Author |
Message |
raini
Kullanıcı
|
Posted:
Wed Mar 24, 2004 6:13 pm |
|
ArkadaÅ?lar öbür anketin bir benzeri mitoloji tanrılarından sizce hangisi daha fazla etkileyicilÄ?e sahip.
Burada sahip olduÄ?u gücü baÅ?ka bir tanımı bulamadım o nedenle direk söyleyeceÄ?im karizmasını ve diÄ?er tüm faktörleri katabilirsiniz.
Sonra mitoloji birincisi ile Fantazi birincisini karÅ?ılaÅ?tırırız. |
|
|
Back to top |
|
|
scythe
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 1:44 am |
|
ben zeus diyorum.. belki diÄ?erleri hakkında fazla bilgim olmadıÄ?ından.. belki fazla herkül izlediÄ?imden olsa gerek... ama zeus gayet karizma bi eleman gibi gelir bana.. her ne kadar fazla güçlü olmadıÄ?ını düÅ?ünsem de etkileyici buluyorum... |
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 2:03 am |
|
Ben ra diyorum Zeusu tanıyorum ama bildiÄ?im kadarı ile karısına bile söz geçiremeyen yetmemiÅ? gibi bir de hamile kalıp çocuk doÄ?uran bir tanrı..
Ra ise çok ayak altında deÄ?il yine de olaylara müdahale ediyor zaten Mısırda gün doÄ?umunu izleyen Ra ya inanır diye duymuÅ?tum. Tor u gerçekten bilmiyorum ama bildiÄ?im kadarı ile norveçte barbarların inandıÄ?ı bir tanrıymıÅ? klasik bir mitolojideki bir savaÅ? tanrısından ötesini yaratamamıÅ?lardır gibi geliyor. |
|
|
Back to top |
|
|
sowtim
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 2:51 am |
|
|
Back to top |
|
|
Ivellius
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 3:56 am |
|
tabii ki de amon-ra.
mısır mitolojisi çok hoÅ?uma gider. |
|
|
Back to top |
|
|
fingolfin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 4:43 am |
|
Zeus mu güçsüz ve de karısına söz geçirmekten aciz.
'Gelin tanrılar. Altın bir halat sarkıtalım gökyüzünden, toplanın hepiniz. bir ucundan siz tutun bir ucundan ben. ne kadar uÄ?raÅ?ırsanız uÄ?raÅ?ın indiremessiniz göklerin efendisini aÅ?aÄ?ı. Oysa ben Å?öyle destekli bir asılırsam, çekerim sizi de, topraÄ?ı da denizleri de yukarı! ben sizden öyle üstünüm iÅ?te.'
Tam metin bu deÄ?il kusuruma bakmayın fakat buna yakın bir Å?eyler. Tanrıların meclisinde Olympos'ta kararlarını sorgulayan tanrılara böyle seslernir Yüce KronosoÄ?lu. Ve hiçbir tanrı Å?üphe etmez onun sözlerinden... |
|
|
Back to top |
|
|
erethan
BaÅ?büyücü
|
Posted:
Thu Mar 25, 2004 5:23 am |
|
Set yada Hades aslında ama buradakilerel yetineceÄ?imize göre...Zeus o zaman.Ben elektrikli Å?eyleri hep severim. |
|
|
Back to top |
|
|
sowtim
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Mar 26, 2004 1:05 am |
|
Bana Zeus her zaman bir baba gibi gelmiÅ?tir Å?evkatli ve yufka yürekli... (sanırım izlediÄ?im Herkül çizgifilmlerinden dolayı) Zeus'da görmediÄ?im karizma ise Amon-Ra'da bulunuyor... Yine söylüyorum..
"Ra RULZ!" |
|
|
Back to top |
|
|
Hükümlü
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Apr 02, 2004 6:56 am |
|
HELÄ°OS!!
Helios herÅ?eyi görendir. o güneÅ?in asıl temsilcisidir! Apollon ile karıÅ?tırlmamalıdır. Helios hergün pırıltılar içersindeki Å?atosundan ayrılır ve gürbüz atların çektiÄ?i arabasına atlayarak gökyüzünü baÅ?tan baÅ?a kateder. ondan sonra atlarını okeanos'un suyunda yıkar ve bir kayıkla tekrar doÄ?uya gider. BU böylece deavm eder. Helios aynı Å?ekilde apollon gibi çok yakıÅ?ıklı, kaslı bir delikanlı olarak gösterilir. saçları güneÅ? ıÅ?ınlarından oluÅ?muÅ?tur. o herÅ?eyi görür. Afrodit'in Ares ile olan kaçamaÄ?ını hephaistos'a söyleyen odur, demeter'in hades tarafından kaçırılan kızı persephoneyi haber veren yine odur. onuın gözündan hiçbir Å?ey kaçamaz! o her zaman parıltılı sarayında oturur ve herkesi, herÅ?eyi görür. Tanrılar bile onun gözündan kaçamaz. Aynı zamanda alçakgönüllüdr helios. Tanrılar, titanlar ila yapılan savaÅ?tan çıktıklarında dünyayı paylaÅ?ırken helios yanlıÅ?lıkla es geçilmiÅ? ve ona bir yer bırakılmamıitır. bundan üzülen zeus paylaÅ?ımın tekrar yapılmasını ister ama helios her hangi bir huzursuzluÄ?a yol açmamak için bunu kabul etmez. o sırada yeni oluÅ?muÅ? bir adayı gözüne kestirir ve orayla yetinir. bu ada Rodos adasıdır. dediÄ?im gibi helios alçakgönüllü olduÄ?u gibi adildirde. bu görüÅ? yetisini hiçbir zaman kendine lehine kullanmamıÅ?tır.
Aslında mitoloji karizmatik kiÅ?iler geçidirir aslında. hepsi kendine özgüdür.
Hermes, Zeus, dionysos, artemis, hera...hepsi hepsi
ama benim favorim
HELÄ°OS'TUR! GÃ?NEÅ?Ä°N ASIL VE ASÄ°L TEMSÄ°LCÄ°SÄ°: |
_________________ --------------------------------------------------
MutluluÄ?un ve üzüntünün ötesinde... |
|
Back to top |
|
|
Drizzt_Dourden
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 03, 2004 8:53 pm |
|
Mısır Mitolojisi diyorum ama Ra deÄ?il.Osiris diyorum.Osiris Firavunların Babası Ã?bür Dünyanın Bekçisi Yıldızların IÅ?ıgı.
Eski Mısırda her Firavun öncelikle Osiris e tapardı |
_________________ Caradoc The DeathKnight |
|
Back to top |
|
|
KiNg_Of_DaMnEd
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Apr 04, 2004 9:02 am |
|
ben RA yi da Zeus u da severim ama yunan tanrilarina daha bir sempati duyarim (çünkü m1s1r tanr1larinda bitek Ra yi seviorum)
Zeus basta olmak üzere Hades Poseydon Ares .....yunan mitolojisini seveim
tabikii bide GÃ?KTANRI var taaa eskilerden...... onuda unutmamak lazim |
|
|
Back to top |
|
|
Hükümlü
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Apr 04, 2004 9:45 pm |
|
Abi Ares'in nesini seviyosunuz ya? Sadece kaba kuvvet herif baÅ?ka bir iÅ?i yok! Ve aynı zamanda bir iÅ?e yarmayan biri |
_________________ --------------------------------------------------
MutluluÄ?un ve üzüntünün ötesinde... |
|
Back to top |
|
|
Ivellius
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Apr 04, 2004 10:13 pm |
|
athena varken ares de neymiÃ…? ki
|
|
|
Back to top |
|
|
Malagar
Kullanıcı
|
Posted:
Sun Apr 04, 2004 11:36 pm |
|
Bana kalırsa Zeus çünkü.......Zeus bildiÄ?iniz gibi mitolojinin en büyük tanrısıdır benim kararım.ZEUS |
_________________ Kelebek gibi uçamayıp,arı gibi sokamassam aslan gibi parçalayamassam tilki gibi kurnazlık yapamazsam iÅ?te o zaman...... |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Fri Apr 09, 2004 4:35 am |
|
Evet ama Zeus sadece yunan mitolojisinin en büyük tanrısı deÄ?il mi? DiÄ?er mitolojileri de düÅ?ünmek lazım bence |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
|
|