Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Kendi Kitaplarımız
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Kendi Kitaplarımız View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:25 am Reply with quoteBack to top

Herkese Merhaba!

Hepimiz kitapların dünyasında kendimizi kaybediyor, konular üzerine saatlerce tartıÅ?abiliyor hatta bunların üzerinden hikayeler yazıyoruz. Ã?oÄ?umuz en sevdiÄ?i kitaplara gözü gibi bakar, üzerine en ufacık bir toz bile konmasından sakınırız. Ve iÅ?te bu baÅ?lıÄ?ın sebebi, kitapların içini tartıÅ?mak deÄ?il, kendi kitaplarımızı sergilemek! En sevdiÄ?iniz kitabın ya da kitapların tamamının resimlerini burada paylaÅ?abilirsiniz. EÄ?er resim çek(e)mem diyorsanız, hazırlayacaÄ?ınız bir liste de iÅ?e yarayabilir.

Ä°lk kendi kitaplıÄ?ımdan baÅ?layayım;
    Image
    Bunlar sadece fantastik ve benim için özel olanlar. Sonlardan bir iki tanesinin adı okunmuyor ama onlarda zaten pek önemli deÄ?il.

Herkesin kitaplarını bekliyoruz!

Last edited by Illyra on Wed Jun 16, 2010 12:04 am; edited 3 times in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:32 am Reply with quoteBack to top

Ben genelde okudugum kitaplara arkadaslarima veriyorum. Son iki yil New York-Istanbul, daha onceki alti yil boyunca da Ankara-Istanbul arasinda tum esyalarimi tasidigim icin, okudugum kitaplari biriktiremedim.

Ama listeye dahil olabilecek bir ucleme onereyim dedim.

Bartemeus Uclemesi ( Semerkant Tilsimi, Golem Gozu ve Batlamyus'un Kapısı ) kitaplarini kesinlikle oneririm. Okudugum en guzel fantastik edebiyat kitaplari arasinda...

Lydronk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:51 am Reply with quoteBack to top

O nasıl bir kusursuz düzen, nasıl bir simetridir yahu!

Sorun bende olsa gerek o zaman, çünkü sevdiÄ?im kitaplarda hoÅ?uma giden sayfaların kenarını kıvırıyorum, ister istemez sayfalarını eskitmiÅ? oluyorum çevire çevire, kitap biçmini kaybediyor elimde sıkı sıkı tuttuÄ?um, hatta ara sıra dıÅ?arı çıkarken yanımda taÅ?ıdıÄ?ım için. Ama kesinlikle üzerlerine herhangi bir Å?ey çiziktirmiyorum. Bir nokta bile koymuyorum. Olmaz. Ã?lsem olmaz. Ancak yazarın Å?ahsı gelip yazarsa bir Å?eyler izin veririm.

Mesela bu 'bakımsız kitaplara' en iyi örnek Otostopçu'nun Galaksi Rehberi. Resmini de koymak isterdim de, Å?uan mümkün deÄ?il gibi. En yakın zamanda koyacaÄ?ım ama.

'en sevdiÄ?im' kitaplar da yataÄ?ımda benimle birlikte kalıyorlar. BaÅ?ucumda deÄ?il, direkt yataÄ?ımda. YataÄ?ın üstünde. Kitaplarıyla bu kadar da samimi bir insanım iÅ?te ben Razz

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:54 am Reply with quoteBack to top

Ha ha benim de rafta düzenli duruyor da tembelliÄ?imden fotosunu çekmeye üÅ?eniyorum Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue May 04, 2010 6:57 am Reply with quoteBack to top

2 ay öncesine kadar benim de bir kitaplıÄ?ım vardı. Sonra maddi açıdan sıkıÅ?ınca kitapları kitap karÅ?ılıÄ?ı satmaya baÅ?ladım.Kitapçı tanıdıktı. Ä°yi de kâr yaptım denebilir aslında, gözüm gibi baktıÄ?ım kitaplarım yerini baÅ?ka kitaplara bıraktı. Sonra onlar da yerini yenilerine bıraktı. Severdim kütüphanemi. Son kalan 10-15 kitabı da okul kütüphanesine baÄ?ıÅ?ladım.

Aklımda kalanlar.

Stephen King:

MahÅ?er, medyum, Kara Kule Serisi, "O", Göz, Düzenleyiciler, Duma Adası, Tılsım, Karanlık Ã?yküler, Rüyalar ve Karabasanlar. Kalan kitaplarını ise kütüphaneden aldım.

Tolkien:

Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Güç Yüzüklerine Dair, Silmarillion, Hurin'in �ocukları.

David Eddings:

Elenium ve Tamuli serileri.

Alexandre Dumas:

Monte Kristo Kontu, Ã?ç SilahÅ?örler, Siyah Lale.

Victor Hugo:

Sefiller, Notre Dame

Tolstoy:

Ä°nsan ne ile yaÅ?ar.

Dostoyevski:

Suç ve ceza.

Paulo Coelho:

Simyacı.

Necip Fazıl Kısakürek:

Ã?ile

Mehmet Akif Ersoy:

Safahat.

Peyami Safa:

Yalnızız, Dokuzuncu Hariciye KoÄ?uÅ?u.

Turgut Ã?zakman:

Å?u Ã?ılgın Türkler

Diablo ve Warcraft'ın ilk 2 kitapları.

Ve aklımda kalmamıÅ? nice klasik.

EÄ?er Agatha Christie'nin kütüphaneden aldıÄ?ım 30 kitabını satın almıÅ? olsaydım kütüphanem için tek baÅ?ına yeterli olacaktı Smile

Aah ah Smile

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 04, 2010 7:06 am Reply with quoteBack to top

Lydronk wrote:
    O nasıl bir kusursuz düzen, nasıl bir simetridir yahu!

Sorun bende olsa gerek o zaman, çünkü sevdiÄ?im kitaplarda hoÅ?uma giden sayfaların kenarını kıvırıyorum, ister istemez sayfalarını eskitmiÅ? oluyorum çevire çevire, kitap biçmini kaybediyor elimde sıkı sıkı tuttuÄ?um, hatta ara sıra dıÅ?arı çıkarken yanımda taÅ?ıdıÄ?ım için. Ama kesinlikle üzerlerine herhangi bir Å?ey çiziktirmiyorum. Bir nokta bile koymuyorum. Olmaz. Ã?lsem olmaz. Ancak yazarın Å?ahsı gelip yazarsa bir Å?eyler izin veririm.

Mesela bu 'bakımsız kitaplara' en iyi örnek Otostopçu'nun Galaksi Rehberi. Resmini de koymak isterdim de, Å?uan mümkün deÄ?il gibi. En yakın zamanda koyacaÄ?ım ama.

'en sevdiÄ?im' kitaplar da yataÄ?ımda benimle birlikte kalıyorlar. BaÅ?ucumda deÄ?il, direkt yataÄ?ımda. YataÄ?ın üstünde. Kitaplarıyla bu kadar da samimi bir insanım iÅ?te ben Razz

Surprised Sayfa kenarı kıvırmak! YAKIN CADIYI! Ben hiç ayırt etmeden okuduÄ?um bütün kitaplara düzgün bakarım. Tek bir çizgi veya kıvrılma göremezsiniz, tabii yanlıÅ?lıkla olanlar dıÅ?ında, o da sadece en sevdiÄ?im kitapta var Sad YanlıÅ? hatırlamıyorsam o da çantamda ıslanıp yamulmuÅ?tu.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue May 04, 2010 11:35 pm Reply with quoteBack to top

Edmond çok güzel kitaplardan bahsetmiÅ?sin, fantastik olduÄ?u kadar klasik kitapları da okumuÅ?sun. Resim çekme imkanın varsa, sende paylaÅ?ırsan çok güzel olur Smile

Catboy, Alenthas, sizden de bekliyorum resim, tembellik etmeyin. Kim de neler varmıÅ? bir görelim ama deÄ?il mi ?

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 06, 2010 10:25 am Reply with quoteBack to top

benim ozellikle aklima gelen Halikarnas Balikcisi ile Isaac Asimov...

Ikis de klasik anlamda fantastik edebiyar yazari degil, ama ikisinin de hikayelerinde fantastik ogeler var. Halikarnas Balikcisinin Turgut Reis kitabi benim zamaninda ocakbasinda yaratmaya calistigimiz korsan hikayesine yazdiklarima ilham kaynagi olmustu... Bir insan Akdeniz Korsanlarini bu kadar mi guzel anlatir. ( Gerci benim "bu kadar mi guzel anlatir" ) dedigim cok sayida kitap var...

Isaac Asimov denince de kesinlikle ilk aklima gelen vakif serisidir, korkunc bir seridir, bilimkurgu, senaryo ve hatta biraz fantastik kurguyu cok guzel harmanlamis...

Tabii robot serileri de var Asimovun ama Vakif a gore onlar benim aklimda ikinci planda...

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu May 06, 2010 11:44 pm Reply with quoteBack to top

Image

Aslında kitaplarımın önemli bir kısmı evde bu yurt odam olduÄ?u için birsürü kitap yok. GörebileceÄ?iniz gibi Yüzüklerin efendisi bile yok. Ã?niversitede okuyup memlekete götürmediÄ?im kitaplardan bunlar.

Orda bir GördüÄ?ünüz Semerkant Tılsımı Aslında Firbe'ındı sanırım. Ben darkgnome dan almıÅ?tım. Firble ona vermiÅ? sanırım. Serinin diÄ?er kitaplarını da kendim aldım.

Okunamayanları da yazayım:
    1-2. Bilgisayar kitabı. Ders kitaplarımın çoÄ?u artık lazım olmadıÄ?ı için gitti. Ama bunlar arada lazım olabiliyor diye bıraktım.
    3. OtostopçununGalaksi Rehberi'nin tek ciltlik versiyonu
    4.YanlıÅ? Yönde Kuantum sıçramalar (Sözdebilimsel gerçeklere ıÅ?ık tutan bir kitap tavsiye ederim)
    5.Bilim Ä°Å? BaÅ?ında
    6-7-8-. Bartimeaus üçlemesinin kitapları.
    9. Olasılıksız - DuymuÅ?sunuzdur muhakak zaten. Empatim de vardı ama o da memlekette
    10-11. Zülfikar'ın Hükmü, Erbain Fırtınası okuduÄ?um en iyi yerli fantastik kurgulardan biri tavsiye ederim bunu da
    12. Yalnızca EÄ?lenmek İçin: Linux'u yazan adam linuz Torvalds'ın kitabı
    13. Binbir Gece Masalları - Yapı Kresi yayınlarının versiyonu
    14. Aynanın DiÄ?er Tarafında - Bunu da kitapçıda görmüÅ?tüm biraz inceledim hoÅ?uma gitti yerli fantastik kurguyu desteklemek için almıÅ?tım. Henüz okuma fırsatım olmadı.
    15. Bütün �yküler, Bütün Masallar - Oscar Wilde'ın eserlerini toplayan bir derleme
    16. Dorian Gray'in Portresi, Oscar Wilde - Hayata bakıÅ? açınızı deÄ?iÅ?tirecek bir kitap
    17.Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, George Orwell
    18. Kaos - Tübitak'ın popüler bilim kitaplıÄ?ından. Kaos teorisini anlatan bir kitap. Oldukça ilginç.
    19. Türkiye'nin DıÅ? Politikası - Ä°ki amerikalı yazarın Türkiye'nin dıÅ? politikasını incelediÄ?i bir kitap. Aslında tarih dersinde bir kitabı okuyup yorumlamamız istenmiÅ?ti ben de biraz deÄ?iÅ?ik bir kitap seçeyim demiÅ?tim.
    20. Kümesteki Kartal Neden Uçamaz - BaÅ?arılı ve baÅ?arısız yerli giriÅ?imcilik hikayelerini inceleyen bi kitap. Aslında bir arkadaÅ?ımın

//Düzenleme: 17. kitabı atlamıÅ?ım onu da ekledim

Last edited by Efla on Fri May 07, 2010 1:05 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri May 07, 2010 12:56 am Reply with quoteBack to top

Efla cidden çok hoÅ? bir kitaplıÄ?ın var. Bunlar kitaplarının bir kısmı olsa da genel olarak kitaplıÄ?ın hakkında bir fikrimiz oldu Smile

PaylaÅ?ımın için teÅ?Å?ekürler Smile

Bende öteki kitaplarımı da sıralayayım da onların da resmini paylaÅ?ırım.

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu May 13, 2010 2:12 pm Reply with quoteBack to top

Bu arada yahu bir iki ay önce okuyup bitirdiÄ?im kitapları unuttum. Türkçeye çevrilip çevrilmediÄ?ini bilmiyorum ama Percy ve Olimposlular isimli bir çocuk kitabı ( aslında genç kitabı da denebilir ) serisini okudum. Yani tabii dili basit ama Å?aÅ?ırtacak kadar ayrıntılı bir hikaye yazmıÅ?lar... Benim çok hoÅ?uma gitti... Film kitaptan kesinlikle çok daha ayrıntılı ve renkli.. BeÅ? kitaplık seride Yunan mitolojisinin pek çok güzel yanını iÅ?lemiÅ?ler... Yani iÅ?lemekle kalmayıp o konulardan esinlenerek o mitolojideki Dünya bugün de devam ediyormuÅ? gibi bir Dünya yaratmıÅ?lar. Ã?zellikle Dördüncü kitap, yani Å?u Labirentin anlatıldıÄ?ı ( orijini Giritte olan labirent, ama hikayede çok çok farklı Å?ekilde iÅ?leniyor ) kitap...

Hikayenin merkezinde New York vardı, o nedenle almıÅ?tım ama beklediÄ?imden çok daha güzel çıktı açıkçası... Å?imdi aynı adam bir de Mısır Mitolojisini Dünyasını günümüzde devam ettiren bir kitap yazıyormuÅ?.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum