Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Top 3'ünüz
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Top 3'ünüz View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 7:09 am Reply with quoteBack to top

Madem bölüm canlanıyor, en sevdiÄ?im Å?ey olan müzikle ilgili bir baÅ?lık da ben açayım Smile

Bu baÅ?lıkta herkes en sevdiÄ?i 3 gitarist, baterist, solist, neyzen kanunî, ne bulursa artık, en sevdiÄ?i 3 bir Å?eyciyi ( Very Happy ) sıralasın Smile

En sevdiÄ?im 3 gitarist:

1-Yngwie Malmsteen (TanıÅ?tıÄ?ım Å?arkısı Evil Eye : http://www.youtube.com/watch?v=sj3ec2cCaJw )

2-Ritchie Blackmore (TanıÅ?tıÄ?ım Å?arkısı Man on The Silver Mountain [Å?arkı 1.'dakikada giriyor]: http://www.youtube.com/watch?v=HFH36je9Hro )

3-Mark Knopfler (TanıÅ?tıÄ?ım Å?arkısı Sultans of Swing : http://www.youtube.com/watch?v=z2nQZPC2uTs )

Buyurun efendim Smile Bundan sonraki ilk mesajımda solistlerimi yazıcam Smile Toptan olmasın hepsi Razz

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 6:29 am Reply with quoteBack to top

En sevdiÄ?im

ilk pokemon ( Very Happy ) Squirtle: http://www.youtube.com/watch?v=er8H8su7KcI
    ikincisi balbazar : http://www.youtube.com/watch?v=eE5Q-E6AHXI&feature=related
    üçüncülüÄ?ü de epey bir pokemon paylaÅ?ıyor aslında ama bakalım neler vardı :plotting:
    3a Muk: http://www.youtube.com/watch?v=qL4n6Zt91W8&feature=related
    3b Primeape: http://www.youtube.com/watch?v=qXN0WPwiiPc&feature=related
    3c Snorlax: http://www.youtube.com/watch?v=UfcunFFA_fA&feature=related

Daha da çıkar sanırım ama bu kadar yeterli Å?imdilik Very Happy

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 6:16 pm Reply with quoteBack to top

En sevdiÄ?im 3 oyun tasarımcısı. (game designer)

3. Edmund McMillen: (Super Meat Boy, Spewer, Gish, Braid...) BaÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olması listeye girmesinde çok büyük faktör.

2. Markus Persson: (Minecraft) Yine baÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olarak yakaladıÄ?ı inanılmaz baÅ?arıyla gönlümde taht kurmuÅ? bir oyun tasarımcısı. Ayrıca minecraft, oyun tasarımı açısından gördüÄ?üm en inanılmaz oyunlardan biri.

1. Sid Meier: (Civilization) Bilen bilir, fazla söze gerek yok Smile Bu adam benim çok uzun zamandır idolüm.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 8:54 pm Reply with quoteBack to top

Hans Zimmer
    James Newton Howard
    Howard Shore

sıralama söz konusu deÄ?il. birinin sakatlanması durumunda yerine craig armstrong da girebilir Very Happy

Artemis Entreri wrote:

3. Edmund McMillen: (Super Meat Boy, Spewer, Gish, Braid...) BaÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olması listeye girmesinde çok büyük faktör.

2. Markus Persson: (Minecraft) Yine baÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olarak yakaladıÄ?ı inanılmaz baÅ?arıyla gönlümde taht kurmuÅ? bir oyun tasarımcısı. Ayrıca minecraft, oyun tasarımı açısından gördüÄ?üm en inanılmaz oyunlardan biri.

1. Sid Meier: (Civilization) Bilen bilir, fazla söze gerek yok Smile Bu adam benim çok uzun zamandır idolüm.

bu listede chris metzen ı da araya bir yerlere sokuyorum Very Happy

Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
    Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 8:58 pm Reply with quoteBack to top

Lord_Feanor wrote:
    Hans Zimmer
    James Newton Howard
    Howard Shore

Tamam bunların ünlü "metalcilerden" (!) olduÄ?unu ben biliyorum ama herkes bilmeyebilir bir de herkes için bunu belirtseydin Very Happy Tamam tamam metalci deÄ?iller, bestekarlar iÅ?te, ama bir de her birinin hangi bestesiyle ünlü olduÄ?unu da yazsaydın son ikisini biliyorum ama en üstekini hatırlayamadım...

Ekleme: Ve asıl Michael Giacchino olması lazım bu listede, eksik kalmasın o da... Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Lord_Feanor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 9:16 pm Reply with quoteBack to top

catboy wrote:

Tamam bunların ünlü "metalcilerden" (!) olduÄ?unu ben biliyorum ama herkes bilmeyebilir bir de herkes için bunu belirtseydin Very Happy Tamam tamam metalci deÄ?iller, bestekarlar iÅ?te, ama bir de her birinin hangi bestesiyle ünlü olduÄ?unu da yazsaydın son ikisini biliyorum ama en üstekini hatırlayamadım...

adam haklı beyler Very Happy

catboy un da dediÄ?i gibi bu adamlar film müziÄ?i besteleyen vatandaÅ?lar.

hans zimmer; king arthur, the rock, pirates of the caribbean(2, 3 ve sanırım 4. 1. nin de executive producer ıydı, besteciyse öÄ?rencisi klaus badelt ti), rain man ve daha bir çok filmin müziklerini bestelemiÅ?tir. transformers ın müziklerini besteleyen de bir baÅ?ka öÄ?rencisi steve jablonsky dir ki, parçalardaki hans zimmer etkisi açıkça hissedilir.

james newton howard; bilimum night shyamalan filminin müziklerini yapar(lady in the water, the village, signs vs.) ayrıca hidalgo, collateral ve hans zimmer la beraber coÅ?turdukları christopher nolan ın yeni batman serisinde de bu adamın parmaÄ?ı vardır.

howard shore; LOTR diyeyim siz anlayın Very Happy

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 9:27 pm Reply with quoteBack to top

Lord_Feanor wrote:

Artemis Entreri wrote:

bu listede chris metzen ı da araya bir yerlere sokuyorum Very Happy

Valla biraz araÅ?tırdım kimmiÅ? diye ama sanki oyun tasarımından çok karakter tasarımı ve seslendirme iÅ?lerine bulaÅ?mıÅ? gibi gördüm Chris Metzen'i. Ä°kisi arasında dünyalar kadar fark var. (Creative director ile game designer da çok karıÅ?tırılan iki meslek.) Blizzard'ın oyunlarının game design'ını tek bir kiÅ?iye mal etmek de bence büyük hata olur. Koca ekipler çalıÅ?ıyor çünkü bu konuda. Ama mesela Sid Meier öyle birisi deÄ?il. Listeyi isim olarak deÄ?il de firma olarak yapsaydım 1. sıraya Blizzard koyardım ama kiÅ?i olarak bu saydıÄ?ım 3 ü benim listemde Chris Metzen'den çok çok çok ve çok önlerde. Liste 10 kiÅ?ilik olsaydı dahi Chris amca yer edinemezdi heralde. (wikipedia ve wowwikiden okuduÄ?um kadarıyla...)

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 10:08 pm Reply with quoteBack to top

genelde bu adamların iÅ?leri mesleÄ?inden çok para kazanan bir aÅ?çının kendisine bir restoran açıp baÅ?ına geçmesi gibi yürüyor(ki metzen ın starcraft ta yaptıÄ?ı tam olarak buydu). sonuçta sid meier da oyunları tek baÅ?ına programlamıyor. ancak oyun mekaniÄ?ini genel olarak hayal etmeleri onları öne çıkarıyor. game designer mesleÄ?i de tek bir bölümden oluÅ?muyor. çoÄ?u(belki de hepsi) blizzard oyununun senaryosunu chris metzen yazıyor ve dediÄ?in gibi karakter tasarımlarında da pay sahibi. hiçbir oyunun game design bölümü tek kiÅ?iye mal edilemeyeceÄ?i gibi tüm designerları koordine eden kiÅ?inin de "game design" iÅ?inden anlaması gerekiyor. bu açıdan starcraft, diablo ve warcraft oyunlarını yaratan kiÅ?i benim listemde üst sıralarda bulunur. zaten chris metzen ı araya katarken "sen becerememiÅ?sin, liste asıl böyle olur" mantıÄ?ıyla yazmamıÅ?tım Very Happy

bu arada yaptıÄ?ı seslendirmelere de hobi amaçlı diyebiliriz. tüm oyunlar üzerinde büyük uÄ?raÅ? veren birini mutlu etme amaçlı Å?eyler çok oluyor blizz de.

Artemis Entreri
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 10:39 pm Reply with quoteBack to top

Yok beni yanlıÅ? anladın, söylemeye çalıÅ?tıÄ?ım Å?ey aslında Chris Metzen'in bu bahsi geçen oyunlarda Game Designer'lık yaptıÄ?ına dair bir veriye ulaÅ?amadıÄ?ımdı. Daha çok adam sanat yönetmenliÄ?i, karakter tasarımcılıÄ?ı,senaryo ve seslendirme iÅ?leriyle önplana çıkmıÅ?. O yüzden de dedim game designla creative director baÅ?ka iÅ?ler diye. EÄ?er diyorsan ki yok abi sen yanlıÅ? araÅ?tırmıÅ?sın, bu adam game designerdır, bu oyunların mekaniklerinden, kurallarından, bölüm tasarımlarından sorumlu kiÅ?idir, o zaman eyvallah, Chriz Metzen benim de listeme girer. Bu iÅ?lerin tek baÅ?ına yapılmadıÄ?ını ben de biliyorum, bir süredir bu sektör içerisindeyim ama sorumlu bir kiÅ?i ön plana çıkar genelde. O kiÅ?inin Chriz Metzen olduÄ?undan biraz Å?üpheliyim. Ha, game designer listeme sokmam belki ama Sanat Yönetmeni listemde ilk sıraya oturur. Smile

Bu arada tabi ki sen istersen game design listende, istersen voice acting de Chris abimizi listene koyarsın ona nasıl karÅ?ı çıkabilirim ki.

Quote:
    Christopher Vincent "Thundergod" Metzen is Blizzard Entertainment's vice president of creative direction. He is responsible for most of the storylines and lore (through instruction manuals, etc.) found in the Warcraft, Diablo and StarCraft series of games as well as concept art and character design. His position in creative development has given him the reins over lore and storylines created for the games of the Blizzard franchise, the foundations of which were laid by previous designers. Metzen also supervises the lore created for the pen & paper rpg, mangas, and novels of Blizzard's universes. He has voiced numerous characters in the Warcraft and StarCraft games.

Yetersiz bir açıklamadır eminim Chris amca için. Bu açıklamada geçen "lore" kelimesi aslında game design yönü olduÄ?unu da gösteriyor. DediÄ?im gibi eÄ?er öyle birisiyse, benim de listeme girer Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum