Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Büyücüler (Tanıtım ve Yorumlar)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Büyücüler (Tanıtım ve Yorumlar) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 2:50 am Reply with quoteBack to top

Efla wrote:

Olaylar ilginç bir hal almaya baÅ?ladı.

Ama hikaye'deki Efla'yı iyi anladım.Bazen yapılması gerekli gibi görünen bir Å?eyi yapmamanın ne demek olduÄ?unu biliyorum sanırım =)

IÅ?ık ve gölge arasındaki çeliÅ?kiye de iyi bir vurgu olmuÅ?.
    IÅ?ık olmadan gölgeler olamaz. DiÄ?er yandan Gölgeleri tamamen yok etmek için ıÅ?ıÄ?ı da tamamen yok etmek gerekiyor.

Umarım seni çaÄ?rıÅ?tıran bir Efla'yı öyküye eklemeyei baÅ?arabilmiÅ?imdir Efla, yorumların için çok teÅ?ekkür ederim... Smile
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 2:52 am Reply with quoteBack to top

Illyra wrote:
    Illyra'da pek bir sinsi çıktı efendim, hemen çocuÄ?u arada lanetleyivermiÅ?, kimse anlamamıÅ? bile ne olduÄ?unu. Ama kumar oynadıÄ?ı konusun da ben de katılıyorum.

Yalnız anlamadıÄ?ım bir Å?ey bar. Bu baÄ?, nasıl bir baÄ? ? Ã?çünü kiÅ?iden bahsediliyordu, yani bu üçüncü kiÅ?i kim ya da ne ki araya girdiÄ?inde baÄ?ın bozulması söz konusu ? Büyüden bile güçlü olan Å?ey aÅ?k mı ? Yoksa baÅ?ka birisinin gelip Catboy'u kendi çıraÄ?ı yapmasımı söz konusu. Ya da bu laneti bozmanın yolu Illyra'yı öldürmekse ?

Aslında çoÄ?u kiÅ?iden o baÄ?lanma laneti ile ilgili kısımlarla ilgili tahminlerini almak istiyordum, acaba nasıl bir lanet, ne etkisi var, üçüncü kiÅ?i kiÅ?i ne yapıyor da kiÅ?inin ölümüne bile yol açabiliyor bu lanet?

Yorumların için teÅ?ekkür ederim, Illyra. Umarım öyküdeki Illyra'yı sevmiÅ?sindir... Smile
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 2:53 am Reply with quoteBack to top

Walter wrote:

Å?aka bir yana güzel bi bölüm, hava ve ustalarıının kim olduÄ?unu Edomd (usta mı çırak mı bilemedim) ve bu ustaların sırayla karÅ?ılaÅ?malarını bekliyorum açıkcası, ayrıca catboya da devamını bekliyoruz dediÄ?im günün ertesinde hikayeyi yayınladıÄ?ı için teÅ?ekkür ettiÄ?imi de bildireyim..

Yorumların için teÅ?ekkürler Walter, ve evet senin Nostalji bölümüne yazdıÄ?ın yorumda büyücülere yeni bölüm beklediÄ?inden de bahsetmiÅ?tin ya biraz onun da etkisiyle hemen yeni bölümü yazdım. VerdiÄ?in destek için tekrardan çok teÅ?ekkür ederim... Smile
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 3:47 am Reply with quoteBack to top

catboy wrote:
    Firble wrote:
    Su ana kadar en sevdigim bolum oldu bu bolum, hem boylece golge buyusunun tam anlami ile nasil yapildigini da ogrenmis oldum. Kullanilan golgenin kaynagi yok olunca demek ki golge buyusu yok oluyormus... Ama simdi birden fazla isik kaynagi olunca ayni cisim birden fazla golge olusturabilir. O zaman isigin ayni anda golgelerden birisini yok ederken bir baska golge olusturuyor olma ihtimali de var.

Yorumların için teÅ?ekkür ederim Firble aÄ?abey, asıl Firble vs. Efla sahnelerine ne yorumlar yapacaksın çok merak ediyorum... Smile

Ã?ok ilginç Firble'la Eflanın gerçekten müadele etmesi için senaryoyu çok iyi baÄ?laman gerekecek bence Very Happy Hikayedeki Efla benden çok daha Å?efkatli Hikayedeki Firble'ın da Firble'dan çok daha sakin olacaÄ?ını varsayabilirim =)

Merakla bekliyoruz

Alenthas
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 5:19 am Reply with quoteBack to top

Efla used Ban on Alenthas.

It's super effective!

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:36 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:
    Efla used Ban on Alenthas.

It's super effective!

O büyü kadim zamanlardan kalma yasak bir büyü Alenthas. Kullanmıyoruz artık. Umarım ilerde de hiç gerek kalmaz =)

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:45 am Reply with quoteBack to top

Bir de interaktif bir öykü olmasından yanayım, yorumlarınızı eksik etmiyorsunuz saÄ?olun ama bir de öyküdeki gizemler için tahminlerinizi de eksik etmezseniz sevinirim. Yani en fazla Å?u olur, o gizemleri tahminlerde bulunulmazsa daha ilerlerde açıklarım yani biraz merak unsuruna baÄ?lı olarak kurguyu ileri geri çekebilirim... Smile
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 6:54 am Reply with quoteBack to top

Bence birilerinin çıkıp catboy'un ne istediÄ?inin sorulması gerektiÄ?ini savunmak lazım. Yani Efla karakteri üzerine konuÅ?mak gerekirse mesela. yapısı gereÄ?i yine catboy'un iyiliÄ?ini düÅ?ünüyor ama bana göre yine de tam olarak doÄ?ru bir bakıÅ? açısı onda da yok. can güvenliÄ?i kadar kendisine tercih verilmesi de önemli belki de. Bunu savunan bir karakter belki de yapılması en gerekli Å?eyi yapardı.

Hatta belki Å?u yapılmalı. Neye uygun olduÄ?u gözlemlenmeli. Belki bütün büyücülerden ileri gelenler felsefi ve yetenek yatkınlıÄ?ını ölçmeliler. Bir nevi harry potterdaki Å?apka gibi bir Å?ey.

Ha tabi bir de herkesin niye peÅ?inde koÅ?tuÄ?u mevzusu var doÄ?ru. Ben bu tarz kehanet seçilmiÅ? kiÅ?i senaryolarında seçilmiÅ? olmayıp da yetenekli olan karakterleri sevmiÅ?imdir hep. =) Belki de catboy'un sınıfında bir çalıÅ?kan öÄ?renci daha olsa hikaye renklenirdi :p

Firble
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 1:31 pm Reply with quoteBack to top

Toprak ile Isik nasil mucadele eder gozumde tma canlandiramadim. Topragin dogrudan isiga onunu kesmek disinda yapabilecegi bir sey yok gibi geliyor.

Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Tue Dec 07, 2010 4:20 pm Reply with quoteBack to top

isiga var midir bilmem ama buyucunun kendisine olur kesin (tas yok mu tas Smile ) Ayni sekilde isik da kisa vadede toprak icin birsey ifade etmeyebilir. Ilginc olur bencede.

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 1:19 am Reply with quoteBack to top

Aralık ayı yarıÅ?masını deÄ?erlendirmek için ilk olarak Büyücüler hikayesini seçtim ve daha önce okumadıÄ?ım için baÅ?tan aÅ?aÄ?ı hepsini büyük bir keyifle okudum.

Ä°lk baÅ?ta eleÅ?tiri ve soru olarak aklıma birçok Å?ey gelmiÅ?ti ama hepsini okuyup bitirince bu soruların büyük bir kısmı azaldı ve geriye kalanların yeni bölümlerde tükeneceÄ?ini anlamıÅ? oldum. Kurguyu bizim söylediklerimize göre Å?ekillendirme derim. (interaktif yapma yani) Ã?ünkü bu tarz bir hikayede en önemli Å?eydir kurgu, önceden her bir adım düÅ?ünülmezse, yazık olabilir.

Sonuç olarak kafada sürekli soru iÅ?aretleri yaratıp, zaman geçtikçe bu sorulara cevap veren bu tarz bir yazı çok hoÅ? gerçekten. En güçlü yönün diyaloglar, sık sık gülümsetti.

AÅ?aÄ?ıdaki diyalog bu gülümsemelerin en büyüÄ?üne sebep oldu bu arada.
    Quote:

"Zorla götürmeye kalkarsa?"
    "Zorluk seviyesine göre konuÅ?mak lazım."
    "Kabus seviyesinde biri çıkarsa karÅ?ıma?"

Bunun dıÅ?ında yapılan büyülerin fiziksel özelliklerinin anlatılması da hoÅ?uma gitti diyebilirim.
    Buna da devam edebilirsin bence.

Aslında hikaye, büyücüler'i deÄ?il, aralarında sıkıÅ?ıp kalmıÅ? bir insan'ı anlatıyor Å?u ana kadar.
    Bu haliyle de bir hayli beÄ?endim ben.
    Bakalım Gökhan'ın baÅ?ına daha neler gelecek...

Kalemin asla kırılmasın!
    Yoksa asa'n mı demeliydim?

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Dec 13, 2010 6:36 am Reply with quoteBack to top

Artemis Entreri wrote:
    Aralık ayı yarıÅ?masını deÄ?erlendirmek için ilk olarak Büyücüler hikayesini seçtim ve daha önce okumadıÄ?ım için baÅ?tan aÅ?aÄ?ı hepsini büyük bir keyifle okudum.

Kalemin asla kırılmasın!
    Yoksa asa'n mı demeliydim?

Ã?ncelikle yorumların için ve en önemlisi en son söylediÄ?in dileÄ?in için sonsuz teÅ?ekkürlerimi sunarım Batı... Smile
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Mon Dec 20, 2010 9:40 am Reply with quoteBack to top

Belirtmek isterim ki alev ve hava büyücüleri sadece kontenjan doldurmak amaçlı o tarafta yer alıyorlar yani toprak ya da ıÅ?ık da olabilirlerdi. Yani ben kibirli ya da öfkeli kiÅ?iler olduklarına yüzde yüz emin olduÄ?umdan karakter analizleri yapmıÅ?ım gibi sanki kimseye sen bu taraftansın demedim. Zaten bu yüzden anket koydum hani öyküde yer almasını istediÄ?im kiÅ?inin kendi arzu ettiÄ?i bir taraf varsa onu o taraftan yaparım diye. Neyse yanlıÅ? anlaÅ?ılmasın diye bunu belirtmek istedim. Ã?ünkü son bölümde alev ve havanın biraz kötülük dolu hareketlerine tanık oluyoruz da Smile
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Mon Dec 20, 2010 9:55 am Reply with quoteBack to top

Aslında ileride iÅ?ler deÄ?iÅ?ebilir. Ä°nsan iyi olup öfkeli olabilir yada kibirli olduÄ?u halde iyi olabilir.
    Havayı ben kibirden çok dengesizlik olarka yorumlarım biraz aslında uçar kaçar böyle bir yerlere sıÄ?maz=)

Avatardaki gibi aslında elementler için belki farklı motivasyon kaynakları bulunabilir.
    Spoiler:
    mesela çoÄ?u ateÅ?bükücü öfkeden beslenirken motivasyonu öfke olmayabiliyordu. AteÅ?i aynı zamanda enerji yaÅ?am kaynadÄ?ı olarak görebiliyorlardı ama tabi burası farklı bir dünya

HoÅ? olmuÅ? sabır hakikatten çok sabırlı olmuÅ?. Bir de neymiÅ? bu böyle arkadaÅ?. Herkes birbirini yedi. Firble gelsin de bir düzen getirsin yahu ortalıÄ?a. Bence o seçilmiÅ? dahi olsa ortalıÄ?ı velveleye vermeyecek kadar mantıklı bir karakter olarak çıkacak. Bekli farklı sebepkerden ama onun da Å?iddet karÅ?ıtı olacaÄ?ını düÅ?ünüyorum. BildiÄ?imiz firble portresine uygun =)

Illyra
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Sun Dec 26, 2010 4:16 am Reply with quoteBack to top

Ã?ok heyecanlı ve çekiÅ?meli bir bölüm olmuÅ?. Saflar iyice kızıÅ?ıyor, herkes lanetlenmiÅ? olan seçilmiÅ?i ele geçirmek istiyor. Böyle giderse daha çok katliam olur. Ben de yine yermiÅ? gibi okurum.

Eline saÄ?lık, müthiÅ? ve aksiyonlu bir bölüm olmuÅ? Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum