Bu arada daha bugün Sam & Max'in ikinci sezonunun ilk bölümünü bitirdim oynayıp (sezon bittiÄ?insden beri arıyorum, son çareyi indirmekte buldum. n'apayım ama...), bence bir göz atmalısın, ilk sezondan baÅ?layarak. zaten kısa sürüyor bölümler, ama dizi Å?eklinde ilerlemesi çok hoÅ?. hani gerçi bu da üç boyutlu ama...
çok iyi bir oyundu o machy. tanıtımda güÄ?zel olmuÅ? klavyene saÄ?lık. devamın ıbekliÅ?yoruz.
_________________ Zaman, kayan bir yıldız. Atmosfer ise; ben..
Machinarium'un tanıtımını koydum, tabii post curcunası içerisinde kayboldu ama...
Valla bu tanıtım sayesinde benim haberim oldu ve temin edip oynamaya baÅ?ladım. (filmi de izlemedim süprüz bozulmasın diye) Ä°lk kısım hadi alıÅ?tırmaydı basitti ama ikinci bölümde o polis köprüsünü geçme hadisesindeki problemler beni gülümsetti doÄ?rusu. Tabii henüz baÅ?ındayım ama tam sazan gibi çözdüm derken problemin henüz çözülmediÄ?inin anlaÅ?ılması güzel oluyor. Resimler de konsept olarak çok hoÅ?uma gitti.
.......
Yıllar yıllar önce Atlantis diye bir oyun vardı; o da böyle bulmacalı ve aynı zamanda konuÅ?malı ve entrikalar filan vardı ama bazı bulmacalar çok zordu.
Bir de bir oyun daha vardı ki ben Japonyadan 8 disk PS versiyonunu almıÅ?tım; zaten çok zor olan oyunun Japoncasını çözemedim tabii; o oyun aslında sanırım bu tip oyunların efsanesiydi; bir adada gözünü açıyorsun, bir kafesin içindesin. Biri gelip sana bir Å?eyler söylüyor ama anlamıyorsun (sanırım Japonca) filan filan neyse ama adı hatırıma gelmiyor oyunun... Mistik miydi Myth miydi neydi yahu...
Posted:
Mon May 24, 2010 5:05 am
Galata vardı abi Galata kulesinde geçen türk oyunu. Benim oynadıÄ?ım ilk oyunlardan diyebilirim. Enfes bir oyundu, Å?imdi olsun oynarım (yalan).
Ama güzeldi harbiden, var mıdır bilen? hatırlayan?
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Machinarium'un tanıtımını koydum, tabii post curcunası içerisinde kayboldu ama...
Valla bu tanıtım sayesinde benim haberim oldu ve temin edip oynamaya baÅ?ladım. (filmi de izlemedim süprüz bozulmasın diye) Ä°lk kısım hadi alıÅ?tırmaydı basitti ama ikinci bölümde o polis köprüsünü geçme hadisesindeki problemler beni gülümsetti doÄ?rusu. Tabii henüz baÅ?ındayım ama tam sazan gibi çözdüm derken problemin henüz çözülmediÄ?inin anlaÅ?ılması güzel oluyor. Resimler de konsept olarak çok hoÅ?uma gitti.
.......
Yıllar yıllar önce Atlantis diye bir oyun vardı; o da böyle bulmacalı ve aynı zamanda konuÅ?malı ve entrikalar filan vardı ama bazı bulmacalar çok zordu.
Bir de bir oyun daha vardı ki ben Japonyadan 8 disk PS versiyonunu almıÅ?tım; zaten çok zor olan oyunun Japoncasını çözemedim tabii; o oyun aslında sanırım bu tip oyunların efsanesiydi; bir adada gözünü açıyorsun, bir kafesin içindesin. Biri gelip sana bir Å?eyler söylüyor ama anlamıyorsun (sanırım Japonca) filan filan neyse ama adı hatırıma gelmiyor oyunun... Mistik miydi Myth miydi neydi yahu...
.
ben biliyorum o oyunu. Lost Via Domus Å?aka bi yana bende küçükken bi cd kurmuÅ?tum. vahÅ?i batıda geçiyordu ama anlamamıÅ?tım tabi ingilizce ve vur kır parçala yok. silmiÅ?tim
Galata vardı abi Galata kulesinde geçen türk oyunu. Benim oynadıÄ?ım ilk oyunlardan diyebilirim. Enfes bir oyundu, Å?imdi olsun oynarım (yalan).
Ama güzeldi harbiden, var mıdır bilen? hatırlayan?
level cd'de vermiÅ?ti ilk bölümünü bile geçemedim o anahtarı bir kez bile alamadım. aldımda o arkadaki kapaÄ?ı açamadım bir kezde. sonra sinirlenip bırakmıÅ?tım oyunu. tabi küçüktüm yine anlamamıÅ?tım ama ilgimi çekmiÅ?ti. sonra sardım zaten realtime maceralara
.
Bu resimde kendimi buluyorum sanki... Bir türlü ısınamadıÄ?ı aÄ?ır sanayi dünyasından bıkmıÅ?, hatta hurdaya çıkmıÅ?, aklı ve teneke kıçından baÅ?ka elinde bir Å?eyi olmadıÄ?ı halde, hep içinde ukde kalan bilgisayar oyun programcılıÄ?ı dünyasına adım atmak isteyen bir robot!
Teldeki kanatlı robot ise (Artemis) ona yol gösteriyor, "bak abi Å?u kapıdan gireceksin, ama önce anahtarı bulman lazım!" diyor.
Machinarium'u bitirdim. evet iÅ?te böyle bulmacalı oyunların da tek kusuru bir kere bitirdin mi sil gitsin, nasılsa bir daha oynamazsın çünkü çözümü artık biliyorsundur.
ufak biir spoiler vereceÄ?im, oynamamıÅ? olan hala kaldıysa bence bunu okusun çünkü insanı yok yere yanıltıyor; asansördeki
Spoiler:
temizlik robotunu yakalayabilmek için tam hortumunun ucundan tutmak lazım!
Bir de bazı alıp kullanabileceÄ?iniz eÅ?yaları görmeniz zor olabilir, çünkü arka fon rengiyle uyumlu olup adeta kamufle olmuÅ? gibiler; aman sahneyi dikkatli gözleyin!
Ben oyunu çok çok beÄ?endim, zaten galiba resimlerine ödül almıÅ? dediniz ama bence bulmacaları da çok güzeldi. Her seferinde deÄ?iÅ?ik deÄ?iÅ?ik bulmacalar gelip hem Å?aÅ?ırttı hem eÄ?lendirdi. Meraklısına tabii, herkes bu tip oyunları sevmeyebilir. Bazı kiÅ?iler, "yahu bir yük asansöründe bile Å?ifre mi olur! Ne saçma!" diyebilir. Bence de aslında saçma deÄ?il, çünkü görevli olmayan kullanmaya kalkıp, yanlıÅ? bir Å?ey yaparak kaza çıkarabilir. Asıl saçma olan First Person Shooter oyunlarında bir mouse wheel hareketiyle ard arda roketatar, tüfek tabanca, gatling gun, vs çıkarıp sokmak ve güya binlerce cephanesiyle birlikte bütün bu silahlar üzerindeyken koÅ?up atlamak zıplamak vs
Machinarium kendi fantastik ve özgün dünyasını yaratarak oyuncuya olan biteni yadırgamaması için olanak saÄ?lıyor. Karakterler çok sevimli, mekanlar çok güzel (ben artık bilgisayarımda masaüstü olarak kullanıyorum) bulmacalar tam kararında ve birbirini taklit etmeyecek kadar çeÅ?itli, tatlı süprizlerle dolu bir oyun. Ayrıca eski atari oyunlarına bir saygı duruÅ?u da yoÄ?un bir Å?ekilde göze çarpıyor.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum