Uzun uzun diyarlar, görkemli Å?atolar , kadim krallıklar ... Hepsini dolaÅ?tım ... Yorgunluk bilmeden , atımı sürdüm vahÅ?i rüzgarda ... Ona ulaÅ?mam gerekiyordu , bir an önce , o beni bulmadan önce ... YaÅ?lı büyücü böyle demiÅ?ti bana ;
" Görevini tamamlaman onu bulmaktan geçiyor , o seni bulmadan onu bulmalısın, sen bir gezgin deÄ?ilsin , onu bulman çok önemli , herÅ?ey buna baÄ?lı , onunla baÅ? edebileceÄ?ine eminim sen bir elf savaÅ?çısısın!.... Bul onu!!" Bu yaÅ?lı büyücünün son sözleri olmuÅ?tu .
Å?aÅ?ırmıÅ?tım , onu nasıl tanıyacaÄ?ımı ve nasıl bulacaÄ?ımı bilmiyordum . . . AnladıÄ?ım kadarıyla karÅ?ılaÅ?mam gereken kiÅ?i tehlikeliydi ve onunla yüzleÅ?mek zorundaydım ..
Korkuyormuydum ? Hayır korktuÄ?um kiÅ?i o deÄ?ildi her ne kadar tehlikeli olsada , ölmekten deÄ?il ama onu bulamamaktan korkuyordum ....
Büyücünün bahsettiÄ?i karanlık derin ormana girdim ... Atımın huysuzlaÅ?masıyla çalıların arasında bir hareket hissettim ....
Aniden karanlık bir Å?ekil fırlayıverdi üzerime doÄ?ru , ama bana yetiÅ?emeden yere doÄ?ru yuvarlandı .... AyaÄ?a kalktıÄ?ında bunun sadece bir kender olduÄ?unu gördüm ...
_________________ Kılıcın ne kadar keskin, Kalkanın ne kadar dayanıklı ,
MiÄ?ferin ne kadar güçlü olursa olsun
YüreÄ?in olmadıkça bu savaÅ?ı çoktan kaybetmiÅ?sindir
"uups...gerçekten bir elf kızı, selamlar sana elf kızı. bak bende de elflerin bana hediye ettiÄ?i sihirli bir alet var. hıım nereye koymuÅ?tum acaba.." torbasının içine daldırır elini, neredeyse kendisi torbanın içine düÅ?ücek gibidir... "hıım bulamadım galiba, ama sanırım senin boynuda asılı duran kolyeye benziyordu. bakabilirmiyim acaba birazcık yakından..aayy hayır gerçekten aÅ?ırmak gibi bir niyetim yok.. en azından Å?imdilik daha çok haritalarla uÄ?raÅ?ıyorum, görmek istermisin.. bu arada benim adım Tanorascala, ama elfler ve insanlar genellikle Taora derer. ayy ayy ayy küçük ayaklarım.." nefes nefese kalmıÅ? bir Å?ekilde kendisini kaldırım taÅ?larına bırakır..
" Bir Kender??? Burada ne arıyorsun?? Bu tehlikeli ormanda!? BildiÄ?im kadarıyla kenderler genelde bu tip yerlerde fazla bulunmazlar. ... Söyle bana küçük dostum bu karanlık ormanda bir kenderin iÅ?i nedir ve az önce neden üzerime atladın , yani atlamaya çalıÅ?tın?"
Gerçekten bir elfle yüzleÅ?ebileceÄ?ini mi sanıyordun? " bir anda gülmeye baÅ?ladım ... Bu küçük kender üzerimdeki gerginliÄ?i biraz olsun atmıÅ?tı ...
"Bu kolye bana bir armaÄ?an , aslında bu kolyelerden çok nadir bulunur ... sadece soylu elf ailelerinin simgesidir ... Sana nasıl geçtiÄ?ini bilmiyorum gerçi çok ta Å?aÅ?ırmadım , kenderler . . . "
" Herneyse kender Tanorascala , buralarda fazla gezinmemelisin ... Haritalarını görmek isterdim ama buna harcayacak vaktim yok üzgünüm ...
Ná Elbereth veria le, ná elenath dÃÂn sÃÂla erin rád o chuil lÃÂn. Elbereth seni korusun, yıldızlar hayatını aydınlatsın , Mára mesta ..."
"hey hey hoop! nereye gidiyorsun? bende gelebilirmiyim? bana elfçe öÄ?retirmisin? Bir sürü elf arkadaÅ?ım vardır benim, bu arada sen burada ne arıyorsun?.." bitmek tükenmek bilmeyen sorularla elfin yüzünün Å?eklinin deÄ?iÅ?mesine sebep olur.. bir yandan da farkında olmadan yola koyulmuÅ?lardır..
" Sedho!! " büyülü sözler dudaklarımdan döküldü ...
Ahh iÅ?te Å?imdi oldu , sessizlik... Å?u anda ihtiyacım olan son Å?ey bir kenderin vızıldaması .
Küçük kender minik gözleriyle elfe bakakaldı , konuÅ?maya çalıÅ?ıyor ama aÄ?zından çıkan kelimeler havaya karıÅ?madan yok oluyordu ...
" Å?imdi ne yapacaÄ?ız seninle minik kender dostum? Bu yerde bulunmamın nedeni , aramam gereken bir yaratık yada bir kiÅ?i aslında ne olduÄ?undan emin deÄ?ilim ... Sadece yeteri kadar tehlikeli olduÄ?unu biliyorum ... "
Minik gözler Å?aÅ?ıran bir ifadeyle baktı ve soru sorarcasına döndü ; açıklama yapmamı istediÄ?ini anlamıÅ?tım ... Aslında yolculuÄ?um boyunca uzun zamandır beni dinleyen kimse olmamıÅ?tı ... Burda oluÅ?umun nedenini kısaca anlatmaya baÅ?ladım ...
"Sanırım Å?imdi bu Å?eyi neden aradıÄ?ımı soracaksın . Aslında bu görev çok eskilere dayanır , soylu atalarımın bir zamanlar var olan krallıÄ?ıyla ilgili ... "
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum