Author |
Message |
lightflarer
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 15, 2008 5:42 am |
|
Son Yeniçeri - Reha Ã?amuroÄ?lu, okuyun güzel bir kitap kurgusu falan iyi ve tanıdıÄ?ımız ve ya en azından biraz biraz bildiÄ?imiz Å?eylerin bize daha farklı olduÄ?unu gösteriyor (mesela meb'in tarih kitaplarında hep yeniçerilerin halkı sömürdüÄ?ü falan yazar, öyle olmadıÄ?ını bilmiyorsakta öÄ?reniyor ve neden öyle yazıldıÄ?ına kafa yorabiliyoruz) |
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Dec 21, 2008 8:10 am |
|
Osmanlı Tarihinden Ä°lginç Hikaye ve Anektodlar kitabını okudum ve çok güzeldi. Ayrıca ilginç bir sürü Å?ey vardı içinde. Osmanlı tarihine ilgisi olanların okumadan geçmemesi gereken kitaplardan biri. Hikayelerin ve Anektodların bazıları birbirine baÄ?lı devam ederken bazıları ise onceki olaydan kopuk olarak devam ediyor. Kronoloji sırasına göre hazırlanmıÅ? anladıÄ?ım kadarıyla. Bir solukta okuyabileceÄ?iniz kitaplardan biri ve size birçok Å?ey katacaÄ?ından eminim. Karakterler ve çevreyi her hikaye de ayrı bir güzel tasvr etmiÅ?. Kitabı okurken orada gibi hissetmemek elde deÄ?il. Herkesin okuması deileÄ?imle.. |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
WeS_DeX
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Apr 07, 2009 1:11 am |
|
Philippa Gregory - Boleyn Kızı ve Kralicenin Soytarısı . .
Suan ise hala okumakta oldugum;
Robert Jordan - Kaos Lordu (6.Cilt) |
|
|
Back to top |
|
|
Lord_Feanor
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 11, 2009 5:06 am |
|
1984 - George Orwell (hayır ikinci okuyuÅ?um) |
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm |
|
Back to top |
|
|
ombuspider
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 21, 2009 8:26 pm |
|
En son Bram Stoker's Draculayı okuyayazdım. Kitap okumak için uygun ruh haline sahip olmadıÄ?ım için baydı, atmosfere dahil olamadım. Daha sonra bi umut, H.P Lovecraft'tan Ã?ç Ã?ykü'ye baÅ?ladım. O da kaldı.
Sırada Stephen King - Sis ve Yine Stephen King'in Hayvan MezarlıÄ?ı var. BU kitapların dördünü de bi kaç gün içinde, "Lan ben bunları su gibi okurum be" diye almıÅ? olmam ve bu Å?ekilde muamele yapmam acı verici |
_________________ With the ocean above me .. And flames in my eyes !.. |
|
Back to top |
|
|
Edmond
Kullanıcı
|
Posted:
Thu May 21, 2009 11:24 pm |
|
En son Dijital kaleyi okudum, ciddi anlamda Dan Brown'un zekası seviyesinin yakalanamayacaÄ?ı görüÅ?ündeyim, ciddi anlamda süper zeki bir adam.Kitapta ispatlamıÅ? sanırım.Kitap genel olarak kırılamayacak bir Å?ifreden bahsediyor.MüthiÅ? biÅ?iÄ? (bu kelimeyi seveyrum)
Ondan önce Stephen King koleksiyonumun son kitabı olan Rüyalar ve Karabasanlar'ı okumuÅ?tum.Kitap kısa kısa birçok mükemmel (bazen de mide bulandırıcı) hikayelerden oluÅ?uyor.Fakat açılıÅ? öyküsü olan Dolan'ın Cadillac Ã?yküsü ciddi anlamda hayatımın öyküsü hâline gelmiÅ? durumda.Bir intikam öyküsü (neden bu kadar intikamcıyım?).DiÄ?er öyküler çok mükemmel olmasa da kötü denilemez. |
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sat Aug 22, 2009 8:05 am |
|
�izgi romanlar sayılır mı?
Geççen gün Warcraft: Sunwell Ã?çlemesi Ã?zel Baskı'yı Å?ans eseri buldum ve tereddüt dahi etmeden aldım. Warcraft 3 ve World of Warcraft'ı birbirine baÄ?layan warcraft evrenini seven herkesin okuması gereken bir çizgi roman olmuÅ?... |
|
|
Back to top |
|
|
darkwizard
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Sep 23, 2009 5:16 am |
|
ölüm kapısı-ejder kanadı nı yeni bitirdim birkaç yıl önce okumaya baÅ?lamıÅ? bir ara sıkılıp bırakmıÅ?tım ama ne kadar da aptalmıÅ?ım diyorum kendi kendime eminim bu sitede faaliyette olan birçok üye ölüm kapısının ne kadar olaÄ?anüstü bir kurguya sahip olduÄ?unu ve fantastik kurgu seven herkesin elinden bırakamayacaÄ?ı bir seri olduÄ?unu bilir yakında ben de serinin 7 cildinide bitirip huzura ererim |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Sep 23, 2009 6:35 am |
|
Ejderha MızraÄ?ı Kayıp Efsaneler Cilt 1: Cüce Derinlikleri Ejderhaları kitabını okudum en son yakın zamanda... |
|
|
Back to top |
|
|
LadyValerian
Kullanıcı
|
Posted:
Fri May 28, 2010 6:56 pm |
|
OÄ?uz Atay-Tutunamayanlar..
Harika bir kitap.Kitabın bazı kısımlarında eski kelimeler olduÄ?u için sözlükçesini hazırlamıÅ? olduÄ?um bir kitap..Kısaca açıklamak istemiyorum okunması gereken bir kitap =)
Å?u paragraf çok hoÅ?uma gitmiÅ?tir:
"Bir silgi gibi tükendim ben.BaÅ?kalarının yaptıklarını silmeye çalıÅ?tım:mürekkeple yazmıÅ?lar oysa.Ben kurÅ?unkalem silgisiydim.AzaldıÄ?ımla kaldım.. " |
|
|
Back to top |
|
|
Earl
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Sep 13, 2010 5:37 am |
|
ken follet-bir katedralin öyküsü |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Sep 15, 2010 1:10 pm |
|
Edward Rutherford, Sarum, Londra, Forest
Ucu de Ingiltere tarihinin degisik donemlerinde gecen romanlar... Fantastik degiller, ama bence fantastik edebiyati sevenlerin de sevebilecekleri kitaplar... Bir de ozellikle ucunu bir arada okuyunca, zamanin gucu hakkinda insana epey bir fikir veriyorlar. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Aegron Linwelin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Sep 18, 2010 5:15 am |
|
Agatha Christie- Ã…?ampanyadaki Zehir
Agatha Christie'nin okuduÄ?um ilk romanı bu. Son olmayacaÄ?ını da Å?u saatten sonra garantiledi. Yarın olsa da gidip baÅ?ka bir kitabını alsam diyorum. Geçen edmond bursaya geldiÄ?i zaman bakarken biraz da onun anlatımıyla gaza geldim sanırım ama deÄ?di. Gizemlerin birbir çözülmesini ve sonunda romanın içinde verilen ufak detaylardan aslında baÅ?ka bir öykünün çıkmıÅ? olması çok hoÅ?. |
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
|
|
Back to top |
|
|
|
|