Author |
Message |
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sun Apr 04, 2004 6:44 pm |
|
Sizce fantazi dünyası ya da gerçekte en güzel tapınak hangisi?
Ben fantazi dünyalarında hiçbi tapınak bilmiyorum. Burada adı geçenler hariç. �nlü bir tapınak belki bi arch tinilth
Dünyada ise bildiklerim. Artemis Luksor Karnak Süleymen tapınaÄ?ı (Sanırım adı buydu) Panthenon aklıma gelenler Mayaların da ünlü tapınkaları vardır.
Ama beni en fazla etkileyen mısır tapınakları olmuÅ?tur. Belki en fazla oradaki gizem açılmayan odalar gibi özellikler beni heyecanlandırdı.
Evet arkadaÅ?lar fikirlerinizi merak ediyorum bakalım. |
_________________ HARBE GÄ°DEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
scythe
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Mon Apr 05, 2004 6:27 pm |
|
tac mahal tapınak mıydı acep... öyleydi galiba.. bence en güzeli o... hindistan hünkarının vefat eden eÅ?i namına yaptırdıÄ?ı müthiÅ? bi mekan bence... |
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue Apr 06, 2004 3:32 am |
|
Barcelonada Sagrada Familia yı duyunca çok hoÅ?uma gitmiÅ?ti. Efsaneye göre bu kilisenin inÅ?aatı hep devam edecek ve bir gün tüm dünyayı kaplayacak ve o gün kıyamet olacak. Evet inÅ?aat hala devam ediyormuÅ? ve baÅ?layalı yüz yıla yakın zaman geçmiÅ?. |
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Apr 10, 2004 12:04 am |
|
abi peki ne yapıyolar 100 yıldır. karınca bile olsalar baya bi büyümüÅ? olması lazım. valla bikaç seneye daha uzaydan görünür herhalde.
bu arada taç mahalli aÅ?kın tapınaÄ?ı sayabiliriz. çünkü dünyadaki en görkemli aÅ?k yapıtı o. |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
Dragonfly
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Fri May 07, 2004 11:04 am |
|
Abi tapınak diyorsunuz Å?imid vericeÄ?im örnek biraz saçma kaçarsa kusura bakmayın ama mademki en kısa ve en uzun tapınak olayı var benım herÅ?eyden öte gördüÄ?üm Ä°stanbul Balattaki kilisedir...
O kilisenin 3 günde yapıldıgını biliyormuydunuz...
Günümüzde bile bir bina aylar sonra biterken bir kilise peh peh peh bence hayranlık uyandırır... |
_________________ Dragonfly ;
Keeper of the Grove, Forest King
Domains:Animal,Earth,Plant,Protection
DoÄ?anın TapınaÄ?ı |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat May 08, 2004 2:32 am |
|
Å?ey merak ettim aslında belki bi fotosunu bulabilirim. Neyse Sagrada Famila ya geleim. Kilise epey büyükmüÅ? epey büyük dediim bir aya sofyanın galiba iki katı felan ama iç savaÅ? gibi zamanlarda ara verilmiÅ? de olabilir bi de inÅ?aat yavaÅ? gidiyo belki de kıyameti geciktirmek ama kehanet de doÄ?ru olacakmıÅ? gibi götermek istiyolar. |
|
|
Back to top |
|
|
Dragonfly
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Sat May 08, 2004 7:51 am |
|
eÄ?Ä?Ä? safsata onlar ....
Dine baÄ?lı bir Å?ey yapÄ?ılırken sonumuz gelicek bunu bitirisek denmesi ne kadar saçma yaa üfff |
DoÄ?anın TapınaÄ?ı |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Sat May 08, 2004 4:36 pm |
|
ama yine de duyduumda hoÅ?ma gitmiÅ?ti.. Sizin bildiiniz böle efsanelerle örülü baÅ?ka bir tapınak var mı?? Ã?rnein mısırda bazı tapınakların açılanı lanetleyen kapıları olduunu duymuÅ?tum. Bir de Å?u meÅ?hur artemis tapınaÄ?ı var tabii. YakılıÅ?ının asyanın fethine neden olacaı sölenen ve o yakıldıı gün rivayete göre büyük iskender doÄ?muÅ?. O zamanlar asya ismi verilen Anadoluyu fethetmiÅ?ti yannıÅ? okumadısam. |
|
|
Back to top |
|
|
Dragonfly
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Sun May 09, 2004 10:41 am |
|
OkuduÄ?un kitabın yada kaynaÄ?ın adını verebiirmisin Ä°skender ile ilgili kitapları hep sevmiÅ?imdir... |
DoÄ?anın TapınaÄ?ı |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Mon May 10, 2004 5:05 pm |
|
Bi defa artemis tapınaını araÅ?tırmıÅ?tım da internetten. Okumanı öneririm gerçek bi dünya harikasıymıÅ? artemis tapınaÄ?ı.. |
|
|
Back to top |
|
|
Dragonfly
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Tue May 11, 2004 7:28 am |
|
İyi bakalım okuruz:)) |
DoÄ?anın TapınaÄ?ı |
|
Back to top |
|
|
Firble
Forum Yöneticisi
|
Posted:
Tue May 11, 2004 4:59 pm |
|
Vallahi merak ettiklerini de sorabilirsin istersen zamanında dünyanın yedi harikası ile ilgili bi ödevim vardı ordan biliyom ama hakkaten çok ilginç bi Å?ey.. |
|
|
Back to top |
|
|
LordAriakas
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Jun 24, 2004 10:55 pm |
|
Ben dünyanin yi harikasindan biri olan Zeus Tapinagini neden almanlara verdigimzi annayamadim annayan varsa lütfen cevap yazsin.
|
|
|
Back to top |
|
|
ThePatryn
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Aug 13, 2004 6:48 am |
|
Sömestr'da Barcelona'ya gittim ve Sagrada Familia'yı gördüm.Ã?ncelikle mimarisi mükemmel ön cephesindeki mimariyi hayal bile edemezsiniz.Epey büyük bir kilise amahala daha yapım aÅ?amasında ve de yapımını bitirmeyi düÅ?ünmüyorlar.Bu arada Ä°spanya'da Toledo diye bir yerde var ve kılıçları ile ünlü oradaki nehirde bulunan bir madde kılıçları daha iyi yapıyor.Ve de deÄ?iÅ?ik olan Å?ey orada Ä°slamiyet,Musevilik ve Hristiyanlık dinine inananlar hiç kavgasız yüzyıllardır yaÅ?ıyorlar.Ve de her ibadet yerinden bolca var. |
_________________ Kötüler her zaman yenilgiye ve ölüme mahkumlardır.
Lye nuquernuva sen e dagor |
|
Back to top |
|
|
Efla
Site Admin
|
Posted:
Fri Aug 13, 2004 7:08 am |
|
LordAriakas wrote: |
Ben dünyanin yi harikasindan biri olan Zeus Tapinagini neden almanlara verdigimzi annayamadim annayan varsa lütfen cevap yazsin.
|
Ã?ünkü o taÅ?lardan bizde çoook varmıÅ?.
Zamanın padiÅ?ahı öyle demiÅ? almanlara,
yaranmak için tabii |
|
|
Back to top |
|
|
|
|