Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Super Heroes & Villains (yorumlar)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Super Heroes & Villains (yorumlar) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Sep 10, 2010 9:37 pm Reply with quoteBack to top

.

Super Heroes & Villains

Bir iki haftaya kadar FrpWorld bünyesinde baÅ?latmak istediÄ?im bir süper kahraman oyun projesi var. Bilgi bankasında da paylaÅ?ıyorum, bu oyun sisteminin kurallarını, ancak bu projeye katılan oyuncu arkadaÅ?ların oyun kuralları, sistem ya da karakter hazırlama gibi teknik detayları bilme zorunluluÄ?u olmayacak. Bilenler bilmeyenlere yardımcı olacak, önemli olan, katılan arkadaÅ?ın karakterini oynaması.

Freedomcity Å?ehrinde geçecek olaylar. Oyunumuzda süper kahramanlar ve Süper kötüler (villain) olacak. Gerek kötü adamlar, gerek suçluların peÅ?indeki adalet savaÅ?çıları artık tek baÅ?larına mücadele edeceklerine, kendi fikirlerine ve amaçlarına uygun baÅ?ka süper güçlü kimselerle iÅ?birliÄ?i yapsalar, grup Å?eklinde hareket etseler daha iyi olacaÄ?ını idrak etmektedirler. Bunun için dernek ya da örgüt kurarlar veya kurulmuÅ? olanlara katılırlar.

Bizim oyunda da iki örgüt vardır; biri Adalet SavaÅ?çıları, polis ile iÅ?birliÄ?i halindedirler, suçluları yakalayıp adalete teslim ederler. DiÄ?er gizli örgüt ise Yenilmezler BirliÄ?i, bu kiÅ?iler ise sıradan insanların koyduÄ?u kanun ve düzenlerin kendilerini baÄ?layamayacaÄ?ına inanırlar. Ã?eÅ?itli sebeplerle kanunla ters düÅ?müÅ?, aranan kiÅ?ilerdir.

Å?imdi olayımız Å?öyle: Ben senaryoyu filan hazırlamayacaÄ?ım, sadece arada bir Å?ehirdeki önemli olaylarla ilgili kısa haber bültenleri geçeceÄ?im; örneÄ?in filanca müzayedede prens elması satılacakmıÅ? ya da Filanca Å?irketinin adamantium zırhlı savaÅ? robotları ürettiÄ?ine dair bir iddia var, parkta uzaylı görüldü vs vs gibi. Ayrıca aksiyon durumlarında hakemlik yapabilirim. Bir de örgütlerin kurucuları olan iki zengin heroyu canlandıracaÄ?ım (aksiyona fazla girmeden, ancak denge saÄ?lama ihtiyacı olursa diye)

Peki hikayeler nasıl oluÅ?acak? Ã?izgi roman maceraları gibi düÅ?ünün. Bunu oyunculardan, özellikle Villain oynayacak arkadaÅ?lardan bekliyorum. Yani örneÄ?in HeadquartersÂ?de toplantı yapıyorsunuz ve aranızda konuÅ?arak müze soygunu yapmaya karar veriyorsunuz. Müzeyi soymaya gidersiniz ve eÄ?er alarm filan çalarsa bundan adalaet savaÅ?çılarının da haberi olabilir ve soyguncuları yakalamaya çalıÅ?ırlar filan, burda bir kısa öykü çıkar. Ya soyguncular yakalanır ya da kendilerini yakalamaya gelen super kahramanlara da güzel bir sopa çekerek olay yerinden zaferle ayrılırlar. Tabii kazançlar, kara-market alıÅ?veriÅ?leri, vs olacak.

Ã?zetle bu süper kahraman oyun projesi teoride Frpworld sitesi varoldukça sürebilir, çünkü senaryoları da oyuncular yaratacak. Ã?zellikle karakterinizin özgeçmiÅ?i, onu motive eden dramatik unsurlar, amaçları, korkuları, vs detaylıca düÅ?ünülüp hikayeye katıldıÄ?ında, ortaya güzel Å?eyler çıkacaÄ?ına eminim.

Oyuncu sayısında bir alt üst limit yok. Katılmak isteyenler Å?imdiden nasıl bir karakter oynatmak istediklerini düÅ?ünsün. Karakter kaÄ?ıdı hazırlamak konusunda ben yardımcı olacaÄ?ım. DC Adventures sistemini bilmeniz bile Å?art deÄ?il. Ancak karakter Villain mi olacak yoksa adalet savaÅ?çısı mı ona bir karar vermeniz lazım. Oyunlar çizgi roman havasında olduÄ?undan Â?adamın boÄ?azını kesiyorum!Â? gibi banal eylemler (villianlardan bile) asla beklemiyorum, onun yerine sandalyeye baÄ?lıyorum ve saatli bombayı 15 dakikaya kurup göreceÄ?i Å?ekilde önüne koyuyorum, Â?iÅ?te! Ã?lümünün yaklaÅ?tıÄ?ını saniye saniye hissedeceksin! Hıhahahaaha!Â? diyerek olay yerinden ayrılıyorum, Å?eklinde bir rol çok daha artistik ve uygun olacaktır.

Evet, konuda yorumları alalım; henüz en azından 10-15 gün baÅ?lamıyoruz, sadece bu konuda neler düÅ?ündüÄ?ünüzü dile getirirseniz, fikir alıÅ?veriÅ?inde bulunabiliriz.

.

Last edited by dwaxer on Sat Sep 11, 2010 7:55 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 2:01 am Reply with quoteBack to top

Tek kelime ile fikir harika abi! En kısa zamanda karakterimle ilgili bir özgeçmiÅ? yapıp atarım. Å?öyle birÅ?ey yapabilir miyiz peki. Kendi kahramanlarımızı yaratmak yerine hazır DC karakterlerinden seçip oynatsak??

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 2:41 am Reply with quoteBack to top

Aegron Linwelin wrote:
    Tek kelime ile fikir harika abi! En kısa zamanda karakterimle ilgili bir özgeçmiÅ? yapıp atarım. Å?öyle birÅ?ey yapabilir miyiz peki. Kendi kahramanlarımızı yaratmak yerine hazır DC karakterlerinden seçip oynatsak??

Olabilir ama PL-12'yi geçmemek lazım. Yani örneÄ?in Süperman olmaz. Sadece DC deÄ?il, Marvel karakteri de olur, X-Men'dan filan vs tanınmıÅ? karakterleri de ister ismini lakabını deÄ?iÅ?tirerek ya da deÄ?iÅ?tirmeden oynatabilirsiniz.
    Karakterleri PL-12 seviyesinde ayarlayacaÄ?ız ki güçler az buçuk birbirine denk olsun.

.
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 2:53 am Reply with quoteBack to top

"The Flash" benim o zaman. PL 12 o hem Wink

devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 2:54 am Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Aegron Linwelin wrote:

Olabilir ama PL-12'yi geçmemek lazım. Yani örneÄ?in Süperman olmaz. Sadece DC deÄ?il, Marvel karakteri de olur, X-Men'dan filan vs tanınmıÅ? karakterleri de ister ismini lakabını deÄ?iÅ?tirerek ya da deÄ?iÅ?tirmeden oynatabilirsiniz.
    Karakterleri PL-12 seviyesinde ayarlayacaÄ?ız ki güçler az buçuk birbirine denk olsun.

.

Freedomcity'de geçecekse bir çok Freedomcity kahramanı ve haini mevcut kitaplarda. Tabii 2.ed hali ama 3.e çevirmenin sorun olacaÄ?ını zannetmiyorum çok büyük farklar yok yeni versiyonda.

Süpermen derken Paragon tabir edilen kahramanlar zor da olsa PL10 olarak yapılabiliyor, PL12'de gayet güzel çıkar tahminimce. (Göz ıÅ?ını ve uçma hızı çok iyi olmayabilir)
    fmc
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 2:58 am Reply with quoteBack to top

Robin olabilir miyim ben o PL 12 mi?

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 3:17 am Reply with quoteBack to top

fmc wrote:

It's OVER 9.000!!!!!11!!1! Very Happy

Ben de oynayabilirim sanırım. Ama kendi karakterimle katılmak isterim.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 3:18 am Reply with quoteBack to top

fmc wrote:

PL 8

dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 3:28 am Reply with quoteBack to top

devrimk wrote:
    Süpermen derken Paragon tabir edilen kahramanlar zor da olsa PL10 olarak yapılabiliyor, PL12'de gayet güzel çıkar tahminimce. (Göz ıÅ?ını ve uçma hızı çok iyi olmayabilir)

Tabii tabii, Süperman olmaz da benzer güçlere sahip ama biraz daha "az güçlü" bir karakter olabilir. Oyuncu benzer bir istekte bulunursa güçlü karakterin güçlerinin biraz kısarak PL-12 seviyesine çekebiliriz.

Benzer Å?ekilde Fmc Robin oynamak istiyorsa, orijinali PL-8 civarı ama ben ona biraz güç (büyük ihtimal, teknolojik alet takviyesi) ve biraz da skill, advantage filan vererek PL-12 seviyesine yükselteceÄ?im.

.
    devrimk
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 3:28 am Reply with quoteBack to top

fmc wrote:

Karakteri seviyorsan PLsini yükseltmek ya da düÅ?ürtmek sorun deÄ?il.
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 3:33 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:

Yaratıcı bir Villain bekliyorum senden (nedense) Mr. Green

.
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 6:00 am Reply with quoteBack to top

Ben Villain olarak daha normal bir karakter hazırlıycam.

Clicks veya Aegron anlayacaktır.

John Dillinger'ı hazırlıycam. Fakat dehasını, çevikliÄ?ini ve teknolojisini biraz artırabilirim. HoÅ? dehasının artacak bir tarafı yok ya, neyse Smile

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 6:19 am Reply with quoteBack to top

Edmond wrote:
    Ben Villain olarak daha normal bir karakter hazırlıycam.

Clicks veya Aegron anlayacaktır.

John Dillinger'ı hazırlıycam. Fakat dehasını, çevikliÄ?ini ve teknolojisini biraz artırabilirim. HoÅ? dehasının artacak bir tarafı yok ya, neyse Smile

Public Enemies!!

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 11, 2010 9:46 pm Reply with quoteBack to top

dwaxer wrote:
    Alenthas wrote:

Yaratıcı bir Villain bekliyorum senden (nedense) Mr. Green

.

"Nedense" biraz fazla deÄ?il mi? Razz

Aslında özellik itibariyle çok basit bir hero planlamıÅ?tım ama madem öyle dedin, aklımda çok iyi bir fikir var ama karakter kaÄ?ıdımı özel mesaj olarak atarım Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Sep 12, 2010 6:01 am Reply with quoteBack to top

evet benim robini pl 12 yapalım bi zahmet çok severim ben robini Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum