Author |
Message |
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 2:50 am |
|
Efla wrote: |
Olaylar ilginç bir hal almaya baÅ?ladı.
Ama hikaye'deki Efla'yı iyi anladım.Bazen yapılması gerekli gibi görünen bir Å?eyi yapmamanın ne demek olduÄ?unu biliyorum sanırım =)
IÅ?ık ve gölge arasındaki çeliÅ?kiye de iyi bir vurgu olmuÅ?.
IÅ?ık olmadan gölgeler olamaz. DiÄ?er yandan Gölgeleri tamamen yok etmek için ıÅ?ıÄ?ı da tamamen yok etmek gerekiyor. |
Umarım seni çaÄ?rıÅ?tıran bir Efla'yı öyküye eklemeyei baÅ?arabilmiÅ?imdir Efla, yorumların için çok teÅ?ekkür ederim... |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 2:52 am |
|
Illyra wrote: |
Illyra'da pek bir sinsi çıktı efendim, hemen çocuÄ?u arada lanetleyivermiÅ?, kimse anlamamıÅ? bile ne olduÄ?unu. Ama kumar oynadıÄ?ı konusun da ben de katılıyorum.
Yalnız anlamadıÄ?ım bir Å?ey bar. Bu baÄ?, nasıl bir baÄ? ? Ã?çünü kiÅ?iden bahsediliyordu, yani bu üçüncü kiÅ?i kim ya da ne ki araya girdiÄ?inde baÄ?ın bozulması söz konusu ? Büyüden bile güçlü olan Å?ey aÅ?k mı ? Yoksa baÅ?ka birisinin gelip Catboy'u kendi çıraÄ?ı yapmasımı söz konusu. Ya da bu laneti bozmanın yolu Illyra'yı öldürmekse ?
|
Aslında çoÄ?u kiÅ?iden o baÄ?lanma laneti ile ilgili kısımlarla ilgili tahminlerini almak istiyordum, acaba nasıl bir lanet, ne etkisi var, üçüncü kiÅ?i kiÅ?i ne yapıyor da kiÅ?inin ölümüne bile yol açabiliyor bu lanet?
Yorumların için teÅ?ekkür ederim, Illyra. Umarım öyküdeki Illyra'yı sevmiÅ?sindir... |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 2:53 am |
|
Walter wrote: |
Å?aka bir yana güzel bi bölüm, hava ve ustalarıının kim olduÄ?unu Edomd (usta mı çırak mı bilemedim) ve bu ustaların sırayla karÅ?ılaÅ?malarını bekliyorum açıkcası, ayrıca catboya da devamını bekliyoruz dediÄ?im günün ertesinde hikayeyi yayınladıÄ?ı için teÅ?ekkür ettiÄ?imi de bildireyim.. |
Yorumların için teÅ?ekkürler Walter, ve evet senin Nostalji bölümüne yazdıÄ?ın yorumda büyücülere yeni bölüm beklediÄ?inden de bahsetmiÅ?tin ya biraz onun da etkisiyle hemen yeni bölümü yazdım. VerdiÄ?in destek için tekrardan çok teÅ?ekkür ederim... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 3:47 am |
|
catboy wrote: |
Firble wrote: |
Su ana kadar en sevdigim bolum oldu bu bolum, hem boylece golge buyusunun tam anlami ile nasil yapildigini da ogrenmis oldum. Kullanilan golgenin kaynagi yok olunca demek ki golge buyusu yok oluyormus... Ama simdi birden fazla isik kaynagi olunca ayni cisim birden fazla golge olusturabilir. O zaman isigin ayni anda golgelerden birisini yok ederken bir baska golge olusturuyor olma ihtimali de var. |
Yorumların için teÅ?ekkür ederim Firble aÄ?abey, asıl Firble vs. Efla sahnelerine ne yorumlar yapacaksın çok merak ediyorum... |
Ã?ok ilginç Firble'la Eflanın gerçekten müadele etmesi için senaryoyu çok iyi baÄ?laman gerekecek bence Hikayedeki Efla benden çok daha Å?efkatli Hikayedeki Firble'ın da Firble'dan çok daha sakin olacaÄ?ını varsayabilirim =)
Merakla bekliyoruz |
_________________ Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man. |
|
Back to top |
|
|
Alenthas
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 5:19 am |
|
Efla used Ban on Alenthas.
It's super effective! |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 6:36 am |
|
Alenthas wrote: |
Efla used Ban on Alenthas.
It's super effective! |
O büyü kadim zamanlardan kalma yasak bir büyü Alenthas. Kullanmıyoruz artık. Umarım ilerde de hiç gerek kalmaz =) |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 6:45 am |
|
Bir de interaktif bir öykü olmasından yanayım, yorumlarınızı eksik etmiyorsunuz saÄ?olun ama bir de öyküdeki gizemler için tahminlerinizi de eksik etmezseniz sevinirim. Yani en fazla Å?u olur, o gizemleri tahminlerde bulunulmazsa daha ilerlerde açıklarım yani biraz merak unsuruna baÄ?lı olarak kurguyu ileri geri çekebilirim... |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 6:54 am |
|
Bence birilerinin çıkıp catboy'un ne istediÄ?inin sorulması gerektiÄ?ini savunmak lazım. Yani Efla karakteri üzerine konuÅ?mak gerekirse mesela. yapısı gereÄ?i yine catboy'un iyiliÄ?ini düÅ?ünüyor ama bana göre yine de tam olarak doÄ?ru bir bakıÅ? açısı onda da yok. can güvenliÄ?i kadar kendisine tercih verilmesi de önemli belki de. Bunu savunan bir karakter belki de yapılması en gerekli Å?eyi yapardı.
Hatta belki Å?u yapılmalı. Neye uygun olduÄ?u gözlemlenmeli. Belki bütün büyücülerden ileri gelenler felsefi ve yetenek yatkınlıÄ?ını ölçmeliler. Bir nevi harry potterdaki Å?apka gibi bir Å?ey.
Ha tabi bir de herkesin niye peÅ?inde koÅ?tuÄ?u mevzusu var doÄ?ru. Ben bu tarz kehanet seçilmiÅ? kiÅ?i senaryolarında seçilmiÅ? olmayıp da yetenekli olan karakterleri sevmiÅ?imdir hep. =) Belki de catboy'un sınıfında bir çalıÅ?kan öÄ?renci daha olsa hikaye renklenirdi :p |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 1:31 pm |
|
Toprak ile Isik nasil mucadele eder gozumde tma canlandiramadim. Topragin dogrudan isiga onunu kesmek disinda yapabilecegi bir sey yok gibi geliyor. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Tue Dec 07, 2010 4:20 pm |
|
isiga var midir bilmem ama buyucunun kendisine olur kesin (tas yok mu tas ) Ayni sekilde isik da kisa vadede toprak icin birsey ifade etmeyebilir. Ilginc olur bencede. |
|
Back to top |
|
|
Artemis Entreri
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Dec 13, 2010 1:19 am |
|
Aralık ayı yarıÅ?masını deÄ?erlendirmek için ilk olarak Büyücüler hikayesini seçtim ve daha önce okumadıÄ?ım için baÅ?tan aÅ?aÄ?ı hepsini büyük bir keyifle okudum.
Ä°lk baÅ?ta eleÅ?tiri ve soru olarak aklıma birçok Å?ey gelmiÅ?ti ama hepsini okuyup bitirince bu soruların büyük bir kısmı azaldı ve geriye kalanların yeni bölümlerde tükeneceÄ?ini anlamıÅ? oldum. Kurguyu bizim söylediklerimize göre Å?ekillendirme derim. (interaktif yapma yani) Ã?ünkü bu tarz bir hikayede en önemli Å?eydir kurgu, önceden her bir adım düÅ?ünülmezse, yazık olabilir.
Sonuç olarak kafada sürekli soru iÅ?aretleri yaratıp, zaman geçtikçe bu sorulara cevap veren bu tarz bir yazı çok hoÅ? gerçekten. En güçlü yönün diyaloglar, sık sık gülümsetti.
AÅ?aÄ?ıdaki diyalog bu gülümsemelerin en büyüÄ?üne sebep oldu bu arada.
Quote: |
"Zorla götürmeye kalkarsa?"
"Zorluk seviyesine göre konuÅ?mak lazım."
"Kabus seviyesinde biri çıkarsa karÅ?ıma?"
|
Bunun dıÅ?ında yapılan büyülerin fiziksel özelliklerinin anlatılması da hoÅ?uma gitti diyebilirim.
Buna da devam edebilirsin bence.
Aslında hikaye, büyücüler'i deÄ?il, aralarında sıkıÅ?ıp kalmıÅ? bir insan'ı anlatıyor Å?u ana kadar.
Bu haliyle de bir hayli beÄ?endim ben.
Bakalım Gökhan'ın baÅ?ına daha neler gelecek...
Kalemin asla kırılmasın!
Yoksa asa'n mı demeliydim? |
_________________ Been there. Seen that. Got the scars. |
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Dec 13, 2010 6:36 am |
|
Artemis Entreri wrote: |
Aralık ayı yarıÅ?masını deÄ?erlendirmek için ilk olarak Büyücüler hikayesini seçtim ve daha önce okumadıÄ?ım için baÅ?tan aÅ?aÄ?ı hepsini büyük bir keyifle okudum.
Kalemin asla kırılmasın!
Yoksa asa'n mı demeliydim? |
Ã?ncelikle yorumların için ve en önemlisi en son söylediÄ?in dileÄ?in için sonsuz teÅ?ekkürlerimi sunarım Batı... |
|
|
Back to top |
|
|
catboy
Site Yazarı
|
Posted:
Mon Dec 20, 2010 9:40 am |
|
Belirtmek isterim ki alev ve hava büyücüleri sadece kontenjan doldurmak amaçlı o tarafta yer alıyorlar yani toprak ya da ıÅ?ık da olabilirlerdi. Yani ben kibirli ya da öfkeli kiÅ?iler olduklarına yüzde yüz emin olduÄ?umdan karakter analizleri yapmıÅ?ım gibi sanki kimseye sen bu taraftansın demedim. Zaten bu yüzden anket koydum hani öyküde yer almasını istediÄ?im kiÅ?inin kendi arzu ettiÄ?i bir taraf varsa onu o taraftan yaparım diye. Neyse yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın diye bunu belirtmek istedim. Ã?ünkü son bölümde alev ve havanın biraz kötülük dolu hareketlerine tanık oluyoruz da |
|
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Mon Dec 20, 2010 9:55 am |
|
|
Back to top |
|
|
Illyra
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Dec 26, 2010 4:16 am |
|
Ã?ok heyecanlı ve çekiÅ?meli bir bölüm olmuÅ?. Saflar iyice kızıÅ?ıyor, herkes lanetlenmiÅ? olan seçilmiÅ?i ele geçirmek istiyor. Böyle giderse daha çok katliam olur. Ben de yine yermiÅ? gibi okurum.
Eline saÄ?lık, müthiÅ? ve aksiyonlu bir bölüm olmuÅ? |
|
|
|
|