Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Sizi odanızdan dıÅ?arı çıkartacak bir haber
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Sizi odanızdan dıÅ?arı çıkartacak bir haber View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    EruannaRoss
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 3:51 am Reply with quoteBack to top

Merhabalar..Bizler sizlere büyük bir fırsat sunuyoruz.FRP'yi bir adım daha ileriye taÅ?ımak için çalıÅ?malara baÅ?ladık.Sakarya'da ormanın içinde bir han inÅ?a ediliyor.Burası bir "FRP kafe" olmayacak.Burası gerçek bir han olacak ve içeride gerçek zamanlı frp oynanacak..Hancı ve size hizmet eden yardımcıları olacak.Kostümleriniz ve silahlarınız bizden...Etrafında ormanlar,daÄ?lar,göller olan bu han içerisinde konaklayabileceksinizde...Ä°stanbul'a 2 saat uzaklıktaki bu mekanda herÅ?ey farklı bir dünyaya aitmiÅ? gibi tasarlanacak.Sizlere verdiÄ?iniz ücret karÅ?ılıÄ?ında bir kese altın verilecek.Bu kese içindeki altınları istediÄ?iniz Å?ekilde kullanabileceksiniz.Altınlarla,Bira silah,artifact veya harita satın alabileceksiniz. Bunları size hancı temin edecek..Ve handa hep köÅ?ede tekin olmayan bir adam oturacak..Altın ile ondan bilgi de alabileceksiniz..Ä°sterseniz tüm gününüzü handa zar ile frp oynayarak geçirin.Ä°sterseniz etraftaki ormanlarda canlı oynayarak...Ama orada size süprizlerimiz olacak..KarÅ?ınıza heran bir elf yada bir orc çıkabilir..veya artifact bulabilirsiniz..Fakat ne yazıkki bir süre daha sizi bekleteceÄ?iz.. Sevgiler...

Han etrafındaki bazı mekanlar

Elf ormanı (Lithoniel)
    http://postimage.org/image/2rbccapc4/

YeÅ?il Düzlükler
    http://postimage.org/image/2rbpklhac/

Efteni Bataklıkları
    http://postimage.org/image/2rc9f1n7o/

Ã…?elale Yolu
    http://postimage.org/image/2rcrlygn8/
    Göller
    http://postimage.org/image/2rd9sva2s/

Han ve yaratacaÄ?ımız dünya ile ilgili bazı resimsel çalıÅ?malar
    Crow inn
    http://postimage.org/image/2rdjq3d1g/

Elven stone
    http://postimage.org/image/2rdoopeis/

Hanın 3d modellemesi ( Å?u an yapısal olarak mevcuttur)

http://postimage.org/image/2re1x06h0/

Last edited by EruannaRoss on Thu Dec 30, 2010 4:05 am; edited 3 times in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Kilndar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 3:54 am Reply with quoteBack to top

Harika bir proje gerçekleÅ?irse gelmeyi dörtyüz gözle bekliyorum
    Kilndar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 4:00 am Reply with quoteBack to top

FOTOÄ?RAFLARA BAKTIM ve gerçekten çok beÄ?endim ortam harika ve yüzüklerin efendisi andırıyor shire taraflarını mükemmel ama biraz daha olay hakkında bilgi verirsen süper olur yani katılım ücreti saat yer yemek filan ( Yer ve yemek sanırım reel frp oynarsak altınlarla olacak ) ve bunun gibi diÄ?er Å?eylerdende biraz bahsedebilirmisin ( ORCLAR GÄ°BÄ° MESELA Ã?LMÃ?CEZ DEMÄ° LA x) Very Happy ) ELLERÄ°NE SAÄ?LIK AYRICA
    Lugtarias
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 6:51 am Reply with quoteBack to top

AçıldıÄ?ı gibi atlar geliriz.

Site Ã?izeri

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 7:02 pm Reply with quoteBack to top

Aaa, çok ilginç. Kilndar duygularıma tercüman olmuÅ?, mekana bayıldım ben de. Hakikaten Yüzüklerin Efendisi'nden kareler gibi. Sakarya güzel yerdir ama böyle bir FRP ortamına uygun olduÄ?unu bilmiyordum.

Kilndar wrote:
    ORCLAR GÄ°BÄ° MESELA Ã?LMÃ?CEZ DEMÄ° LA

Aynısı benim de aklıma geldi Very Happy Bize temin edilen kılıçlar kör olsun da, birbirimizi kesmeyelim.
    Yalnız Kilndar, büyük harf olayına dikkat edersen seviniriz.

Bir düÅ?üncem olacaktı benim. Yani Å?imdi sonuçta Türkiye'de Türklerin kurduÄ?u bir handan bahsediyoruz ama tamamen yabancı etkisi altında... Yani ork yerine gulyabaniler olsa. Ya da Crow Inn yerine Karga Hanı. Elf bizim kültürümüzde yok, Elven Stone deÄ?il de Peri TaÅ?ı olsa o. Gökten indiÄ?ine inanılsa bu taÅ?ın ve fantastik Türkiye'nin hac merkezi olsa, gidip ziyaret etsek orayı. Mesela yani, fikir üretiyorum beÅ? dakikada.
    Daha orijinal olmaz mı ve bize daha özgü... Yabancıların ilgisini bu daha çok çekebilirdi, yılın belli zamanlarında festival düzenlenebilir, uluslararası olabilir bu. Ã?ünkü mekan Å?ahane.

Benim bir isteÄ?im var, bir demirciyle anlaÅ?alım, kendimize zırh ve silah dövdürtelim. Herkes parasını verip istediÄ?ini yaptırsın/alsın. Tabii bir terzi ile anlaÅ?ıp kıyafet de diktirtmeli. Ã?ok isterim. Tek baÅ?ıma böyle bir demirciyi nerden bulurum bilmiyorum ama topluca olursak, birimizin tanıdıÄ?ı felan hallederiz.

Tabii kendimize özgü fantastik dünya dedim ama tabii DnD üzerine bu hanı kuruyorsunuz. KeÅ?ke kendimize ait bir monster manual'imiz olsa. Bu sitede birkaç kiÅ?i birleÅ?ip belki oluÅ?turabiliriz kendi kültürümüze ait bir ırklar kitabı. DnD kurallarına göre ayarlarız her Å?eyi. Bilmiyorum, çok düÅ?ündüm yoruldum. Yeter bu kadar yazdıÄ?ım Very Happy

Forum Yöneticisi

PostPosted: Thu Dec 30, 2010 10:28 pm Reply with quoteBack to top

Possessed wrote:
    Bilmiyorum, çok düÅ?ündüm yoruldum.

Yormayın Possessed'in kafasını ya! Razz

Hep böyle bir Å?eyler olsa da gitsek dedim, çok hoÅ? gibi aslında. Possessed'e katılıyorum aslında, elfler, troller falan yok bizim kültürümüzde. En azından isimlerin Türkçe olması iyi olacaktır.

Hatta setting'in Osmanlı tarzı bir yerde geçmesi güzel olabilir, düÅ?ününce. DnD mesela hep orta çaÄ? zamanlarında avrupayla ilgili, ama bu onun daha güzel olduÄ?unu göstermiyor. Sadece Türkiyede böyle Å?eyler fazla çıkmadıÄ?ından dolayı gözümüze güzel görünüyorlar. Halbuki böyle bir settingden daha güzel Å?eyler çıkabilir... Daha da orijinal olur, ses getirir. Ã?bür türlü FRP'ciler dıÅ?ında kimse bu olayı umursamaz, dediÄ?im gibi olursa haberlere bile çıkar Very Happy

Site Ã?izeri

PostPosted: Fri Dec 31, 2010 6:55 pm Reply with quoteBack to top

Eheh, sorma ya finaller, teslimler... Yoruldum be. Koca otel projesini bitirip teslim etmek için 4 gün verdiler Neutral Bitecek de hepimiz göreceÄ?iz Very Happy YılbaÅ?ı yalan oldu, ders çalıÅ?arak gireceÄ?iz yeni yıla. Aman artık not umrumda kalmadı, geçeyim de bitsin.

Yurt dıÅ?ındaki festivallerle ilgileniyordum bir ara, hatta Macaristan'da her yıl düzenlenen bir festivali gözüme kestirmiÅ?tim Very Happy Ä°nsanlar Å?ık Å?ık giyinip turnuvalar felan düzenliyorlar, çok hoÅ?, imrenmemek elde deÄ?il... Kostüm ve ekipman tedarik edebilsem koÅ?a koÅ?a gideceÄ?im o festivale. Bazı demirciler var, internetten sipariÅ? alıp kargoluyorlar. Ama yurt dıÅ?ı olduÄ?u için çok pahalı, Türkiye'de bir demirci bulamaz mıyız demir dövebilen.

Alenthas, Osmanlı'dan biraz öncesi daha oturur bence tema olarak. Selçuklu dönemi, Ä°ran üzerinden gelmiÅ? Orta Asya kültürlü Türkmenler ve Ä°slam mistisizminin yükseliÅ?i, bir tarafta da Roma Ä°mparatorluÄ?u'nun son parçası Bizans, yani bir sürü kültürün sentezi Anadolu, mükemmel tema bence. Avrupalılar halt etmiÅ?, iki Å?övalye ve bir vampirle kaç kitap yazdılar Razz

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jan 03, 2011 5:42 pm Reply with quoteBack to top

DüÅ?ünce güzel ama çok açılmayın derim.

- Oradaki çiti siz koymadıysanız bir sınır belirtmektedir. Elinde kılıçla, baltayla buraya giren insanları istemeyenler olabilir.

- Sadece cafe olarak açılanlar da, FRP ile ilgili malzeme satarken cafe gibi çalıÅ?anlar da iflas etmiÅ?tir. Sizin proje ise çok geniÅ? çaplı. Türkiye'de benzin pahalı, FRP küçük bir odada dahi oynanabilir.

Arazi sizin ise öncelikle bilmemne-CON ile orayı insanlara tanıtın bence. Projenizi tanıtabilir, destek alabilirsiniz. Convetionlara gidenler bu gibi fikirlere çok açık ve çok daha katılımcı oluyorlar. �zellikle live-action için mekan sıkıntısı çekme ihtimali olan üniversite kulüpleri.

Han yerine öncelikle bir çadırkent ve satıÅ?larınızı yapabileceÄ?iniz daha küçük bir kulübe belki de baÅ?langıç için daha iyi olabilir. Bu gibi projelerde sadece FRP camiasına güvenmemek gerek bence.

Türkçe isiler konusunda da Possessed ile aynı fikirdeyim. Hatta giysilerde bizim kültürümüze daha yakın seçimler çok daha renklendirebilir. (Mesela ipek giysili cengizhan askerleri gibi giyinmiÅ? elfler, Kelt gibi giyinmiÅ? orklar)

Heyecandan fazla yazdım.

Ä°yi Å?anslar ve kolay gelsin.

Possessed
    Site Ã?izeri

PostPosted: Tue Jan 04, 2011 9:21 pm Reply with quoteBack to top

EruannaRoss iletiyi atıp kaçmıÅ? sanırım, bakmıyor buraya Very Happy Acaba bir siteleri falan var mıydı, link verseymiÅ? keÅ?ke. Girip tartıÅ?alım konuÅ?alım bu iÅ?i yapanlarla. Ã?ünkü hanın da yapısal olarak mevcut olduÄ?unu belirtmiÅ?, demek çoktan çalıÅ?malara baÅ?lamıÅ?lar, o kadar da hayal deÄ?il. Bu kadar ilerledilerse ben olsam bir forum açardım ve takipçi toplamaya çalıÅ?ırdım.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 3:37 am Reply with quoteBack to top

Belki de reklamı yaptı 1-2 ay sonra evet açıldı buyrun mekan burası diyecektir.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 5:42 am Reply with quoteBack to top

mütiÅ? bi çalıÅ?ma çok ses getireceÄ?ine eminim ancak conventionlarda sıkca reklam yapmanızı öneririm.. ellerinize saÄ?lık
    Lugtarias
    Forum Yöneticisi

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 11:07 am Reply with quoteBack to top

frpnette baÅ?lık daha güncel EruannaRoss'un yanıtları var..

Site Ã?izeri

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 4:01 am Reply with quoteBack to top

Hayda buraya bakmıyor yani..
    Link verebilir misin Lugtarias, bakalım neymiÅ? ne deÄ?ilmiÅ?
    FRPnet'e de üye olmadım, çok duydum ama... Yani iki benzer siteyle uÄ?raÅ?mak istemedim, burayı tercih ettim Smile

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum