Author |
Message |
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Sep 09, 2010 12:51 pm |
|
Benim icin dogrusu gizem buyuk oranda devam ediyor, asil merak ettigim sorulara daha cevap bulamadim, ama hikaye kesinlikle surukluyor. Ozellikle karakterlerin renkli olmalari hikayeyi daha da surukleyici hale getiriyor. Henuz hikayenin New York un kritik yerlerinde gecen bir bolumu yok. Hikayedeki mekanlar New Yorkta her hangi bir yerde geciyor olabilir. O nedenl cok fazla New York u bilmeden de yazilabilecek bir hikaye su ana kadar sanirim. Ama tanidik New York mekanlarinin da tasvirleri olsa hikayede aslinda guzel olurdu. Ozellikle de Harlem in olmasini isterdim. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Sep 12, 2010 1:36 am |
|
Biliyordum, Gürhan'ın göründüÄ?ü kadar masum olmadıÄ?ını nedense biliyorduum. Ama Mandy'nin patronu olduÄ?unu öÄ?renmek beni Å?aÅ?ırttı, bu kadar da bekelemezdim. Hem CTU'da çalıÅ?, masum görün, hem de listeleri ele geçir...
Bu arada Catboy, listelere özel bir düÅ?künlüÄ?ün var sanırım Kırılgan'da da bir liste eklemiÅ?tin. Ama sanırım buradaki liste biraz daha uzun, ve merakımı uyandırdı.
Ã…?imdi bir tahmin yapmak istiyorum.
Gürhan muhtemelen Cole'u kaçırttı. Ve onu kendisi için kullanacak.
Nasıl kullanacaÄ?ı hakkında henüz bir fikrim yok, ama bizi bekleyen süprizlerin sadece minicik bir kısmı bence bu bölümde okuduklarımız. Bakalım sonraki bölüm Mandy ve Gürhan neler yapacak.
Gürhan'ın ileride Arlo'nun baÅ?ını yakacaÄ?ı ise kesin |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sun Sep 12, 2010 9:05 am |
|
Kırılgan'daki liste olayı Lost'a göndermeydi sadece, burada ise senaryoda daha bir yeri olan bir öÄ?e olacak. Belirtmek isterim. Yorumun için teÅ?ekkür ederim, Illyra |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sun Oct 17, 2010 3:17 am |
|
Ä°lk 4 bölümü okumuÅ? olanlar, 5. bölümde tüm aklınızı kurcalayan sorulara yanıt bulacaksınız. Umarım tatmin edici bir bölüm olmuÅ?tur, özellikle Gürhan karakteri hakkında ne düÅ?ünüyorsunuz? Ä°y mi kötü mü yoksa beyni yıkanmıÅ? biri mi? Yorumlarınızı bekliyorum... |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Oct 17, 2010 5:03 am |
|
yaaaaaa ama ne oldu en sonunda gürhan öldümü kötü karakter de olsa hikayede en sevdiÄ?im ve yakınlık duyduÄ?m karakter kendisiydii. el altından ne kadar da güzel planlar uygulayıp harekete geçmiÅ?ti
Å?imdi gürhan öldüÄ?üne göre, bence hikayeye mandy den baÅ?ka yeni bir boyut kazandıracak kötü bir karakter gelecek demektir. yeni bölümü de sabırsızlıkla bekliyor olacaÄ?ımi yeni kötüyü de.... |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Sun Oct 17, 2010 5:34 am |
|
24'ü beÅ? perdeye ayırdım, ilk 5 bölüm ilk perdenin bölümleriydi. Sahte banka soygununun ardından baÅ?layan belge kovalamaca üzerine kurulu idi, üç ayrı grup ve CTU'nun olayın içine karıÅ?tıÄ?ı bu olayda belgeyi Gürhan'ın içinde bulunduÄ?u grup kaptı. 2. perdede Gürhan'ın içinde bulunduÄ?u grup bu belgeyle ne yapmayı amaçlıyor, dahası iyiler mi kötüler mi bu ortaya çıkacak. Ä°lk perdenin baÅ? kötüleri Mandy, Henry Reed ve Gürhan Ã?ztürk idi. Umarım olaya giriÅ? niteliÄ?indeki ilk macerayı sevmiÅ?sinizdir, bu ilk maceranın sonu idi, diÄ?er bölümde yeni bir macera baÅ?layacak... |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Oct 19, 2010 11:33 am |
|
Hmm daha kimin iyi kimin kötü olduÄ?u çok belli deÄ?il gibi. Gürhan ın da iyi mi kötü mü olduÄ?una çok emin olamadım. Eh en azından klasik 24 bölümlerin de bazen kimin iyi kimin kötü olduÄ?una iliÅ?kin görünen durum defalarca deÄ?iÅ?ebiliyor.
Ama Gürhan ın birden bire öne çıkması cidden ilginç oldu. Ã?zellikle de daha önceki durumundan sonra. Bu arada olay tamamen New Yorkta geçiyor deÄ?il mi Å?u ana kadar, ABDnin her hangi bir baÅ?ka yerine olaylar sıçramadı daha... |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Oct 19, 2010 5:11 pm |
|
bu bölümün neredeyse tamamı CTU'da geçiyordu zaten ve son olarak Michael'ın grubu dolayısıyla casusları Kate'in de iyi olduÄ?u en azından belli oldu artık, Gürhan'ın baÄ?lı olduÄ?u grup iyi mi kötü mü bilmiyoruz ama kendi yaptıklarını iyi olarak görüyorlar bunu biliyoruz. |
|
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Oct 20, 2010 12:29 am |
|
Ama isler yine ters donebilir Catboy... Mesela Kate ayni zamanda bir ucuncu grubun da casusu cikabilir. Ya da Micheal in grubunun aslinda cok da iyi olmayan baska bir amacinin da oldugu cikabilir. Gercegin defalarca ters yuz edilmesi, senin hikayelerin ile 24 dizisinin ortak ozelligi sanirim... |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Oct 20, 2010 6:23 am |
|
24'ün gelecek bölümlerinde...
Yeni tehdidin karÅ?ısında herkesin kendi insanlıÄ?ını sorgulaması gerekecek öncelikle.
"Ã?ç saat içinde bu insanların kanlarını kaldırımlara saçılmıÅ? bir biçimde görmezsem önce herhangi bir hastaneyi, ardından da geliÅ?igüzel seçmiÅ? olduÄ?um bir okulu patlatırım."
"Ä°nsanlar kafayı yemiÅ? durumda. Durduramıyoruz."
"KardeÅ?im ameliyatta ve siz hala onu suçluyorsunuz, o masum kaç kere demem gerekiyor."
"Bu iÅ? daha bitmedi, Ajan Ortiz. Sizi öldürmek için baÅ?ka yollar da elbette bulurum."
"BaÅ?ka çaremiz kalmadı, efendim. Ã?Ä?rencilerin tamamını kurtarmak istiyorsak kendimi feda etmem gerekiyor. Sizinle tanıÅ?mak büyük bir onurdu benim için."
"Umarım yakın zamanda ameliyattan çıkar, böylece onu kendi ellerimle öldürebilirim."
24, çok yakında yeni bölümleriyle... |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Wed Oct 20, 2010 6:32 am |
|
Å?imdi bu kadar reklamı yaptıktan sonra insan yeni bölümü okumak istiyor deÄ?il mi?
damla'nın repliÄ?ini hemen anladım ama sonuncuyu söyleyen kim bilmiyorum (ama o kimse baÅ?ına bir Å?eyler gelebilir burası 24 her an her Å?ey olabilir )
cole'de pek bir havalı çıkmıÅ? bu resimde ne desem ki, yeni bölümü bekliyoruz efendim... |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Dec 28, 2010 9:35 pm |
|
aaa ben bu öykünün devam bölümlerini siteye eklemeyi unutmuÅ?um bir de o kadar buraya reklam yapmıÅ?ız iyi mi? 24 bölüm olacaktı toplamda neyse Å?u son yazdıÄ?ım bölümleri tekrardan gözden geçireyim öyle koyayım buraya... |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Wed Dec 29, 2010 3:45 am |
|
bu sefer bölümün baÅ?ına eklediÄ?im özetler ilk defa bu kadar iÅ?e yarayacaktır muhtemelen uzun zaman oldu buraya yeni bölümünü eklemeyeli, ama 24 bölümü kesin olarak tamamlayacaÄ?ım kurgusu bitmiÅ? durumda sadece taslak halinde olan ve yazıya geçirilmesi gereken bölümler var. Neyse bu bölümde yeni karakterler ve yeni bir tehdit devreye giriyor, yorumlarınızı bekliyorum... |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon Jan 03, 2011 6:47 am |
|
aaaa damla girmiÅ? hikayeye, bayaÄ?ı panikle ve heyecanla koÅ?turuyor
bence, avı baÅ?latacaklar, tek tek o adamları yakalayacaklar. tehdite de bak, okulu bombalayacakmıÅ?. bende en önce o adamı yakalasınlar...
çok güzel bir bölüm, devamını isterim |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Jan 03, 2011 7:40 am |
|
office 2010'un bende deneme süresi vardı, süresi bitince de ne word ne de excel kullanıma açık Å?u anda bir yerden temin edene kadar yazamama sıkıntısı oluÅ?tu bende, neyse yarına halletmeye çalıÅ?acaÄ?ım. Neyse ben eÄ?er bu ayda da ayın öyküsü yarıÅ?ması düzenlenecekse bu öyküm ile katılmak istiyorum. Yakında yeni bölümleri de eklemeye devam edeceÄ?im. (Bu arada büyücüler için de bir final bölümü aklımda var, buradan belirteyim dedim yani o öyküye bir son yapmadan bırakacak deÄ?ilim.) |
|
|
Back to top |
|
|
|
|