Madem bölüm canlanıyor, en sevdiÄ?im Å?ey olan müzikle ilgili bir baÅ?lık da ben açayım
Bu baÅ?lıkta herkes en sevdiÄ?i 3 gitarist, baterist, solist, neyzen kanunî, ne bulursa artık, en sevdiÄ?i 3 bir Å?eyciyi ( ) sıralasın
Posted:
Wed Jan 05, 2011 6:16 pm
En sevdiÄ?im 3 oyun tasarımcısı. (game designer)
3. Edmund McMillen: (Super Meat Boy, Spewer, Gish, Braid...) BaÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olması listeye girmesinde çok büyük faktör.
2. Markus Persson: (Minecraft) Yine baÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olarak yakaladıÄ?ı inanılmaz baÅ?arıyla gönlümde taht kurmuÅ? bir oyun tasarımcısı. Ayrıca minecraft, oyun tasarımı açısından gördüÄ?üm en inanılmaz oyunlardan biri.
1. Sid Meier: (Civilization) Bilen bilir, fazla söze gerek yok Bu adam benim çok uzun zamandır idolüm.
_________________ Been there. Seen that. Got the scars.
Posted:
Wed Jan 05, 2011 8:54 pm
Hans Zimmer
James Newton Howard
Howard Shore
sıralama söz konusu deÄ?il. birinin sakatlanması durumunda yerine craig armstrong da girebilir
Artemis Entreri wrote:
3. Edmund McMillen: (Super Meat Boy, Spewer, Gish, Braid...) BaÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olması listeye girmesinde çok büyük faktör.
2. Markus Persson: (Minecraft) Yine baÄ?ımsız bir oyun geliÅ?tirici olarak yakaladıÄ?ı inanılmaz baÅ?arıyla gönlümde taht kurmuÅ? bir oyun tasarımcısı. Ayrıca minecraft, oyun tasarımı açısından gördüÄ?üm en inanılmaz oyunlardan biri.
1. Sid Meier: (Civilization) Bilen bilir, fazla söze gerek yok Bu adam benim çok uzun zamandır idolüm.
bu listede chris metzen ı da araya bir yerlere sokuyorum
_________________ Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmıÅ? kılıçlar
DehÃ…?et, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
Tamam bunların ünlü "metalcilerden" (!) olduÄ?unu ben biliyorum ama herkes bilmeyebilir bir de herkes için bunu belirtseydin Tamam tamam metalci deÄ?iller, bestekarlar iÅ?te, ama bir de her birinin hangi bestesiyle ünlü olduÄ?unu da yazsaydın son ikisini biliyorum ama en üstekini hatırlayamadım...
Ekleme: Ve asıl Michael Giacchino olması lazım bu listede, eksik kalmasın o da...
Posted:
Wed Jan 05, 2011 9:16 pm
catboy wrote:
Tamam bunların ünlü "metalcilerden" (!) olduÄ?unu ben biliyorum ama herkes bilmeyebilir bir de herkes için bunu belirtseydin Tamam tamam metalci deÄ?iller, bestekarlar iÅ?te, ama bir de her birinin hangi bestesiyle ünlü olduÄ?unu da yazsaydın son ikisini biliyorum ama en üstekini hatırlayamadım...
adam haklı beyler
catboy un da dediÄ?i gibi bu adamlar film müziÄ?i besteleyen vatandaÅ?lar.
hans zimmer; king arthur, the rock, pirates of the caribbean(2, 3 ve sanırım 4. 1. nin de executive producer ıydı, besteciyse öÄ?rencisi klaus badelt ti), rain man ve daha bir çok filmin müziklerini bestelemiÅ?tir. transformers ın müziklerini besteleyen de bir baÅ?ka öÄ?rencisi steve jablonsky dir ki, parçalardaki hans zimmer etkisi açıkça hissedilir.
james newton howard; bilimum night shyamalan filminin müziklerini yapar(lady in the water, the village, signs vs.) ayrıca hidalgo, collateral ve hans zimmer la beraber coÅ?turdukları christopher nolan ın yeni batman serisinde de bu adamın parmaÄ?ı vardır.
howard shore; LOTR diyeyim siz anlayın
Posted:
Wed Jan 05, 2011 9:27 pm
Lord_Feanor wrote:
Artemis Entreri wrote:
bu listede chris metzen ı da araya bir yerlere sokuyorum
Valla biraz araÅ?tırdım kimmiÅ? diye ama sanki oyun tasarımından çok karakter tasarımı ve seslendirme iÅ?lerine bulaÅ?mıÅ? gibi gördüm Chris Metzen'i. Ä°kisi arasında dünyalar kadar fark var. (Creative director ile game designer da çok karıÅ?tırılan iki meslek.) Blizzard'ın oyunlarının game design'ını tek bir kiÅ?iye mal etmek de bence büyük hata olur. Koca ekipler çalıÅ?ıyor çünkü bu konuda. Ama mesela Sid Meier öyle birisi deÄ?il. Listeyi isim olarak deÄ?il de firma olarak yapsaydım 1. sıraya Blizzard koyardım ama kiÅ?i olarak bu saydıÄ?ım 3 ü benim listemde Chris Metzen'den çok çok çok ve çok önlerde. Liste 10 kiÅ?ilik olsaydı dahi Chris amca yer edinemezdi heralde. (wikipedia ve wowwikiden okuduÄ?um kadarıyla...)
Posted:
Wed Jan 05, 2011 10:08 pm
genelde bu adamların iÅ?leri mesleÄ?inden çok para kazanan bir aÅ?çının kendisine bir restoran açıp baÅ?ına geçmesi gibi yürüyor(ki metzen ın starcraft ta yaptıÄ?ı tam olarak buydu). sonuçta sid meier da oyunları tek baÅ?ına programlamıyor. ancak oyun mekaniÄ?ini genel olarak hayal etmeleri onları öne çıkarıyor. game designer mesleÄ?i de tek bir bölümden oluÅ?muyor. çoÄ?u(belki de hepsi) blizzard oyununun senaryosunu chris metzen yazıyor ve dediÄ?in gibi karakter tasarımlarında da pay sahibi. hiçbir oyunun game design bölümü tek kiÅ?iye mal edilemeyeceÄ?i gibi tüm designerları koordine eden kiÅ?inin de "game design" iÅ?inden anlaması gerekiyor. bu açıdan starcraft, diablo ve warcraft oyunlarını yaratan kiÅ?i benim listemde üst sıralarda bulunur. zaten chris metzen ı araya katarken "sen becerememiÅ?sin, liste asıl böyle olur" mantıÄ?ıyla yazmamıÅ?tım
bu arada yaptıÄ?ı seslendirmelere de hobi amaçlı diyebiliriz. tüm oyunlar üzerinde büyük uÄ?raÅ? veren birini mutlu etme amaçlı Å?eyler çok oluyor blizz de.
Posted:
Wed Jan 05, 2011 10:39 pm
Yok beni yanlıÅ? anladın, söylemeye çalıÅ?tıÄ?ım Å?ey aslında Chris Metzen'in bu bahsi geçen oyunlarda Game Designer'lık yaptıÄ?ına dair bir veriye ulaÅ?amadıÄ?ımdı. Daha çok adam sanat yönetmenliÄ?i, karakter tasarımcılıÄ?ı,senaryo ve seslendirme iÅ?leriyle önplana çıkmıÅ?. O yüzden de dedim game designla creative director baÅ?ka iÅ?ler diye. EÄ?er diyorsan ki yok abi sen yanlıÅ? araÅ?tırmıÅ?sın, bu adam game designerdır, bu oyunların mekaniklerinden, kurallarından, bölüm tasarımlarından sorumlu kiÅ?idir, o zaman eyvallah, Chriz Metzen benim de listeme girer. Bu iÅ?lerin tek baÅ?ına yapılmadıÄ?ını ben de biliyorum, bir süredir bu sektör içerisindeyim ama sorumlu bir kiÅ?i ön plana çıkar genelde. O kiÅ?inin Chriz Metzen olduÄ?undan biraz Å?üpheliyim. Ha, game designer listeme sokmam belki ama Sanat Yönetmeni listemde ilk sıraya oturur.
Bu arada tabi ki sen istersen game design listende, istersen voice acting de Chris abimizi listene koyarsın ona nasıl karÅ?ı çıkabilirim ki.
Quote:
Christopher Vincent "Thundergod" Metzen is Blizzard Entertainment's vice president of creative direction. He is responsible for most of the storylines and lore (through instruction manuals, etc.) found in the Warcraft, Diablo and StarCraft series of games as well as concept art and character design. His position in creative development has given him the reins over lore and storylines created for the games of the Blizzard franchise, the foundations of which were laid by previous designers. Metzen also supervises the lore created for the pen & paper rpg, mangas, and novels of Blizzard's universes. He has voiced numerous characters in the Warcraft and StarCraft games.
Yetersiz bir açıklamadır eminim Chris amca için. Bu açıklamada geçen "lore" kelimesi aslında game design yönü olduÄ?unu da gösteriyor. DediÄ?im gibi eÄ?er öyle birisiyse, benim de listeme girer
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum