* 1812 - Osmanlı Devleti ve Rusya arasında BükreÅ? AntlaÅ?ması imzalandı, 1806-1812 Osmanlı-Rus SavaÅ?ı sona erdi.
* 1830 - ABD BaÅ?kanı Andrew Jackson, Amerikan Kızılderililerinin yurtlarından çıkarılmasına ve baÅ?ka yerlere sürülmelerine olanak tanıyan Yerli Ä°skân Yasası'nı imzaladı.
* 1862 - SayıÅ?tay kuruldu.
* 1902 - Bilim adamı Thomas Edison pili buldu.
* 1913 - Osmanlı'da ilk feminist örgüt sayılabilecek Teali-i Nisvan kuruldu.
* 1918 - Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti kuruldu, 27 Nisan 1920'de SSCB tarafından ilhak edildi.
* 1919 - Mustafa Kemal PaÅ?a, Havza'dan, sivil ve asker yüksek memur ve komutanlıklara, iÅ?gallere karÅ?ı çıkılan mitingler düzenlenmesini bildirdi.
* 1919 - Ä°stanbul'da tutuklanan Ä°ttihat ve Terakki ileri gelenleri, Malta'ya sürgüne gönderildi. Bu ilk kafilede 66 kiÅ?i yer alıyordu. Sürgünler 20 Kasım 1920'ye kadar sürdü.
* 1928 - Bakanlar Kurulu, Millet Mektepleri açılmasını kararlaÅ?tırdı.
* 1930 - Ä°nÅ?ası 2 yıl süren, New York City'nin önemli sembollerinden Chrysler Binası resmen açıldı.
* 1933 - Naziler Alman Komünist Partisi'nin bütün mallarına el koydu.
* 1937 - Ä°ngiltere'de Neville Chamberlain BaÅ?bakan oldu.
* 1953 - Kore'de 28-29 mayıs savaÅ?larında Türk tugayı 155 Å?ehit verdi.
* 1952 - Yunanistan'da kadınlara seçme hakkı verildi.
* 1954 - BirleÅ?miÅ? Milletler EÄ?itim, Bilim ve Kültür Ã?rgütü (BirleÅ?miÅ? Milletler EÄ?itim, Bilim ve Kültür Ã?rgütü) en çok konuÅ?ulan diller arasına Türkçe'yi de aldı.
* 1959 - ABD tarafından uzaya gönderilen iki maymun saÄ? olarak Dünya'ya döndü.
* 1960 - Milli Birlik Komitesi, Orgeneral Cemal Gürsel'e MBK baÅ?kanlıÄ?ının yanı sıra, baÅ?bakanlık, milli savunma bakanlıÄ?ı ve baÅ?komutanlık görevlerini de verdi. Orgeneral Gürsel aynı gün asker ve sivil üyelerden oluÅ?an bakanlar kurulunu açıkladı. BaÅ?bakan Adnan Menderes, Kütahya yolunda tutuklandı. CumhurbaÅ?kanı Celâl Bayar ve yedi bakanın Silahlı Kuvvetler gözetiminde olduÄ?u açıklandı.
* 1961 - Uluslararası Af �rgütü, Londra'da kuruldu.
* 1987 - Batı Alman pilot Mathias Rust küçük uçaÄ?ıyla Sovyet hava koridorunu delerek Kızıl Meydan'a indi. Hava Kuvvetleri BaÅ?komutanı Koldunov görevden alındı.
* 1992 - Türkiye ile Nahçıvan'ı birbirine baÄ?layan Ã?mit Köprüsü hizmete girdi.
* 1999 - 57'nci hükümet kuruldu. MHP, DSP ve Anavatan Partisi'nden oluÅ?an koalisyon hükümetinde BaÅ?bakan Bülent Ecevit oldu.
* 1999 - Leonardo da Vinci'nin Å?aheseri Son AkÅ?am YemeÄ?i adlı tablo, 22 yıl süren restorasyon çalıÅ?malarının sona ermesiyle Ä°talya'nın Milano kentinde yeniden sergilenmeye baÅ?landı.
* 2002 - NATO, Rusya'yı sınırlı ortak ilan etti.
* 1787 - Leopold Mozart, Avusturyalı besteci. (Wolfgang Amadeus Mozart'in babası) (d. 1719)
* 1849 - Anne Brontë, İngiliz yazar (d. 1820)
* 1937 - Alfred Adler, Avusturyalı psikiyatrist (d. 1870)
* 1963 - Ion Agârbiceanu, Rumen yazar (d. 1882)
* 1971 - Audie Murphy, ABD'li aktör (d. 1924)
* 1978 - Orhan Peker, Onlar Grubu ressamlarından
* 1979 - Mary Pickford, Kanada asıllı ABD'li sinema oyuncusu (d. 1893)
* 1983 - Ã?iÄ?dem Talu, Å?arkı sözü yazarı
* 1986 - Edip Cansever, Ã…?air (d. 1928)
Ã?ok saÄ?olun arkadaÅ?lar mutlu oldum. Dura bu arada bu ne yau diye okudum Å?aÅ?kın Å?aÅ?kın üÅ?enmemiÅ?sin vallahi. 1986 bu arada =)
Hep beraber nice denelere inÃ…?allah...
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Ben de Efla'ya hediye olsun diye akrostiÅ?li gnom Å?iiri yazdım (ama ozan gnom deÄ?il, mekanikçi gnom);
EÄ?er bir tren olsaydı FRPWorld,
Fizan'dan görünen buharı da olurdu Efla,
Lineer bir Å?ekilde trenin takip ettiÄ?i ray da,
Acaba n'olurdu bu dünya EFla olmasa!
Ã?ok kısa oldu ama n'apalım, herkesin Wizardofquarks gibi uzun isimleri yok Onun doÄ?umgününe de Wizardofqu diye akrostiÅ?li Å?iir hazırlayayım bari, ne sevinir kim bilir
Bak böyle diye diye kaçırttınız kızı; yüksek nükleer fizikçi arkadaÅ?larla dalga geçerek beyin göçüne sebebiyet vermeyelim arkadaÅ?lar, bizim böyle kafalı (turuncu saçlarını kastetmiyorum tabii) böyle zeki insanlara ihtiyacımız var ülkemizin yani!
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum