Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 2 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - ...Rüya...
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

...Rüya... View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 9:26 pm Reply with quoteBack to top

Siz hiç roman karakterlerinizin sizi tehdit ettiÄ?i bir rüya gördünüz mü ben gördüm. Belki psikolojik belki de zihnimin yansımalarından oluÅ?tu bu rüya bilmiyorum ama o tarihte nerdeyse dört aydır yazı bile yazmamıÅ?ken, ankaraya yolunda gördüÄ?üm karakterler tamamen doÄ?ruyu söylüyorlardı.

Benim tekrar hikayelerime dönmemi saÄ?layan bu rüyayı bende, gördüÄ?üm andan itibaren laptobu açıp kaÄ?ıda döktüm. Uzun zamandır da öylece duruken bugün bir kez baktıÄ?ımda yayınlamayı düÅ?ündüm.

Ä°Å?te tekrar hikayelerime ve yazdıÄ?ım Ã?ç Avcılar Son KuÅ?atmanın oluÅ?umuna tanık gösterebileceÄ?im rüya. Benim ilhamım ne mi demiÅ?tiniz, çok gerçekçi yarattıÄ?ım o karakterler diyebilirim size

Umarım okurken sıkılmazsınız, iyi okumalar...

26. Nisan 2009

Saat: 16:20

Yer: Bolu- Ankara arası

Sıcak, gözlerimde yakıcı bir sıcaklık ve turuncu sarı bir ıÅ?ık uyurken güneÃ…?e karÃ…?ı gözlerimi kapadıÄ?ımızda oluÃ…?an renk görüntüsü o his o sıcaklık. Birden o sıcaklık çekiliyor yüzümden ve gözlerimi açıyorum otobüs koltuÄ?unda yanımda oturan çocukluk arkadaÃ…?ım Gökhan’ı göreceÄ?imi düÅ?ünürken. Gözlerim çok farklı bir mekana açılıyor.

Benim gördüÄ?üm, bir meÅ?aleyi elinde tutan kukuletalı bir adamın meÅ?aleyi yüzümden çektiÄ?i. Bir maÄ?aradayım, ıÅ?ık pek az pek çok silueti görüyorum ama içlerinden sadece en öndeki üçü gözükmekte ayaÄ?a kalkmaya çalıÅ?ıyorum kalkamıyorum. Tahta bir sandalyede oturduÄ?umu ve ellerim ve ayaklarımın iplerle baÄ?lı olduÄ?unu fark ediyorum.

Ã?nümdeki üç siluet bana tanıdık geliyor en saÄ?daki en uzun boylu olanları lacivert bir takım elbise üzerine giydiÄ?i siyah pardösüsü olan gözlüklü bir adam eline eski colt marka bir tabanca tutuyor.

DiÄ?eriyse benim yüzümden meÅ?aleyi çeken adam, öteki modern adamın aksine bu adam kahverengi pelerin ve kukuleta giymiÅ? gözleri belli olmuyor yüzünde hafif alaycı bir sırıtıÅ? var eski paslanmıÅ? bir zırh giymiÅ?. MeÅ?aleyi sol elinde tuttuÄ?u için yanındaki adamında insan olmadıÄ?ı gayet belli oluyor.

Ä°nsan olmayan adamın boyu uzun, ama gözlüklü kadar deÄ?il. Teni mavi saçları ise dümdüz ve mor, gözleri ise menekÃ…?e mavisi yüzünde vakur ve ciddi bir ifade var. Elinde kudretli gümüÅ? topuzlu bir asa tutuyor mavi kaftanını giymiÃ…?. Ben bu yüzü hatırlıyorum diÄ?erlerini deÄ?il ama bu yüzü. Lanet olsun bu adamı ben yarattım kalemimle benim dünyamda hikayemde bu adam Ä°lkdoÄ?an gece elflerinin kralı Elrohir’den baÃ…?kası deÄ?il.

Tam bunun Å?aÅ?kınlıÄ?ına düÅ?erken birden saÄ? yanaÄ?ımda bir acı patlaması hissediyorum. Kafam sola doÄ?ru dönüyor sandalye ile devrilecek gibi olsam da yine de dengemi korumayı baÅ?arıyorum. AÄ?zımda tuzlu kan tadı var ve azı diÅ?lerimden birinin kırıldıÄ?ını hissediyorum ve yere bana bir avuç kadar görünen diÅ? parçalarıyla beraber kan tükürüyorum.

Gözlükle adam tam bana tabancasının kabzasıyla vuracakken, pelerinli adam onun kolunu tutuyor. Bir an gözlüklü adam ona bakıyor pelerinli ise ona bakmıyor görünüyor çünkü karanlıkta kukuletasının altında kalıyor gözleri. Gözlüklü dam bana doÄ?ru yüzünden büyük bir nefretle bakıyor ve silkinerek pelerinli adamdan kurtuluyor.

O anda o adamı hatırlıyorum bu sabit fikirli intikam arayan adamı hatırlamamak ne mümkün. Ben o adamı öss zamanı bilgisayarım kaldırılmıÅ?ken arkadaÅ?larım test çözerken ben sayfalarca onun hikayesini yazmıÅ?tım ve Edebiyat hocalarım çok beÄ?enmiÅ?ti. Å?imdi ise karÅ?ımda duruyor asıl adı Mehmet takma adı Ivan olan benim elimden çıkan roman kahramanım.

“ Ivan…” diye dökülüyor sözcükler kanlı dudaklarımdan.

Kemik çerçeveli gözlüÄ?ünün üzerinden bana bakıyor, o sert dik kafalı adam. “ Ya Ivan hatırladın mı bizi illa rüyanda mı görünmeliydik sana ? Nerede olduÄ?umu biliyor musun Ã…?imdi sen ? Seni sorumsuz, tembel Ã…?erefsiz.”

Bu sözler üzerine sinirleniyorum yüzüme akkor halinde öfke doluyor. Tükürürcesine cevaplıyorum sorusunu. “Senin yazılarını okutmak için insanlara veriyorum. Senin maceralarını duygularını hissediyorlar. Ã…?u an Meltem adında bir kızda hikayem.”

Ivan’ın alaycı kahkahası maÄ?arayı dolduruyor. “Ã…?u an beni ve seni hiç umursamayan bir kızın test kitabının arasındayım ve sen bir aptal gibi insanların senin hikayeni okuduÄ?unu sanarak avundun.”

“Ve eski hikayelerinin arkasına sıÄ?ındın.” Dedi hafif alaycı sert bir ses. Bu meÃ…?ale tutan adamdı. Bu adamı da tanıyordu, o yazdıÄ?ı ikinci karakter olan Walllace Greece ‘in ta kendisiydi onun adına en uzun öykü dizisini yazmıÅ?tı. Ã?lülerin Bekçisiydi, bu ve en uzun hikaye serimin acılı baÃ…? kahramanı.

“Greece sen de mi ?” diyorum Ã…?aÃ…?kınlıkla. “ Neredeyim ben ? Elrohir, Greece, Ivan biriniz cevap verin bana.”

“Burası senin zihninin kapısı.” diyor Elrohir o soÄ?uk ve ifadesiz ses tonuyla ve elini karanlıÄ?a doÄ?ru uzatıyor. Birden meÃ…?aleler yanarak sulietler belirginleÃ…?iyor ve maÄ?aranın iki tarafına da ayrılarak yolu açıyorlar ve o kapıyı görüyorum. Zihnimin kapısını.

Kocaman gri bir kapı taÅ?tan yapılmıÅ?a benziyor ara sıra açılıp, kapanıyor içinden kiÅ?iler geçip gittiÄ?ini fark ediyorum. Kapının üzerinde ince dallar oyulmuÅ? ve iki yana doÄ?ru uzanan gül resmi var. Kapı arada açılıyor içindeki beyazlıktan bazı sulietler gelip gidiyor. Fakat gelen bir gölge çok belirgin onu çok iyi tanıyorum.

“Robin….” Sözü dökülüyor dudaklarımdan,

“Onun ne hale geldiÄ?ini görmüyor musun ?” dedi Ivan meÃ…?aleyi ilk yarattıÄ?ım karaktere doÄ?rultarak.

Robinin sülieti belirgin bir Å?ekilde solgun ve yıpranmıÅ? gözüküyor. Sanki hayalete benziyor Å?effaf görünümlü bir hayalet gibi aynı. Yazarken hatırladıkça ilham aldıÄ?ım çelik mavisi gözler solgun. BakıÅ?ları dalgın ve huzursuz görünüyor. Bana bakıyor yüzünde hiçbir duygu yok, üzülüyorum. Ä°lk yarattıÄ?ım karakteri böyle görmek içimi parçalıyor. Bakmamak için yüzümü çevirmeye çalıÅ?arak gözlerimi kapıyorum.

“Hep böyle yaptıÄ?ın için bu halde görmüyor musun salak ?” diye kükrüyor Ivan tepemde

“Ne kadardır ona yazmadın hatırlıyor musun ?” diye bir ses duyuluyor karanlıkta ve Robin’nin arkasından biri geliyor. Siyahlar içinde Ã…?apkalı pelerinli biri bu yüzüÄ?ü açıÄ?a çıkıyor.

“Falcon, sen de geldin demek. ?” diyorum nefretle en çok kullandıÄ?ım karakterlerin baÃ…?ında gelse de Falcon’u pek sevmiyorum. Nickoy’u daha çok severim mesela, belki benim kötü huylarımı yansıttıÄ?ı ve bana bu kadar benzediÄ?i için sevmiyorum Falcon’u onu bilmesem de Ã…?imdi burada belirmesinden hoÃ…?lanmadıÄ?ımı fark ediyorum.
    “Hatırlamıyorum bir zamanlar her Ã…?ey onun üzerine dönerdi zaman deÄ?iÃ…?ti ve ilk ortaya çıkan karakterler deÄ?iÃ…?ti. O karakter silsilesinde kim kaldı Allah aÃ…?kına söyle ne Jarik ne Keven ne Kerohn kimse kaldı mı ?”

“Bazıları çıktı ben mesela ya da özel bir sevgi beslediÄ?in Kheldar.” diye yanıtlıyor Falcon. “ Varislerin uyanıÅ?ındaki bir çok karakter Ã…?u an Justisarda deÄ?il mi ? Bana gelip dört örneÄ?i sayma burada.”

“Kheldar’a özel bir sevgi beslemiyorum geri zekalı.” Diye kızgınlıkla baÄ?ırıyorum. “Justisara uyum saÄ?layabildiÄ?imi saÄ?ladım. Greece, Elrohir, Leornas gibi karakterler ülke soyundan geldikleri için kolay uyum saÄ?ladılar. Kheldar, Sen, Silvan gibileri de belli bir yerde durmadıÄ?ınız için uyum saÄ?ladınız.”

Falcon bana tam cevap verecekken araya Greece giriyor. “En baÃ…?ından beri hem varislerin uyanıÅ?ına hem de kaçaÄ?a göre bir harita tasarlayamadıÄ?ın için. Avuç avuç karakter harcıyorsun kabul et bunu. Brave yanlıÅ? konudan girdi sende kelime oyunları yaparak iÃ…?in içinden sıyrılıyorsun zekice sonuçta hepimizi yazanda sensin deÄ?il mi ? Ama bunu kabul et Yazar, sen hatalısın.”

Greece’in her sözü bana acı veriyor evet hatalıyım iki roman hem heba oldu hem de karakterlerimin çoÄ?unu terk ettim kaçaktaki çoÄ?u karakter Justisar da, Kaçak Justisarı yaptı. Fakat eskileri silme pahasına yaptıÄ?ımı kabul ediyorum Ã…?imdi. Harita olayı ise Ã?ss ile nedeniyle bir yıl unutulmuÃ…? haritanın üzerinde tekrar çalıÅ?mak aptallıÄ?ına düÅ?müÅ?tüm ve ortaya hikaye ile alakasız bir harita çıkmıÅ?tı.

BaÅ?ımı öne eÄ?iyorum, gözlerim buÄ?ulanıyor. Onları o kadar gerçek tasarlamıÅ?tım ki, bana geldiler aptallıÄ?ımı hatırlatmak için. AcizliÄ?imi korkaklıÄ?ımı, hepsini yüzüme vurmuÅ?lardı. Karakterlerimden ders almak mı delirdiÄ?imi düÅ?ünmeye baÅ?layacaÄ?ım. AÄ?ır aÄ?ır kaldırıyorum baÅ?ımı . Gözlerimin önüne sarıÅ?ın yakıÅ?ıklı bir adam beliriyor mavi gözlerinde gülümseme var.

“Nickoy….” Diyorum fısıltıyla “Hepiniz mi geleceksiniz.”

“Acayip tipsizsin Ã…?u saçını uzatma balon kafaya benziyorsun.” diyor gülerek. Nickoy, sonra kafasına doÄ?rultulan tabancayla duraksıyor.

“Ã?ekil Ã…?uradan soytarı, Ã…?u herifle iÃ…?imiz var….” Diyor Ivan adama tepeden bakarken.

“Sakin.” diye bir ses duyuluyor ve bir elin Ivan’ın koluna yapıÅ?tıÄ?ını görüyorum. “ Kavga edilecek zaman deÄ?il. Sanırım aklını baÃ…?ına aldı.”

Sese doÄ?ru baktıÄ?ımda Ivanın arkasındn yeÃ…?il bir bandana takmıÅ?, yeÃ…?il gözlerinde bir öfkeyle beni izleyen birini görüyorum. “Bu eski karakterlerimden Kılıç Ustası olacak Silvan’dan baÃ…?kası deÄ?il. “Sana bir kez göründük, yazacak Ã…?eylerin var hala, biz zihninden kaybolmadan yazacaksan yaz bir kez daha böyle olduÄ?unda seni edebiyen terk edeceÄ?iz.”

“YazacaÄ?ım ama ne ?” diyorum Ã…?aÃ…?kınlıkla.

“Justisar öykülerinden yeniden gir bakalım,” diyor Nickoy gülümseyerek, “Belki onları bana ithaf edersin ha, geçmiÃ…?i yaz, yazılanlarla kendini karÃ…?ılaÃ…?tır.”
    “UnuttuÄ?un insanları yaz,” diyor Falcan gürleyen bir sesle,

“Eski karakterleri çöpe atmayı bırak yeni karakter yaratırken eskileriyle harmanla,” diyor Greece “Kurguyu saÄ?lam tut aklında bir Ã…?eyler olacaktır.”

“Zihninin kapısına bakmayı unutma yazdıkça orda olacaÄ?ız.” dedi Elrohir,

Ben bu sözlere baÃ…? sallarken silik bir gölge gibi görünen Robin kulaÄ?ıma kadar eÄ?ildi,“Yazdıklarını birleÃ…?tirmenin anahtarı ben deÄ?ilim ben den daha eski biri, beni düÅ?ünme onu kullan.”

Ben Ã…?aÃ…?kınlıkla, Robine baktıÄ?ımda, Ivan silahını çekiyor ve bana doÄ?rultuyor, “Unutma bir daha bu umursamazlıÄ?ı yaparsan sonsuza kadar gitmiÃ…? olacaÄ?ız.” dedikten sonra göÄ?süme bir kurÃ…?un sıkıyor.

Gözümü kapatım yüzümü acı ile buruÃ…?turarak irkiliyorum, Gözümü açıp elimi göÄ?süme götürdüÄ?ümde hiçbir Ã…?ey yok, Sadece yanımda bana bakıp “Ne oluyor olum ?” diyen Gökhan’ı görüyorum. Tekrar otobüste olduÄ?umu anlıyor bilincim. Derin bir iç çekerek çorak bozkır manzarasına bakıyor, Robin’den daha eski olan Robin’in hocası Silvan’ı düÅ?ünüyorum. Belki bir roman yazmanın vakti geldiÄ?ini anlıyorum o anda.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum