1920 Türkiye'sinde geçen Seyfettin Efendi'nin maceraları tadında fakat daha fantastik olaylar içeren bir oyun oynatacaÄ?ım.
Rol yapma kısmı daha aÄ?ırlıklı olacak.
Oyun sistemi gayet basit.
Ã?ömezlere her baÅ?arılı vuruÅ? çömezi düÅ?ürmenizi saÄ?lar.
Denginizle savaÅ?lar en fazla 3 tur sürecek 3'te2 yapan kazanacak.
Saldırılarda 1d20'de 10 ve üstü atarsanız baÅ?arılı sayılacaksınız.
Yeteneklerde de 10 ve üzeri baÅ?arılı sayılacaksınız.
SavaÅ?larda ve yeteneklerde bazı avantajlar mümkün.
Katılacak olanların buraya ayrıntılı bir özgeçmiÅ? ve karakter özelliÄ?i yazmasını istiyorum.
Ã?zellikle klasik D&D gibi ailesinin hiç bir aile ferdiyle görüÅ?meyen karakter deÄ?ilde aile iliÅ?kileri, dostu, arkadaÅ?ı olan kimseler yaratmanız tercihimdir.
Buraya yazdıÄ?ınız özelliklerden karakterinize avantaj ve dezavantaj vereceÄ?im. Yani özgeçmiÅ?inize pehlivanlık yaptı yazarsanız yumruk atma, elense çekme zarınıza +2 avantaj veririm, Alkolik derseniz alkol aldıÄ?ında yeteneklerine +1, yoksunluk çektiÄ?inde -1 veririm vs.
Posted:
Tue Sep 28, 2010 10:28 pm
Ben katılmayı düÅ?ündüm ama açıkçası tarih bilgim çok sınırlıdır. 1920'leri de çok az biliyorum, bu sebeple daha karakter yaratma aÅ?amasında tıkandım.
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Ben katılmayı düÅ?ündüm ama açıkçası tarih bilgim çok sınırlıdır. 1920'leri de çok az biliyorum, bu sebeple daha karakter yaratma aÅ?amasında tıkandım.
Neredeyse 100 yıl fark etmesine raÄ?men 1920 çok eski bir tarih deÄ?il. Sen kafandaki karakteri yaz eÄ?er zamana uymayan bir noktası olursa onu deÄ?iÅ?tiririz.
.
Valla benim de tarihi konseptlere çok ilgim yok ama oyuna aklı kıt, kasları geliÅ?kin biri olarak katılabilirim.
.
OrtaçaÄ?da geçiyor hep oyunlarımız. Tarihe o kadar kafayı takmayın.
Oyunu anlatırken aralara resimler koyacaÄ?ım o resimlerde 1880-1920 yıllarını andıran çizimler.
Yoksa maceramız klasik D&D oyunu ortacaÄ?da geçiyormuÅ? gibi de olabilir.
Posted:
Tue Sep 28, 2010 11:25 pm
Gökmen Birkan
44 yaÅ?ında
Suikastçi
23 Aralık 1876 tarihi Osmanlı için büyük önem teÅ?kil etmektedir. I. ve II. MeÅ?rutiyet
zamanlarında faaliyet gösteren yasama organı Meclis-i Mebusan bu tarihte açılmıÅ?tır.
Kanuni Esasi'ye göre kurulan bu meclis 44 sene sonra, 11 Nisan 1920'de iÅ?galci
kuvvetler tarafından tamamen feshedilecektir. Bu iki tarih, Gökmen Birkan isminde
ki yiÄ?it Anadolu delikanlısı için çok önemlidir. Meclisin kurulduÄ?u gün Silifke'de dünyaya
gelmiÅ?ti sarı saçlı mavi gözlü oÄ?lan. Babası Ã?etin Birkan, aynı sene sırp savaÅ?ında Å?ehit
düÅ?tü. Annesi Dilek Birkan büyüttü yiÄ?it delikanlıyı, canını diÅ?ine takarak. Dilek Hanım,
tam 12 sene sonra kansere yakalanıp öldü. Ama geride "hayat" dersini öÄ?renmiÅ? bir
delikanlı bıraktı.
Gazi Osman PaÅ?a, babası Ã?etin'in yakın dostuydu. Sırp isyanı sırasında da onun
komutası altında savaÅ?ıyordu. Babasının son sözlerini de o duymuÅ?tu, "çocuÄ?uma
sahip çık" demiÅ?ti daÄ? gibi adam, kanlar içinde son nefesini verirken. Annesi öldükten
sonra, Osman PaÅ?a'nın hizmetine girdi delikanlı, yıllarca eÄ?itim aldı. Eli pala dıÅ?ında hiçbir
silahı sevemedi. Hep bileÄ?inin gücüne, savaÅ? sırasında ise aklına güvendi. Osman PaÅ?a
onu hep özel görevlere gönderdi. Pek çok isyanı önceden bastırarak tarih kitaplarına
girmesine engel oldu. Atletik yapısı, Anadolu hakkında ki detaylı bilgisi, güçlü bileÄ?i,
keskin zekası ve millet sevgisi, onu suikastçi mesleÄ?inde en iyisi yaptı. Seneler içinde
Gökmen ismini unuttular, ona herkes Pala diyordu artık.
24 yaÅ?ında, eÄ?itimi tamamlandıktan 3 sene sonra Osman PaÅ?a hayata veda etti.
Vasiyetinin büyük bir kısmını da Gökmen'e bıraktı. Pala, bundan sonra geçen 20
senesini hep padiÅ?ahlara, milletine hizmet ederek geçirdi. Sayısız suikast'a bulaÅ?tı,
Osmanlı'nın çöküÅ?ünü geciktirmede büyük katkı saÄ?ladı. 99. halife, 34. padiÅ?ah 2.
Abdülhamid'in hem büyük dostu, hem de en güvendiÄ?i adamlardan biri oldu.
Sessiz bir insandı her zaman, gerektiÄ?inde konuÅ?ur, çok düÅ?ünürdü. DeliliÄ?in sınırında
yaÅ?adı hep, halisünasyonlar görürdü. Zaman zaman bu, görevinde baÅ?arısız olmasına
sebebiyet vermiÅ?tir. Bir rivayete göre, hayatı boyunca sevdiÄ?i tek kadını da gördüÄ?ü
bir halüsinasyon esnasında kendisi doÄ?ramıÅ?tır. YaÅ?ı ilerledikçe, atletik yapısı gerilemiÅ?,
deliliÄ?i de bu oranda artmıÅ?tır. 1909 yılında Abdülhamid'in tahttan indirilmesinden sonra
çok az görev almıÅ?tır. (Trablusgarp savaÅ?ın da birkaç suikast görevi olmuÅ?tur.) 10 Å?ubat
1918 yılında Abdülhamid'in de ölümüyle mesleÄ?i terketmiÅ?, inzivaya çekilmiÅ?tir. 2 sene
boyunca Amasya taraflarında Å?ehirden uzaklara kurduÄ?u kulübesinde yalnız bir Å?ekilde
yaÅ?amaya devam etti. Acil bir telgrafla Ä°stanbul'a çaÄ?rıldıÄ?ında hemen toplanıp yola
çıkmıÅ?tır. "Henüz emekli olma zamanı deÄ?il demek ki" diye düÅ?müÅ?tür. Göreve dönme zamanı gelmiÅ?tir.
Bu da bizi 2. önemli tarih olan 11 Nisan 1920'ye getiriyor. Gökmen Birkan, bu tarihte
Ä°stanbul'a ayak bastı. Gün daha aÄ?armadan iskele de tanıÅ?tıÄ?ı o adam ile, kaderi de
tamamen deÄ?iÅ?ti.
SalihoÄ?lu Deli Hamza, sıradan bir çiftçi olsa da, köyünde kahraman kabul edilirdi. Ã?ünkü Hamza babası gibi geniÅ?, dayısı gibi uzun olma özelliklerini bünyesinde toplamıÅ?, büyüdüÄ?ünde çam yarması gibi bir dev olmuÅ?tu. Pehlivanlıkta bileÄ?ini bükene pek rastlanmazdı. Her sene yapılan çayır güreÅ?lerinde köyünü baÅ?arıyla temsil ettiÄ?i ve Å?ampiyonluÄ?u kimselere kaptırmadıÄ?ı için kahraman gibi karÅ?ılanıyordu.
Hamza bir gün yeni tarla açma çalıÅ?ması yaparken, toprak altında gömülü bir küpe rastlar. Ã?ok eski olduÄ?u belli olan küp eski altın paralarla doludur. Sevinçten havalara uçarak, bir küp altın ile evine dönen Hamza, bu durumu saklamayı aklından bile geçirmez. Ana babası ile yaÅ?ayan Hamza birkaç gün içinde yeni bir çiftlik evi, hayvanlar, topraklar, eÅ?yalar satın alır. Zengin hayatı sürmeye baÅ?lar.
Ancak henüz on gün bile olmadan, bazı resmi görevliler HamzaÂ?nın kapısını çalmıÅ?tı bile. Â?O bulduÄ?un altınlar devletin malıdır!Â? diyorlardı. Hamza çıkan kavgada yanlıÅ?lıkla iki devlet görevlisini öldürür, eli aÄ?ır kaçmıÅ?tır biraz. DiÄ?er görevliler silah çekip ateÅ? etmeye baÅ?layınca yaralı olarak kaçmak zorunda kalır. Ã?ocukluk arkadaÅ?larından Hayrettin, HamzaÂ?yı saklar ve Ä°stanbulÂ?a doÄ?ru kaçırır. Artık aranan bir suçlu olan Deli Hamza, arkadaÅ?ının tavsiyesine uyar ve Â?Ä°stanbulÂ?un kalabalıÄ?ına karıÅ?arakÂ? yeni bir hayata baÅ?lamak üzere büyük Å?ehre gelir.
Ä°lk iÅ? Galata semtinde olduÄ?unu sandıÄ?ı askerlik arkadaÅ?ı Uyanık NecmiÂ?yi bulacaktır. Uyanık Necmi, eÄ?er askerde anlattıÄ?ı kadar bitirimse, belki HamzaÂ?ya yeni bir kimlik belgesi saÄ?layabilir.
Ã?ndeki fötr Å?apkalı adam
"Tabii buyrun ben Baron Von Å?lendırÅ?tayn.
Bu ne abi yaa. Yok Silivride Baron olması deÄ?il de adının Å?lendırÅ?tayn olması beni mest etti.
devrimk wrote:
İçerideki gerginlik ve tehlikeyi Hamza bile farketmiÅ?ti.
"Hamza bile" mi?..Tamam Hamza süper zeka sayılmaz ama adama geri zekalı muamelesi yapmayalım sevgili GM, bak RPleri bi açarım kuantum fiziÄ?inden filan karıÅ?mam ha! Deli Hamza denmesinin sebebi deli olmasından deÄ?il, kafası kızınca dellenmesinden dolayıdır.
Evet çizimlerle oyun nasıl gidiyor memnun muyuz?
Oyundan hoÅ?lanıp baÅ?ka katılmak isteyen varsa buraya mesaj atsın oyuna dahil edebiliriz.
Evet çizimlerle oyun nasıl gidiyor memnun muyuz?
Evet Devrimk ben de onu diyecektim arada kaynadı; çizimler çok hoÅ?uma gitti. Sen mi yaptın yoksa? Zaten ben oyunlarda görsel kullanılmasını seven birisiyim. Ã?izimlerin siyah beyaz olması da kasvetli bir hava yaratmıÅ?. Sanırım ya drakula ya da FrankeÅ?tayn benzeri bir belaya düÅ?tük.
Posted:
Wed Oct 06, 2010 2:23 am
Oyun çok iyi gidiyor ama biraz geride kalıyormuÅ?um gibi hissettim. Gündüzleri pek fırsatım olmuyor iÅ?teyken. Sadece akÅ?amları yazabiliyorum çok mu yavaÅ?ım? Bazen de düÅ?ünmek istiyorum ne tepki vereceÄ?imi
Mesela sabahtan beri palamı çekip adamın kolunu uçurasım geliyor (Gökmen'in vaktiyle yapmadıÄ?ı Å?ey deÄ?il) öte yandan devrim abi nasıl bir dm'dir onu anlamaya çalıÅ?ıyorum. Fantastik hava çok hoÅ?uma gitti ama. Ã?izimler de süper, sen mi çizdin abi?
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum