Posted:
Sat Oct 14, 2006 1:05 am
Efla wrote:
Biraz garip gelebilir ama ben iyi necromancer olabileceÄ?ini düÅ?ünüyorum. Yani necromancy aslında canlı bünyelerle ya da bir zamanlar canlı olan bünyelerle ilgilenen bir büyü dalı. bu durumda yararı amaçlarla da kullanılabilir. Aslına bakılırsa bu alanda pek büyü yok ama yaratılabilir de. 2nd edition pek bilmem ama bildiÄ?im kadarıyla orada iyileÅ?tirme büyüeri de necromany adı altındaydı zaten...
Yani necromancer illa ölü bedeni hizmet etmek için ayaÄ?a kaldırmaz ya da canlı bi bünyeyi çat diye yere sermez. bünye üzerÅ?nde yararlı deÄ?iÅ?iklikler de yapabilir bence...
Kesinlikle katılıyorum. Benim iyi bir necromancer karakterim vardı. Doktorların iyileÅ?tirmeyi baÅ?aramadıÄ?ı bir hastalıÄ?ı vardı ve bunu durdurabilmek için ve ölüm ve hayatın sırlarını çözebilmek için necromancer olmuÅ?tu. Bu sırları çözmesine yardımcı olacak büyüler kullanıyordu, mecbur kalmadıkça kimseyi öldürmüyor, zayıflatma büyüleri kullanıyordu ve undead kaldırmaya karÅ?ıydı.
Büyü azlıÄ?ı doÄ?ru, ama internette deÄ?iÅ?ik büyüler bulmak çok kolay. Bunlar derlenip, düzgün oluÅ?turulmuÅ? ve uygun olanlar alınabilir veya sıfırdan yaratılabilir.
_________________ Ilfirin Osta Tel'quessir
----------------------------
Inde Ferunt, Totidem Qui Vivere Debeat Annos,
Corpore de Patrio Parvum Phoenica Renasci
Ä°nanıyorum ki büyüye baÄ?lı bir karakter(hangi topluma mensup olursa olsun) Necromancye saygı duymalıdır.Ã?ürük kokusu, ölü bedenler ve kan bazılarımızı tiksindirebilir fakat bunlar da sanatın bir parçası olduÄ?undan büyüye yürekten baÄ?lı bir karakter Necromancyi her yönü ile baÄ?rına basmayı becerebilmelidir.
Ayrıca Necromancynin kötülükle baÄ?daÅ?tırılmasını doÄ?ru bulmuyorum.Necromancy için ölüm büyüleri, ölümün enerjisini yönlendiren büyü türü gibi tanımlamalara da katılmıyorum.Ã?lümün bir enerjisi yoktur.Ã?lüm koca, hissiz bir boÅ?luktur.Necromancy ölüm deÄ?il yaÅ?am enerjisini yönlendirir.Objenin yaÅ?am enerjisini emebilir(örn; vampiric touch), objeden alabilir(finger of death gibi), hatta bazı durumlarda objeye verebilir(false life-geçici hp:))
Posted:
Sun Apr 05, 2009 10:08 am
Necromancy tabiki kötülüÄ?ü temsil etmez, o zaman bir çok divine büyü de öyle olurdu, divine büyülerinin bir çoÄ?u da ölümle ilgilenmektedir, yaÅ?ama geri getirmek de dahildir buna
_________________ And i still wonder if you ever wonder the same!...
Ben heal, resurrection türevi büyüleri de Necromancy okulundan zannediyordum ama bugün farkettim ki conjuration büyüsüymüÅ? bunlar.Necromancy büyüleri daha ziyade harm, cause moderate wounds gibi büyüler.Ama fikrim kesinlikle deÄ?iÅ?medi.Ã?rneÄ?in death ward büyüsü de necromancy büyüsü ve pek çok necromancy büyüsüne karÅ?ı koruma saÄ?lıyor.Zaten büyünün ak ya da kara olabileceÄ?ine inanmıyorum.Aydınlık veya karanlık olan büyü kullanıcılarının kalpleridir sadece
Posted:
Thu Nov 25, 2010 2:22 am
dikkatinizi çekersem lichlere necromancerlar diyorsunuz. lichler sadece basit necromancerlar deildir! bence bir 3. seviye bir wizard 3. seviye necromancerdan daha güçlüdür. Necromancy büyüleri ileriki seviyelerde güç kazanıyor. Bir kaç basit iskelet kaldırmıÅ?ın neyine yarar bir alev topunun karÅ?ısında? Zaten ilk baÅ? sana ceset lazım kaldırabilmek için. Ceset yoksa güçte yok. DiÄ?er büyüler örneÄ?in vampiric touch, bunlara iyi derim iÅ?te.
Forgotten Realms i pek bilmem DnDde, lakin necromancy büyülerini yapmak öyle PC oyunundaki gibi kolay deildir! Gereken malzemeleri bulman gerekir. Bu malzemeleri buldun diyelim -otlar falan filan iÅ?te- ritueli tamamlaman için kana ehemm.. büyüyü yapanın kanına ihtiyaç vardır. Kolunu hançeri batır bilmem ne kadar kanını akıt anca rituel tamamlanır.
Bi büyü için onca zahmet. Sadistçe bir sanat, necromancy. Zaten necromancerların vücutları genellikle yaralar içindedir. Kendilerini kesip biçmekten.
Lichlerse arcane ve necromancy de ustalaÅ?mıÅ?lardır diye bildim ben hep. Adamın zombi ordusunun yanında savaÅ? büyüleri de yapabiliyordu. bi divine okulunda büyüleri yapamaz oda lanetli bir yaratık olduÄ?u için
_________________ Puslu gecede yalnız bir kurt... -
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum