Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Frpworld ve yönetimin tutumu
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Frpworld ve yönetimin tutumu View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 8:27 am Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar bir konuda site ahalisinin görüÅ?ünü merak ediyorum. (aslında iki konuda)

Genel olarak site yönetiminin tutumunu nasıl buluyorsunuz. Memnun musunuz. Fazla mı yumuÅ?ak otorite mi eksik? Olması gerektiÄ?i gibi mi? Fazla mı katı?

Bir de benim bu konudaki tutumum hakkında ne düÅ?ündüÄ?ünüzü özellikle merak ediyorum.
    Genelde biraz ılımlı yaklaÅ?maya çalıÅ?ıyorum meselelere kendimce ama bun iyi yada kötü olması da tartıÅ?maya açık bir mevzu..
    Fazla mı kuralcı buluyorsunuz? Bu Å?ekilde memnun musunuz? Biraz daha katı bir Efla görmek ister miydiniz?

Yönetim olarak ve benim kiÅ?isel olarak kendimizi eleÅ?tirmemiz açısından yararlı olabilir. GörüÅ?lerinizi bekliyorum...

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 9:06 am Reply with quoteBack to top

Gerçek anlamda Efla'yı tanıdıÄ?ımı düÅ?ünüyorum, bu nedenle yorumlarımda yer yer bir taraf tutma hissedebilirsiniz, bir bakıma doÄ?rudur ama objektifliÄ?imi Efla'nın kiÅ?iliÄ?ine hakaret etmemek adına korumaya çalıÅ?acaÄ?ım yine de.

Bu ilk sözümden bile anlaÅ?ılabilir ki Efla'nın her zaman kiÅ?iliÄ?inin bir özelliÄ?i olan bu objektiflik sitedeki görevini yaparken de bırakmadıÄ?ı bir tarafıdır.

Altını çizmek istiyorum, her ne olursa olsun siteyi kötü bile etkileyecek olsa o an için, bu kadar senenin deneyimlerini de hesaba katarak o bir kaç haftayı etkileyecek olaylara göre birinin gönlü olsun diye taraf tutmaz çünkü bilir ki ileride yaÅ?anacak süreçte bir daha dönüp dolaÅ?ıp taraf tutma zorunda kaldıÄ?ı konu gündeme gelirse objektif bir yaklaÅ?ım sergilemesi mümkün olmayacaÄ?ı gibi, bir de üstüne üstlük tarafını tuttuÄ?u kiÅ?i her türlü konuda ilk iÅ?i Efla'yı yine tarafına çekmek olacaktır. Ã?ok uzun bir cümle olsa da anlatım bozukluÄ?u olmasın diye uÄ?raÅ?tım, bir kaç defa okunursa anlaÅ?ılacaÄ?ını düÅ?ündüÄ?üm yerinde ve doÄ?ru bir cümledir.

Bunun yanında Efla'nın tutumu yumuÅ?ak olabilir, kızmaz, dinler, siz fark etmeseniz de aslında size kulak verir, asla ama asla kimseye kaba bir söz söylemez, dahası karÅ?ısındaki kiÅ?iyi hafife almaz. Ä°Å?te buna bakarak sözlük anlamından dolayı sert olunması gerektiÄ?i sanılan otoriter sıfatını taÅ?ımadıÄ?ını düÅ?ünebilirsiniz. Hayır, Efla otoriterdir, herkese örnek olması gerektiÄ?i gibi hem de. Taviz vermez ne kendisinden ne de siteden. Ã?özüm bulmak için herkesten çok çalıÅ?ır ve öyle bir dinler ki sizi, sizi sizden daha iyi anlatan cümlelerle size karÅ?ılık verir ve gözlemlerine her zaman güvenebilirsiniz. Asla yanılmayan bir gözlem yeteneÄ?i vardır.

Kurallara uymak zorunda hissedersiniz kendinizi, çünkü öncelikle uyan kiÅ?i Efla'dır ve ona karÅ?ı olumsuz bir davranıÅ?ta bulunmak istemezsiniz. KırılmayacaÄ?ını, kızmayacaÄ?ını bilirsiniz, size olan tavrı deÄ?iÅ?mez ne olursa olsun ama Å?unu da bilirsiniz, sizinle ilgili olan beklentilerini gelecek sefere düÅ?ürür ve her bir seferde beklenti barını daha da bir düÅ?ürür, fark etmezsiniz ama sonunda siteden soyutlanmaya baÅ?lamıÅ?sınızdır. Bu da size bir uyarı olur ve geri dönmek için Efla'nın otoritesine boyun eÄ?mek zorunda kalırsınız. Ä°Å?te Efla'nın otoriteden anladıÄ?ı budur ve doÄ?ru olan da budur.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 5:38 pm Reply with quoteBack to top

Å?ükürler olsun ki sitede Ä°nternet Trolü yok.

Ã?oÄ?u insan birbirini simaen bile tanıyor. Yıllardır buradayız. Bizbizeyiz.

Lokum gibi bir topluluÄ?uz yani.. Sert tutuma gerek var mı?

He arada bir tehlikeli konuları tartıÅ?ıyoruz. O zaman da Efla hemen keyfimize limon sıkıyor zaten. O bakımdan da sorun yok.

Efla? Müdahale etmeyi düÅ?ündüÄ?ün ama dozajı hakkında tereddüt ettiÄ?in bir durum var mı ki?

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 5:40 pm Reply with quoteBack to top

Ben gayet dengeli buluyorum Efla'yı Smile Dengesiz olmasından iyidir neticede Very Happy

Å?aka bir yana, Efla'nın site içindeki tutumu bir hayli yerinde.Tabii bunda üye olanlarında bir etkisi var sanıyorum, Efla'ya fazla iÅ? çıkarmıyoruz Smile

Bunun yanı sıra forum ortamında olduÄ?umuz için arasıra yanlıÅ? anlaÅ?ılmalar oluyor.Bunu çok doÄ?al karÅ?ılamak lazım bana göre, kimi zaman mimik ve jest gibi önemli anlatma kollarımızı kullandıÄ?ımız vakit de bile bir fikri tam olarak veremezken forum ortamında nasıl verebiliriz ki.Bence bir hayli zor, o yüzden ufak-tefek Å?eyler olmasına aldırmamak lazım.

Tabii bir de forum ortamının oluÅ?unun avantajı da var o da Å?u ki: insan yazılan Å?eyleri 2-3 kez okuyup düÅ?ünüp kafasında tartıÅ?ıp cevabını akılcı bir Å?ekilde veriyor.Bu da kötü yazıÅ?maların frenlemesini saÄ?lıyor, kaldı ki olmuyorsa zaten Efla duruma müdahale ediyor, etmelide.

Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 6:54 pm Reply with quoteBack to top

Darktimes ile neredeyse aynı zamanda benzer Å?eyler yazmıÅ?ız.

Bu arada biraz nostalji olması adına, katı kurallardan örnek vereyim...

http://www.frpworld.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3571

Ã?zellikle Mayıs 2006'daki entry'yi, henüz yeni üye olmuÅ?ken okumuÅ?tum ve "Allahım nasıl bir yere geldim ben" diye düÅ?ünmüÅ?tüm.

YanlıÅ? anlamayın, kötülemiyorum veya küçümsemiyorum.

Ancak bu katı kurallar bir süre sonra kuralları koyan ve gözeten insanların egolarının Å?iÅ?mesine, otoritelerini yanlıÅ? kullanmalarına neden olmuÅ?tu.

Stanford üniversitesinde yapılan bir sosyal psikoloji deneyi var. MeÅ?hurdur.

İngilizcesi olanların burayı okumasını tavsiye ederim.

http://www.prisonexp.org/
    http://en.wikipedia.org/wiki/Stanford_prison_experiment

Türkçesi de burada:

http://www.msxlabs.org/forum/psikoloji-ve-psikiyatri/251428-stanford-hapishane-deneyi.html

Bu deney yıllardır otoritenin kötüye kullanılmasını engellemek için yapılan eÄ?itimlerde referans olarak gösterilmiÅ?tir.

Kısaca özetlemek gerekirse, katı kurallar, katı bir disiplinle uygulamaları, katı bir denetimi, buna muktedir olmak için katı otoriteyi, katı otoriteyi mümkün kılmak için katı cezaları gerektirir. En nihayetinde otorite bir "ceza kesene" dönüÅ?ür ve düÅ?tüÄ?ü anda her Å?ey çözülür, çünkü toplumu bir arada tutan Å?ey artık cezalar olmuÅ?tur. DeÄ?erler yitirilmiÅ?tir.

Bence FRPWORLD'ün en enterasan yanı tam da bu noktadır. Otorite için katı kurallara ve katı cezalara ihtiyaç duymaz.

�ünkü:

Bu sitenin serverlarının parasını ödeyen adamı kimse tanımaz. Yok ortalıkta... Demokrasi var mı? Yok. Yöneticimizi seçmiyoruz çünkü. Bu görevi o kadar iyi yapıyor ki, seçime gitme ihtiyacı hissetmiyoruz. Her seferinde yeniden göre seçilen Hobitköy'ün muhtarı gibi..

Moderatörler nasıl seçiliyor? Sınav vs bilmem ne var mı? Yok. Kolları sıvamaları yeterli.

Arada bir politika ve din tartıÅ?masak baÅ?lık kilitleme tuÅ?unun bile yerini unutucaz.

Vardır kesin tam olarak nasıl yapıldıÄ?ını bilmeyen moderatör aramızda. Eminim.

Ban yok. Ya elimiz kayacak da yanlıÅ?lıkla inaktif eski bir üyeyi yerinden edicez diye botlara bile iliÅ?miyoruz bu sitede... 33672 kiÅ?i olmuÅ?uz. Osmanlı'nın baÅ?kenti Ä°znik'den kalabalıÄ?ız güya...

Demek istediÄ?im, bu sitenin bu saydıklarım gibi deÄ?erleri bu sitenin otoritesi.

Haydi vereyim gazı.

Bu sitede otorite biziz.

Last edited by Bogus on Fri Jan 07, 2011 3:53 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's websiteMSN Messenger
    Lord_Feanor
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jan 05, 2011 9:37 pm Reply with quoteBack to top

sitenin kurallarıyla ilgili bir derdim yok ama gerginlikten çok kaçınılıyor gibi geliyor bana. sert tartıÅ?malara izin verilmiyor(konu kilitleniyor veya olay kaynatılıyor Very Happy) ve tam olarak düÅ?üncenin belirtilmesi mümkün olmayabiliyor. ancak bu forum bana ait deÄ?il o yüzden kuralları da ben koymuyorum; deÄ?iÅ?sin diye de bir isteÄ?im yok. beÄ?enmeyen gider Very Happy benimkisi sadece düÅ?ünce.

Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
    Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Darkgnome
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 1:20 am Reply with quoteBack to top

YemiÅ?im FRP'yi, yönetimdekilere bir Å?ey olmasın...

...diye baÅ?layasım bile geldi, ancak site yönetimi tutumu hakkında bir baÅ?lıkta bu Å?ekilde bir yazının, polis karakolu önünden araba çalmaya çalıÅ?mak gibi bir Å?ey olacaÄ?ı düÅ?üncesi doldurdu içimi.

Sitede, en iÅ?lek kısım hikayeler olduÄ?undan, tartıÅ?maların olacaÄ?ı baÅ?lıkların pek bulunmamasıyla birlikte, bunun bir taraftan da site yönetimi tutumundan kaynaklanmıÅ? olabileceÄ?i dÅ?üncesini de paylaÅ?ıyorum. Siteyi eskisi kadar çok kullanmadıÄ?ımdan (Ki tartıÅ?maların azalması bundan olabilir mi diye paranoya yapılasım geldi) pek söz hakkım olmasa da, baÅ?ka insanların çok deÄ?er verdikleri görüÅ?lerine bir saldırı geldiÄ?i anda müdahale eden yönetim, sitenin kurallarını ve sınırlarını kullanıcılara açıkca belirtti bence.

En kısa haliyle bu sitedeyken kendimi Å?irinler köyünde gibi hissediyorum. Å?irin baba nasıl yönetiyorsa da, yönetimi o kadar ılıman ama o kadar etkin görüyorum.

Site

[img]http://bluebuddies.com/gallery/Smurf_Sheets_&_Bedding/jpg/Smurfs_Bedding_Sheets_Village_Fabric.jpg[/img]

ve Site yönetimi

[img]http://bluebuddies.com/gallery/Smurf_Sheets_&_Bedding/jpg/Smurfs_Bedding_Sheets_Village_Fabric_Papa_Brainy_Mailman.jpg[/img]

catboy
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 2:16 am Reply with quoteBack to top

BaÅ?ka söze ve yoruma gerek kaldı mı ki? Razz
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 2:56 am Reply with quoteBack to top

Enee, sitede bir yönetim mi vardı?

Yahu ben yıllardır buradayım, admini admin olarak hiç göremedim? Komünist bir düzen hakim sitede sanki, bir olay olacak gibi oldu mu herkes susturuyor, öteki türlü Efla'nın hiç adminlik yaptıÄ?ını görmedim ben. Fazla sakin sanki Very Happy Yani admin olduÄ?unu belli etmiyor hiç, içimizden birisi gibi Very Happy

Bu durumda Komünizm propagandasi yapmakla suçlanan Å?irinler de duruma daha bir uyuyor.

Ayrıca rengi de uydu Very Happy

5 minutes later

Efla: "Al sana adminlik!"

Edmond banlanır.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    Bogus
    Site Yazarı
    Site Yazarı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 3:59 am Reply with quoteBack to top

Telsizin anteni ile Darkgnomu'u göstererek...

"Al bunu, al bunu, aaal bunu..."

Polis arabasının mavi ıÅ?ıkları etrafta bir çakıp bir sönerken Darkgnomu'un kafasına bir el bastırır, elleri arkada kelepçeli, derdest edilmiÅ? vaziyette bir arabanın arka koltuÄ?una bindirilip uzaklaÅ?tırılır.

"DaÄ?ılın... DaÄ?ılın yok bir Å?ey... Haydi herkes iÅ?ine!"

Å?aka bir yana, Darkgnome'un referans gösterdiÄ?i vakayı bildiÄ?imden emin deÄ?ilim. Epeydir hararetli bir tartıÅ?ma olmadıÄ?ı doÄ?ru. Hatta bir keresinde daha hararet bile oluÅ?madan baÅ?lıÄ?ın kapandıÄ?ını da hatırlıyorum.

Ama Å?irinler köyü kıÅ?kırtıcı, Darkgnome'a yakıÅ?an, iki okÅ?ayıp bir Å?aplak atan türde, güzel bir betimleme olmuÅ?.

Haydi Ã…?imdi hep birlikte Ã…?irinleyelim Wink

Site Admin
    Site Admin

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 7:36 am Reply with quoteBack to top

Valla ne diyim bilmiyorum arkadaÅ?lar. Bu kadar ciddi bir baÅ?lıÄ?ı bu kadar geyik bir baÅ?lıÄ?a çevirmiÅ?siniz. Ama konudan da hiç uzaklaÅ?madan yapmıÅ?sınız bir Å?ey de diyemiyorum ki Very Happy

Hem sosyolojik, hem psikolojik yorum yapıp. Ardından geyik yaparak anlatmak istedikleri Å?eyi ifade edebilen insanlar olduÄ?u için sitede ben gayet mutluyum. Sizleri seviyoruz =) Zaten kaç yıldır bırakamadım Å?u siteyi sizin yüzünüzden :p

Genel yorumları almak için açılan bir baÅ?lık eÄ?lenceli bir baÅ?lıÄ?a dönüÅ?tü ve bana bir fikir verdi hmmm..... =)

Darktimes
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jan 06, 2011 7:47 am Reply with quoteBack to top

Efla wrote:
    Valla ne diyim bilmiyorum arkadaÅ?lar. Bu kadar ciddi bir baÅ?lıÄ?ı bu kadar geyik bir baÅ?lıÄ?a çevirmiÅ?siniz. Ama konudan da hiç uzaklaÅ?madan yapmıÅ?sınız bir Å?ey de diyemiyorum ki Very Happy

Hem sosyolojik, hem psikolojik yorum yapıp. Ardından geyik yaparak anlatmak istedikleri Å?eyi ifade edebilen insanlar olduÄ?u için sitede ben gayet mutluyum. Sizleri seviyoruz =) Zaten kaç yıldır bırakamadım Å?u siteyi sizin yüzünüzden :p

Genel yorumları almak için açılan bir baÅ?lık eÄ?lenceli bir baÅ?lıÄ?a dönüÅ?tü ve bana bir fikir verdi hmmm..... =)

Haha Very Happy Cevabın çok hoÅ?uma gitti Smile Artık uzunca bir süre ciddi bir baÅ?lık açmazsın herhalde Efla Razz

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jan 07, 2011 1:38 am Reply with quoteBack to top

bence site yönetimin bu durumuyla gayet iyi, hiç bozulmasın Smile

Forum Yöneticisi

PostPosted: Fri Jan 07, 2011 2:48 am Reply with quoteBack to top

Bogus wrote:
    Arada bir politika ve din tartıÅ?masak baÅ?lık kilitleme tuÅ?unun bile yerini unutucaz.

Vardır kesin tam olarak nasıl yapıldıÄ?ını bilmeyen moderatör aramızda. Eminim.

Ben daha bir ay önce "acaba baÅ?lık kilitleme yetkim var mı?" diye içimden geçirip denemiÅ?tim, kilitleyebiliyor muyum diye Very Happy Ã?ok doÄ?ru tespit olmuÅ? yav Razz

Yalnız sitenin gidiÅ? yönünden çok hoÅ?nutum. Eskiden herkes ciddi takılırdı, ya da bana mı öyle gelirdi bilmiyorum ama o güzel bayram gününden sonra sitede bir geyiktir gidiyor, hadi bakalım Mr. Green

Somurtkan Å?irin site çok katı ve kuralcı demiÅ? Razz

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jan 07, 2011 4:48 am Reply with quoteBack to top

Alenthas wrote:

Somurtkan Å?irin site çok katı ve kuralcı demiÅ? Razz

o benim, elim sürçtü Very Happy

Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
    Bulan ya da kaçıran kiÅ?iyi, bir Silm
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Post new topicReply to topic

Jump to: