Yazı yazarken sözcüklerin doÄ?ru yazımlarıyla ilgili sorunlarınız mı var? veya anlamını bilmediÄ?iniz bir sözcükle mi karÅ?ılaÅ?tınız? Ya da farklı sözcükler, bulmak mı istediniz bunun için sözlükler ekledim sizin için. En doÄ?ru en düzgün en önemli kaynaklar bunlar Buyrun...
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Aslında fark etmenin ayrı yazıldıÄ?ını biliyorum ama (çünkü kuralını biliyorum, eÄ?er ses laga lugası olmuyorsa asla bitiÅ?ik yazılmaz) yine de TDK'ya girdim. Derken geçmiÅ?e tesadüfen baktım, 10 kez bakmıÅ?ım fark etmek için
Ama yine de yanlıÅ? yazmıyorum olabildiÄ?ince
Bir de â harfini fazla kullandıÄ?ım için genellikle hata yapıyorum. Hani â kullamının son kuralında eÄ?er kelimenin â deÄ?il de a yazılmıÅ? hâlinde bir anlama gelen kelime varsa â kullanılır. EÄ?er yoksa â kullanılmaz.
Hâl kelimesinde Å?apkalı a vardır çünkü hal kelimesinin bir anlamı var.
müdâfaa kullanımı ise yanlıÅ?tır çünkü müdafaa diye bir kelime zaten yok, müdafaa yazılır yani savunma anlamına gelen kelime için.
Velhasılkelam bu tip kelimeler için TDK'yı öneririm. Gerçekten güzel. Ä°sterseniz günlük bir bulmaca yollayan e-mail sistemi de var. Ayrıca her gün bir atasözü, bir deyim ve bir yabancı kelimenin türkçe karÅ?ılıÄ?ı da geliyor e-mail ile. Ama bıktım ben kaldırdım bu yüzden e-maili Ama güzeldi aslında
_________________ I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
OcakBaÅ?ında Kullanılan anlamı pek az bilinen genelde eski lisandan kalma kelimeleri Buraya aktracaÄ?ım demiÅ?tim. Daha devamı da gelecektir.
_________________ BeÅ? dakika süren savaÅ?lar binlerce yıl süren efsaneler yaratır. O yüzden savaÅ?ta korkuyla deÄ?il tatmin hissi duyarak ölmelisin. O zaman arkandan aÄ?layacak insan kalmıÅ? olur.
Posted:
Sun Jan 02, 2011 10:25 am
Devamını beklerim fakat bu kadar kelime yeterli bir sefer için sanırım.Ã?bür türlü olunca okumak bana yük geliyor, teÅ?ekkürler.
_________________ Ultima bırakılmaz, ara verilir
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum