Ã?zerinde uÄ?raÅ?tıÄ?ım bir dünya hakkında buraya yazı yazacaÄ?ım, uzun süredir dokunmuyordum bu sayede de tekrar elden geçirmiÅ? olacaÄ?ım.
GÄ°RÄ°Å?:
Â?BaÅ?langıçta Gök Tengri insanlıÄ?a yedi kutsal emanet gönderdi. Bu emanetler o kadar uzun zaman önce geldi ki insanlar üçünü kaybetti.
Bazıları bu yedi emanetin onu bulan kiÅ?inin düÅ?üncesine göre teÅ?ekkül ettiÄ?ini söyler, bazılarıysa emanetin geldiÄ?i kiÅ?iyi Å?ekillendirdiÄ?ini.
Cömert Amontehob dev bir kazan buldu. Bu kazan çorak ve bakımsız topraklarına bolluk ve bereket getirdi. Ä°t baraklarla yıllar süren savaÅ?ı sonlandırdı yıllar sürecek bir barıÅ? saÄ?ladı.
Peri kıtasındaki alim Lemorundas onu Å?imÅ?eklere hakim kılacak bir asa buldu. Peri ırkı Å?imÅ?ek gücü ile çalıÅ?an diÄ?er ırkların aklına hayaline gelmeyecek dev makineler ve aletler icat etti.
Kuzey ülkelerinin barbar savaÅ?çısı yiÄ?it Gothar vurduÄ?u her Å?eyi kesen deÄ?diÄ?i savaÅ?çıya onmaz yaralar açan kılıcı buldu. Kuzey barbarları ve yecücler savaÅ? makineleri icat ederek önüne çıkan tüm orduları periÅ?an etti, kuzeyden inerek diÄ?er kavimlere baÅ? eÄ?dirdi ve orta bölgenin tek hakimi oldu.
UluÄ? devletlü büyük hanımız Turan han onu herkesin ulaÅ?mak istediÄ?i felsefe taÅ?ı olarak gördü. Böylece tötonlara cengaverlik, Perilere ilim, uruklara zenginlik gelirken bize de böylelikle erdem düÅ?müÅ? oldu.Â?
Fakir Ã?elebi
Â?Dünya kazan ben kepçeÂ?nin giriÅ?indenÂ?
Dev ahÅ?ap ve metalden oluÅ?muÅ? savaÅ? makineleri ve mancınıklar, yıldırım ve Å?imÅ?ekler içinde bulutların arasında yolculuk eden yelkenliler, saplanınca dikenleri çıkarak düÅ?manının iç organlarını parçalayan kılıçlar, fırlatıldıktan sonra tıpkı bir olta gibi geri çekilebilen bıçaklar, pompalı tüfekler, barutlu silahlar, dev toplar, aÄ?ır buharlı makineler. Bu anlattıklarımız ilginizi çektiyse Ä°stim-Bol tam size göre bir dünya.
TuranoÄ?ullarının etrafa duman saçan binlerce beygir gücündeki tankları ve trenleri, dev silahlarla savaÅ?an yeniçerileri, her tür teknolojiyi silaha çevirmekte usta Tötonlar, eski yöntemlerle savaÅ?an teknolojiyi kabul etmeyen Kama Å?övalyeleri, Perilerden Å?imÅ?ek biliminin sırlarını çalmaya çalıÅ?an Frenk bilim adamları, çöllerin arasında itbarak ve serbarslarla yaÅ?amaya mecbur kalan Uruklar ve uzak doÄ?uda ki garip yecüç, mecücler.
Ayrıca karanlıklar içinde gizlenmeyi seven Hassan Å?ah ve fedaileri, istediÄ?i insanın biçimine bürünebilen meranlar, deli mucitler, deney sonucu yaratılmıÅ? hilkat garibeleri.
Bu tehlikelerle dolu güç savaÅ?ında sizin gibi kahramanlara ihtiyaç var.
Last edited by devrimk on Mon Oct 18, 2010 6:35 pm; edited 4 times in total
Ne zaman baÅ?lıyoruz
Direk daldım konuya ben alenthas böylesi daha ii sanki... Gerçekten çok hoÅ? gözüküyor devrimk tebrik ederim. Oynatırsan sistem olarak ne düÅ?ünüyorsun??
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Ã?lkeler, ırklar, sınıflarla ilgili yazıları da toparladıkça atacaÄ?ım buraya sonrasında oyun açarım. Sistem olarak üzerinde çalıÅ?tıÄ?ımız 3z6 diye bir sistem var ama çok baÅ?langıç aÅ?amasında forumda kolaylıkla tur döndürebileceÄ?im bir sistem uyduracaÄ?ım sanırım.
Ã?lkeler, ırklar, sınıflarla ilgili yazıları da toparladıkça atacaÄ?ım buraya sonrasında oyun açarım. Sistem olarak üzerinde çalıÅ?tıÄ?ımız 3z6 diye bir sistem var ama çok baÅ?langıç aÅ?amasında forumda kolaylıkla tur döndürebileceÄ?im bir sistem uyduracaÄ?ım sanırım.
HoÅ? olacaÄ?ını umuyorum ve beklemeye koyuluyorum
Kolay gele!!
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Posted:
Tue Apr 27, 2010 9:17 am
Enteresan bir tema ile karÅ?ı karÅ?ıyayız! Devrimk, bu tema kime ait? Orasını bilemedim. Senin tasarladıÄ?ın bir dünya mı, cahilliÄ?imi baÄ?ıÅ?layınız.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Posted:
Tue Apr 27, 2010 3:38 pm
Benim de çok hoÅ?uma gitti. Yalın, yakın ve zevkli geliyor kulaÄ?a...
TuranoÄ?ullarının geniÅ? topraklarında ulaÅ?ımın kolaylaÅ?ması için 57 yıldır ülkenin her tarafına demir yolu yapılmaktadır, dolayısıyla bu bölgede yaptıÄ?ım yolculuklar oldukça rahat geçti. Tengri Ä°stemi HanÂ?dan buharlı motorları icad ettiÄ?i için razı olsun. Bu vesileyle aradan geçen zaman içinde buharlı gemiler, trenler, arabalar icad eden cümle alimlere de rahmet ederim.
Turan milleti uzun boyluca olup kuvvetli yapıdadır, buÄ?day tenli, kara kaÅ?lı, kara gözlüler çoÄ?unluktadır.
Yeniçeriler Turan ordusunun cenge davul zurnayla giden neferleridir. Barutlu silahlarda hepsi ustadır, yüz kulaçtan güvercin gözünü vurabileninden, gemilerde kullanılan Å?ahi topları yanlarında taÅ?ıyıp havan topu gibi kullanabileni mevcuttur. Ayrıca Delil denilen savaÅ?ta en önden giden yarım akıllı askerlerin barut fıçısı taÅ?ıdıÄ?ı ve bunu düÅ?manın siperine ya da surun arkasına fırlattıkları zaten dünyaca bilinmektedir. Nice yiÄ?it kaza kurÅ?unuyla barut fıçısı üzerinde patlayarak parça pinçik olarak Å?ehit olmuÅ?tur.
TuranoÄ?ullarında Yeniçeriler kanun ve nizamı korumakla yükümlüdürler, suçlulara verilecek cezaları her mahalleye tayin edilmiÅ? olan kadılar belirler.
Ordumuzun iftiharla söylemeliyim ki gemileri ve tayyarelerinden baÅ?ka ummanaltı tabir ettiÄ?imiz su altında gidebilen gemileri de vardır. Ä°lk ummanaltı gemisini yapan Ä°brahim paÅ?a padiÅ?ahımız 3. AslanÂ?a Å?aÅ?ırtmak amacı ile boÄ?az tarafında gezerken aniden karÅ?ısına çıkmayı hedeflemiÅ? fakat geminin sistemleri iyi çalıÅ?madıÄ?ından olsa gerek hızla çıkınca padiÅ?ahın kayıÄ?ı devrilmiÅ? Ä°brahim paÅ?aÂ?nın da kellesi gidecekken yalvar yakar olmuÅ? araya hatırlı paÅ?alar sokularak canını kurtarabilmiÅ?ti. PadiÅ?ahın kızgınlıÄ?ının geçmesi için tamı tamına onüç sene geçmesi gerekmiÅ? ondan sonra ummanaltı gemileri geliÅ?tirilip ordu bünyesinde üretilmeye baÅ?landı.
Angleslerle en yakın olduÄ?umuz okyanus boÄ?azına kurduÄ?umuz Ä°stim-Bol Å?ehrini anlatmadan geçmek olmaz. Dünyanın dört bir yanını gezip dolaÅ?tıktan sonra tekrar yazıyorum istim motorlarının kalbi Å?anına yakıÅ?ır bir Å?ekilde burada atıyor. Gerek halkın kullandıÄ?ı arabalar, gerek ordunun gemi ve tayyareleri, gerek çalıÅ?an fabrikalar burayı canlı bir motor haline getirmiÅ?. Bundan dolayı uzun süre kalanlarda öksürük nöbeti olur diyorlar ama her akÅ?am kızılcık Å?erbeti içince bir Å?ey kalmıyormuÅ?. Ä°stimbol neredeyse dünyanın merkezinde olduÄ?undan kelli her din, dil, ırktan insan bulmak mümkündür. Aynı zamanda her türlü hilebaz, dolandırıcı da bulunduÄ?undan cüzdanınızı cebinize zincirlemenizde fayda var. Ä°stimbolÂ?da ne ararsanız bulabilirsiniz, bulamazsanız da getirtebilirsiniz.
TuranoÄ?ullarının baÅ?Å?ehri Dakka ise tam bir dinginlik ve sessizlik kenti. PadiÅ?ahtan aldıÄ?ım izinle Â?Kara taÅ?Â?ın olduÄ?u saraya girebildim. Sarayın tam merkezinde bulunan geniÅ? salona girdim etraf süslemeler ve dev avizelerle aydınlatılmıÅ?tı, tam ortada dikine duran dev taÅ? pürüzsüz simsiyah yüzeyiyle etraftan baÄ?ımsız tek baÅ?ına duruyor. Ne kadar süre orada huzur içinde kaldıÄ?ımı bilemiyorum. Ã?eribaÅ?ı gelip beni çıkarttıÄ?ında sanki yeni girmiÅ?tim. Oysa sabah girdiÄ?im saraya çıkarken akÅ?am çökmüÅ?tü.
ARABÄ°LER
Bronz tenli, siyah sürme gözlü, siyah saçlı, ufak tefek ama dayanıklı insanlardan oluÅ?an arabiler olanca sıcaÄ?a karÅ?ın her yerlerini örten siyah bir esvab giyerler. Sonradan öÄ?rendiÄ?ime göre bu giyim tarzını tutuculuklarından deÄ?il de sıcaktan korunmak için yaparlarmıÅ?. Bölge halkının genel olarak Turanların yönetiminden memnun olmasının yanı sıra Cin-Macin bölgesine giden daÄ? yolunu tutmuÅ? Â?DaÄ?ın dedesiÂ? nam isimli Hassan Å?ah TuranoÄ?ullarına savaÅ? açmıÅ?tır. Buradan gelen geçenden kafasına göre haraç alan Hassan Å?ahÂ?ın öl dese ölecek bir fedailer tarikatı vardır ki, bunların katıksız baÄ?ımlılıÄ?ı, hiç bir laf dinlemeyip sadece görevlerini yapmaya çalıÅ?maları yüzünden afyon yutanlara benzetilip HaÅ?haÅ?i denmiÅ?tir. Hassan Å?ahÂ?a göre HaÅ?haÅ?i kelimesinin anlamı baÅ?ka olup Â?Sırrın bekçileriÂ? manasına gelmektedir. Bu haÅ?haÅ?iler Hassan Å?ah vasıtasıyla çeÅ?itli cinayetler iÅ?lemekte düÅ?üncelerine uymayan yöneticileri öldürmektedirler. Ä°Å?ledikleri cinayetler baÅ?kasının üzerine kalmasın diye alamet-i farika olarak da özel bir hançer bırakırlar. Bu hançeri ıÅ?ıÄ?a tutup duvara düÅ?en gölgesine bakarsanız Hassan Å?ahÂ?ın sureti gözükür.
MAÄ?RÄ°BÄ°LER:
Koyu kahve hatta nefti tenli sırım gibidir maÄ?ribiler. Kısa siyah kıvırcık saçları, kalın dudakları vardır. Genelde anadan üryan dolaÅ?ır, bambu tabir edilen ince ahÅ?aplardan oluÅ?muÅ? evlerde yaÅ?arlar. Ergen gençleri Â?ErkekliÄ?e geçiÅ? töreniÂ? dedikleri korkunç bir güç ve cesaret sınavına tutarlar. Ä°ki palmiye aÄ?acını yere kadar eÄ?ip bir koluyla bacaÄ?ını bir aÄ?aca diÄ?er koluyla bacaÄ?ını da diÄ?er aÄ?aca baÄ?larlar. Palmiye aÄ?acını bıraktıklarında ergen erkek olacak kadar kuvvetliyse palmiyeler durur eÄ?er deÄ?ilse delikanlının vücudu ortadan ikiye ayrılıverir.
URUKLAR:
Bir zamanların en büyük medeniyeti olan UrukÂ?u görmeye gittiÄ?imde burada gördüklerimi anlatmaya kalemim kafi gelecek mi bilemiyorum. Timsah denilen aÄ?zı bir metre boyunda dört tane ayaÄ?ı olan yılankavi vücutlu yaratıklar mı dersiniz, derisine mermi iÅ?lemez öküz gibi ama ortada tek boynuzu olan canavarlar mı istersiniz, yoksa bir kulaÄ?ı iki metre, bizim tanklarımız kadar büyük önündeki hortumu bir el gibi kullanıp her Å?eyi tutan sonrada yutan dev hayvanlara mı Å?aÅ?ırırsınız? Her tür garip mahlukat bu kıtaya doluÅ?muÅ? gibi.
Meranların da en çok bu bölgede olduÄ?u bilinmektedir fakat o yılan soyları Å?ekil deÄ?iÅ?tirip istedikleri kılıÄ?a girdiklerinden kesin bir Å?ey söylemek mümkün deÄ?ildir. Bu arada bu yılan soylarından birinin taraf deÄ?iÅ?tirip Uruk halkına yardım ettiÄ?ini öÄ?rendim, büyü ilmiyle uÄ?raÅ?an Â?MertalamissÂ? isimli bu meran Uruk firavunu XVI. AmonhotepÂ?in danıÅ?manlıÄ?ını yapıyordu. Hiç bu ırktan birini görmediÄ?imden bin bir izinle onu görme bahtsızlıÄ?ına eriÅ?tim. Derisi ve gözleri tıpkı yılan gibiydi, konuÅ?urken kelimeleri hafif tıslayarak söylemesine raÄ?men rahatça nalaÅ?ılıyordu. Gayet akıllı ve kültürlü biriydi, öte yandan yılanlardan nefret ettiÄ?im için konuÅ?mamız boyunca gözlerimi kaçırmaktan ve ona bakmamaya çalıÅ?maktan kendimi alamadım. Firavunun ihtiÅ?amlı piramitinde (buradaki dört tabanlı üçgen biçimli dev yapılara böyle diyorlar) Koruma muhafızlarından bir serbarsla ve görevinin istihbarat olduÄ?unu tahmin ettiÄ?im çok güzel bir itbarak bayanla tanıÅ?tım. Serbarslar belki de gördüÄ?üm en iri insansılar. Urukların boyu benden iki karıÅ? uzun olmasına raÄ?men Serbarslar onlardan biraz daha uzun. Ä°nce yapılı esmer kara gözlü urukların tersine serbarslar dev yapılı sarı tüylü sarı gözlüler. Ä°tbaraklar ise oldukça koyu siyah ya da kül rengi tenliler. Benden bir karıÅ? uzun olan itbaraklar narin ve ince bilekli yaratıklar, yürümeleri tıpkı ceylan sekmesini andırıyor.
UrukÂ?un baÅ?kenti olan Thamon en büyük üç piramitin bulunduÄ?u Å?ehir aynı zamanda, bu çölle çevrili bölgede bu dev taÅ?ları nereden getirip bu piramitleri inÅ?a etmiÅ?ler merak etmeden duramıyor insan. Halkı genelde ince altın ya da bronz metallerle süslenmiÅ? beyaz elbiseler giyiyor. Sakalları örmek ve göze sürme çekmek oldukça yaygın.
PadiÅ?ahtan aldıÄ?ım izin sayesinde FiravunÂ?un da iznini alıp Â?Akid sandıÄ?ınıÂ? görmeye gittim.
En büyük piramidin merkezine Firavunun korumalarıyla birlikte girdim, labirent biçimli yollar bilmeyen birinin hemen kaybolacaÄ?ı Å?ekilde yapılmıÅ?tı. LoÅ? ıÅ?ıklı piramitin merkezinde Â?Akid sandıÄ?ıÂ? olanca haÅ?metiyle parlıyordu. Bir küvet büyüklüÄ?ündeki ahÅ?ap sandıÄ?ın etrafını iki altın melek motifi kanatlarıyla kapatmıÅ?tı. Belli ki bu süslemeler sonrasında yapılmıÅ?tı fakat odaya ıÅ?ıltısını veren bu altın süslemeler deÄ?il içindeki ahÅ?ap sandıktı.
CÄ°N-MACÄ°N:
Bu hakkında efsaneler anlatılan cinler ülkesine binbir tereddütle gittim, rüyamda bir Yecüçle bir Mecüçün kavgasının arasında kalıyor Mecüç beni bir kurbaÄ?aya çevirecek büyü yapıyor fakat büyüyü tamamlayamadan Yecüç tarafından öldürülüyor böylece derim kurbaÄ?aya dönüyor, konuÅ?amayıp vraklayarak ne insanlar ne kurbaÄ?alar arasında yer bulamıyor sıkıntılı saatler geçiriyordum. Neyse ki bu kabuslarım gerçek olmadı, büyü ile uÄ?raÅ?an Mecüçlere rastladım ama öyle herkese lanet yaÄ?dıran meymenetsiz tipler deÄ?ildi.
Yecüc mecüçler bir metre civarında çok zeki küçük insanlar. Yecücler insan tenli ve sevimli olmasına raÄ?men kuzenleri mecüçler koyu tenli ve çirkinler kulakları büyük ve sivridir. Yecüclerin kafası mekanik ve matematiÄ?e, mecüçlerin kafası ise hile ve büyüye yatkındır.
Ä°Å?te bu yüzden bu iki ırk birbiriyle anlaÅ?amaz ve sürekli kavga ederler. Bir konuda anlaÅ?ıp gülüp uÄ?raÅ?ırken birden birbirlerine baÄ?ırmaya ve elindekileri fırlatmaya baÅ?larlar. Bu kadar geçimsiz iki ırkın neden bu kadar birbirini sevdiÄ?ini de Â?ying-yangÂ? ile anlatıyorlar. Bu daire oluÅ?turan iki damla sembolü. Biri siyah biri beyaz, beyazın içinde siyah siyahın içinde beyaz olmak suretiyle birer küçük daire daha var, iyi kötünün içinde kötü iyinin içinde demekmiÅ? onların felsefesine göre. Tabii bu açıklamadan hemen sonra ben iyiyim sen kötüsün kavgasına hemen tutuÅ?uveriyorlar. Bu ülkede bitmiÅ? tamamlanmıÅ? çok az iÅ? var. Dev bir tren istasyonu görüyorsunuz yarım bırakılmıÅ?, bir binanın sol taraftan dört katı saÄ? tarafta iki katı çıkmıÅ?, araba yapılmıÅ? fakat hem ön hem arka tekerlerine motor baÄ?landıÄ?ı için gitmiyor daha nice Å?eyler. Mecüçlerin bazıları teknolojiden uzaklaÅ?mak için kendini daÄ?a bayıra vurmuÅ?, Yecüclerin bazıları ise bildiÄ?iniz gibi bizim tarafa geçmiÅ?. Patlamalar, yıkıntılar, dumanlar, metal atıklar ve çer çöp içindeki sokaklardan geçerek Yecüçlerin yaptıÄ?ı tayyarelere doÄ?ru gidiyorum. Umarım kazasız belasız TötonyaÂ?ya varmak nasip olur.
TÃ?TONYA:
Kuzey buz bölgesi:
Â?Tötonya denilen sarı saçlı, mavi gözlü heybetli insanların asıl topraÄ?ı olan daÄ?lık ve karlı bölgede halen medeniyetten nasibini almamıÅ? barbar kavimlerin olduÄ?unu hayretle müÅ?ahade ettim. Ayrıca ormanın derinliklerinde devlerin ve cücelerin, erklerin ve tepegözlerin olduÄ?u insanoÄ?lunun ayak basmaya çekineceÄ?i bir çok bölge vardı. Devler anlatıldıÄ?ı kadarıyla iki adam boyu ve buz beyazı tenli olup o zemheri soÄ?uÄ?unda baldırı çıplak gezerlermiÅ?. Erklerin gerçekten söylendiÄ?i gibi Erlik HanÂ?ın suretinde olduklarını korkuyla izledim. GeniÅ? çeneleri ve domuza benzer diÅ?leri hafif kızıla çalan tenleri vardı, bazıların ise tepesinde tek vbazen çift olmak üzere küçük boynuzlar bulunuyordu. Cücelerin ise cüce denmesine raÄ?men benden en fazla bir karıÅ? kısa olduklarını öte yandan geniÅ? yapıları yüzünden benimle güreÅ? tutabilecek sıklette olduklarını da söylemeliyim.
Ä°Å?te bu bölgenin tehlikesinden mi yoksa keskin soÄ?uÄ?un ayazından mı bilinmez Töton denilen ırk çok sert mizaçlı ve acımasız bir ırktır. Ä°mparator I. Oberheimlich ülkeyi daha ılımlı yönetmesine raÄ?men ReichardÂ?ın kaleme aldıÄ?ı Â?YasamÂ? kanunnamesi hala geçerlidir. Bu kanunnameye göre ordudan ayrı özel bir birlik olan Â?Kara SüvarilerÂ? üstün yetkilere haizdir. Halk bu kara süvarilerden çokça çekinmekte hatta insan deÄ?il gulyabani olduÄ?una dair söylentiler dolaÅ?maktadır.
Söylenti demiÅ?ken ReichardÂ?ın da ölmeyip ölümsüzlüÄ?ü ararken gulyabani olduÄ?u, insan içine çıkamayıp iyileÅ?meye çalıÅ?tıÄ?ı, bunu baÅ?ardıÄ?ında tekrar döneceÄ?i üzerine de bir çok dedikodu iÅ?ittim.
TötonyaÂ?yı gezerken kuzey bölgesinin güney sınırına kurulmuÅ? GotharburgÂ?u anlatmam gerekir. Rivayete göre GotharÂ?ın mezarının üzerine inÅ?a edilen bu Å?ehir yeryüzündeki en ihtiÅ?amlı Å?ehirlerden biri. Hilebaz Yecüç JinsengÂ?in buharlı mortoların imalat planlarını çalıp Tötonlara satmasından sonra buraya büyük bir fabrika kurulmuÅ?. Yaptıkları vasıtalara buharlı sistemleri eklemeyi ihmal etmeyen Tötonlar burada Zeplin adı verilen yassı balona benzer bir aletle çok yavaÅ?ta olsa uçmaktalar. Bizim Tayyarelerimiz kadar hızlı olmasa da büyüklük ve taÅ?ıma kapasitesi olarak en az ikiyüz katı olduÄ?unu söyleyebilirim.
Töton ordusunun genel olarak mekaniÄ?e dayalı oldukça fazla silahı olduÄ?unu belirtmem gerekir. Dev mancınıklar, içine baÄ?lanan hayvanlar vasıtasıyla yürüyen saldırı kuleleri, kızgın yaÄ? püskürten savaÅ? arabaları, biçer döver Å?eklinde insanın kolunu bacaÄ?ını koparacak kuvvette panzerler yapmalarının yanı sıra askerlerinin kılıçlarında hızar fırlatma mekanizması, bıçaklarında olta misali saplandıktan sonra çekme mekanizması mevcuttur. (Bu sistem ahÅ?ap kale duvarlarına tırmanmak için de kullanılmaktadır.) Küçük kalkanları oynar çarklar sayesinde kılıçları kırma yetisine sahiptir ki bunlara Kılıçkıran derler bu diyarlarda. Kalkanın tutulduÄ?u elin sıkılması suretiyle dönen çarklar kılıç kırdıÄ?ı gibi düÅ?manı yaralama amacıyla da kullanılır. Büyük kılıç ve mızraklarında ise saplandıktan sonra arkadaki elin geri çekilmesiyle ince dikenler çıkmaktadır ki bu rakibin iç organlarını parçalamak için çok iyi bir yöntemdir.
Ayrıca savaÅ? alimlerinin insanı nefessiz bırakan, derilerini döken, istifra ettiren türlü çeÅ?it gaz yapabildiklerini de biliyorum. Ä°lginç olan bu tip özel silahların sadece Kara süvariler tarafından kullanılması, ayrıca bu kara süvarilerin yakın dövüÅ? için silahlarının ucunda hızar bulunmaktadır. Bu garip silahların ayrıca kalabalık için alev püskürtme özelliÄ?i de mevcuttur.Â?
TötonyaÂ?da GotharÂ?ın kılıcını görmek için izin almama gerek kalmadı. Gotharburg Å?ehrinin merkezinde halka açık bir Å?ekilde duruyordu kılıç. El ele tutuÅ?an on kiÅ?inin kavrayamayacaÄ?ı büyüklükte bir kayanın ortasına saplanmıÅ?tı, uzaktan bakılabiliyordu ancak. Kılıç bir kiÅ?inin iki eliyle bile kaldıramayacaÄ?ı kadar büyük ve dengesiz görünüyordu.
ANGLESYA:
Tötonların iÅ?gali sırasında hanedan soyundan kimse kalmadıÄ?ı için halen TötonyaÂ?nın yönetimindedirler. Lord ArthoriusÂ?in kurduÄ?u Â?Kama Å?övalyeleriÂ? ülkenin doÄ?usundaki Kama adası ve çevresindeki adalarda hala varlıÄ?ını sürdürmektedir. Amaçları hanedan soyundan birini bulup AnglesÂ?lerin yönetimi tekrar eline almasını saÄ?lamaktır. Bu Kama Å?övalyelerinin ilginç bir hikayesi vardır, Büyük savaÅ? sırasında Angles savaÅ? alimi Meriaddin bir gaz bombası yapacaÄ?ını ve bununla bütün Töton ordusunu mahvedeceÄ?ini krala taahhüt eder. Kolay baÅ?arıya kanan Kral son John MeriaddinÂ?e müsaade verir. Töton ordusu saldırdıÄ?ında Meriaddin imal ettiÄ?i gazları salar fakat hem gazın süresini yanlıÅ? hesap etmiÅ? hem de rüzgarı hesaba katmamıÅ?tır. Gaz Töton ordusuyla birlikte Angles ordusunu da mahveder, askerleri yaÅ?ayan beyinsiz ölüler haline sokar. Ä°ki ordu yıllarca orada savaÅ? etmeye devam eder, bu arada gaz rüzgarla ilerleyerek bazı kasaba ve köyleri de içine alır. Bu bölgede hala bu yaÅ?ayan ölülerden bulunmakta ayrıca burada topraÄ?a gömülen tekrar dirilmektedir. O zamandan beridir o bölgenin adı Â?Ã?lüm VadisiÂ? olarak kalmıÅ?tır. Köydeki karısı ve çocuÄ?u yaÅ?ayan ölü haline dönen Arthorius bir daha teknoloji kullanmamaya yemin ettiÄ?inden kelli hiç bir tür mekanik, buharlı ya da barutlu silah ya da alet kullanmazlar. AÄ?ır zırhları, büyük kalkanlarıyla yavaÅ? hareket etseler de yere yıkılması zor yiÄ?itlerdir.
Bu bölgede yaÅ?ayan ölü haline dönen fakat aklı baÅ?ında kalan bazı insanlarda bulunmaktadır. Derileri kurumuÅ? ve buruÅ?muÅ?, burnu düÅ?müÅ? bu ceset kılıklı yaratıklar halk arasında Â?GulyabaniÂ? olarak anılırlar. Genelde insanları gece yakalayıp yedikleri söylense de AnglesÂ?ya da karÅ?ılaÅ?tıÄ?ım bir Gulyabani makyaj ile kendini gizliyor Å?ehirde diÄ?er insanların arasında yaÅ?ıyordu. Zayıf ve kuru görüntüsüne göre oldukça aÄ?ırdı, deri ve damarların kurumasıyla özgül aÄ?ırlıÄ?ının artıÄ?ını tespit ettiÄ?ini anlattı. Büyük savaÅ?a katılmıÅ? Tötonlardan biriydi ve halkın bahsettiÄ?i gibi korkunç bir yaratık deÄ?ildi.
FRENKÄ°STAN:
Beyaz tenli, kumral, renkli gözlü frenkler ufak tefek ve çeviktirler, bu yüzden akrobasi ve teke tek düellolarda çok baÅ?arılılardır. Heyecanlı ve kabına sıÄ?maz bir yapıları vardır. Dost sofrasında içki içilirken aniden kılıçlar çekebilir, bir süre teke tek kapıÅ?tıktan sonra yorulup tekrar içmeye devam edebilirler. Kılıçla dövüÅ?me harici kasabanın ortasında karÅ?ı karÅ?ıya geçip tabancayla teke tek dövüÅ?tükleri görülebilir. Büyük savaÅ? zamanı Tötonlara karÅ?ı en fazla direniÅ? bu memlekette gösterilebilmiÅ?tir. Ä°Å?gal sırasında zindana atılmıÅ? yöneticilerinde saÄ? kalanları iÅ?gal sonrası tekrar parlementoyu kurarak yönetime geçmiÅ?lerdir.
Frenkler Atalantalılarla ilk temasa geçmiÅ? ırk olmalarından dolayı onların teknolojisine en aÅ?ina ırktır. Nikosla isimli tanıÅ?tıÄ?ım bir bilim adamı kendini Tekno-büyücü olarak nitelendiriyordu. Elektrik ve Å?imÅ?eklerle inanılmaz Å?eyler yaptıÄ?ına Å?ahit oldum: Lamba dediÄ?i küre Å?eklindeki camı elinde tutarak ıÅ?ık saçmasını saÄ?lıyor, elinden elektrik çıkartarak saçlarımı diken diken edebiliyordu. Atalantalıların bilimi üzerine çalıÅ?ıyor ve kesinlikle çözeceÄ?ini iddia ediyordu.
ATALANTA:
AtalantaÂ?ya genelde ziyaretçi kabul edilmez fakat 3. Aslan SultanÂ?ın bana verdiÄ?i belge sayesinde girmek için gerekli izni koparabildim. FrenkistanÂ?a dolum için gelen Å?imÅ?ek toplayıcı gemilerinden birine binerek kıtalarına doÄ?ru yol aldım. Uçan yelkenli deniz yelkenlisinden bir hayli farklı, mideniz bulanmıyor fakat baÅ? dönmesi ve düÅ?me hissi yaÅ?ıyorsunuz. Å?imÅ?ekler çakan bulutların arasından giderken ben oldukça tedirgindim fakat Atalantalı levendler parkta dolaÅ?ıyormuÅ?çasına rahattı. Sanki rüzgar ve yıldırımlar bu ak tenli, gümüÅ? saçlı ince zarif ırkı hoÅ?nut ediyor gibiydi.
AtalantaÂ?ya yaklaÅ?ınca hiç bir Å?ehirde görmediÄ?im yükseklikte binalar gördüm, bunlara ArÅ?yırtan diyorlardı. Tıpkı kullandıkları mızrakları gibi ince uzun bu yapılar bulutlardan yıldırım çekiyordu. Bu sayede geceleri Nikoslanın bana gösterdiÄ?i lambalardan kullanarak etrafı aydınlatıyorlardı.
Atalanta demokrasi denilen bir sistemle yönetilir, Â?Ahi bilgelerÂ?den oluÅ?an konsülleri sayesinde karar alınır. Ayrıca ömürleri uzun olduÄ?undan her otuz yılda bir kösnülün baÅ?kanını deÄ?iÅ?tirirler.
Kendilerinden fiziksel olarak üstün, uzaktan akrabaları sayılabilecek Mulorlar toplumda genelde iÅ?çi-köle sınıfındadırlar. Bazı Å?anslı melorlar kölelikten azad edilme hakkına kavuÅ?abilir. Burada kaldıÄ?ım süre içinde bazı Mulorların bizim pehlivanlar kadar güçlü olduklarını gözlemledim. Mulorlarda Atalanlar kadar uzundur ve kuvvetli çeneleri gür sakalları, açık maviden koyu laciverde kadar giden tenleri vardır.
Burada Atalantaların hiç bir olaya karıÅ?mayıp hatta ortalıÄ?ı kızıÅ?tırarak silah satmasına karÅ?ı çıkan eski Ahi bilgelerden Jaquloindas RousandilÂ?in kurduÄ?u ana karada hiç duymadıÄ?ım Â?AydınlanmıÅ?larÂ? tarikatını duydum. Bu tarikat burada kesinlikle yasakmıÅ?, sonrasında yaptıÄ?ım araÅ?tırmalarda bu tarikatla baÄ?lantıya geçebildim. DüÅ?üncelerine göre AtalantaÂ?da yönetimde olan Atalantalılar aslında MeranlarmıÅ? ve bu yüzden bu tip savaÅ?ı kıÅ?kırtacak iÅ?ler yapıyorlarmıÅ?.
Bu söylentide bir doÄ?ruluk payı varsa o da Atalantalıların Å?imÅ?ek gücüyle çalıÅ?an aletleri bilhassa savaÅ? aletlerini satarak çokça para kazandıkları, ötesi biraz hurafe gibi geliyor.
Fakir Ã?elebi
�Dünya kazan ben kepçe kitabesinden özet�
SavaÅ? posteri fikri çok hoÅ?uma gitti, ama posterin kendisi pek o havayı verememiÅ?. 21. yy'da yapıldıÄ?ı belli oluyor, retro bir çalıÅ?ma olsaydı çok daha uygun olurdu diye düÅ?ünüyorum. Daha basit yani.
Posted:
Tue Apr 27, 2010 10:14 pm
Hımm, Å?imdi yakından baktım, aslında iki tane sorun var sadece. Adamın etrafındaki o parlaklık retro durmuyor, bir de yazılar çok küçük. Yazılar büyük ve çarpıcı olmalı.
Oradan buradan, kes kopyala yapıÅ?tır tarzı bir Å?ey olmuÅ?, Her birinin ne ulusu olduÄ?unu söyleyebilirim, belki de bunu amaçladın bilmiyorum. Gerçek bizim dünya varken, ona benzeyen ayrı bir dünya yaratmak bence vakit kaybı... (Kendim yaptım ondan biliyorum) Ã?ok çok arapça kelimeler kullanmıÅ?sın Ummanaltı umman arapça deniz demektir zaten, Ayrıca, eski yazı yerine arapça yazmıÅ?sın ilginç Osmanlı türkçesi bu duruma daha uygun düÅ?erdi bence., Dünyanda da gerçek bir arap etkisi seziliyor gerçi, açıkcası o haritayı hangi programda yaptıÄ?ın ilgimi çektiÄ° renklendirmeler gayet baÅ?arılı olmuÅ? ben elle çizeceÄ?im diye yapmadıÄ?ım ölçüm hesap kalmıyor.
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum