Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - 24 (Yorumlar)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

24 (Yorumlar) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Sep 01, 2010 6:21 am Reply with quoteBack to top

24 dizisindeki gerçek zamanı deneyeyim dedim ben de, bakalım okuyup beÄ?enen olacak mı? Rahat olun okurken, dizideki baÅ? karakter Jack Bauer ile alakası yok yani hiç bir Å?ekilde spoiler söz konusu deÄ?il dizisiyle ilgili... Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Sep 01, 2010 1:33 pm Reply with quoteBack to top

New Yorkta gecmesi olaylarin benim icin nostaljik oldu.. : ) ) Bunun disinda kesinlikle sahneler cok guzel ve surukleyici, karakterler de oyle. Ama belki birkac yan olay daha eklenebilir, sonucta filmde, bir saatlik bolumun gercekten bir saat surmesini biraz da icice gecen bir suru olay sagliyordu. : ) )

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 6:00 am Reply with quoteBack to top

okunacaÄ?ını bilsem uzatır bir saatin daha dolu dolu geçmesini saÄ?lardım ama bu kadarı bile çoÄ?u kiÅ?iye uzun gelecektir diye tahmin ediyorum. yorumun için saÄ?ol Firble... Smile
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 6:46 am Reply with quoteBack to top

Bence uzatma Mr. Green Okunma açısından deÄ?il ama konuyu bu Å?ekilde bir saat olarak iÅ?lemen, yer ve zamanı ayrı ayrı belirterek anlatman sanki bir dizinin içinde sahneden sahneye atlıyormuÅ?um hissi yarattı ki oldukça sevmeme yol açtı.

Gerçekten çok güzel baÅ?lamıÅ?sın. Devamını da en kısa zamanda okuruz umarım.

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 6:51 am Reply with quoteBack to top

Yorumların için teÅ?ekkür ederim Aegron, peki çapkın analizci Arlo'yu nasıl buldunuz? Very Happy
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 7:08 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Yorumların için teÅ?ekkür ederim Aegron, peki çapkın analizci Arlo'yu nasıl buldunuz? Very Happy

Arlo mu Aegron mu diyesim geldi Mr. Green
    Sevdim bu adamı!

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 11:11 am Reply with quoteBack to top

2. bölüm de eklenmiÅ?tir, "önceki bölümlerde" kısmı da geri döndü... Very Happy

Umarım Å?aÅ?ırtıcı geliÅ?meler karÅ?ısında sizler de Å?aÅ?ırırsınız okurken... Smile
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 2:15 pm Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    2. bölüm de eklenmiÅ?tir, "önceki bölümlerde" kısmı da geri döndü... Very Happy

Umarım Å?aÅ?ırtıcı geliÅ?meler karÅ?ısında sizler de Å?aÅ?ırırsınız okurken... Smile

�nceki bölümler kısmında Arlo'yu da görmek isterdim Mr. Green (önemli ne yaptıysa sanki)

Bu bölümü de severek okudum catboy. Giderek daha da güzelleÅ?eceÄ?e benziyor.

Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Sep 03, 2010 5:51 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    YoÄ?un geçen kar yaÄ?ıÅ?ının ardından güneÅ? kendini yeni göstermeye baÅ?lamıÅ?tı. En sonunda kıÅ? yerini bahara bırakmaya karar vermiÅ?ti. Yollarda yürümek iÅ?kenceydi hala ama, dükkanların camları bile soÄ?uktan çatlamıÅ?tı, direklere yanlıÅ?lıkla deÄ?diÄ?inde ise derini kopartacak kadar soÄ?uÄ?un hala etkisini sürdürdüÄ?ünü acı içinde keÅ?fedebiliyordun.

Å?imdi bir kere bu açılı Å?ahnesi beni tam kalbimden yakaladı, hava durmunu anlatarak baÅ?layan hikayelere bayılırım. insana hayal kurmak için aklına bir zemin hazırlıyor.

kalan iki bölümü de heyecanla okudum. 24 dizini pek seyretmemiÅ?tim ama olayların sahne atlayarak anlatım Å?ekli çok hoÅ?uma gitti, özellikle özet kısmı mükemmeldi. ipek gibi pürüzsüz bir anlatım kullanmıÅ?sın catboy, ve cidden diziden bir sahne olsa ancak bu kadar olurdu. Ortiz karakterini çok beÄ?endiÄ?im de eklemek istiyorum, arlo'nun aksine. kendisine gıcık oldum.

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Sep 04, 2010 7:21 am Reply with quoteBack to top

yoÄ?un istek üzerine her gün bir bölüm eklenmesine ara verilmiÅ?tir... Very Happy
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 04, 2010 1:17 pm Reply with quoteBack to top

: ) ) ) Acikcasi hikayedeki bir yan hosuma gitti. Ozellikle ikinci bolumde, hem gozumde film sahneleri gibi sahneler canlanabiliyor, hem de insanlarin ic seslerini de bildigimiz icin hikaye daha renklenmis.... Aklimda birkac tane soru var aslinda muhtemelen CTU dan birisi de ajan cikacak.. Aslinda mekanlari da aklimda belli yerlere yerlestirdim. Mesela su ucuz otele Latin Amerikali ya da Afrikadan goc etmis birileri de ugrayabilirdi. : ) )) ) Hamam Boceginden bahsedince de benim aklimda hemen tahtakurusu canlandi... Daha olay hala belirsiz ama sanirim.

Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Sep 07, 2010 6:25 am Reply with quoteBack to top

Ã?çüncü bölüm de pek hoÅ?uma gitti, özellikle Gürhan karakteri çok ilgimi çekti. Daha önce de kendisini pek çok hikayede gördük. Burada ise Arlo'nun yardımıcısı rolünde, pek uysal ve akıllı veee cici bir karakter olarak kendisini beÄ?eniyoruz. Kahvenin köpüÄ?ü kalmadıÄ?ı için ciddiyetle üzülüyor, gözlüÄ?ünü bile tutmuyor. Ama senin yazılarını ve tarzını gayet iyi bildiÄ?im için Gürhan'ın ileride kilit karakter olacaÄ?ından eminim, ve ayrıca baÅ?ka süprizlerde bizi bekliyor olabilir!

Onun dıÅ?ında, artık Mandy için söyleyecek tek kelime bulabiliyorum, o da sosyopat. Sevgilisini bile içi acımasına raÄ?men öldürebilmesi beni Å?oka uÄ?rattı. Gerçi ikinci bölümde adam ile kızını gözünü kırpmadan öldürmesi de tüyler ürperticiydi.

Cole'un baÅ?ına gelenler konusunda ise tahminim, kendi bankasını soyduran adamın, Ortiz'in neler döndüÄ?ünü anladıÄ?ını fark ettiÄ?i için kaçırılmasını emretmiÅ?tir.

Benim asıl merak ettiÄ?im Gürhan karakteri, bence önemli bir Å?eyler yapacak (yapmalı da Razz ). Mandy sonraki bölümde kaç kiÅ?iyi öldürür bilmiyorum ama Arlo'nun salaklıklarına da devam edeceÄ?i kesin gibi.

Ã?ok baÅ?arılı bir bölümdü, sonrakinide bekliyoruz efendim Smile

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Sep 07, 2010 10:59 am Reply with quoteBack to top

Umarım 4. bölümü okuduktan sonra bilgisayarlarınızın baÅ?ında bir OHA nidası çıkartırsınız... Very Happy
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Sep 07, 2010 8:22 pm Reply with quoteBack to top

En çok hoÅ?uma giden karakter Mandy. Laga lugaya girmeden çekip vuruyor. Umarım hikayenin sonuna doÄ?ru içinde bastırdıÄ?ı insanlıÄ?ı hatırlayıp hidayete ermez. Böyle kalsın, kötü olsun.

Gürhan tam beklediÄ?im gibi çıktı, Ilyra gibi ben de artık yazılarını tanıdıÄ?ım için Gürhan'ın Mandy ile bir baÄ?lantısı olduÄ?unu az çok tahmin ediyordum. Ama asıl önemlisi, Gürhan'ın CTU'nun içinde ne aradıÄ?ı... Ä°stediÄ?i bilgilere kendi imkanalrı ile ulaÅ?tıÄ?ına göre CTU'yu hangi amaçla kullanacaÄ?ını henüz bilemiyoruz. Genç olduÄ?u için bir suç örgütünün lideri olma ihtimalini yok sayıyorum, büyük ihtimalle bir baÅ?ka istihbarat biriminin bir üyesi. 26 kiÅ?ilik örgütün bir elemanı olma ihtimali de var, ama bu da gençliÄ?i yüzünden kafamda azalttıÄ?ım bir ihtimal.

Clive Owen'ın oynadıÄ?ı Inside Man diye bir film vardı. Bu kasadan çıkan belge onu getirdi aklıma ister istemez. Hatta sakız çiÄ?neyen Davon'u okuyunca o geldi aklıma. Ä°zlemeyenler için filmi spoil etmek istemem:

Spoiler:
    Orada da bankanın sahibi kendi bankasında, kendisi ile alakalı çok önemli bir belge saklıyordu. Adam bir Nazi savaÅ? suçlusuydu ve belgeler suçlu olduÄ?unun kanıtıydı.

Bu gizli örgüt nasıl bir Å?ey acaba?

Ama Henry'nin bu belgeye ulaÅ?ması için neden bir soyguna ihtiyacı var? Kendi bankası olduÄ?u için bu iÅ?i daha kolay halledemez miydi?

Muhtemelen Henry'de bu örgütün bir mensubu ve bu örgütün üyeleri birbirlerini tanımıyor olabilirler. Ben yaralı yüzlü adamın da o listede isminin olduÄ?undan Å?üpheleniyorum.

Gürhan sonuda iyi tarafta çıkacak gibime geliyor. Bu yasadıÅ?ı anlaÅ?manın zararını gören kesimden olabilir.

Gelelim hikaye ile ilgili eleÃ…?tirilerime.

Anlatımın çok sürükleyici ve yalın. Bu büyük bir meziyet Catboy. YazacaÄ?ın kısmı çok iyi seçiyor, anlattıÄ?ın kısımla öncesini ve sonrasını fazla detaya girmeden okuyucunun zihninde canlandırıyorsun. Bu da hikayeni oldukça sürükleyici bir hale getiriyor. Bu Å?ekilde kısa kısa yazılan bir aksiyon hikayeleri türünün öncüsü bile olabilirsin.

Ama bir tane de negatif eleÅ?tirim olacak. Daha ilk bölümde "New York Bankası" yazısını okuduÄ?umda yüzüm biraz ekÅ?idi. Biliyorsun Amerikanın ilk bankası o... Yani onun sahibi senin kurgunda Henry Reed, ama iÅ?in aslı Bank of New York tek bir sahibi olamayacak kadar eski ve büyük bir banka. Hissedarların temsilcilerinin oluÅ?turduÄ?u bir Board of Management'i ve bu BOM'un atadıÄ?ı bir CEO'su vardır.

Ã?zellikle macera yazarları, dünyada meÅ?hur olanları hiç deÄ?ilse, araÅ?tırmaya çok büyük önem veriyorlar artık. Maceranın geçtiÄ?i mekanı, ülkeyi yalayıp yutup, ondan sonra kalemi alıyorlar ellerine. Bir sürü uzmanla görüÅ?üyorlar, uzmanı olmadıkları bir konuda uzman bir karakterin yaptıklarını anlatabilmek için.

House gibi dizileri izledikten sonra eski Türk filmlerindeki doktorlara gülmüyor muyuz? Steteskop'u hastanın sırtına dayayıp çektikten sonra, "Amansız bir hastalıÄ?a yakalanmıÅ?, tıp bu konuda çaresiz." dediklerinde?

Daha hikayen bitmediÄ?i için kesin bir söylemde bulunmayacaÄ?ım, belki bu da kurgunun bir parçasıdır veya belki kurgunun bir parçası haline getirmeyi düÅ?ünebilirsin. Ama pek çok yazar böyle bir durumda, hele ki konu hukuk cambazı bankalar olduÄ?unda ve eserini bastırmayı düÅ?ünüyorsa,jenerik, uydurma bir banka yazıverirler.

Azmine ve bol eser oluÅ?turmana bakarak yakında kitap basmaya baÅ?lama olasılıÄ?ın da çok büyük. Böyle Å?eylere yavaÅ? yavaÅ? alıÅ?man lazım.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Sep 08, 2010 7:26 am Reply with quoteBack to top

Ohhhhhhhhhh beeeeeeee....
    Bu sonunda son bölümüde okuyup yorum yapabileceÄ?im için dıÅ?a vurdugum bi duyguydu. Bir kaç gün daha geciksem sanırım ben de kafamda bir silahla uyanıp Gürhanla tanıÅ?ma zevkine ulaÅ?abilirdim. Neyse.

BaÅ?ta kendi ismini verdiÄ?in birini böyle aptal biri gibi gösterdiÄ?ini sansamda sonra okurken kendi ismini verdiÄ?i bir karakteri boÅ? bırakmayacaÄ?ını farkedip sonunda da bunun yanıtını almam açıkcası beni mutlu etti. Ã?ykünün de giderek ilginçleÅ?mesi ve baÅ?ından beri hoÅ?uma giden saat ve dakikalara ayırarak yazman öyküye daha da baÄ?lanmamı saÄ?ladı dostum. Å?u an için çok güzel hatta süper gidiyor diyebilirim. Gerisini heyecanla bekliyorum.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum