Author |
Message |
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:25 am |
|
Ã?ncelikle cümlelere hayran kaldıÄ?ımı belirtmem gerekiyor, o kadar birbirlerine uyumlular ki birbirlerini takip ediyorlar resmen. Okurken bir an için bile takılmadım, kusursuz bir yazı düzeni oluÅ?turmuÅ?sun. Tebrik ederim bu konuda.
Ä°ffetli görüÅ?me olacaksa da Lord derhal koÅ?tura koÅ?tura düÅ?ün gününü beklemeden gelir herhalde
Sadece bazı noktalarda ayrı yazılması gereken de'leri kelimeye yapıÅ?tırıvermiÅ?sin herhalde hızlı yazarken yanlıÅ?lıkla olmuÅ?tur. Onlarda kadı kızını görmeyiversinler, yani o kadar da önemli kusurlar deÄ?il demek istediÄ?im.
Mektup olayına gelince de ilginç bir stil olmuÅ?, belki devamı geldikçe karakterleri, yaÅ?adıkları yerleri ve o yıllardaki tarihi geliÅ?meleri (sonuçta bunlar lordlar, prensler arasında yaÅ?ıyorlar deÄ?il mi?) ucundan anlatırsın. Tabi mektup olduÄ?u için fazla öyle girilmesi saçma olur ama okurun karakterleri ve çevresini de kafasında canlandırılabilmesi için ufak çaplı bir öneri sadece, olmasa da olur olsa da belki tam tersi bir etki yapabilir, bu yüzden fazla kaale alma beni
Bir de hep mi mektup Å?eklinde olacak, o zaman düÄ?ün günü kısmını mektupla yazamayacaksın herhalde belki de düÄ?ün gününe kadar ki mektuplaÅ?malarını okuyacaÄ?ız sadece...
Ekleme: Illyra'nın isteÄ?i üzerine anket eklenmiÅ?tir... |
Last edited by catboy on Fri Apr 30, 2010 4:35 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:29 am |
|
Lord hakkında spoiler vermeyeyim...
EÄ?er okumak isteyen olursa, düÄ?ün gününü normal hikaye Å?eklinde yazarım. Ama bu mektuplar tabii ki düÄ?ün sonrasında da yazılmaya devam ediyor...
Belki Caitlin'in baÅ?kalarına yazdıÄ?ı mektuplarıda okuyabilir, onlardan tasvir alabiliriz. Mesela kız arkadaÅ?ına Lord'u tarif edebilir deÄ?il mi ? |
|
|
fmc
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:31 am |
|
evet çok güzel bir baÅ?langıç. sabırsızlıkla lordun cevabını bekliyorum. hatta bir an sizden son bi ricam var gelin beni kaçırın falan diceksin sandım ama olmadı. güzel bekliyorum devamını. emeÄ?ine saÄ?lık. |
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben.. |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:39 am |
|
teÅ?ekkür ederim
yok gel kaçır demez muhtemelen hatta korkar. o zamanların Ä°ngiltere sinde kızların kaçması büyük ayıp sayılırmıÅ?. kızları kaçan aileler sosyeteden çıkartılırmıÅ? vs. bir sürü ayrıntı. böyle ufak Å?eyleri hikaye ilerledikçe anlatırım.
bir de unutmadan, o zamanlar böyle flörtleÅ?meler oldukça normalmiÅ?, günümüzdeki kadar olmasa da, evlenmemiÅ? bir kızın bir kaç aÅ?ıÄ?ı olabiliyormuÅ?. tabii yine bu flörtler oldukça iffetliymiÅ?, hemen ekleyeyim |
|
|
dwaxer
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:42 am |
|
.
"de"leri ayrı yazmak lazım! Ama mektup olduÄ?undan Lady Cathlin sorumludur yazıdan.
Tebrikler Illyra deÄ?iÅ?ik bir üslupla asaletli bir yazı yazmıÅ?sın. Tarihi bir roman havası verebilmiÅ?sin. Gerçi o buluÅ?ma gerçekleÅ?irse pek iffetli geçeceÄ?inden emin deÄ?ilim, ben asıl zavallı niÅ?anlı adama acıdım.
. |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:46 am |
|
dwaxer wrote: |
.
ben asıl zavallı niÅ?anlı adama acıdım.
. |
Bence Illyra bilerek o zavallı adamın ismini Edward yazmıÅ? |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:53 am |
|
evet edward bir yerlerden alıntı oldu birazcık! eski bir isim olduÄ?u için seçtim.
o dönemlerde evlenmemiÅ? kızların flörtleri de gayet masum oluyormuÅ?, mektupta da belirtiyor zaten lord onu bir tek yanaÄ?ından öpebilmiÅ? iffetli bir görüÅ?me demesinin sebebi, birbirlerinin ellerine bile deÄ?emeyecekleri anlamına geliyor. (catboy bana bazı teorilerinden bahsetti o yüzden özellikle belirtmek istedim de )
teÅ?ekkür ederim dwaxer |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Fri Apr 30, 2010 4:54 am |
|
Illyra wrote: |
(catboy bana bazı teorilerinden bahsetti o yüzden özellikle belirtmek istedim de )
|
Bazı deyince sanki öyle çok fantazi dünyasında yaÅ?ıyormuÅ?um sanılmasın, fazla detaya girmeden söylemiÅ?tim bir kaç teori ama genel olarak tek bir teori sayılır canım çünkü hepsi aynı kapıya çıkıyordu |
|
|
Back to top |
|
|
Androner
Kullanıcı
|
Posted:
Sat May 01, 2010 4:23 am |
|
çok güzel bir yazı olmuÅ? canım, eline saÄ?lık.
DüÄ?ünde yaÅ?anacak olayları, dedikodu havasında baÅ?kalarının aÄ?zından dinleyebiliriz. Fena olmazdı. Ama bu haliyle de gayet yeterli. |
_________________ [img]http://images.quiz.wegame.com/production/personalities/34/badge.jpg[/img] |
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat May 01, 2010 4:37 am |
|
teÅ?ekkür ederim hayatım beÄ?enmene sevindim |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 03, 2010 2:07 am |
|
Amanın! Lord neler demiÅ? böyle ? |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon May 03, 2010 2:14 am |
|
Kısa ama beklenen yanıtını vermiÅ? Lord, gerçi biraz edepli kızımıza pek yakıÅ?tıramadım nasıl böyle bir Lord bulmuÅ? ya? Baksana bir de itiraf ediyor, gıcık oldum adama. Yok, sanki öyle aklında aÅ?ık olduÄ?u bir kız olmasa, baÅ?ka kızlarla iliÅ?kiye girmeyecekti. O kızların erkek kardeÅ?i, babaları, dedeleri yok mu? Hıyar aÄ?ası, gelirsem oraya sinir Å?ey. Kızım bundan hayır gelmez, beni çok kızdırdı bu adam. Yanıt bile vereyim deme, ya da dur yer ve zaman belirt ama oraya sen gitme, o en son beraber olduÄ?u kızların aÄ?abeyiyle beni gönder. Ben de aradan kaynarım iÅ?te |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 03, 2010 3:35 am |
|
BayaÄ?ı Lord'a sinirlenmiÅ?sin sen, haksız da deÄ?ilsin hani. Ama Lord yalan söylemiyor hiç deÄ?ilse ya. Ä°nkar da edebilirdi, yok ben kimseyle birlikte olmadım o yanımdaki kadın falan falancaydı vs. Ama Lord, Lord lara yakıÅ?ır Å?ekilde dürüst davranıyor; dikkat çekerim |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon May 03, 2010 3:37 am |
|
En baÅ?tan yapmaması gerekirdi, yapsa da bunu itiraf etmesi tam tersi edepsizce bir davranıÅ?, kız bunu bilse ne olur bilmese ne olur tamamen gereksiz olmuÅ? öyle ben sen yokken ooo neler yaptım bir bilseni sayayım mı gibi olmuÅ?
ama yanlıÅ? anlama ben tam tersi, çok beÄ?endim, karakterlerine cidden karakter vermiÅ?sin. ban beni bile sinirlendirdi, gerçekçi olmuÅ?lar |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 03, 2010 3:39 am |
|
TeÅ?ekkür ederim
Kimin aÄ?zından mektup yazacaksam bir süre onun bakıÅ? açısından düÅ?ünüyorum, bunun sanırım ki farklı karakterler yazmaya faydası oluyor. |
|
|
|
|