Posted:
Wed May 19, 2010 9:18 am
SacoKhan wrote:
Ben kiÅ?isel olarak "çok bariz" hatalı kelime yazımları olmadıÄ?ı sürece yapılan hataların önemli olmadıÄ?ını düÅ?ünüyorum.
Eski bir baÅ?lık ama bugün bir yazım yanlıÅ?ı görerek bunu belirtesim geldi. Ben de zaten sitede yapılan yanlıÅ?ları görmezden geliyorum, yoksa o kadar yanlıÅ?lar dönüyor ki forumda. Kimseyi nasıl yazacaÄ?ına dair uyarmaya hakkım yok; ama çoÄ?umuz biraz olsun dikkat etmek istiyor. Ã?rneÄ?in "de"leri ayırt etmek zor olabiliyor bazılarımıza, bazen ayrı bazen bitiÅ?ik yazılıyor. Ama bir yanlıÅ? var ki çoÄ?umuzun yaptıÄ?ı, bunun alternatifi yok zaten, neden karıÅ?tırılıyor bilmiyorum. Buyrun bugün bilmeyenler öÄ?rensin:
"Å?ey" sözcüÄ?ü her zaman her koÅ?ulda her konumda AYRI yazılır. BitiÅ?ik yazıldıÄ?ı bir durum olmadıÄ?ı için karıÅ?tıracak bir Å?ey yok. AYRI yazılır, bir cümlede kullandıysanız hemen AYIRIN.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum