Posted:
Tue May 04, 2010 6:25 am
Herkese Merhaba!
Hepimiz kitapların dünyasında kendimizi kaybediyor, konular üzerine saatlerce tartıÅ?abiliyor hatta bunların üzerinden hikayeler yazıyoruz. Ã?oÄ?umuz en sevdiÄ?i kitaplara gözü gibi bakar, üzerine en ufacık bir toz bile konmasından sakınırız. Ve iÅ?te bu baÅ?lıÄ?ın sebebi, kitapların içini tartıÅ?mak deÄ?il, kendi kitaplarımızı sergilemek! En sevdiÄ?iniz kitabın ya da kitapların tamamının resimlerini burada paylaÅ?abilirsiniz. EÄ?er resim çek(e)mem diyorsanız, hazırlayacaÄ?ınız bir liste de iÅ?e yarayabilir.
Ä°lk kendi kitaplıÄ?ımdan baÅ?layayım;
Bunlar sadece fantastik ve benim için özel olanlar. Sonlardan bir iki tanesinin adı okunmuyor ama onlarda zaten pek önemli deÄ?il.
Herkesin kitaplarını bekliyoruz!
Last edited by Illyra on Wed Jun 16, 2010 12:04 am; edited 3 times in total
Ben genelde okudugum kitaplara arkadaslarima veriyorum. Son iki yil New York-Istanbul, daha onceki alti yil boyunca da Ankara-Istanbul arasinda tum esyalarimi tasidigim icin, okudugum kitaplari biriktiremedim.
Ama listeye dahil olabilecek bir ucleme onereyim dedim.
Bartemeus Uclemesi ( Semerkant Tilsimi, Golem Gozu ve Batlamyus'un Kapısı ) kitaplarini kesinlikle oneririm. Okudugum en guzel fantastik edebiyat kitaplari arasinda...
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
O nasıl bir kusursuz düzen, nasıl bir simetridir yahu!
Sorun bende olsa gerek o zaman, çünkü sevdiÄ?im kitaplarda hoÅ?uma giden sayfaların kenarını kıvırıyorum, ister istemez sayfalarını eskitmiÅ? oluyorum çevire çevire, kitap biçmini kaybediyor elimde sıkı sıkı tuttuÄ?um, hatta ara sıra dıÅ?arı çıkarken yanımda taÅ?ıdıÄ?ım için. Ama kesinlikle üzerlerine herhangi bir Å?ey çiziktirmiyorum. Bir nokta bile koymuyorum. Olmaz. Ã?lsem olmaz. Ancak yazarın Å?ahsı gelip yazarsa bir Å?eyler izin veririm.
Mesela bu 'bakımsız kitaplara' en iyi örnek Otostopçu'nun Galaksi Rehberi. Resmini de koymak isterdim de, Å?uan mümkün deÄ?il gibi. En yakın zamanda koyacaÄ?ım ama.
'en sevdiÄ?im' kitaplar da yataÄ?ımda benimle birlikte kalıyorlar. BaÅ?ucumda deÄ?il, direkt yataÄ?ımda. YataÄ?ın üstünde. Kitaplarıyla bu kadar da samimi bir insanım iÅ?te ben
2 ay öncesine kadar benim de bir kitaplıÄ?ım vardı. Sonra maddi açıdan sıkıÅ?ınca kitapları kitap karÅ?ılıÄ?ı satmaya baÅ?ladım.Kitapçı tanıdıktı. Ä°yi de kâr yaptım denebilir aslında, gözüm gibi baktıÄ?ım kitaplarım yerini baÅ?ka kitaplara bıraktı. Sonra onlar da yerini yenilerine bıraktı. Severdim kütüphanemi. Son kalan 10-15 kitabı da okul kütüphanesine baÄ?ıÅ?ladım.
Aklımda kalanlar.
Stephen King:
MahÅ?er, medyum, Kara Kule Serisi, "O", Göz, Düzenleyiciler, Duma Adası, Tılsım, Karanlık Ã?yküler, Rüyalar ve Karabasanlar. Kalan kitaplarını ise kütüphaneden aldım.
Posted:
Tue May 04, 2010 7:06 am
Lydronk wrote:
O nasıl bir kusursuz düzen, nasıl bir simetridir yahu!
Sorun bende olsa gerek o zaman, çünkü sevdiÄ?im kitaplarda hoÅ?uma giden sayfaların kenarını kıvırıyorum, ister istemez sayfalarını eskitmiÅ? oluyorum çevire çevire, kitap biçmini kaybediyor elimde sıkı sıkı tuttuÄ?um, hatta ara sıra dıÅ?arı çıkarken yanımda taÅ?ıdıÄ?ım için. Ama kesinlikle üzerlerine herhangi bir Å?ey çiziktirmiyorum. Bir nokta bile koymuyorum. Olmaz. Ã?lsem olmaz. Ancak yazarın Å?ahsı gelip yazarsa bir Å?eyler izin veririm.
Mesela bu 'bakımsız kitaplara' en iyi örnek Otostopçu'nun Galaksi Rehberi. Resmini de koymak isterdim de, Å?uan mümkün deÄ?il gibi. En yakın zamanda koyacaÄ?ım ama.
'en sevdiÄ?im' kitaplar da yataÄ?ımda benimle birlikte kalıyorlar. BaÅ?ucumda deÄ?il, direkt yataÄ?ımda. YataÄ?ın üstünde. Kitaplarıyla bu kadar da samimi bir insanım iÅ?te ben
Sayfa kenarı kıvırmak! YAKIN CADIYI! Ben hiç ayırt etmeden okuduÄ?um bütün kitaplara düzgün bakarım. Tek bir çizgi veya kıvrılma göremezsiniz, tabii yanlıÅ?lıkla olanlar dıÅ?ında, o da sadece en sevdiÄ?im kitapta var YanlıÅ? hatırlamıyorsam o da çantamda ıslanıp yamulmuÅ?tu.
Posted:
Tue May 04, 2010 11:35 pm
Edmond çok güzel kitaplardan bahsetmiÅ?sin, fantastik olduÄ?u kadar klasik kitapları da okumuÅ?sun. Resim çekme imkanın varsa, sende paylaÅ?ırsan çok güzel olur
Catboy, Alenthas, sizden de bekliyorum resim, tembellik etmeyin. Kim de neler varmıÅ? bir görelim ama deÄ?il mi ?
benim ozellikle aklima gelen Halikarnas Balikcisi ile Isaac Asimov...
Ikis de klasik anlamda fantastik edebiyar yazari degil, ama ikisinin de hikayelerinde fantastik ogeler var. Halikarnas Balikcisinin Turgut Reis kitabi benim zamaninda ocakbasinda yaratmaya calistigimiz korsan hikayesine yazdiklarima ilham kaynagi olmustu... Bir insan Akdeniz Korsanlarini bu kadar mi guzel anlatir. ( Gerci benim "bu kadar mi guzel anlatir" ) dedigim cok sayida kitap var...
Isaac Asimov denince de kesinlikle ilk aklima gelen vakif serisidir, korkunc bir seridir, bilimkurgu, senaryo ve hatta biraz fantastik kurguyu cok guzel harmanlamis...
Tabii robot serileri de var Asimovun ama Vakif a gore onlar benim aklimda ikinci planda...
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Aslında kitaplarımın önemli bir kısmı evde bu yurt odam olduÄ?u için birsürü kitap yok. GörebileceÄ?iniz gibi Yüzüklerin efendisi bile yok. Ã?niversitede okuyup memlekete götürmediÄ?im kitaplardan bunlar.
Orda bir GördüÄ?ünüz Semerkant Tılsımı Aslında Firbe'ındı sanırım. Ben darkgnome dan almıÅ?tım. Firble ona vermiÅ? sanırım. Serinin diÄ?er kitaplarını da kendim aldım.
Okunamayanları da yazayım:
1-2. Bilgisayar kitabı. Ders kitaplarımın çoÄ?u artık lazım olmadıÄ?ı için gitti. Ama bunlar arada lazım olabiliyor diye bıraktım.
3. OtostopçununGalaksi Rehberi'nin tek ciltlik versiyonu
4.YanlıÅ? Yönde Kuantum sıçramalar (Sözdebilimsel gerçeklere ıÅ?ık tutan bir kitap tavsiye ederim)
5.Bilim Ä°Å? BaÅ?ında
6-7-8-. Bartimeaus üçlemesinin kitapları.
9. Olasılıksız - DuymuÅ?sunuzdur muhakak zaten. Empatim de vardı ama o da memlekette
10-11. Zülfikar'ın Hükmü, Erbain Fırtınası okuduÄ?um en iyi yerli fantastik kurgulardan biri tavsiye ederim bunu da
12. Yalnızca EÄ?lenmek İçin: Linux'u yazan adam linuz Torvalds'ın kitabı
13. Binbir Gece Masalları - Yapı Kresi yayınlarının versiyonu
14. Aynanın DiÄ?er Tarafında - Bunu da kitapçıda görmüÅ?tüm biraz inceledim hoÅ?uma gitti yerli fantastik kurguyu desteklemek için almıÅ?tım. Henüz okuma fırsatım olmadı.
15. Bütün �yküler, Bütün Masallar - Oscar Wilde'ın eserlerini toplayan bir derleme
16. Dorian Gray'in Portresi, Oscar Wilde - Hayata bakıÅ? açınızı deÄ?iÅ?tirecek bir kitap
17.Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, George Orwell
18. Kaos - Tübitak'ın popüler bilim kitaplıÄ?ından. Kaos teorisini anlatan bir kitap. Oldukça ilginç.
19. Türkiye'nin DıÅ? Politikası - Ä°ki amerikalı yazarın Türkiye'nin dıÅ? politikasını incelediÄ?i bir kitap. Aslında tarih dersinde bir kitabı okuyup yorumlamamız istenmiÅ?ti ben de biraz deÄ?iÅ?ik bir kitap seçeyim demiÅ?tim.
20. Kümesteki Kartal Neden Uçamaz - BaÅ?arılı ve baÅ?arısız yerli giriÅ?imcilik hikayelerini inceleyen bi kitap. Aslında bir arkadaÅ?ımın
//Düzenleme: 17. kitabı atlamıÅ?ım onu da ekledim
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Last edited by Efla on Fri May 07, 2010 1:05 am; edited 1 time in total
Posted:
Fri May 07, 2010 12:56 am
Efla cidden çok hoÅ? bir kitaplıÄ?ın var. Bunlar kitaplarının bir kısmı olsa da genel olarak kitaplıÄ?ın hakkında bir fikrimiz oldu
PaylaÅ?ımın için teÅ?Å?ekürler
Bende öteki kitaplarımı da sıralayayım da onların da resmini paylaÅ?ırım.
Bu arada yahu bir iki ay önce okuyup bitirdiÄ?im kitapları unuttum. Türkçeye çevrilip çevrilmediÄ?ini bilmiyorum ama Percy ve Olimposlular isimli bir çocuk kitabı ( aslında genç kitabı da denebilir ) serisini okudum. Yani tabii dili basit ama Å?aÅ?ırtacak kadar ayrıntılı bir hikaye yazmıÅ?lar... Benim çok hoÅ?uma gitti... Film kitaptan kesinlikle çok daha ayrıntılı ve renkli.. BeÅ? kitaplık seride Yunan mitolojisinin pek çok güzel yanını iÅ?lemiÅ?ler... Yani iÅ?lemekle kalmayıp o konulardan esinlenerek o mitolojideki Dünya bugün de devam ediyormuÅ? gibi bir Dünya yaratmıÅ?lar. Ã?zellikle Dördüncü kitap, yani Å?u Labirentin anlatıldıÄ?ı ( orijini Giritte olan labirent, ama hikayede çok çok farklı Å?ekilde iÅ?leniyor ) kitap...
Hikayenin merkezinde New York vardı, o nedenle almıÅ?tım ama beklediÄ?imden çok daha güzel çıktı açıkçası... Å?imdi aynı adam bir de Mısır Mitolojisini Dünyasını günümüzde devam ettiren bir kitap yazıyormuÅ?.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum