Posted:
Wed Jul 14, 2010 10:47 am
Umarım bu baÅ?lıkla dikkatinizi çekebilmiÅ?imdir?
Benim gaza gelmemle birlikte ve FRP World üyelerinin kolay gaza gelmeleri sayesinde bir ekip oluÅ?turdum! Bu ekiple birlikte çizgi roman senaryoları yazıp çizeceÄ?iz. Å?u anlık kadromuz Å?öyle:
Yazar & Ã?izer:
Ben ve Illyra
Yazarlar:
Edmond
Lydronk
ve Catboy
Amaç: Marvel, DC Comics ya da DarkHorse gibi yok satan çizgi romanlar yapmak.
Konu Å?öyle oluyor efendim:
Alternatif bir dünyadayız, nükleer savaÅ? olmuÅ?, her Å?ey yerlebir olmuÅ?tur. Olaylar bundan yüzyıllar sonra geçiyor, fakat dünya hala o savaÅ?tan doÄ?ru düzgün toparlanamamıÅ?tır. Dünya üzerinde bilinen dinler yok olmuÅ?, milletler daÄ?ılmıÅ?tır. Yeni imparatorluklar, devletler kurulmuÅ?, yıkılmıÅ?, isimler deÄ?iÅ?miÅ? ve tekrar kurulmuÅ?tur. Ä°nsanlar aç, yiyecek ve içecekler radyasyonludur. Fakat artık kaos ortamı kısmen de olsa dinmiÅ?, birileri düzen saÄ?lamaya çalıÅ?maktadır. Ä°Å?te burada ismi daha belirlenmemiÅ? bir diktatörlük avrupayı kasıp kavurur. Sansür, yasaklar, baskı... Tabii ki yeterince güçlü deÄ?ildir, kolunun uzanamadıÄ?ı bir çok yer vardır ve pek sayıda da askeri yoktur. Tabii güçsüz olması her geçen gün büyümediÄ?i anlamına gelmez.
Yakıt rezerveleri hızla azalmıÅ?tır. O yüzden yakıt parasını denkleÅ?tiremeyenler atla yolculuk etmeye baÅ?larlar. Dünyanın büyük bir kısmı çorak arazidir, hatta zaman zaman "burası avrupa olamaz, olsa olsa vahÅ?i batının engebeli versiyonu olabilir" dedirtecek kadar çoraktır avrupa artık.
Neyse, kısa keseyim. Setting Å?öyle: Bazı insanların özel güçleri var, fakat bu nükleer savaÅ?tan önce mi yoksa sonra mı ortaya çıktıÄ?ı bilinmemektedir.
Sadece enteresan silahlar bulunur. Yani: Revolver, Winchester, Tommy-Gun, Desert Eagle (aslında bunun olmaması lazım ama Desert Eagle'a kıyamadım), Lazer / Plazma silahı, vb. AnlayacaÄ?ınız M4A1, AK-47 ya da SCAR gibi silahlar yok.
Robotlar var, ama 80'lerdeki Å?u kare görünümlü çirkin robotlar var. Pek iÅ?e yaramayan ama hayatı az da olsa kolaylaÅ?tıran Å?eyler.
Gecenin bi yarısı aklıma baÅ?ka bir Å?ey gelmiyor ama güncellenecektir!
fazla fallout olmuÅ? ama yine de güzel. fakat anlamadıÄ?ım Å?ey neden lazer silahı varda scar yada famas falan yok Å?u an dünyadaki en yaygın silahlar m4a1, scar, famas ve ak-47. koymak lazım.
Posted:
Wed Jul 14, 2010 6:08 pm
Ya onlar biraz...normal kaçıyor. Daha çok egzotik silahlar düÅ?ünüyorum o yüzden. Evet fallouttan yola çıktım ama biraz daha oturduÄ?u zaman pek bir alakası kalmayacak aslında.
Ya onlar biraz...normal kaçıyor. Daha çok egzotik silahlar düÅ?ünüyorum o yüzden. Evet fallouttan yola çıktım ama biraz daha oturduÄ?u zaman pek bir alakası kalmayacak aslında.
ya unreal tournament 2004'te link gun ve flak cannon diye iki silah vardı onların üzerinden birÅ?eyler denesene çok güzel silahlardı aslında ut2004'ün senaryosunuda buna biraz ekleyebilirsin orada da skaarj iÅ?gali sırasında dünyanın yıkılması söz konusuydu. Ne biliyim nükleer silahların kullanımından sonra ortaya çıkan bir mutant ırk normal insanlardan çok daha hızlı geliÅ?ip onlara savaÅ? açabilir biraz fantezi yaparsak
Posted:
Fri Jul 16, 2010 12:12 pm
lightflarer wrote:
Alenthas wrote:
ya unreal tournament 2004'te link gun ve flak cannon diye iki silah vardı onların üzerinden birÅ?eyler denesene çok güzel silahlardı aslında ut2004'ün senaryosunuda buna biraz ekleyebilirsin orada da skaarj iÅ?gali sırasında dünyanın yıkılması söz konusuydu. Ne biliyim nükleer silahların kullanımından sonra ortaya çıkan bir mutant ırk normal insanlardan çok daha hızlı geliÅ?ip onlara savaÅ? açabilir biraz fantezi yaparsak
Mutant olup olmayacaÄ?ından pek emin deÄ?ilim daha, karar veremedim. Ama evet, bahsettiÄ?in silahları biliyorum, oynamıÅ?lıÄ?ım vardı. Olabilir aslında, aklıma gelmemiÅ?ti.
Posted:
Fri Jul 23, 2010 8:23 am
Alenthas wrote:
Bu arada çizerlerimizin arasına Possessed katılmıÅ? bulunmakta! (yaÅ?asın )
Ve yazar olarak Aegron da saflarımıza katılmıÅ?tır
Hehe evet msn'de konuÅ?tuk Alenthas'la. Kafama yattı (ki bilim-kurguya ve hele hele post-apokaliptik senaryolara bayılırım).
Kafalarınızdakiler neler bir dökün bakalım ortaya. Sanırım Alenthas biraz retro bir dünya kurgulamıÅ?, daha yazarsa göreceÄ?iz dünyasını.
Yalnız Dwaxer'le çalıÅ?ırken fark ettiÄ?imiz bir nokta var; yazarın yazarken senaryo gibi yazması daha uygun. Yani çizilebilir, görsele aktarılabilir olmalı. Yazarken de gözünde nasıl olacaÄ?ını canlandırsın ve yazıya notlar düÅ?sün. Dwaxer süper yazdı bizim mini çizgi romanın öyküsünü.
_________________ I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum