Author |
Message |
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 5:03 am |
|
.
�lümcül Macera
Birden dairesel duvarı olan bir odada, tam ortadaki yerde daire içinde bir yıldız ve büyüsel sembollerle doldurulmuÅ? bir resmin üzerine, bir ıÅ?ık patlaması eÅ?liÄ?inde diz üstü düÅ?erken buldunuz kendinizi! Bir saniye öncesinde kadim harabelerdeki esrarengiz olayları araÅ?tırmaya giderken, belli ki tuzaÄ?a düÅ?ürüldünüz.
Burası bir kuledir. Ä°lk gelinen oda boyut kapısı odasıdır. Bütün odalar gibi dairesel olan bu odada hiç pencere yoktur ve büyüsel semboller çizilmiÅ? odanın dört bir yanında dört tane, belli ki içine yumruk büyüklüÄ?ünde bir nesne (elmas gibi) konulması gereken oyuk vardır. Bir de duvarda kocaman pirinç bir levhaya kazınarak yazılmıÅ?, belli ki konuklar için bir hoÅ?geldin açıklaması vardır.
Â?HoÅ?geldiniz. Kendinize maceracı diyorsunuz; iÅ?te size hayatınızın macerası! Å?u anda bir adadasınız ve kurtulmanızın tek yolu dört adet büyülü elması bulup duvarlardaki oyuklara yerleÅ?tirerek geldiÄ?iniz yerlere boyut kapısı açmaktır. İçinde bulunduÄ?unuz kule büyüyle korunuyor ve burada emniyettesiniz ama dıÅ?arısı kötü süprizlerle dolu olacaktır. (yazının bu kısmında kroki Å?eklinde, çok basit bir harita çizilmiÅ?) GördüÄ?ünüz gibi adanın tam ortasındasınız. Size bir ipucu: taÅ?ların biri kuzeydeki yanardaÄ?da, biri batıdaki bataklıkta, biri güneydeki piramitin içinde, biri de doÄ?udaki ormanda. Dört taÅ?ı bulun, boyut kapısını açın ve taÅ?ıyabildiÄ?iniz kadar hazineyle evinize dönün. EÄ?er bunu baÅ?arabilirseniz, size bu macerayı yaÅ?attıÄ?ımız için bize dua edeceksiniz, çünkü sizi öldürmeyen Å?ey daha güçlü yapar!Â?
Kule iyice araÅ?tırıldıÄ?ında bir odada her türlü zırh, silah ve maceracıların ihtiyaç duyabileceÄ?i çeÅ?itli eÅ?yalar vardır. Bir odada ise pek çok yatak vardır. Ayrıca bu yatak odasının duvarına iÅ?lenmiÅ? çeÅ?itli büyülü semboller içeri biri girdiÄ?inde hafifçe renk deÄ?iÅ?tirmekte ve giren kiÅ?i kendini hızla çok zinde hissetmektedir; büyüsel bir Å?ekilde Å?ifa veren bir odadır burası. Bir odada ise küçük bir kütüphane, masalar ve iksir hazırlamaya yarayan laboratuvar gereçleri doludur. (ancak komponent yoktur hiç) Kulenin pencerelerinden bakıldıÄ?ında gerçekten de uzakta haritadaki yer Å?ekilleri görülmektedir. Kule oldukça büyük bir ovanın ortasında yalnız dikilmekte ve kuÅ?lar bile bu kulenin yakınlarına gelmemektedir.
Kulenin alt katlarında bir mutfak ve erzak deposu bulunmakla beraber, ancak birkaç gün yetecek yiyecek vardır. Su da pek azdır. Ancak görünüÅ?e göre 2 kilometre kadar kuzeyde büyük bir nehir vardır. Hatta üzerinde taÅ? bir köprü gözükmekte.
Bir katta tamamen maceracıların ihtiyaç duyacaÄ?ı eÅ?yalar, silahlar ve zırhlar olduÄ?u halde, (büyücü arkadaÅ?aların da kontrol ettiÄ?i üzere) sihirli bir eÅ?ya gözükmemektedir. Hatta zırhların, silahların kullanılmamaktan rengi soluktur biraz.
Her biriniz, dakikalar farkıyla kendinizi boyut kapısı odasında buldunuz ve duvardaki hoÅ?geldin yazısını okudunuz. Herkes Å?aÅ?kın ama bir takım güçlü kiÅ?ilerin sizlerle adeta eÄ?lenmek, arena görevi görecek bu adaya getirerek acımasız bir oyuna alet etmek amacında olduklarını anlamıÅ? bulunuyorsunuz.
.
|
Last edited by dwaxer on Mon May 17, 2010 11:00 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat May 01, 2010 5:31 am |
|
Kız ayaÄ?a kalkarak yamulan pelerinini düzeltti , kaÅ?larını çatarak etrafına bakındı. Hemen omzuna çapraz asılmıÅ? çantasının içinde duran kitaplarını kontrol etti, neyse ki her Å?ey yerli yerindeydi. En son... En son halasının nerede olduÄ?unu bulmak için bir arama büyüsü yapıyordu. Ne olmuÅ?tu ki? Bir kaç dakika düÅ?ündü. Halasının evinde olmadıÄ?ı kesindi. Muhtemelen kendisini yanlıÅ?lıkla bir yerlere ıÅ?ınlamıÅ?tı. Saçlarını Å?öyle bir düzelterek etrafına bakındı. Dairesel bir odadaydı.
Mesajı okuduktan sonra baÅ?ını iki yana salladı ama bir yandan gülümsüyordu. Bütün hayatı boyunca büyülerini rahatça deneyebileceÄ?i bir fırsat aramıÅ?tı, Å?imdi bu fırsat kendisine bir macera ile birlikte sunuluyordu! Bundan daha güzel bir Å?ey olamazdı. O sırada demin kendisinin ıÅ?ınlandıÄ?ı yerde baÅ?ka birisini gördü.
"Hey hoÃ…?geldin!" |
|
|
fmc
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 5:48 am |
|
Baba diye haykirarak gozlerini actigi da yerde yatiyordu. Etrafina goz atmaya firsat bulamadan duydu homurtulari. Basini kaldirdiginda bir kiz duvara bakarak bir seyler mirildaniyordu. Zorda olsa dogruldu. Kizin mutlu bir hali vardi. Duvari isaret etti kiz. Etbern temkinli bir sekilde etrafini kolacan etti. Keskin gozleri hemen ilerisindeki yanardagi taradi. Sonra odayi ve en son kizi suzdu. Yerinden kimildamayarak ve tek kelime bile etmeden etrafi incelemeyi surdururken vucudunu dinledi... Yarali olup ol,adigini anlamak icin. |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 7:14 am |
|
Edmond kafasını kaldırdı hafifçe ve birisi kendisi gibi Å?aÅ?kın biriyle, bir kız gördü. Kızın keyfi yerinde gibi gelmiÅ?ti ona. Ã?teki ise kendisinden farksızdı muhtemelen.
"Nasıl geldim ben buraya?" diye düÅ?ünürken susadıÄ?ını farketti. İçinde bulunduÄ?u yer hakkında hiçbir Å?ey bilmiyordu.
"Ben Edmond." demeyi akıl etti neden sonra. |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 9:42 am |
|
Aegron'un yüzündeki zafer ifadesi birden deÄ?iÅ?ti. Kafası karıÅ?mıÅ?tı. TaÅ?ı almıÅ?tı fakat geldiÄ?i yer..Sonra birden büyü oyunlarına bayılan babası geldi aklına. Ã?zerindeki eÅ?yaları kontrol ederken bir yandanda söyleniyordu.
"Lanet olsun baba Lanet!! Sana da ..." birden duraksadı ve hoÅ?geldiniz yazısını okudu. Bunu yazanların babası veya bulunduÄ?u ırktan birilerine ait olup olmadıÄ?ını düÅ?ündü ksıa bir süre. Sonra yalnız olmadıÄ?ını farketti.Siyah cübbesini düzelterek(siyah cüppe bulunduÄ?u Å?ehirde büyücülerin giymesi gereken zorunlu bir kıyafet,itibar nedeniyle olsa gerek) etraftakilere bakındı. Duvardaki yazıyı okuduktan sonra onlarında buraya aynı Å?ekilde geldiÄ?ini düÅ?ünerek;
"Selam" dedi yüzündeki ifade daha da rahatlamıÅ?tı babasının sinir bozucu yüzü yerine artık zihninde nasıl bir belada olduÄ?u vardı. Odadakilere bakarak;
"Bu belada neyin nesi?" |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat May 01, 2010 6:38 pm |
|
"Bilmiyorum ki, halamı bulmak için bir arama büyüsü yapıyordum, kendimi birden burada buldum. Sanırım hepiniz Å?aÅ?kın göründüÄ?ünüze göre tesadüfen buraya geldiniz. Å?unu bir okuyun isterseniz."
Eliyle duvardaki yazıyı iÅ?aret etti. |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 6:45 pm |
|
"Gördüm.. Birileri bizim ile dalga geçiyor sanırım.. Å?u anda dediklerini yapmaktan baÅ?ka bir Å?ansımız yok gibi. Bu arada ben Aegron Linwelin"
Bu sırada duvara bir yumruk attı.
"Etrafa bakınsak fena olmaz" |
|
|
Back to top |
|
|
fmc
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 6:59 pm |
|
|
Back to top |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 9:21 pm |
|
.
Herkes Å?aÅ?kınlıÄ?ını atmaya çalıÅ?maktadır. Bu arada içinde bulunduÄ?unuz büyük kuleyi keÅ?fe çıkarsınız. Sizlerden baÅ?kası yoktur kulede.
Bir odada kütüphane vardır. Büyük ve eski kitaplar genelde büyü ve simya da olmak üzere her türlü eÄ?itici konudadır ama bulundukları bölge hakkında bir ipucu yoktur.
Dweta raflara bakarken büyülü bir parÅ?ömen bulur ve alır. Tam bu sırada Aegron da görür parÅ?ömeni. Bu ancak ikisinin kullanabileceÄ?i büyülü bir araçtır. Sembolleri doÄ?ru okurlarsa bu parÅ?ömenden kimbilir kaç tane büyü yapılabilirdi.
[/URL]
Kulede bir de simya laboratuvarı vardır. Yüzlerce boÅ? iksir Å?iÅ?esi olsa da komponent olarak sadece Å?unlar bulunur:
Sülfür(4)
Fosfor(3)
Mavi Mantar(2)
Tesla Ã?içeÄ?i(7)
Kulenin en üst katında (40 metre yüksek) her tarafı gören üstü çatılı bir balkon vardır. Buradan kuzeydeki ihtiÅ?amlı yanardaÄ?, doÄ?u ve batıdaki ormanlar, güneydeki daÄ? geçidi ve hatta uzaktaki piramit bile zor da olsa farkedilmektedir. (bakınız: ilk mesajdaki kroki) Kulenin 2 kilometre kadar kuzeyinde bir nehir doÄ?udaki ormanlardan gelip batıdaki bataklıklara doÄ?ru akmaktadır ve görünüÅ?e göre nehrin size yakın kısmında bir köprü vardır. Köprünün diÄ?er yakasında bir iki küçük yapı vardır ve birkaç karaltının hareketleri orada canlılar olduÄ?unu belli etmektedir.
. |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 10:04 pm |
|
Balkondayken hareketlerin olduÄ?u yerleri göstererek;
"Bize yardım edebileceklerini sanmıyorum. Tabi duvarda yazanlar doÄ?ruysa."
BulduÄ?umuz komponentlere bakarak;
"Ä°Å?imize yarayacaklar hemde çooook"
ParÅ?omeni hafifçe elime alıyorum ve hangi büyüler olabileceÄ?ini anlamak için baktıktan sonra cadı ya uzatıyorum.
"DıÅ?arıya çıkarsak ki çıkmalıyız..." sonra biraz duraksayıp"sende dursun" dedi aegron.
DıÅ?arıya çıkma fikri aklına gelince etraftaki Å?iÅ?elerden bir kaç tane aldı yanına |
Last edited by Aegron Linwelin on Sun May 02, 2010 12:15 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
fmc
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 10:55 pm |
|
Etbern anlamsızca göz gezdirdiÄ?i BÃ?YÃ? odasından çıkarak diÄ?erlerinin bulunduÄ?u balkona ilerledi. Ä°lerlerde berrak bir nehir vardı. EÄ?er dıÅ?arıda düÅ?manlar varsa yapmaları gereken ilk Å?eyin su yolunu kontrolleri altına almak ve o taÅ? köprüyü ele geçirmek olacaÄ?ını düÅ?ündü.
"Vakit ilerliyor. Yakında susamaya baÅ?larız. Suyumuz az. Å?u ilerideki nehri kontrol altına alsak mı? Sanırım iksirleriniz için suya da ihtiyacınız var." |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun May 02, 2010 12:05 am |
|
ParÅ?ömeni çantasına koyarak gülümsedi.
"TeÅ?ekkür ederim, sanırım ikimiz içinde güzel büyüler yapmaya yardım eder. DıÅ?arı çıkmadan önce yanıma bir Å?eyler alayım."
Ã?antasına minik keseleri ve bir kaç iksir Å?iÅ?esini doldurdu.
"DıÅ?arı çıkalım o zaman, ne dersiniz? Cidden su problemimiz olacak gibi." |
|
|
Androner
Kullanıcı
|
Posted:
Sun May 02, 2010 2:12 am |
|
birden bire kendisini bilmediÄ?i bir yerde bulan ork Å?amanı çok sinirlendi. Hıııııııaaaaaaamrghhhhhhh! diye kükredi önce. YeÅ?il derisinin altındaki damarlar kabardı. Ruhlara güvenmemesi gerektiÄ?ini biliyordu. Etraftaki kiÅ?ileri görünce sakinleÅ?menin doÄ?ru bir hareket olacaÄ?ına karar verdi. |
_________________ [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img] |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun May 02, 2010 2:26 am |
|
Androner wrote: |
Hıııııııaaaaaaamrghhhhhhh! |
"Ayy" dedi kız Å?aÅ?ırarak, neredeyse elindeki cam iksir Å?isesini düÅ?ürüyordu.
"Hıh, yeni birisi daha geldi. Kaç kiÅ?i olduk ki?"
Kısa bir kafa hesabı yaptı... |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun May 02, 2010 3:29 am |
|
Aegron cadıya yaklaÅ?tı ve ;
"Ne kadar çok o kadar iyi. Kurtulmak için çok olmamız gerek!" Bunun söylerken hafifçe gülümsemiÅ?ti. |
|
|
Back to top |
|
|
|
|