Posted:
Mon Feb 23, 2004 7:17 am
Dex mi con mu farklı bi tartıÅ?ma ama combat ortamın da en önemlisi ama EN Ã?NEMLÄ°SÄ° ac dir çünkü bazen vurulmak yanlızca hp den düÅ?mek degil çok daha beter pisliklere bulaÅ?mak demektir. Bi grupta ac si düÅ?ük iki fighter varsa o grup inanılmaz avantajlar elde eder ama boru gibi hp li iki barbar dahi aynı etkiyi yaratamaz bu dediklerim tecrübeyle sabit yaÅ?adımda diyorum
_________________ KargaÅ?ada doÄ?dum...Entropi ile yoÄ?ruldum...
Kaosdur akan kanım... KarmaÅ?adır her adımım...
BildiÄ?im tek gerçeklik... Evren kaosdur,düzense hiçlik...
Antimodes the Wild
Posted:
Mon Aug 13, 2007 2:57 pm
Bu AC Magic Missile ve Fireball'dan da korur mu peki? Hayır.
EÄ?er düÅ?ük level karakterleriniz varsa AC daha önemlidir çünkü güçlü büyülerle karÅ?ılaÅ?mazsınız, göÄ?üs göÄ?üse savaÅ?ta da zırhınız epey iÅ?inize yarar. Ama eÄ?er yüksek level bir oyun oynuyorsanız o zaman HP daha önemlidir.
Ã?ünkü WoC'un d20 sisteminde 10. level'(10'dan önce de var elbette ama benim tecrübem 10.level da bir kırılma olduÄ?u yönünde) dan sonra karÅ?ınıza çıkacak yaratıklar hem büyü kullanabilen hem de komacan attack bonuslara sahip olan yaratıklar olacaktır. Bu yüzden de HP daha büyük bir önem kazanır.
Posted:
Sun Aug 26, 2007 5:37 am
SeçtiÄ?in classa göre deÄ?iÅ?ir.
Posted:
Sun Sep 23, 2007 6:16 am
Ä°stediÄ?in kadah hp ye sahip ol. Kritik yediÄ?inde ne yapacaksın. Ä°sterse 900 hp olsun. Zara göre dmden gelen bir cut throat ibaresi seni siler. Ama hp mi ac mi tercih yapmam. Ä°kiside.
_________________ Giden o eski dünler; geçmiÅ?in karanlıÄ?ında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla aÄ?ladım...
Å?imdi sıra bende ben cewabımı yazıyorum büyücüler ve monklar dıÅ?ındaki karakterler için ac çook öneeemli ve aynı zamanda dex save için önemsizdir yani bir ranger feat harcayarak full plate giyip ac sine 7 kata bilir ama bu reflex save için range için ıntıatıve için kötüdür ve aynı zamanda saklanamazsınız ama bir dövüÅ?çü için ii dir çünkü ona vuramazsınız ve sakatlayamazsınız bunun yanı sıra büyücüler istedikleri zaman kendilerine büyülü kalkanlar büyülü auralar yaratabilirler ve büyücülerin hp si düÅ?üktür d4 sonuçta ama akıllı bir büyücü ölmez bunu çok iddalı söylüyorum neyse monklar için durum farklı çünkü ac için zırha gerek duymuyorlar hatta bir paladinden kat kat daha fazla acye sahip ola biliyorlar
tablo
10+dex 18 mod +4 armor yok shild yok size yok misk 18 wisdom mod +4 feat dodge +1 feat mobility+4 total:23 daha da artabilir
yani bence size gore hangi karakter iyiyse önce ona göre neyin daha önemli olduÄ?una karar vermeye çalıÅ?ın
benim için ac çünkü düÅ?ük hp ye sahibim d6
10 artı dex mod feat dodge feat mobility ve iyi bir zırh tercihimdir tabiki çevikliÄ?imi düÅ?ürmediÄ?i sürece
dengeyi saÄ?lamak lazım herÅ?eyde olduÄ?u gibi, o kadar hp'niz olur adam level drain yapar hayatınız kayar, inanılmaz bir ac'niz olur power word kill ile eÅ?Å?ekler cennetine bilet alırsınız, ikisinide mümkün olduÄ?unca yüksek tutmak lazım sonuçta bir savaÅ?çı için en önemli 4 Å?eyden 2'si
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum