Author |
Message |
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Feb 23, 2004 9:32 am |
|
Bir hırsız yaratırkan aklınızda ilk olarak hangi özelliÄ?i en yukarı çekeceÄ?inizi oluÅ?turursunuz. Peki neden baÅ?ka biri deÄ?ilde o? Yoksa bizim bilmediÄ?imiz bir Å?eyimi biliyorsunuz? |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Anchorite
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 24, 2004 4:25 pm |
|
Söyle zindan zindan dolasacak, bir yerden bir yere uzun yolculuk yapacaksaniz en çok ise yariyani sanirim tuzak falan kurma ama, en eglencelisi iyi bir DM'le beraber oynuyorsanız, bazı komploların içerinde bulunma, pislikleri tanıma Å?ansına sahip olmak hirsizlarin en büyük gücü.
Bu yüzden baÅ?kalarının duyamayacagi seyleri duyma bence en önemlisi... |
_________________ (\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(") |
|
Back to top |
|
|
fingolfin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Feb 24, 2004 6:24 pm |
|
Bence sessiz hareket. sessiz hareket edemeyen bir hırsız yukarıdakilerin çoÄ?unu yapmaya fırsat bulamaz. |
|
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 24, 2004 6:42 pm |
|
eÄ?er "baÅ?kalarının duyamadıÄ?ını duyma"dan kasıt gather information ise bence o. |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 25, 2004 2:10 am |
|
Sesiz yürüme bir anda pek çok iÅ?e yaradıÄ?ı için benim tercihim. Sanırım bizim oyunların fazlaca hareketli olması ile ilgili. admın arkasından sesizce yaklaÅ?ıp boÄ?azını kesebilirsin . Yada sesiz hareket ile kimsenin geçemeyeceÄ?i yerleri geçersin. ancak hiç düÅ?ünmediÄ?im Å?eyleri daha ilk üç mesajda elde ettim. Artık thieflerim daha güçlü.
Bu arada burock arkadaÅ?ım gather information özelliÄ?i sizin olaylarda kullanılıyormu? Bana role playi bozuyor gibi geliyorda. |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Feb 25, 2004 5:22 pm |
|
gather info bence çok önemli oyun için ama bunu uygulayabileck dm bulmak zor. uzun vadeli, önceden az da olsa tasarlanmıÅ? oyunlarda dmler mutlaka bi rumor listesi hazırlamalıdır. Tabi GI sadece rumorlarla ilgili diildir. bazen gerçekten hayati bilgiler saÄ?lar partiye. zaten dm, oyunculara söylemek istediÄ?i Å?eyleri ya böyle söyler, ya da divination büyülerinde. hele bi de hazırladıÄ?ınız rumor listesinden yanlıÅ? olanları denk getirebilirlerse oyun tadından yinmez. Ama fast-play türünden kısa vadeli oyunlar oynanacaksa anlamsızlaÅ?ıyo bu skill tabe |
|
Back to top |
|
|
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Feb 26, 2004 4:22 am |
|
Sessiz yürüme bence her Å?eyin temelidir karanlık insanı gizleyebilir ama sesi gizleyen ortam çok zor bulunur. DiÄ?er yetenekler ise deÄ?iÅ?ik durumlarda kullanılmayabilir ama sessiz yürüme nerede ise tüm hırsızların kullandıÄ?ı bir yetenek. |
|
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Feb 26, 2004 10:46 pm |
|
Mesela kalabalık arasında gezinip yankesicilik yapar tarzda bi hırsızsanız sessiz yürüme iÅ?inize yaramayacaktır.Burda yankesicilik gerek.
Ama geceleri bir yerler soyan tarzda birÅ?eyseniz sessiz yürüme en önemlisi.
Ve eÄ?er tarazının tuzak kurmaya dayalı birÅ?eyse sizin için önemli olan bu olur.
Yani bence siz nasıl bi hırsız oluÅ?turmak istiyorsunuz ,önemli olan o. |
_________________ http://karatoprak.org/ |
|
Back to top |
|
|
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Mar 02, 2004 3:25 am |
|
bencede sessiz yürüme...sonucta birine yankesicilik falanda yapıcaksan yanina sessizce yaklasırsın veya gece karanlık seni zaten saklar ama ses duyurmaman en önemlisi bence |
|
|
Back to top |
|
|
MaNiak
Gölge Ustası
|
Posted:
Wed Mar 03, 2004 10:56 pm |
|
milllet size uzun zmanlar hırsızlık yapmıÅ? ama bu yaÅ?amdan bezmiÅ? biri olarak sesleniyorum bir hırsızın bunların sadece biriyle hayatta kalması gerekiyosa bu kesinlikle gölgelerde saklanmadır ama eger iyi bir hırsız ve güçlü biri olmak istiyosanız kendinize bir yol seçip o yolda güçlenmeli yaptıgınız iÅ?e en iyi hangisi uyuyosa ona yönelmektir benim içinse en büyük güç kimsenin bilmediklerini bilmektir tabi önce hayatta kalmak önemli olan |
|
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 04, 2004 2:13 am |
|
Evet gölgelde saklanmak güzel bir Å?ey ancak hareket halinde iken kullanılamaz. Oysaki bakası bakmazken sesizce geçmek bence en önemlisi.
Bu arada gölgelerde saklanan hırsızı infravisionlı biri bile göremez diyo yazıyor kural kitabında. Bu gölgelere saklanma özelliÄ?inin biraz büyülü bir özellik olduÄ?unumu gösteriyor.
burock arkadaÅ?ım sizin GI yı nasıl kıullandıÄ?ınız hakkında bir örnek verebilirmisin. Biz bu özelliÄ?in yaptıÄ?ını role play ile yapıyoruz. |
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 04, 2004 5:59 pm |
|
Darkgnome wrote: |
Evet gölgelde saklanmak güzel bir Å?ey ancak hareket halinde iken kullanılamaz. Oysaki bakası bakmazken sesizce geçmek bence en önemlisi.
Bu arada gölgelerde saklanan hırsızı infravisionlı biri bile göremez diyo yazıyor kural kitabında. Bu gölgelere saklanma özelliÄ?inin biraz büyülü bir özellik olduÄ?unumu gösteriyor.
burock arkadaÅ?ım sizin GI yı nasıl kıullandıÄ?ınız hakkında bir örnek verebilirmisin. Biz bu özelliÄ?in yaptıÄ?ını role play ile yapıyoruz. |
bence GI Å?öyle kullanılır :
dmin kafasında belli bi takım rumorlar(söylenceler?) vardır. bunlar, yerleÅ?im yeriyle, buranın insanlarıyla, çevresiyle, geçmiÅ?iyle, vs... ilgili olabilir. herhangi bi PC, bir NPC ile sohbet ederken bilgi almaya yönelik bi soru sorduÄ?unda GI zarı atılır. elde ettiÄ?i zara göre, o zarın arzettiÄ?i önem derecesinde bi bilgiyi edinir. ama spesifik i konu hakkında bilgi edinmeye çalıÅ?ıyosa, o zaman o bilginin gerektirdiÄ?i zarı da atmalıdır.
Bu rastgele rumor listesinin içinde bi kaç tane de false rumor varsa ve oyuncular bunlardan birini yakalıycak kadar bahtsızsa o zaman oyun tadından yinmiyo
Ayrıca, benim burda yazdıklarımın hepsi aslında fasa fiso! Ã?ünkü ben bu tür zarları kapalı attırırım ve oyuncuya istediÄ?im Å?eyi söylerim. Ã?nemli olan, oyuncuya, "ulan, GI'ya da bu kadar rank verdik, bi kere bile iÅ?e yaramadı. bilmemne dm seni!" diye vıdı vıdı etme Å?ansını vermemektir, vs... ehem! Ne diyorum ben ya? Olm erethan, okumasana ya! |
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Mar 06, 2004 7:11 pm |
|
Abicim zaten bu tür zarlar gizli atılmassa oyun katlolur.Oyuncu görecek düÅ?ük bi sayı attıÄ?ı ,o zaman ona göre davranacak.Olmaz öyle Å?ey kardeÅ?im... |
_________________ http://karatoprak.org/ |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 10, 2004 3:18 am |
|
Bu GI kullanımı bana hala biraz soÄ?uk geliyor. Ortada diplomasy, bluf, intimidate gibi role playe daha uygun ve bilgi almayı daha çok role play ile yapılmasını saÄ?layan Å?eyler varken GI sanki biraz hazıra konulmuÅ?luk gibi geliyor bana. Hiç birine uymaz ise bir wis. veya cha. kontrolü yapılır. |
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 10, 2004 5:34 pm |
|
GI hoÅ?una gitmiyosa kullanmazsın darkgnome. sonuçta her Å?ey dmin elinde. ayrıca bence diplomacy, bu bilgi edinme olayına pek yakın bi kavram diil. Intimidate tamam ama zavallı köylüleri, çifçileri tehdit edip bilgi toplamaya çalıÅ?an bi adventurer her yerde hoÅ? karÅ?ılanmayabilir (ben karÅ?ılamazdım desem daha iyi olucak sanırım). tabi GI/Inti kullanımını alignment de belirleyebilir. |
|
Back to top |
|
|
|
|