Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Klavyeüstü RYO'ya yeni isim
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Klavyeüstü RYO'ya yeni isim View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 4:04 am Reply with quoteBack to top

Å?u ana kadar Hayal Makineleri, Hayal Kutusu gibi isimler çıktı. Sizler ne düÅ?ünüyorsunuz? Ne gibi isimler olmasını istersiniz?

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 4:08 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:
    Å?u ana kadar Hayal Makineleri, Hayal Kutusu gibi isimler çıktı. Sizler ne düÅ?ünüyorsunuz? Ne gibi isimler olmasını istersiniz?

Makine ya da Kutu kısmı iyi de hayal kelimesini pek uygun bulmadım ben pek fazla... Smile Klavyeüstü RYO'nun isminin deÄ?iÅ?tirilmesi hep hayalimde olan bir Å?eydi, demek ki Å?imdiye kısmetmiÅ? baksana Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 8:00 am Reply with quoteBack to top

Evet, gayet hoÅ? bir fikir deÄ?iÅ?tirmek.Fakat oyunbozanlık yapıp önerdiÄ?in Å?eyleri hem beÄ?enmicem hem de deÄ?iÅ?tirilmesine olumlu bakıcam.Ã?stelik daha iyi bir önerim de olmayacak Razz Evil or Very Mad

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:36 am Reply with quoteBack to top

Å?imdi buraya bu baÅ?lıÄ?ın açmanın ne anlamı oldu? Madem zaten ismini siz deÄ?iÅ?tirecektiniz, en azından buraya iki yorum yazmıÅ? kullanıcılar yorumlarımıza karÅ?ı bir iki laf edilseydi? Kendimi bir garip hissettim, ve keÅ?ke hiç zamanında Klavyeüstü RYO'nun ismi deÄ?iÅ?tirilseydi diye saçma hayallere kapılmasaydım diyorum. Ã?ünkü hiç ama hiç beÄ?enmedim, sanki hani deÄ?iÅ?tirelim diye karar vermiÅ?siniz de aklınıza bundan daha iyi fikir gelmemiÅ? ama illa deÄ?iÅ?tirelim kararı verildiÄ?inden bu gelen fikre (cidden bu kimin fikri?) uymak zorunda kalmıÅ?sınız gibi duruyor... Neutral
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:58 am Reply with quoteBack to top

Ä°Å?in gerçeÄ?i bende anlamadım ama emir büyük yerden olacak ki tartıÅ?ılmaya bile gerek duyulmadan deÄ?iÅ?tirilmiÅ?. Rolling Eyes

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 8:40 am Reply with quoteBack to top

Bana biraz haksızlık yapılıyormuÅ? gibi geldi arkadaÅ?lar. Sadece yorumları okusaydım muhtemelen herkesin itiraz etmesine raÄ?men bir karar alındıÄ?ını düÅ?ünürdüm.

Bu baÅ?lıkta herkesin fikirleri istendi fakat yeni bir öneri ya da pek fazla yorum gelmedi. Aslında burada tarıÅ?ılarak yeni öneriler gelmesini bekliyorduk ama insanlar tahmin ettiÄ?imiz kadar ilgili çıkmadı buna. Ã?yle olunca ortaya fikir atanların fikirleri deÄ?erlendirildi sarayda.

Cidden fikrinizin deÄ?erlendirilmedine inanıyorsanız buna gerçekten üzüldüm. Ã?ünkü bu baÅ?lık tam olarak da bu amaçla açıldı ama amacına ulaÅ?amadı gibi görünüyor.

Ama tabi bu süreç geri döndürülemez bir süreç deÄ?il hiçbir zaman. Gerçekten bir öneriniz varsa muhakak deÄ?erlendirilir. Hatta burada site ahalisinin çoÄ?unluÄ?u tarafından kabul edilen bir isim olduktan sonra doÄ?rudan yürürlüÄ?e girebileceÄ?ini bile garanti edebilirim.

"Ä°lla bir karar alınması" "emrin büyük yerden gelmesi" gibi ifadeleri duyduÄ?uma gerçekten üzüldüm :/ Ã?zellikle fikir almak gibi bir çabanın açıkça ortada olduÄ?u görülünce. Fikir almaya çalıÅ?tıkça bu konuda tepki almak çok iyi olmadı tabii..

Aslında tamamen iyi niyetle sitenin konseptine daha uygun bir isim bulmayı amaçlamıÅ?tık saray olarak. Ã?nerilen isimlerden de en çok beÄ?enileni seçtik. Karar alma konusunda bu aralr biraz hevesli diyebilirim saray eÄ?er bu konuda aceleci davranıldıÄ?ını düÅ?ünüyorsa site ahalisi bu konuda saray adına özür dilerim. Ama bunun bir dayatma gibi algılanması da biraz moral kırıcı oldu iltiraf etmek gerekirse. TEmelinde iyi niyet olan bir Å?ey konusunda özellikle.

Daha iyi yerlere varabilmek için sizin desteÄ?inize ihtiyacımız var arkadaÅ?lar. EleÅ?tiriler tabi ki yapılmalı eleÅ?tiriler daha iyiye götürmek için bir araçtır. Ama neredeyse suçlamaya kayacak tonda eleÅ?tiriler olunca yönetici arkadaÅ?larımın da bu konudaki heveslerinin kırılabileceÄ?ini hatırlatayım. Biraz daha insaflı olmak gerekir bence.

Bir kere daha tekrar edeyim alınan karar sarayın kararıdır. Yeni öneriler gelseydi deÄ?erlendirilirdi bu konuda teminat verebilirim. Tepeden indiÄ?i yok yani ve tartıÅ?maya da gayet açıktır. Hala önerilerinizi bekliyoruz. Neler geliyor aklınıza? Lütfen söyleyin.

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 9:12 am Reply with quoteBack to top

Benim sözlerime bakmayın.Lakin birbirimizi tanıdıÄ?ımızı varsayıp böyle birÅ?eyin olmayacaÄ?ını bilerek yazmıÅ?tım, bazen duyguları anlatmaya forum yetersiz kalıyor.Aman sakın ha! Rolling Eyes

Yine de herhangi bir sonuca ulaÅ?ılmadan deÄ?iÅ?tirilmesi garip gelmiÅ?ti bana.En azından bu konunun altına bir mesaj yazılarak Alenthas'ın fikirlerinin deÄ?erlendirilmesi sonucunda belirlenecektir gibisinden birÅ?ey beklerdim.Ha varsın o da eksik olsun, Hayal Makinelerine merhaba.

Dip not: Ä°sim önemli deÄ?il Efla ama benim "yeni mesaj var" simgelerine çözüm bulamadık yahu Smile Ne etsem ki acep fontu da deÄ?iÅ?tirmek istemiyorum kaç senedir kullandıÄ?ımız font, artık göz arıyor.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 9:32 am Reply with quoteBack to top

Hayal Makineleri... hımm, aslında güzel isim fekat bilgisayar ryo pek çaÄ?rıÅ?tırmadı bana nedense. Neyse, daha iyi bir öneri gelene kadar en iyisi bu Very Happy, sonuçta klavyeüstü ryo'dan milyon kat iyidir.

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 9:35 am Reply with quoteBack to top

Sarayın deÄ?il ben tamamen moderatörün biraz uyuÅ?uk olmasına baÄ?lıyorum olayı, sarayda ne konuÅ?uluyor bilmiyoruz ama burada böyle bir baÅ?lık açılmıÅ?sa Alenthas bize böyle bir karar alındı, bu isim olacak haberiniz olsun diye önceden haber verseydi, yani deÄ?iÅ?tiÄ?ini biz gördük haberimiz bile olmadı.

O zaman ne gerek vardı böyle bir baÅ?lıÄ?ın açılmasına, bize hiç baÅ?tan deÄ?iÅ?ecek diye belirtilmesine de gerek yoktu. Ben sadece buna kızgınım, habersizce sadece böyle bir fikrimiz varken durumundan ne ara biz bu fikri uygulamaya karar verdik süreci bildirilmeden deÄ?iÅ?iklik kabul edildi anlayamadım.

Saray böyle karar verdi sana ne de denilebilir, o zaman ilk sorum hala geçerli, görüÅ?lerimize önce bir karÅ?ılık alamadan isim deÄ?iÅ?ikliÄ?i kabul gördü haberini alamadan pat diye isim deÄ?iÅ?tirildi. O zaman bu baÅ?lık niye açıldı?
    Walter
    Yönetici

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 11:13 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    görüÅ?lerimize önce bir karÅ?ılık alamadan isim deÄ?iÅ?ikliÄ?i kabul gördü haberini alamadan pat diye isim deÄ?iÅ?tirildi. O zaman bu baÅ?lık niye açıldı?

Ã?ncelikle Pat diye deÄ?il, bunu düzeltelim. BaÅ?lık açılalı 4 gün olmuÅ?, yorum yapılmayalı 3 gün. Efla 'nın da belirttiÄ?i gibi Bir yorum yapılmadıÄ?ı görüldüÄ?ü için - ki üç gün bölüm isiminin deÄ?iÅ?imi için yeterli bir süre önemli bir baÅ?lık çünkü - karar uygulamaya gidilmiÅ?tir.

Bilginize...

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 11:18 am Reply with quoteBack to top

Darktimes ve benim yazdıklarım sayılmıyor mu? DeÄ?iÅ?ik bir fikir sunmadık ama hayal makinaları olursa da beÄ?enmeyeceÄ?imizi belirttik. Alenthas bu görüÅ?lerimize karÅ?ılık verebilirdi gayet de...
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:28 pm Reply with quoteBack to top

Darktimes wrote:
    Benim sözlerime bakmayın.Lakin birbirimizi tanıdıÄ?ımızı varsayıp böyle birÅ?eyin olmayacaÄ?ını bilerek yazmıÅ?tım, bazen duyguları anlatmaya forum yetersiz kalıyor.Aman sakın ha! Rolling Eyes

Yine de herhangi bir sonuca ulaÅ?ılmadan deÄ?iÅ?tirilmesi garip gelmiÅ?ti bana.En azından bu konunun altına bir mesaj yazılarak Alenthas'ın fikirlerinin deÄ?erlendirilmesi sonucunda belirlenecektir gibisinden birÅ?ey beklerdim.Ha varsın o da eksik olsun, Hayal Makinelerine merhaba.

Dip not: Ä°sim önemli deÄ?il Efla ama benim "yeni mesaj var" simgelerine çözüm bulamadık yahu Smile Ne etsem ki acep fontu da deÄ?iÅ?tirmek istemiyorum kaç senedir kullandıÄ?ımız font, artık göz arıyor.

Anlıyorum sanırım demek istediÄ?ini. Ama meseleyi Å?öyle düÅ?ünün. Bölümün adı hayal makinaları olsa sonra bunu deÄ?iÅ?tirerek "Klavyeüstü RYO" yapsak ne düÅ?ünrdünüz. Bu konuda bir Å?ey söylemenize gerek yok burada sadece samimi olarak kendiniz deÄ?erlendirin içinizde. Ben Å?ahsen Å?öyle derdim. "Bu nerden çıktı Å?imdi"

Yani bence mesele "Hayal Makinaları"nın kötü bir isim olması deÄ?il hayalimizdeki kadar iyi bir isim olmaması. Ama yine de bölümün bir adı olmasa "Klavyeüstü RYO" yerine Hayal makinalarının seçileceÄ?ini düÅ?ünüyorum.

Bu bakıÅ? açısıyla düÅ?ününce. Yeni öneri olsaydı deÄ?erlendirilecekti bundan sanırım herkes emin artık o konuda bir Å?üphe kalmadı. Yeni öneri gelmeyince mesele bölümün ismini deÄ?iÅ?tirmek ya da deÄ?iÅ?tirmemek deÄ?il de "Hayal Makinaları" mı "Klavyeüstü RYO" mu Å?eklinde düÅ?ünülmeli. Böyle düÅ?ününce "Hayal Makinaları" daha iyi geldi.

Not: Vallahi o meseleyi ben de pek anlayamadım ama bir ara beni internette yakaladıÄ?ında daha ayrıntılı bakalım. Olur mu? =)

Last edited by Efla on Sat Dec 11, 2010 7:53 pm; edited 1 time in total
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 7:41 pm Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Sarayın deÄ?il ben tamamen moderatörün biraz uyuÅ?uk olmasına baÄ?lıyorum olayı, sarayda ne konuÅ?uluyor bilmiyoruz ama burada böyle bir baÅ?lık açılmıÅ?sa Alenthas bize böyle bir karar alındı, bu isim olacak haberiniz olsun diye önceden haber verseydi, yani deÄ?iÅ?tiÄ?ini biz gördük haberimiz bile olmadı.

O zaman ne gerek vardı böyle bir baÅ?lıÄ?ın açılmasına, bize hiç baÅ?tan deÄ?iÅ?ecek diye belirtilmesine de gerek yoktu. Ben sadece buna kızgınım, habersizce sadece böyle bir fikrimiz varken durumundan ne ara biz bu fikri uygulamaya karar verdik süreci bildirilmeden deÄ?iÅ?iklik kabul edildi anlayamadım.

Saray böyle karar verdi sana ne de denilebilir, o zaman ilk sorum hala geçerli, görüÅ?lerimize önce bir karÅ?ılık alamadan isim deÄ?iÅ?ikliÄ?i kabul gördü haberini alamadan pat diye isim deÄ?iÅ?tirildi. O zaman bu baÅ?lık niye açıldı?

Biraz olaylara bakarkendi bakıÅ? açısını deÄ?iÅ?tirmeye çalıÅ?acaÄ?ım. Ã?ünkü bazen anlatılan Å?eylerde ortada kötü bir niyet varmıÅ? gibi hissettim. Ve gerçekten rahatsız etti.

Açıkçası yapılan yorumlardan çıkarttıÄ?ımız anlam

"Hayır bölümün ismi deÄ?iÅ?mesin Klavyeüstü RYO olarak kalsın" deÄ?ildi. En azından benim deÄ?ildi. Ã?zellikle sen zaten Klavyeüstü RYO isminden pek de memnun olmadıÄ?ını belirtmiÅ?sin. Darktimes içn de bölye bir durum söz konusu. Kimse "deÄ?iÅ?mesin böyle kalsın gibi bir ifade de kullanmamıÅ?.

Yani bu durumdan çıkarttıÄ?ımız sonuç bu ismi yeterince iyi bulmayan insanların varlıÄ?ı olduÄ?uydu. Geri kalan çoÄ?unluk da mesaj yazmadıÄ?ına göre bu durumla ilgili bir rahatsızlık olmadıÄ?ını varsaymak çok saçma bir karar olmaz herhalde.

Olayı bir de Å?öyle düÅ?ünün. "Bizim görüÅ?lerimiz önemli deÄ?il mi" diyorsunuz. GörüÅ?lerinizin önemli olmasını beklemeniz tabi ki hakkınız ama bu konuda önemsenmediÄ?ini söylemek haksızlık olur.

Hatta Å?öyle bir haksızlık var. Saray üyesi arkadaÅ?lar'ı da yönetici olsalar dahi sitenin bir üyesi olması durumunu kabul ediyorsunuz herhalde. Ve burada ismi beÄ?enmeyenlerden daha fazla kiÅ?i bu isme yönelik olumlu eleÅ?tiri yaptı. (mantıklı düÅ?ününce saraydan bir karar çıkması için sarayın çoÄ?u onaylamalı) Yani böyle olunca bizim birey olarak görüÅ?lerimiz de önemsenmemiÅ? oluyor. Sanki "inadına" yapılmıÅ? gibi bir durum oluÅ?uyor.

Neler hissettiÄ?niizi tahmin edebiliyorum ama aynı Å?eyi saraydaki arkadaÅ?ların da düÅ?ünebileceÄ?ini düÅ?ünün lütfen "bizim düÅ?ündüÄ?ümüzün bir önemi yok mu?"

Son kez vurgulamak istediÄ?im ortada baÅ?ka bir öneri olmadıÄ?ından karar deÄ?iÅ?tirmek ya da deÄ?iÅ?tirmemek olarak deÄ?il "Klavyeüstü RYO" mu "Hayal Makineleri" mi Å?eklinde ele almak daha doÄ?ru. Biz böyle düÅ?ününce ikincisini seçtik. Buradan da ilkinin daha iyi olduÄ?una yönelik bir bildirim de almadık.

-------------------

Moderatörün daha önceden açıklama yapmaması konusunda belki benim Å?öyle bir hatam olmuÅ? olabilir. Mesele karara baÄ?landıktan sonra. Moderatörün bir açıklama yapması konusunda hemfikirdik. Fakat ben açıklama yapılmadan kararı uyguladım. Yani moderatörün uyuÅ?ukluÄ?undan ziyade benim tezcanlılıÄ?ım diyebiliriz. Bu konuda eleÅ?tirilere de açıÄ?ım tabi özel mesaj yoluyla ulaÅ?ırsanız istediÄ?iniz gibi tartıÅ?abiliriz bu meseleyi.

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 9:04 pm Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Darktimes wrote:

Anlıyorum sanırım demek istediÄ?ini. Ama meseleyi Å?öyle düÅ?ünün. Bölümün adı hayal makinaları olsa sonra bunu deÄ?iÅ?tirerek "Klavyeüstü RYO" yapsak ne düÅ?ünrdünüz. Bu konuda bir Å?ey söylemenize gerek yok burada sadece samimi olarak kendiniz deÄ?erlendirin içinizde. Ben Å?ahsen Å?öyle derdim. "Bu nerden çıktı Å?imdi"

Yani bence mesele "Hayal Makinaları"nın kötü bir isim olması deÄ?il hayalimizdeki kadar iyi bir isim olmaması. Ama yine de bölümün bir adı olmasa "Klavyeüstü RYO" yerine Hayal makinalarının seçileceÄ?ini düÅ?ünüyorum.

Bu bakıÅ? açısıyla düÅ?ününce. Yeni öneri olsaydı deÄ?erlendirilecekti bundan sanırım herkes emin artık o konuda bir Å?üphe kalmadı. Yeni öneri gelmeyince mesele bölümün ismini deÄ?iÅ?tirmek ya da deÄ?iÅ?tirmemek deÄ?il de "Hayal Makinaları" mı "Klavyeüstü RYO" mu Å?eklinde düÅ?ünülmeli. Böyle düÅ?ününce "Hayal Makinaları" daha iyi geldi.

Not: Vallahi o meseleyi ben de pek anlayamadım ama bir ara beni internette yakaladıÄ?ında daha ayrıntılı bakalım. Olur mu? =)

Mesajımı biraz daha detaylandırmak istedim."emir büyük yerden geliyor" gibisinden saçma birÅ?eyin frpworld için kullanılamayacaÄ?ından emindim, hatta aklımdan da "dil çıkarma" ifadesi koymak da geçti fakat sonradan vazgeçtim.

AlıÅ?mıÅ?, kudurmuÅ?tan beterdir derler, insan alıÅ?ınca kolay bırakamıyor ne yazık ki Smile Ama Å?öyle de bir güzellik var insan fıtratında, insan yenilere de çok çabuk alıÅ?ıyor.Yani burdan çıkan Å?ey, bölümün adını haftada 2 kez deÄ?iÅ?tirmememiz gerektiÄ?idir Very Happy

Neyse, bölümün ismi yeniden hayırlı, uÄ?urlu ve çok mesajlı olsun .Benim için bunlar olsa, fazlasında gözüm yok Smile

Not: Ä°lk baÅ?larda problem olmaz diyordum da son zamanlar forum epey bir aktifleÅ?ti dolayısıyla farklı bölümlere mesajlar yazılmayı baÅ?ladı, benim durumumdaki birisi için fazla bölüm fazla sekmelere neden oluyor ? Kaldı ki her bölüme farklı bir sekme açmıÅ? olsam bile bölüm içinde birden fazla mesaj yazılmıÅ?sa onları da kaçırabiliyorum :plotting:

Forum Yöneticisi

PostPosted: Sat Dec 11, 2010 10:41 pm Reply with quoteBack to top

Å?imdi ilk olarak diyeceÄ?im Å?ey, ortada Efla'nın saray adına özür dileyecek birÅ?eyinin olmaması çünkü ortada yapılan bir hata yok. Bir öneri sunuyoruz, böyle isimler çıktı siz ne dersiniz diye ama "Hayır o isimler olmasın" demekle yetiniliyorsa -ki yapıcı olmayan eleÅ?tirinin en iyi örneklerinden biri var karÅ?ımızda- yöneticilerden moderatörlerden bir cevap geleceÄ?ini insan düÅ?ünmemeli. Karar alma aÅ?amasının hızında da bir problem yok bence, bazen beklemek bütün enerjiyi isteÄ?i alır bunu siz de biliyorsunuz(en azından dilek kuyusuna bir istekte bulunduÄ?unuzda ne kadar süre cevap verilmemesine sabredeceÄ?inizi hesaplamaya çalıÅ?ın).

Nitekim gelen iki yorum da beÄ?enmemek üzerine, yani yapıcı deÄ?iller. ArkadaÅ?lar, biz o bölümün ismini deÄ?iÅ?tirmek istiyorduk, bunu size sunduk, sonuçta o bölümü tüm site kullanacak(bu durumda size sormamak bence ayıp bile olurdu). E ama "beÄ?enmedim ama deÄ?iÅ?tirilsin" in altında Å?öyle bir takım etki yaratan cümleler var arkadaÅ?lar; "aklıma bir Å?ey gelmiyor, ürettiÄ?iniz fikirleri beÄ?enmedim ben bulsaydım(!) daha iyi olurdu".

Kırıcı olduÄ?unuzun farkında deÄ?ilsiniz.

Sevgilerimle...

(Ha bu arada bölümün ismini kayaya kazımadık, fikirlerle geldiÄ?inizde elbet ismi deÄ?iÅ?tirilebilir, umarım bunu yaparsınız da).

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum