Demek Walter aynı zamanda dil devrimine de karÅ?ıymıÅ?! Atatürk'ü sevmiyormuÅ?! Daha çıkıp askerimize kurÅ?un sıkıyormuÅ?! ... eee ... AnarÅ?ist, militarist ve aynı zamanda liberalmiÅ?. (Yuh!!)
NOT (To walter) : Sert çıkıÅ?ların sırasında kelimeleri seçerken insanlara söylemek istediÄ?inden farklı görüÅ?ler kazandırabiliyorsun. Ben de, yazılarını ilk okuyuÅ?umda, senin Osmanlıca harflerinde kalmamızın daha iyi olacaÄ?ını düÅ?ündüÄ?ün izlenimine kapıldım. Konu uzadıkça...
Daha da ötesi. O çizgiromanda harflerin hatalı olması bence de Osmanlıcanın zorluÄ?u ile alakalı. O kadar zor olmasa herhalde devrimk'e bu kelimeleri veren kiÅ?iler hatalı vermezdi. Amatör olsa dahi (ki ne kadar amatör bilemiyorum) ilgilenen ve yardım edecek kadar kendine güvenebilecek konumdaki kiÅ?ilerden bahsediyoruz.
KonuÅ?urken, yazarken belki dilini tutmamanın daha doÄ?ru olduÄ?unu düÅ?ünüyor olabilirsin. Bazı konularda fikirlerini belirtmek, karÅ?ındakini kırmaktan veya huzuru kaçırmaktan daha önemlidir ama bunu kime yaptıÄ?ın da çok önemli. Belirtmek istediÄ?ini daha yumuÅ?ak bir dille gayet kolay belirtebilirdin.
Bence devrimk'in yaptıÄ?ı önemli bir çalıÅ?madır. Sanatçı lakabını insanlara yakıÅ?tırma konusunda zorluk çeksem dahi, televizyona çıkan pek çok Å?arkıcı ve oyuncudan daha sanatçı bir kullanıcının Å?evkini kırmaya kadar gidiyorsun. YaptıÄ?ı iÅ?ten para kazanmıyor ve aksine harcadıÄ?ı zamanı kendine yararlı olabilecek baÅ?ka iÅ?lerede verebilir. Sanat duygu düÅ?üncelerin paylaÅ?ımı ise, devrimk duygu ve düÅ?üncelerini bir sanatçıya en yakın Å?ekilde paylaÅ?ıyor ve yaptıkları ile "Avrupa ortaçaÄ? hayranlıÄ?ı"na bir alternatif çıkartarak bizim kendi kültürümüzü ve tarihimize daha iyi anlamamıza ve sevmemize sebep oluyor.
En azından benim açımdan durum budur.
"Sus" demiyorum, diyemeyeceÄ?imi de biliyorum. Senden yazdıklarını bir daha deÄ?erlendirmeni ve senin bu kadar emek verdiÄ?in bir çalıÅ?mana bu kadar kaba bir Å?ekilde çıkıÅ?ılması durumunda nasıl hissedeceÄ?ini düÅ?ünmeni istiyorum.
Saygılar..
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka
Ben çalıÅ?mayı beÄ?endiÄ?imi söyledim ilk baÅ?ta ve ufak hatalar var önemli deÄ?il falan filan dedim, siz benim mesajlarımı cidden okumuyorsunuz o yüzden burada alıntı yapacaÄ?ım bakın ne demiÅ?im....
Walter wrote:
Konu hoÅ? ve güzel, yedi tepe canavarı kanı içiyor mu ne yapıyor yoksa ıce truck killer gibi dondurucu bir yerde mi kesiyor bunu öÄ?reneceÄ?iz gibi, seri katil ve kadınlar ve istanbul ve 20 yüzyıl baÅ?ları, konu anlatım ve diyaloglar gayet güzel özellikle son sayfaya bayıldım üstelik yazıların kalınlıÄ?ını aarttırman çok yerinde olmuÅ? bariz daha rahat okunuyor sayfa...
Ayrıca çizimler çok kaliteli olmuÅ?, ve çok iyi bir çizgi roman çıkarmıÅ?sın özellikle adamların yumruÄ?u sonra düÅ?me hareketleri bazı yerlerde oluÅ?an gölgede gözlüÄ?ün parlaması seyfettinin bakıÅ?ları - ki daha önce de söylenmiÅ? ömer seyfettine benzediÄ?i kendisini sevdiÄ?im bir yazardır - gayet güzel aktarılmıÅ?
Ama bir kaç ufak eleÅ?trim olacak Türk Dili Edebiyatında okuduÄ?umdan osmanlıcam iyi sayılır o yüzden bu konuda bi iki kelam edeyim
Ä°lk önce TeÅ?kilatı -ı Ä°fÅ?a-yı Sır diye açıklanmıÅ? Yani Arapça farsça tamlamalar tersten okunduÄ?u için Sırrı açıklama teÅ?kilatı ama üst Ä?ste çok izafet kesresini kullanmıÅ?sın Sır fazla oluyor genelde üst üste izafet kesresi kullanılmaz osmanlıcada Bir kaç yerde görünür Ferman-ı Gülhan-ı Hatt-ı Humayun Å?eklinde ki bu çok da kullanılmaz Tanzimat Fermanı derler genelde neyse...
Ä°kinci kısımda tahtadaki Osmanlıca yazılar Cami de ayını görmedim ilk baÅ?ta ama çok küçükmüÅ? sonra fark ettim altındaki Kadın Kurbanlar da u harfi yazılmamıÅ? oysa türkçe kelimelerde sesli harfler yazılır. u olmalıydı. yani vav harfi. Kan doÄ?ru zaten
Sol tarafındaki Tıb tahsili kelimesine aslında tıbbıyeli denebilirdi ama olmuÅ?. Onun altındaki kelimede salav gibi bir Å?ey çıkıyor slav ise yazılmak isteden sad la deÄ?il sinle yazılmalıydı. Onun altındaki ilk harfte m ile h ise pek anlaÅ?ılmıyor Muharrib sanırım muharebe eden manasında.
Sonuç olarak bir iki yazım hatası dıÅ?ında ki onuda fotoshopta yapmak zor oluyordur zannımca bir eleÅ?tirim yok ayrıca Å?u tahtadaki kelimeler benim hoÅ?uma gitti bir ikisini çözmeye falan uÄ?raÅ?tım zevkliydi. Böyle Å?eylerin yapılması gerçekten hoÅ?uma gidiyor, doÄ?rusu....
Sonra olaylar geliÅ?ti ki ben ilk baÅ?ta gayet yumuÅ?ak normal bir eleÅ?tri yapmıÅ?tım. Ayrıca yazılan kelimelerin bir zorluÄ?u yok yukarıda kitaplar saydım hepsinde doÄ?rusu yazıyordur. Bu basittir Cami cim elif ayınj mim ve y harfiyle yazılır. Bu sabittir yani belirli kitaplarda böyledir. Nasıl Q= m.c.Delta t ise bu da böyledir formüldür yani, Dil de bir çeÅ?it formüldür, Yani bunun bazı kiÅ?ilerce bilinmemesi yanlıÅ? bilinmesi dilin zorluÄ?unu deÄ?il o dili bilmediklerini gösterir.
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Ä°nsanoÄ?lu malesef mükemmel deÄ?il. biraz klie olacak ama bu laf buraya uyuyor kusura bakmayın.
mevlana wrote:
"Ne kadar bilirsen bil, anlatabildiÄ?in karÅ?ıdakinin anlayabildiÄ?i kadardır"
(Evet mevlana wrote )
Hiçbirimiz mükkemmel anlayamıyoruz, hiçbirimiz mükkemmel de anlatamıyoruz. Hele ki sözcüklerin vurgusuz kaldıÄ?ı forum gibi bir ortamda...
Sanırım böyle bir durumda her iki taraıfın da mükemmel olmayan kusurlu taraflarının birbirimizi ktü etkilememesi için yapabileceÄ?imiz çok fazla Å?ey kalmıyor. Ama hiçbir Å?ey de yok deÄ?il. En güzeleri de "hoÅ?görü" ve "empati" bence.
YanlıÅ? anlamıÅ? da olabilirsiniz, yanlıÅ? anlatmıÅ? da(ki çoÄ?u zaman her ikisi aynı anda olur) Ã?nemli olan düÅ?ünceleri ortak bir noktada buluÅ?turmak ve yazıların içinden güzel tarafları çekip çıkartmak.
Efla yine geldi gevzeliÄ?ini yaptı gidiyor.Ä°nÅ?allah anlatabilmiÅ?tir.
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum