Bende isim arıyorum kendime ama adam gibi biÅ?i bulamadım ondan genelde hep Nacres i kullanırım Ama güzel bi isim fikri gelirse aklınıza paylaÅ?ın
Posted:
Tue Jun 08, 2010 2:04 am
Vallahi Nacres ultima oynadıÄ?ımdan mıdır nedir Necro'yu hatırlatıyor.(Bilmeyenler için bildiÄ?im kara büyücü ) Bir de bir aralar buralarda Lord Necros vardı sanırım onu da anmıÅ? oldum böylece
Yorumun dibine vurmak gerekirse;
Nacres = Nacr + es (Ä°ngilizcedeki çoÄ?ul ekini önce bir ayırayım dedim)
Geriye kalan kelime parçası olan "Nacr" ise aklıma Mehmet Ali Erbil'in oynadıÄ?ı "Kahpe Bizans" adlı filmindeki Nacarlar'ı getirdi
Yani aslında yine çoÄ?ul oluyor bu mantıÄ?a göre, Nacr+es=Nacar+lar gibi
Adam gibi nickname bulmak zor bu piyasada.Ben de üye olurken zırvalamıÅ?ım iÅ?te birÅ?eyler
_________________ Ultima bırakılmaz, ara verilir
Ben arada Zephyrus'u kullanıyorum. Ha bir de oyunlarda NPC isimlendirirken settinge göre Osmanlıca sözlük, Latince sözlük ya da Divan-ü Lugati't Türk'ü karıÅ?tırıp anlam olarak karakteri tanımlayan bir kelime bulup, onu isim haline getiriyorum. Oyuncular bundan anlıyor mu? Yoo.
Ama anagramlar çok hoÅ? oluyor isim olarak. Lydronk da mesela Å?eyin anagramı... eee... Ryldonk'un. Evet.
Yahu bu kadar dert etmeyin, bakın bana, isim bulmak konusunda tarihin görüp görebileceÄ?i en kıt insanım. Dostoyevski ve Tolstoy bile daha yaratıcıdır, Ahmakov gibi isimler bulabiliyorlar. Benim ise bütün her yerde 2 ismim vardır. YazdıÄ?ım Å?eylerde bile, hatta tek karakterle hikaye yazarım bu yüzden. Edmond (Monte Kristo Kontu'nun baÅ?karakteri, sen de bence böyle bir Å?ekilde bir kitap kahramanı seç yırt abi) ve Huor (ismimin Elfçe karÅ?ılıÄ?ı imiÅ? [adım Alperen])
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
Posted:
Tue Jun 08, 2010 5:57 am
Ä°sim bulma konusunda çok yaratıcı olduÄ?um söyleniyor ayıptır söylemesi YarattıÄ?ım evrende 20'den fazla Å?ehir, 30'a yakın köy, bir düzine tanrı ve yine 30'a yaklaÅ?ık karakter ismi uydurmuÅ? biri olarak söylüyorum bunu
Ýsim bulma konusunda çok yaratýcý olduðum söyleniyor ayýptýr söylemesi Yarattýðým evrende 20'den fazla þehir, 30'a yakýn köy, bir düzine tanrý ve yine 30'a yaklaþýk karakter ismi uydurmuþ biri olarak söylüyorum bunu
Tamamen Å?ans eseri, bulduÄ?un isimlerin yarısının baÅ?ka bir dilde anlamlı bir sözcük olmasına hayranım ben en çok... KirasözleÅ?meleri...
Ben arada Zephyrus'u kullanıyorum. Ha bir de oyunlarda NPC isimlendirirken settinge göre Osmanlıca sözlük, Latince sözlük ya da Divan-ü Lugati't Türk'ü karıÅ?tırıp anlam olarak karakteri tanımlayan bir kelime bulup, onu isim haline getiriyorum. Oyuncular bundan anlıyor mu? Yoo.
Ama anagramlar çok hoÅ? oluyor isim olarak. Lydronk da mesela Å?eyin anagramı... eee... Ryldonk'un. Evet.
Ben de anagramlara baktım iÅ?te iki tane idare eder isim çıktı Nacres ve Cranes ben de Nacres i kullanmaya tercih ettim
Aklıma gelen bir kaç roman karakterim ve Justiar Kıtasının isimleri, belki yardımcı olur isim seçmende.... Ben genelde Anagram yaparım Nickerim mesela
Walter, siyahlı adama saygı için bazen Retlaw olur ya da Greece , Brave Falcon adını da kullandıÄ?ım oldu Jedsun Rolwest'i de ama genelde Walter olarak bilinirim ya sevdiÄ?in bir karakter koy nickini, ya da hikayelerinden belkide anagaramdan bile oluÅ?turabilirisn
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Ben de öyle düÅ?ündüm sevdiÄ?im bi karakterin ismini koyayım dedim önce mesela Raistlin gibi ama sonra kendime özgü bir Å?ey bulsam daha iyi olur dedim en iyisi ben biraz daha düÅ?üniyim
Her ismin kendine göre bir tınısı vardır, Nakres de bilmiyorum ilk baÅ?ta bana ne iyi ne de kötü geldi.
EÄ?er kendin isim koyacaksan, ismin arkasında sembolik bir anlam olursa belki daha iyi olabilir, bu anlam karakterinle ( oyundaki ya da gerçek yaÅ?amdaki, ya da ikisi birden ) ilgili ise daha da güzel olur.
Ama eÄ?er hikayelerden isim seçeceksen, sana tavsiyem ana karakterlerden çok figüran düzeyinde olanlara yönel... Bir defa ünlü bir tiyatrocudan esinlenerek bir söz edersem, küçük karakter yoktur hikayelerde... Ä°kincisi Raistlin, Frodo, Darth Vader gibi isimleri alan birçok kiÅ?i vardır, ama daha arka plandaki karakterleri aldıkça, o kararkter biraz daha senin karakterin olur, hikayede çok anlatılan bir karakter olmadıÄ?ı için eksiklerini tamamlar ve boÅ?luklarını da doldurursun aynı zamanda, bu anlamda da senin olur.
Açıkçası ben çoÄ?u zaman bu ylu izliyorum.
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum