Posted:
Wed May 05, 2010 12:02 am
Å?imdi bahsedeceÄ?im kitap biraz eski fakat içindeki (fazla olmasa da) fantastik olan öÄ?eler nedeniyle ilgi çekebileceÄ?ini düÅ?ünüyorum. Ã?ncelikle kitabın arka kapaÄ?ından bir tanıtım yazısı koyayım.
"Sonra ayıldım. Kollarım yoktu, ikisi de! Kalkmak istedim bacaklarım da yoktu! KesmiÅ?, hepsini kesmiÅ?!" Ã?nümden geçen bir hemÅ?ireye baÄ?ırmak istedim. Yapamadım konuÅ?amıyordum ki. Sonra her yer karardı. Bayıldım galiba. Hep kabus gördüm. Sonra küçük kızı. O diyordu ki; 'Dayan! Sadece bir kaldı, dayan iblisi korku sardı.' Ben iblisi tanıyordum zaten! Ama o korkmuÅ? gibi deÄ?ildi. Her yanımı kesti benim, hem de gülerek." Odaya mezar sessizliÄ?i çökmüÅ?tü. "Gözlerimi açtıÄ?ımda bana bakıyordu. 'Sen artık insan deÄ?ilsin.' dedi bana . 'Sen bir artıksın' Sonra dedi ki; Herkesin o çok korktuÄ?u ölüm, senin için ne ulaÅ?ılmaz bir güzellik deÄ?il mi?"
Kitabı yazan Türk yazar, kendi adını kullanmamayı tercih etmiÅ?. Ama seçtiÄ?i ilginç hikaye ve bunu küçük ayrıntılarla anlatım tarzı gerçekten nefes kesici. Kitabın bir özetini çıkartmak neredeyse imkansız, çünkü her Å?ey o küçücük ayrıntılarla birbirine bir dantel inceliÄ?i ile baÄ?lanmıÅ?. Okumaya baÅ?ladıÄ?ınızda bitirene kadar elinizden bırakmak istemeyeceksiniz. Gerilim seviyesi çok yüksek, sonunu öÄ?renmek için insanın en arka sayfasını açıp bakmak isteyeceÄ?i cinsten. Heves kaçırmamak için konusundan fazla bahsetmek istemiyorum, bu zaten kısa bir tanıtım
Ve en son, kitabın kapaÄ?ını da sizlerle paylaÅ?ayım.
*Dipnot: Kitap birinci deÄ?il, üçünü Å?ahıs anlatımdır. Tanıtım yazısındaki birinci Å?ahıs, kitabın baÅ? karakterinin bir anlatısıdır.
Ben bu kitabı biliyorum, ne oluyor biliyor musunuz... Å?aka Å?aka. Kitabı okumadım, ama birileri bana anlattı konusunu filan ben de bir daha okumaya gerek duymadım
Posted:
Wed May 05, 2010 1:16 am
Yok yine de okumanı tavsiye ederim ben, öyle kısaca üstünden bir özetle pek iyi anlaÅ?ılmaz. DediÄ?im gibi kitapta öyle ayrıntılar var ki, aklın hayalin durur!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum