Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Lord Kadim - Yorumlar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Lord Kadim - Yorumlar View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 10:03 am Reply with quoteBack to top

GörüÅ?leriniz benim için deÄ?erli lütfen görüÅ?lerinizi bildirin..
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 8:01 am Reply with quoteBack to top

arkadaÅ?lar yorumlarınızı bekliyorum görüntülenme var ama yorum yok. Unutmayınki yorumlarınızı hem bizi yönlendirecek hemde kitabı okumadan bir bilgi almak isteyenlere yönlendirici olacak
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 8:42 am Reply with quoteBack to top

Ã?ncelikle hoÅ? geldiniz. Yeni yazarlar görmek son derece mutluluk verici. =)

Hikayenin geçtiÄ?i diyar oldukça ilgimi çekti mitolojik/fantastik/taihi ilginç bir karıÅ?ım olmuÅ? gerçekten.

Bahsi geçen kılıç da bir zamanlar bizim site içerisinde oynadıÄ?ımız oyunları hatırlattı. Sitemizdeki efsaneye göre Eski savaÅ? tanrısı Malovan'ın bir kılıcı vardı. Ve ölümsüz tanrıları bile öldürebilecek bilinen tek silahtı. Ki fani birisinin bir tanrıyı öldürdüÄ?üne de Å?ahit olmuÅ?tuk o zamanlar.

Hikayenin özellikle baÅ?langıcında betimlemeler son derece ilgi çekici güzel yapılmıÅ?.

Fakat hikayede biraz aceleci bir hava sezdim. Sahneler arası geçiÅ?ler bazen biraz fazla hızlı olduÄ?undan takibi zor olabiliyor. Bazı yerler layıÄ?ıyla ayrıntılandırılmıÅ? fakat sonrası çok hızlı geçilmiÅ?.

bir romandan kesitler okuyor hissine kapılabiliyor insan.

Ä°nsanların yorum yazması bazen biraz vakit alabiliyor. Okusa bile biz yorum olayını gerçekten ciddiye aldıÄ?ımızdan daha uzun vakitte ayrıntılı olarak yorum yazmak isteyebiliyoruz. O yüzden biraz daha beklerseniz arkadaÅ?lar zaten okuyup yorumlarını yazacaklardır.

Elinize saÄ?lık güzel bir hikaye olmuÅ? devamını da bekliyoruz. =)

byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 10:15 am Reply with quoteBack to top

Yorumunuz için teÅ?ekkürler efla. Hikayeyi tekrar okurken bende bazı hatalar görüyorum haklısınız. bazı yerlerde geçiÅ? var ama uzun bir hikaye olduÄ?u için oraları geçmem gerekiyor. Aslına o geçiÅ?lerin sebebi kendimi Lord Kadim in yerine koymam. Gözlerimi kapatıyorum ve hayal ediyorum. Gördüklerimi yazıyorum yani pek fazla düÅ?ünmeden. Bir kaç kitabım daha var onlar biraz psikoloji ve bilimkurgu adına ama telif haklarından dolayı yayınlayamıyorum. Yayıneviyle yaptıÄ?ım anlaÅ?madan dolayı. Ama bu kitabı frpworld için yazıyorum. Belki ilerde bastırabilirim belli olmaz. Tüm frpworld okuyuculardan ricam kitabımı blog vesaire gibi yerlerde copy paste yapıp yayınlamamaları. Okutmak istediklerini linki vermeleri yeter. Kitabın geçtiÄ?i dünya aslında bizim arkadaÅ?lar yaptıÄ?ımız bir konuÅ?mada benim tezim üzerine yarattıÄ?ım bir dünya. Mitoloji her zaman ilgimi çekmiÅ?tir. Ve bir zamanalr dünyayı meleklerin (azrail,cebrail vesaire) yönettiÄ?ini öne sürmüÅ?tüm tabiki bu sadece bir tez. Karanlık çaÄ?larında meleklerin savaÅ?ı zamanı olduÄ?unu. Tabiki o zamanki insanlar bu doÄ?a üstü yaratıkları tanrı kabul edip onlara tapmıÅ?tı ve günümüze kadar mitolojik efsaneler olarak gelmiÅ?tir. Bir betimleme olmadan hayal edip böle Å?eyler uydurabileceÄ?imizi düÅ?ünmüyoru. Kitapdaki dünyada bunun sonucunda oluÅ?turduÄ?um bir dünya bazen önceki yazıalrımıda güncelleyip deÄ?iÅ?tirmek zorunda kalıyorum.

Ama frpworld e burda sözüm olsun hikaye gerçekten enterasan olacak çünkü tamamen hayal gücüyle hayal ederek yazıldı. DüÅ?ünerek deÄ?il hayal ederek.
    Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 3:38 am Reply with quoteBack to top

Hepsini okumamıÅ?tım, ondan yorum yazmamıÅ?tım. Ama Å?imdi okudum, yorum yazabilirim Smile

AÅ?aÄ?ı yukarı Efla ile aynı fikirdeyim; giriÅ?in çok hoÅ?, güzel bir konu oturtmuÅ?sun. Ã?ykü ilgisini çekiyor insanın. Yalnız betimleme yoksunluÄ?u var ve olaylar birbirini kovalıyor biraz. Hakikaten Efla çok doÄ?ru demiÅ?, bir romanın özeti gibi. Hızlı geçmek istediÄ?in bölümler için daha deÄ?iÅ?ik bir anlatım oturtabilirsin, ne bileyim, bir flashbackmiÅ? gibi aktarabilirsin belki.

Beni rahatsız eden bir nokta oldu ki, adam öldürmeyi garip iÅ?lemiÅ?sin. HoÅ? durmuyor, yazarın canı ölü görmek istemiÅ? de araya sokuÅ?turmuÅ? gibi. Havada yani, okura bir Å?ey vermiyor. Bize de Kadim'in duygularını yaÅ?atmalıydın, ki zaten orada Kadim de pek bir duygu yaÅ?amıyor.

Ha bir de yazım hataların biraz var, normalde dikkat etmiyorsan önemli deÄ?il.

---

Meleklerin dünyayı yönetmesi düÅ?üncen de çok absürt deÄ?il aslına bakarsan. Mitolojiyi incelersen bizim sandıÄ?ımız gibi bir tanrı kavramının olmadıÄ?ını görürsün.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 3:58 am Reply with quoteBack to top

Haklısın Prossed baazı yazım hataları var ama editlenmemiÅ?tir kitap bunu en baÅ?ta belirttim.
    Bazı Flashbackler var mesela Kadim in Misah la yaptıÄ?ı konuÅ?mabir Flashbacktir. Kitabı site üzerinde yazıyorum. BittiÄ?inde Son düzenlemeler yapılıp tam bir kitap olarak yayınlacak. O zaman içinde bazı farklılıklar olacaktır.

Kitabı okurken bir romandan kesitler yada bir kitap okumuyorsunuz aslında. Farklı bir diyarın adım adım yaratılmasna, Bir kurgunun satır satır yazılmasına Å?ahit oluyorsunuz diyebilirm. OkuduÄ?un metinler Lord Kadim - 1nci kitabın düzeltilmemiÅ? taslak halini okuyorsun. Ve bunu bilerek böyle düzeltmeden koydum çünkü kitap okukayı seven biri olarak her zaman o kitapların ilk taslaklarını merak etmiÅ?tim.
    Nede olsa düzenlendikten sopnra son halini okuyacaksınız.

Very Happy
    Ã?neri ve eleÅ?tirileriniz için çok teÅ?ekkürler yazmaya devam ederken hepsini dikkate alıyorum

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 4:19 am Reply with quoteBack to top

Bide cinayetle ilgili yazdıklarınız var. Hiakyenin ilerleyen bölümlerinde kadim in neden böle olması gerektiÄ?ini anlayacaksınız. Kadim Hem iyi Hem de kötü yaÅ?adıÄ?ı zamanlar karanlık çaÄ?lar kötülüÄ?ün dünyaya hükmettiÄ?i bir zaman. Ve kadim katillerin,fahiÅ?elerin ve hırsızların arasında büyümüÅ? biri. Kötü olmasının sebebi o Ä°yiliÄ?i ise sadece damarlarında taÅ?ıdıÄ?ı asil kan dan geliyor. Tabiki macerasında yaÅ?ayacaÄ?ı bazı olaylar da onun içindeki iyiliÄ?i ortaya çıkaracaktır. Bazen hikayenin kahramanları kötü olabiliyor hep iyiler olacak diye bir kanun yok Very Happy DediÄ?im gibi Kadim Hem iyi Hem kötü Å?u anda da kötü tarafı baskın çıkmakta

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 8:33 am Reply with quoteBack to top

öykünü okumaya baÅ?ladım, bir kere ilginç bir dünya yaratmıÅ?sın, geliÅ?tirebilir güzel bir dünya olmuÅ? ama öncelikle isimdeki fazladan a harfini görünce bir burun bürktüm bunu bil, çünkü bu aceleci olduÄ?unun ilk iÅ?aretiydi. Sonra öykünde cidden çok fazla rahatsız edici nitelikte imla hatası mevcut. Buraya koymadan önce bir imla kontrolü yaparsan iyi olur, gerçi bu herkese söylediÄ?im genel bir tavsiyedir, yine de senin öykünde çok fazla dikkatimi çekti bu durum belirteyim...

DiÄ?er bir durum da sanki bölüm atlayarak ilerliyor gibi hissettim okurken ki gelen yorumlar da bu yönde genelde hep sanırım. Yani Kadim direk 16 yaÅ?ına geliyor, o zamanki süreci biraz daha tadını çıkartarak bize anlatabilirdin. Böylece sen de yazar olarak karakterine daha bir alıÅ?mıÅ? olurdun, gerçi sanırım geçmiÅ?e dönüÅ?ler olacak demiÅ?sin sanırım ama bu herhalde karakterin çocukluÄ?uyla pek bir alakalı olmayacaktır.

Neyse güzel bir baÅ?langıç, ama ne önemlisi incelikli düÅ?ünülmüÅ? bir dünya yaratmıÅ?sın ki bu benim için daha kıymetlidir. Smile
    byga
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 07, 2011 3:41 am Reply with quoteBack to top

Yorumun için teÅ?ekkürler catboy öncellikle Å?unu belirtiym hikayenin baÅ?ındada imla hataÅ?arım olabilir demiÅ?tim Smile editing yapılmadı imladan pek anlamam çünkü ben hayal edip hayalimdeki öyküyü yazıyorum ama daha fazla dikkat edecem.

flashbackler karakterlerin geçmiÅ?teki anıları olarak gelecek yani o anı düÅ?ündükleri anılar örn: Kadim in misah la konuÅ?ması Mervin in Kaganla savaÅ?a gitmesi falan

Kadim in 16 yaÅ?ında birden gelmesi maceranın 16 yaÅ?ında baÅ?lamasında dolayı 16 yaÅ?ından önceki olaylar sadece kadim in kim olduÄ?unu yani anakarakteri belirtmek için yazılmıÅ?tır.

Bölüm 2 - Asil Kan'ın Ä°ntikamın da da kadim birden 19 yaÅ?ına geçecek çünkü o arada olan önemli ir olay yok o 3 yıl kadim eÄ?itim alacak aÅ?ık olacak falan filan o aralardaki önemli olayları anlatırsam size direk 3ncü kitabın sonuna dair ipucu vermiÅ? olurum o yüzden geçmem gerekiyor. ama o 3 yılla ilgili geriye dönüÅ?ler olacak Sadece Kadim deÄ?il Melvin Nahub Timur ve daha bir sürü kiÅ?i flashbacklere girecekler. Size söyle bir ipucuda veriym Kadim in yolculuÄ?unda yoluna çıkan tanrılar ona yardımcı ve yol gösterizi oluyorlar. Ä°yi tanrıların savaÅ?ı kaybedince dünyada insan oalrak saklandıkları belirtmiÅ?tim. Bu tanrılar çeÅ?itli bölümlerde Kadim'in karÅ?ısına çıkacak. Hikayede Büyü Ejderler Tanrılar gibi bir çok mitolojil ve efsanevi karakterler olduÄ?u için vede hikaye gayet uzun olduÄ?u için bazı yerlerde atlamalar yapmak zorundayım oralarda ayrıntıya girersem okuyucunun sıkılacagını düÅ?ünüyorum.

Bu Å?ekilde hikayeyi daha sürükleyici yapabileceÄ?imi ve o aralardaki önemli olayları flashbacklerle anlatıp okuyucunun merakının gidereceÄ?imi düÅ?ünüyorum.

Macerada çeÅ?itli gizemler çıkacak karÅ?ımıza ama bunların açıklaması yapılacak. Bu hikayenin sonu baÅ?ı bir anlayacagınız. Kadimin her gününü yazarsam ghem okuyucu sıkılır hemde flashbacklerin anlamı kalmaz. Aslında bu anlatım türü nadir görülen bir türdür ama inÅ?allah tutar Smile

Not : Buraya yazılan hikaye taslaktır. Hikaye bittikten sonra benim tarafımdan içerik kontrol edilip eksikleri tamamlanacak profesyonel bir ekip tarafından da imla vesairesii düzeltilecektir. Ayrıyetten kitabın basılacaÄ?ını ve burda yazılma sebebinin sadece benim frp hayranlıÄ?ımdan olduÄ?unu belirtirim.
    Sitenizi keÅ?fettiÄ?im gün çok beÄ?endim ve hikayemi burda yayınlamaya karar verdim. Böylece yazarken hem sizin deÄ?erli fikirleriniz bana yardımcı olacak hemde frpworld üye ve misafirleri kitabı herkesden önce hemde taslaÄ?ını okuyabilecek.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum