Bu baÅ?lıÄ?ı tanıtım ve karaktert bilgileri arasından yorumlar kaybolmasın diye açtım, Ortak öyküyü okuyanlar, ve katılanların yorumları buraya lütfen...
Å?imdiden TeÅ?ekkürler...
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Kusura bakmayın zaman ayırabilirim diye düÅ?ünmüÅ?tüm ama sınav dönemine girdim eve girince aklımda olsa da sonra derslere konsantre olunca aklımdan çıkıveriyor, Å?imdiden en iyisi daha bir Å?eyler yazmadan ben çıkayım da sonradan engel olmayayım size. Hem baksanıza daha ben bir Å?eyler yazmadan diÄ?erleri iki mesaj yazmıÅ? oluyor, zaten yazmaya vakit zor buluyorum bir de sizinkilere yetiÅ?mekte iyice zorluk çekerim. Size iyi yazmalar ve en önemlisi iyi eÄ?lenceler...
�nemli olan sıra mı zamanında yazabilmek mi karakteri yönetebilmek mi ?
Bu hikayede sıra deÄ?il devamlılık önemli, bir romanda Kardiff Kardo lider olduÄ?u için Aegron her yazılana bir cevap verebilir karakterini ona göre tayin edip deÄ?iÅ?tirebilir, burada senin sıran benim sıram yok bu bir frp oyunu deÄ?il, bir roman yazıyoruz diyelim, ben kurguyu yönetiyorum siz de karakterleri...
Zaman iki gün de bir de olsa, Karakterinin olaylar karÅ?ısındaki durumunu yapacaÄ?ı seçimleri yazmanı istiyor bu ortak öykü, Karakterler içinde en önemli rol senin sayılabilir geçmiÅ?inden okuduÄ?un kadarıyla Å?u an hiçbir Å?ey yazmamıÅ? olmadan bırakman pek doÄ?ru gibi gelmiyor....
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
öyle mi? kritik bir sahnede ben bir Å?ey yazmadan bırakırsam önceki ortak öykülerden de biliyorum daha zor durumda kalınıyor. ben önceden uyarımı yaparak çıkarak daha doÄ?ru bir Å?ey yapıyorum bunu sen de göreceksin. karakter böylece hiç yer almamıÅ? olacak ve hiç engel teÅ?kil etmeyecek ortak öykünüze.
Hem iki gün süre veriyorsan zorla yazılmıÅ? bir Å?eyden ne keyif alınır ne de eÄ?lencesi kalır. Kusura bakma ama sen bana verdiÄ?in Å?u tepkiyle hele o yazdıÄ?ın soruyla benim ortak öykü ile ilgili düÅ?üncelerimi sorgulamaya kalkıyorsun, sen zorla kendi yarattıÄ?ın evrende geçen yazılarını okutarak bir nevi öykülerinin tanıtımını yapıyorsun izlenimi uyandırdın bana, ama tekrar kusura bakma ben senin öykülerini kendi isteÄ?imle okumak isterim ortak öyküne katılmak için ille de iki de bir araya öykülerinden serpiÅ?tirmiÅ? olduÄ?un yazıları okumak zorunda kalmak hiç de hoÅ?uma gitmiyor.
ben de ölüm zamanı evreninde geçen bir ortak öykü yazmıÅ?tım arkadaÅ?larla, ama ölüm zamanını okumayanlar da katılmıÅ?tı ve hiç biri de öykümü bilmeden yazmıÅ?tı çünkü sadece evren aynıydı kurgusu, konusu, karakterleri hiç bir Å?ekilde ölüm zamanı'nı bilmelerini gerektirmiyordu. Ben de bu Å?ekilde yapmanı beklerdim, zorla senin evrenini, öykülerini bilme koÅ?ulunu sunman bir süre sonra beni rahatsız etti.
Neyse katılmak istemeyen katılmasın! Walter kurgu hakkında biraz daha bilgi verebilir misin acaba ilk ne yapmalıyız nereye gitmeliyiz yoksa ben direk birÅ?eyler yazayım onun etrafında sıfırdan mı geliÅ?sin?
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Senin karakterin yer aldı öyküde ilk mesajımı okuduysan anlayabileceÄ?in gibi...
Ä°kincisi Kritik bir olayda Karakterler ona göre mesaj atacaklar, yani olay akıÅ?ını devam ettiren ben olacaÄ?ım orada Aegron gezdik falan demiyordu. hadi gidelim tarzı bir cümle sunuyor Mufuksun yazımına karÅ?ı, bundan sonra senin devam etmen beklenecektir, ne ben ne sen ne de diÄ?er kiÅ?ilerin yazmaz, ki yazılırsa söyleriz düzeltilir bunda zor bir Å?ey yok...
Ä°ki günde bir yazılırsa daha iyi olur diye düÅ?ündüm yoksa hikaye unutulur diye hani iki günde herkes yazmak zorunda deÄ?il, iki günde biri yazsın Å?eklindeydi. Ä°ki günde bir mesaj gitsin, yani...
Kimseyi zorla falan yazdırmıyorum ki ben öykümü sundum karakterler sunulacak dedim bir nevi farklı karakterler yazılması, rol yapımının yazı ile geliÅ?tirilmesi için. Bir Å?eyi sorgulamıyorum, bu öyküde önemli olan devamlılıktır, sıra ya da zamanında yazmak önemli deÄ?ildir. Devamlılık olursa öykü akar.
Ben öyküleriminin tanıtımını yapmıyorum, öykülerim bir kısmı burada. Ayrıca bir savaÅ? geçiyorsa geçmiÅ?inde Ä°lk SavaÅ? manasında eÄ?er bu savaÅ? merak ediliyorsa okunabilir edilmiyorsa okunmaz. Yazılan ortak öyküdeki diyar merak ediliyorsa okunur edilmiyorsa okunmaz. Bu bu kadar basittir, benim reklama ihtiyacım yok. Ayrıca aÄ?zımdan bunu okuyun önce gibi bir cümle çıkmadı ekstra bilgi isteyenlerin kitapların en dibinde düÅ?ülen notlara bakmak ihtiyacı gibi.
Zorla benim evreni bilmen gerekmiyor evren ile bilmen gereken her Å?eyi zaten öykü sırasında ben söyleyeceÄ?im, Misal Å?u an Daruf Å?ehrindesiniz ortam Å?u Å?ekilde diye roman tarzına uygun tasvir ve betimlemelerle...
Sonuç olarak hiç bir zaman bilmek zorundasınız diye bir söz çıkmadı aÄ?zımdan, bu öykü çoÄ?u zaman kanlı kavgalar arasından diplomasinin, ortaya çıkacaÄ?ı bir öykü olacaÄ?ını, söylemiÅ?tim.
Sen bana ortak öyküyü ben böyle yaptım ölüm zamanında böyleydi diyorsun. Ben sen üye olmadan önce de ortak öykü yazıyordum gemde buradan tanıdıÄ?ınız birisiyle ..
Sonuç olarak bu öyküde ben reklam yapmıyorum, sıra bazlı deÄ?il karakter bazlı tasarladım, DevamlılıÄ?ın önemli olduÄ?unu söyledim, Bu beraber yazacaÄ?ımız, arkası yarın Å?eklinde romandır. Senbunu beÄ?enmediysen önceden söyleyebilirdin senin için 2 sayfa karakter tahlili ve geçmiÅ?i hazırladım, bunda amacım reklam deÄ?il karakterin derin olmasıydı
Katılıp katılmamak neticede senin kararındır ama hiç yazmadım fiye yüzüstü bırakmamıÅ? olmuyorsun. Bunu da bilmeni isterim...
Aegron sert çıkıÅ?lara gerek yok, Sonuç olarak kendi görüÅ?leridir. Ayrıca bilgileri gerek oyun içindeyken gerekse tanıtım bölümden haritalarla vereceÄ?im. Ilyra ve katılırsa catboyu bekliyorum yazmak için...
Ä°lk mesajda gerekli deÄ?iÅ?iklikleri yapmak sanıyorum ileride çıkmam gerektiÄ?inde tüm öyküyü engel teÅ?kil etmemden daha kolay halledilebilir bir problem olacaktır senin için. Å?imdi yazsam bile sonra hiç yazamayabilirim ve sizler benden daha hızlı yazıyorsunuz, iki günde sadece bir kiÅ?inin yazması yeterli diyorsun da yazmak için önce yazılanları okumak da gerekir eÄ?er ben uzun süre yazamazsam geri döndüÄ?ümde bir de size yetiÅ?mem icap edecek, bu da zaman kaybından baÅ?ka bir Å?ey deÄ?ildir. Ve evet Å?imdiden böyle tepkiler alıyorsak ortak öyküdeki kiÅ?ilerden ben zaten hiç baÅ?lamayayım daha iyi...
Posted:
Sun Nov 07, 2010 9:22 am
Aslında Catboy, senin sınavların var sa, ben de katılmayayım o zaman. Ã?ünkü ben de iÅ?ten geç geliyorum eve çoÄ?unlukla pc ye bile oturmadan uyuyorum. EÄ?er yazma zorunluluÄ?u var sa hikayeye tat vermekten çok sıkıntı olurum muhtemelen. Hem hikayeye hiç girmeden bırakmam daha iyi olur ortalık karıÅ?maz. Kusura bakma Walter seni de uÄ?raÅ?tırdım karakter konusunda
Bu arada sınavlarında baÅ?arılar dilerim Catboy, umarım hepsini geçersin
ArkadaÅ?lar ne olduÄ?unu anlayamıyorum ? Herkesin kendine göre iÅ?leri var ama elbetki foruma bir saat bakabiliyorsanız bu öyküye katılmakta sorun yaÅ?amazsınız. ArkadaÅ?lar ok uzun mesaj atmıyorlar zaten...
Ayrıca o tepki o kadar sayfa karakter kaÄ?ıdı hazırlandıktan sonra, sıra gibi bir nedenle bırakmanın bir sonucudur. Biraz aÄ?ır bir tepki ama önceden vizelerin tarihi bellidir sanıyorum vizelerin bu ara olacaÄ?ı belliydi. Ã?nce katılıp sonra her Å?ey hazırken bırakmanın ne demek olduÄ?unu bir ortak öykü yazarı olan senin anlayacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. Ã?stelik arkadaÅ?lar çok uzun bir Å?ey yazmamıÅ?lar yazılarında ve bir diyalog dıÅ?ında akıÅ?ı bozmamıÅ?larken neyse...
Illyra hepimizin vizeleri, sınavları var bu normal. Benimde var üstelik bir günde 3 sınavın olduÄ?u bir vize haftası, Ã?stelik. Yazmak zorunlu diye bir Å?ey demedim onu catboy söyledi ayrıca reklam yapmakla suçladı da neyse. Ben açıkladım mesajımda katılmak istiyorsan DediÄ?im gibi yazma zorunluluÄ?u yok ama her ortak öyküde olduÄ?u gibi devamlılıÄ?ı bozmayalım diyorum. Ä°ki günde bir bir Å?eyler karaklayacak vaktiniz olur elbet. Bu dönem aralıklarında üçe çıkabilir. Biri katılmıyor diye diÄ?erinin katılmaması yanlıÅ?, bence neyse karar sizin..
Å?imdi sizin katılıp katılmadıÄ?ınızı net olarak öÄ?reneyimde, öykü devam etsin. Ona göre bir Å?eyler karalayacaÄ?ım bu akÅ?am...
Son olarak katılıp katılmayacaÄ?ınızı söylerseniz
Last edited by Walter on Mon Nov 08, 2010 4:08 am; edited 1 time in total
Vizelerim, tez'im, bunların haricinde içinde bulunduÄ?um 3 projem daha var ama bunların engel teÅ?kil edeceÄ?ini sanmıyorum..
(bu konu baÅ?lıÄ?ında gelenek haline geldiÄ?i için uÄ?raÅ?ılarımı ben de belirteyim istedim..)
Sonuçta forumda 5-10 dk.lıÄ?ında online olabiliyorsam; yazılanları okumam mümkün olur ve öykünün akıÅ?ı gereÄ?i tepki vermem gerektiÄ?ini düÅ?ünürsem de gün içinde rolüme uygun cevabı yazarım Walter..
catboy ve Walter keÅ?ke mesele bu boyuta gelmemiÅ? olsaydı. catboy farkındamısın ama gücendirici sözler söyledin, Ayrılmak istemenin haklı nedenlerini sunabilirdin, öykü dıÅ?ında kiÅ?isel bir Å?ekilde "seni hiç sevmedim sütoÄ?lan, öykülerini de sevmezdim zaten" gibi tepki vermeni hoÅ? bulmadım..
Laf ü güzaf edip sürç-i lisan ettiysem affola beni üzen hususlar bunlardı belirtmek istedim, derslerine iyi çalıÅ? catboy..
Illyra hanım son kararınız ne olur bilemem, ama gerçekten ekstradan bir yük olacaÄ?ını sanmıyorum ne de olsa forumda uzun bir süredir varlıÄ?ınızı sürdürüyorsunuz. Karar elbet sizin..
Vel hasıl-ı kelam en nihai durumum olarak benim katılma durumumda bir deÄ?iÅ?iklik yok Walter..
zaman bulamayacaÄ?ımı belirttim katılmayacaÄ?ım dedim, sizin anlayıÅ?la karÅ?ılamanız ve keÅ?ke katılsaydın üzüldüm Å?eklinde tepki vermeniz daha uygun kaçardı, meselenin hiç de büyütüldüÄ?ünü ben düÅ?ünmüyorum. Walter kendi görüÅ?lerini bildirdi, ben de kendiminkileri ama benim katılıp katılmamam konusunda baÅ?kalarının görüÅ?lerini bildirmesi son derece yersiz. Walter'ın sorusuna yanıt verecektim, ben yazmayacaÄ?ım diyecektim kısaca uzatmadan ve daha da uzatma taraftarı deÄ?ilim bu baÅ?lıkta sadece ortak öykünüzle alakalı yorumlar yer almalı bundan böyle. Ben de bir daha yazmak istemiyorum bu konu hakkında bir Å?ey, umarım tartıÅ?ma çıkartacak bir Å?eyler yazılmaz ve ben de bir daha bu baÅ?lıÄ?a uÄ?ramak zorunda kalmam. Size iyi yazmalar...
Posted:
Mon Nov 08, 2010 3:12 am
Neden basit bir mesele için bu kadar sert çıkıÅ?lar yapılıyor, böylesine kırıcı sözler sarf ediliyor anlamıyorum. Maalesef ders çalıÅ?mak ile iÅ?te çalıÅ?mak aynı Å?eyler deÄ?il, insan ders çalıÅ?ırken arada girip foruma bakabiliyor, ya da ofis iÅ?inde çalıÅ?sam da benim için hiç sorun olmazdı. Ben gece saat 11'de iÅ?ten eve dönüyorum ve 12 saat çalıÅ?tıktan sonra çok yorgun oluyorum, sadece bunu belirtmek istemiÅ?tim. Bir diÄ?er sebebi de, Catboy'un katılmayacak olması, o olmadan ortak öyküye yazmak bana kendimi eksik hissettirir.
Söyleyebileceklerim bu kadar, bir daha buradaki gergin ortama yazmamayı umuyorum. Herkese baÅ?arılar diliyorum.
Yukarıda ben kırıcı olmadan açıkladım, nedenlerini katılıp katılmamak elinizdedir keÅ?ke bunu baÅ?tan söyleseydin, birde beni reklam yapmakla falan suçlamasaydın belki o zaman daha anlayıÅ?la karÅ?ılabilirdi. Neyse buraya sadece yorumlarn yazılması lazım haklısınız.
Illyra sana gelince isteseydin yazardım ama istemedin sen bilirsin catboy varsa varım diyorsun peki karar senindir...
Å?imdi bir Å?eyler yazacaÄ?ım Sadece bu öykü ile alakadar olmuÅ? insanları deÄ?il tüm herkesin yorumlarını beklemekteyim...
Valcardo Rafuj, kanla yazılan bir Ä°ktidarın öyküsü, baÅ?layacak...
Ä°yi geceler Herkese...
Ä°lk önce önemli hanlar gibi örgütlerin içine kolayca girebileceÄ?imiz yerlere giderim derim. Yada biliyorsak buluÅ?ma yerlerine vs.
_________________ Thanks Mario but The princess is in another castle!!
Bunu, grup üyelerine ve Evanire söyleyebilirsin, =)
Å?aka bir yana iyi bir seçim, Siz bir çarÅ?ıya gidene kadar konuÅ?un ben çarÅ?ıyı size uzun uzun tavsiye edeceÄ?im...
Ayrıca elinde ne var bir bakalım
Asker/�dül Avcısı
Büyücü/Kolcu / DanıÅ?man
Arka sokaklarda kullanabileceÄ?in, Ã?evik, fark edilmeyen bir kurt adam..
Buyur Kardiff Kardo elindekilerle büyük imparatorluÄ?unu kur bakalım =)
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum