Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Ansiklopediciler
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Ansiklopediciler View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 17, 2010 2:09 am Reply with quoteBack to top

Ansiklopedide senin yazdıÄ?ın maddelerin altında adın da yazıyor Aegron... Yeni madde de yazarsan yazdıÄ?ın madde sayısı beÅ?e ulaÅ?tıÄ?ında eklerim.

Bu arada yok, en baÅ?tan oyun sistemleri hakkında bilgi yazmamaya karar vermiÅ?tik çünkü edebiyat ansiklopedisi sonuçta bu. Yani oyunların kuralları hakkında bilgi yazmaya zaten gerek yok bence, onlar oyunun arka planı, fantastik edebiyat bölümünde anılmalarına bence gerek yok.

Fantastik varlık ve kavramlara gelince zaten en etkilileri edebiyat eserlerinde de varlar, o nedenle onları yazarken de fantastik halk edebiyatı ( mesela vampirler bildiÄ?im kadarı ile ilk baÅ?ta halk edebiyatı ürünleri ) ve modern fantastik edebiyattan esinlenmek daha doÄ?ru...

Kısacası sonuçta ansiklopedi edebiyat ansiklopedisi önceliÄ?in edebiyat olması bence en doÄ?rusu...

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 17, 2010 2:18 am Reply with quoteBack to top

Peki fantastik edebiyata konu alan evrenleri yazsak mı ?

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 17, 2010 2:31 am Reply with quoteBack to top

Vallahi o konuyu düÅ?ünmüÅ?tüm. Ama aklıma çok meÅ?hur birçok farklı ve tek bir Å?irket tarafından yönlendirilmeyen yazarın hakkında yazdıÄ?ı bir Evren hatırlamıyorum....

Yani aslında hatırlıyorum. Sanırım en populer evrenler mitoloji Evrenleri, o nedenle farklı mitolojilerin yarattıÄ?ı Evrenler ki sonuçta hepsi temelini bu Dünyadan alsa da Dünyanın etrafındaki arka planı çok deÄ?iÅ?ik tasvir ediyorlar, ansiklopedi yer alabilir.

Ama sonuçta açıkçası ilk 120 madde için mitolojileri bile biraz fazla özel buldum. Bilmiyorum belki yanlıÅ? bir deÄ?erlendirme idi ama öyle buldum.

Ama tabii eÄ?er sen mitolojiler ya da farklı hikayelerin Evrenleri hakkında yazarsan tabii bunlar da madde olabilir. Ama benim önerim öncelikle eski ve edebiyatta yer etmiÅ? Evrenlerin madde olarak yer alması daha iyi olur.

Aegron Linwelin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon May 17, 2010 4:12 am Reply with quoteBack to top

Ansiklopedinin genel kordinatörü sen olduÄ?un için senin isteklerin doÄ?rultusunda gitmek daha ii oalcak diye düÅ?ünüyorummm

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Mon May 17, 2010 11:36 am Reply with quoteBack to top

Yok kardeÅ?, sonuçta fantastik edebiyatla ilgili madde hazırlarsan koyarım mutlaka... Sonuçta sen de epey emek verdin bu ansiklopediye.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Aug 08, 2010 1:29 pm Reply with quoteBack to top

Ä°stanbuldan Anadoluya oradan New Yorka oradan da Utah ın çöllerine uzanan macera hala devam ederken, ancak yaÅ?amımı biraz düzene sokuyor gibiyim ( daha herÅ?ey kesinleÅ?medi) Bu arada bir beÅ? madde daha yazmayı baÅ?ardım ve ekledim.

Böylece sabit baÅ?lıktan izleyebileceÄ?iniz madde sayısı 114 a çıkmıÅ? oldu. Bu 114 maddeden 105 ü bana ait.

Böylece geriye ansiklopedi projesinin son 15 maddesi kalmıÅ? oldu. Umarım bu haftanın sonunda sayıyı ona indireceÄ?im.

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Sep 25, 2010 5:16 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar iÅ?lerimi düzene koymam çok uzuun bir zaman aldı... Uzun aralıktan ötürü özür dilerim gerçekten.

Neyse bu iÅ?i sona erdirip yeni projelere baÅ?lamayı umuyorum.

Son eklediÄ?im maddelerle ansiklopedide 119 madde var. Bunlardan 110 u benim. Böylece projenin bitmesine 10 madde kalmıÅ? oldu. Hızla bu 10 maddeyi de bitirmeyi umuyorum. En fazla 3 hafta içinde...

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Oct 19, 2010 2:31 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar, bu noktaya gelmiÅ? olmak gerçekten beni heyecanlandırdı. Ã?ncelikle geleneksel açıklamayı yapayım. Ansiklopedide Å?u an itibari ile 124 madde var bunların 115i benim. Kalan 9u Aegronun.

Eee ne de olsa, hayatımın bir buçuk yılında bu ansiklopedi iyi kötü aklımda yer etmiÅ?ti. Å?u an itibari ile eklediÄ?im maddelerin sonrasında, geriye 5 madde kaldı. Yani sadece bir defa daha madde ekleyeceÄ?im, sonra ansiklopedi projesini bitiriyorum. Maddeleri yazdıktan sonra, Catboy ve Aegron un yarım sayfadan kısa maddelerini biraz kendimce geliÅ?tirip ansiklopediye ekleyeceÄ?im. Yani ansiklopediyi 131 madde ile kapatıyor olacaÄ?ım. Maddelerin 120si benim, 10 u Aegronun 1 i Catboyun olacak. Maddeleri yazıp düzenledikten sonra, buraya eklemeden bir deÄ?erlendirme de yazmak istiyorum ansiklopedi ile ilgili... Neyse iÅ?te biraz havaya girdim, artık, bu yazıyı okuyan arkadaÅ?lar beni hoÅ? görsünler... : ) )

Bundan sonra ansiklopediye devam etmek isteyen arkadaÅ?lar olursa ben bu bölümde elimden geldiÄ?ince maddeleri eklerim. Ama eÄ?er aniden madde sayısı 2 ye falan katlanırsa forumda bu baÅ?lıÄ?ı tutmak zor olacaktır. Ama zaten sol köÅ?ede de diyar ansiklopedisi adı altında ansiklopedinin çoÄ?u maddesi var. Bir defa ansiklopediyi tamamladıktan sonra, biraz heyecanım da yatıÅ?ınca müsait bir zamanda maddeleri taÅ?ımayı düÅ?ünüyorum.

Neyse biraz erken deÄ?erlendirme yaptım. Eh sadece bir adım kaldı ama sonuçta bir adım da bir adımdır deÄ?il mi? O zaman ansiklopediye ekleyeceÄ?im son beÅ? maddede buluÅ?mak üzere diyeyim. : ) )

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum