyada'yı kimseye önermem mutlaka okunmalı diye. AÄ?ır, karmaÅ?ık ve uzun bir kitap. Meraklısı heves edip okumalı. Ama bence okuduÄ?um en iyi kitaplardan biridir. Yazık olmuÅ?... Odysseia da ayrı güzel, Ä°lyada'ya pek benzemiyor aslında. Ã?ykü anlatımı çok çok üstün, günümüz kitaplarından bile müthiÅ?. Düz ilerlemiyor konu, bir geleceÄ?e bir geçmiÅ?e geçiyor. Umarım onu da zorla okutmamıÅ?lardır Firble...

Ya neyse konu neydi nereye kaydı. Filme geçelim:
    Bence müthiÅ? bir filmdi, iyi ki gitmiÅ?im. Yalnız mitolojiyi yorumlamıÅ?lar onu belirtmek lazım. Orijinal mitolojideki olaylar olmuyor. Yani yorumlamalarına bir Å?ey demiyorum, aksine müthiÅ? yorumlamıÅ?lar, çok beÄ?endim. Ama Athena'nın olaylarda bulunmaması bana hayal kırıklılıÄ?ı yarattı. Her öykünün içinde olan bu tanrıçayı unutmaları iyi olmamıÅ?. Hele ki Perseus'un orijinal öyküsünde de ona yardım eden kiÅ?i Athena'dır.

Bir de Kraken adını vermiÅ?ler deniz canavarına; ama Kraken Ä°skandinav mitolojisine ait bir varlık, ona Yunanca bir ad bulabilirlerdi. Zaten bildiÄ?imiz Kraken deÄ?ilmiÅ?, gelince görüyorsunuz.

Kısaca, fantastik bir Å?eyler izlemek isteyenler gidip izlesin, çok iyi filmdi. Ama tekrar belirteyim, mitolojideki öykü deÄ?il bu, oradaki olayların aynısı olmuyor. Mitolojinin yorumlaması diyebiliriz.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Apr 11, 2010 5:16 am Reply with quoteBack to top

Yarın sabah arkadaÅ?larla gitmek için sözlendik. Yarın akÅ?am yorumlarımı yazarım Smile

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Apr 11, 2010 10:03 am Reply with quoteBack to top

Ne yalan söyleyeyim ben fragamanda Kraken i Dragon anlamıÅ?tım. Kraken, Ä°ngilizcede Krakın gibi bir Å?ekinde okunuyor. Filmin fragmanında da Zeus'un Release the Kraken dediÄ?i bir sahne var, ben orda Dragon u bırak dediÄ?ini sanmıÅ?tım..

Bu Kraken Karayip Korsanlarında da ortaya çıkan yaratıktı sanırım, demek ki Perseus öldürmemiÅ? yaratıÄ?ı ya da bir tane daha çıkmıÅ?. : ) )

Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Apr 12, 2010 4:32 am Reply with quoteBack to top

Millet filmi izileyemedim ne yazık ki Sad Umarım baÅ?ka sefere.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum