Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Diyarın Ustaları
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Diyarın Ustaları View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Oren_Dautry
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 07, 2004 6:17 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar biliyorsunuz ki sitemizi bir diyar olarak düÅ?ünüyoruz ve bu diyar üzerinde belli bir rolü var herkesin..

Ama diyarlar üzerinde daha yüzde doksanınızın ulaÅ?amadıÄ?ı kısımlar var..

Diyarın Ustaları
    Bu bölgelerin kapıları açılmayalı öyle uzun zaman oldu ki artık örümcek aÄ?ları sarkıyor...

BirçoÄ?unuzun da içinde olduÄ?u gibi forumlarda ilerleyen bir rp miz var..

Size kötü bir haber herkes her istediÄ?ini yapamayacak artık...

her isteyen ateÅ? söndürmek için water elemental çaÄ?ıramayacak...

RP sini böyle üst seviyede tutmak isteyen bir kiÅ?i diyarın ustalarına girmeli....

Kazananlar kazandıÄ?ı bölümün giriÅ? hakkı dıÅ?ında bir de girdiÄ?i bölüme uygun yeni özel bir ünvan alacaktır....

giriÅ? Å?artları ise
    üyeliÄ?inizin 1 ayı doldurmuÅ? olması ve mesaj sayınızın 100 ü aÅ?mıÅ? olmasıdır...

(RP den sorumlu devlet bakanı )

Last edited by Oren_Dautry on Fri May 07, 2004 9:56 pm; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    galadlirim
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri May 07, 2004 7:10 pm Reply with quoteBack to top

ee ben adaylıÄ?ımı koyuyorum Smile

Å?arkılara konu olmuÅ? zaferlerim,hatÄ
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mail
    Oren_Dautry
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri May 07, 2004 7:31 pm Reply with quoteBack to top

adaylıÄ?ı koymak için uygun bir --RP-- ile Agora nın üstüne bulunan diyarın ustaları bölümüne
    (savaÅ?cı rahip büyücü hırsız) sınavlarından hangisini alıcaÄ?ınızı belirterek bir baÅ?vuru yapmanız gerekmektedir...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri May 07, 2004 11:59 pm Reply with quoteBack to top

Gerçekten önemli bir konu...
    Tam 10 aydir Komuta Odasinin tek ve yenilmez savascisi benim. Hani nerde diÄ?er yiÄ?it kahramanlar. KarÅ?ıma çıkıp mırın kırın etmeyi biliyosunuz Drizzt olup...

Buyrun meydan okuyorum size bre Mr. Green
    Å?aka bir yana komuta odasında gerçek savaÅ?çılarla muhabbet etmeyi çok isterim. SeçilmiÅ? elitleri sabırsızlıkla bekliyorum Wink

burock
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat May 08, 2004 12:16 am Reply with quoteBack to top

Raistlin wrote:
    Gerçekten önemli bir konu...
    Tam 10 aydir Komuta Odasinin tek ve yenilmez savascisi benim. Hani nerde diÄ?er yiÄ?it kahramanlar. KarÅ?ıma çıkıp mırın kırın etmeyi biliyosunuz Drizzt olup...

Buyrun meydan okuyorum size bre Mr. Green
    Å?aka bir yana komuta odasında gerçek savaÅ?çılarla muhabbet etmeyi çok isterim. SeçilmiÅ? elitleri sabırsızlıkla bekliyorum Wink

mrk etme raist. yakında USTA bi savaÅ? rahibi olduumda, seninle beraber rutin antrenmanlarımızı yapabiliriz. Wink hadi ama okuyunartık Å?u sınavımı Crying or Very sad

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 09, 2004 3:51 am Reply with quoteBack to top

Ama Å?aÅ?ılacak bir Å?ey de deÄ?il, diyarın ustalarına giriÅ?in hiç kolay olmadıÄ?ını duymuÅ?tum, çok ince bir elemeleri geçebilen sadece en iyiler alınıyormuÅ? galiba.
    Ancak gene de bence sınava girerek ilginç Å?eyler öÄ?reniyorsundur. Hem eÄ?lenceli de olsa gerek (birden fazla defa girdiÄ?ine göre Very Happy).
    Sınavlarda rp de yapılıyormuÅ? diye bazı dedikodular duymuÅ?tum doÄ?ru mu? Ã?yleyse çok zevkli olsa gerek, sadece bilgi ölçmüyor mantık da ölçüyor olmalı.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 09, 2004 4:23 am Reply with quoteBack to top

Quote:
    Ancak gene de bence sınava girerek ilginç Å?eyler öÄ?reniyorsundur. Hem eÄ?lenceli de olsa gerek (birden fazla defa girdiÄ?ine göre Very Happy ).

Ã?Ä?rendiÄ?in bilgi gerçekten de çok oluyor.

Ammmma eÄ?lenceye gelince.... yüzümde bi iki sivilce daha oluÅ?tu.Saç tellerimden bikaç tane daha eksildi, buram buram terliyorum.......

Mr. Green

Ama herkes girsin. Sizde girin ,o da girsin, bu da girsin...(sınav yüzünden akli dengesi bozuldu dikkate almıyın :p )

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun May 09, 2004 8:11 am Reply with quoteBack to top

valla ben baÅ?vurmuÅ?tum,sorularıda bir göndersenizde büyücü sayısı artsa ortamlarda,bekliyoruz hala gelmedi.
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun May 09, 2004 10:42 am Reply with quoteBack to top

Sitenin her yanında RP yapma çabaları sürdüÄ?ünden açıkcası benim pek hoÅ?uma gimeyen bir ortam oluÅ?uyor. Bu nedenle ilgilendiÄ?im ve okumaya deÄ?er bulduÄ?um "Soru-Cevap" bölümü haricinde geri kalan kısımlarda yazılan yazılar -kimine göre- düzeyli RP yapma ve karakter canladırma olduÄ?u düÅ?ünülen bana göre ise kiÅ?ilerin birbirleri ile karakter yarıÅ?tırdıÄ?ı basit bir iddia ortamından öteye gidemiyor.

Unutmayın ki bi FRP bir oyundur ve hiçbir gerçekliliÄ?i yoktur. Burda yapılanlar ile adeta yaÅ?amın kendisi haline gitiriliyor bu oyun. Oysaki oyun olarak kalmalı. EÄ?er oyun oynamaya, karakter cnladırmaya merakli ise kiÅ?iler bunu belli kurallar dahilinde ve belli sınırlar içinde yapar ve olay karakter yarıÅ?tırmaktan karakter canlandırmaya terfi etmiÅ? olur.

Diyarın Ustaları ise hem baÅ?vurma, hem de içerik açısından orjinallerinden pek de farklı deÄ?il gördüÄ?üm kadarıyla. Ayrıca -yapacaÄ?ınız tartıÅ?ma ne olursa olsun- konuyu neden iki ayrı bölüme ayırıyorsunuz?? Kimisi iyi RP yapar, kimisi yapamaz, bu durumda yapanlarla biz ayrı takılalım, yapamayanlar da kendilerince yaÅ?asınlar mı demek oluyor bu??
    Bence bu olayın doÄ?urduÄ?u tek sonuç daha fazla yazılabilir alan yaratması ve bu sayede her Å?eye yazı yazma hastalıÄ?ı olan ve adete mesaj yazma konusunda birbirleri ile yarıÅ?an kiÅ?ilere boÅ? mesaj yazmaya devam edebilecekleri yeni yerler açmak oluyor.
    Bir yan fikir de asıl forumların çöplük seviyesinde mesaj ile doluÄ?u ve daha temiz bölümler açmak olabilir mesela. Ama sonuçta bu da mesaj atma yarıÅ?ının bir yan etkisi.

Ã?zetle FRP böyle olmaz. EÄ?er sitenin adını hak etmesi isteniyorsa daha düzeyli hale gelmeli bu olaylar...

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 09, 2004 6:13 pm Reply with quoteBack to top

Site Frp nin geliÅ?mesini amaçlayan bir site Dilbao
    bu da Rp nin geliÅ?mesi ile olur o yüzden sitenin her yanında Rp yapma çabalarının olması gayet normal

Ayrıca her olayda ,kurumda, kuruluÅ?ta saviyeler vardır..
    Biz kimseyi bu sınawı almaktan mahrum etmiyoruz ve sadece bir kere alabilirsin de demiyoruz..

Bu insanları Rp sini BÄ°lgisini geliÅ?tirmek için bir çeÅ?it ilham verme dürteleme yöntemi.. EÄ?er beyenmiyosan sınava girmek zorunda deÄ?ilsin hatta ro yapmak da zorunda deÄ?ilsin

Frp nin ne olup ne olmadıÄ?ına karar vermek de bir kiÅ?iden çok coÄ?unluÄ?un iÅ?idir.. Bir Å?eyin ne olduÄ?unu ya da nasıl yürüyeceÄ?ini tek kiÅ?iden çok çoÄ?ul kesim belirler..

Ä°nsanlar bu siteye girip Rp yapmaya ya da ( küçümsemeye aldıÄ?ın gibi) rp yapma çabasına girmeleri bu iÅ?ten zevk aldıklarını gösterir. Buna katılması ya da katılmaması için hiçkimseyi zorlamıyoruz..

TEÅ?EKKÃ?RLER..

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun May 09, 2004 9:13 pm Reply with quoteBack to top

Site bu hali ile FRP yi geliÅ?tirmekten çok yanlıÅ? tanıtıyor. En büyük sorun da bu zaten. Oyunun temeli role yapma üzerine kurulu olsa da bununla ibaret olmadıÄ?ının farkında olmalı herkes.

Bu Å?ekilde bilgisel seviyelendirmelere gitmek ilk olarak yeni baÅ?ayan kullanıcıları dıÅ?lamak olacaktır. Hani geliÅ?tirmekti amaç? En baÅ?ta yeni baÅ?layanlar dıÅ?lanmıÅ? bile. Bu mu geliÅ?tirmek??

Ayrıca RP bilgisi diye birÅ?ey olmaz daha çok RP yeteneÄ?i yada RP deneyimi denilebilir. Sitede yapılanların deneyim kazandırdıÄ?ı bir gerçek, bu konuda bir itirazdım yok ama bu deneyimin tek yönlü olduÄ?u da bir gerçek. Bir nokta gösterilmeye çalıÅ?ılıyor ama ne olduÄ?u yada yan noktaları belirsiz.

Mesela sitedeki frp kursuna bakın. Birçok yazı yazılmıÅ?, ama düzensiz. Neyin ne olduÄ?u çok büyük karmaÅ?a içinde. Nerdeyse herÅ?ey açıklanmıÅ? ama kesinlikle yeni baÅ?laya hitap etmiyor. Ayrıca yazılan verilerin hangi kaynaktan olduÄ?u da belirsiz. Ä°simler ve terimlere göre 3rd Ed. gibi duruyor ama okuyunca yazıların 2nd Ed. olduÄ?unu gördüm. Å?u an bulunabilecek olan yegane kaynaÄ?ın "Oyuncunun El Kitabı" olduÄ?u düÅ?ünülürse bu yazılar yeni baÅ?layanların kafasın karıÅ?tıkmaktan öteye gitmiyor.

Aynı Å?ekilde sitede yapılan RP ortamının da sonucu benzer. KiÅ?ilerin çoÄ?u oyunun kendine uygun yada olmak istediÄ?in asıl karakteri arama iÅ?i olduÄ?unu düÅ?ünüyor gördüÄ?üm kadarıyla. Bunu bir Å?ekilde yapıyorlar. Bilinçli yada bilinçsizce, doÄ?ru yada yanlıÅ? olarak. Yapıyorlar çünkü oyunun tadını almak istiyor. Alıyorlarda. Ama bu aldıkları aslında soÄ?umuÅ? sütün üzerindeki yaÄ? tabakasından öte deÄ?il. Derinlere inmek gerek.

Son olarak FRP nin ne olduÄ?u bellidir. Tam olarak belirgin bir tanımı olmasa da çok geniÅ? olsa da bellidir. Yeni bir tarz yaratmak istiyorsanız o ayrı ama adı FRP olmaz bu durumda.

Ã?zetle, baÅ?langıçta temel zayıf olursa kurulan binadan performan beklemek saçma olur.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun May 09, 2004 9:39 pm Reply with quoteBack to top

!- RP bilgisi diye birÅ?ey vardır o da kimin nasıl davranacaÄ?ını bilmektir..
    ne kadar yetenekli ya da deneyimli olursan ol ırkların ve sınıfların nasıl konuÅ?acaÄ?ı davranacaÄ?ı bellidir bunları bilmek ise RP BÄ°LGÄ°SÄ° dir.

2- sitedeki mini frp kursunu geliÅ?tirmeye ve düzenlemeye zaten çalıÅ?ıyoruz..sadece beÄ?enmemek yerine beÄ?enmediÄ?in Å?eyin tavsiyesini vermeni tercih ederim ( bu 2. kez oluyor bilmem farkındamısın.)

3- bu tür Å?eyler için forumları germek yerine bana icq dan ulaÅ?abilirsin orda konuÅ?uruz Å?u anda icq listende online ım ayrıca özel msj denen birsey var..ç

BaÅ?büyücü

PostPosted: Sun May 09, 2004 10:55 pm Reply with quoteBack to top

Senin bahsettiÄ?in de deneyim ile alakalı. Bilgi deÄ?il deneyim. Kuralın bilgisi olur, oyunun deneyimi olur.

HerÅ?eyi bildiÄ?imi yada en mükemmelini yaptıÄ?ımı iddia etmiyorum. Ama yardımım olacaksa elimden geleni yaparım. Zamanında site hakkında biÅ?iler istediler. Yazdım yolladım. Mesela baÅ?lıktaki yazının küçük harfle yazılması -yani Å?u an olduÄ?u- gibi önerilerdi bunlar. Demekki dikkate alınmıÅ? bir kısmı...

Ne tür Å?eyler?? Gizli, saklı, özel birÅ?ey konuÅ?muyorum ki. Bilinmesinde sakınca olmayan olaylar bunlar. Ayrıca mesajlarımı forumlarda yazıyorum çünkü bir kiÅ?iye deÄ?il, sitenin geneline hitap ediyor. Onaylayan yada itirazı olan herkes özgürce yorumunu yapabilir...

SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Mon May 10, 2004 1:17 am Reply with quoteBack to top

Dilbao amma abartıyosun FRP'yi ya... FRP'de ana amaç "eÄ?lenmektir". FRP'yi yanlıÅ? oynayarak da eÄ?lenebilirsin ne farkeder? Senin yargılamaya hakkın yokki kimseyi... FRP yalnızca senin belirlediÄ?in deÄ?erlerden deÄ?il, herkesin belirlediÄ?i deÄ?erlerden oluÅ?uyor.

Ä°nsanlara burada FRP oynatıyoruz demiyoruz biz. Ä°nsanlar burada eÄ?leniyorlar ve fantastik kurguya ait karakterleri canlandırarak rol yapıyorlar diyoruz. Ayrıca bu forumun Fantastik Rol Yapma oyunlarına da özendirdiÄ?i sen her ne kadar kabul etmesen de aÅ?ikar. Yalnızca kural kitabına bakıp kuralları ezberleyerek FRP öÄ?renilmez, asıl deneyerek ve gözlemleyerek öÄ?renilir ve bence site nasıl rol yapılması gerektiÄ?ini hem doÄ?ru hem yanlıÅ? örnekleri sergileyerek gayet iyi açıklıyor.

A buradaki rol yapma geyikleri senin tarzına uymuyorsa ne ala... Ama bütün siteyi ya da insanları sadece senin mantıÄ?ına uymuyorlar diye yargılamanın yanlıÅ? olduÄ?u kanaatindeyim.

Saygılar...
    Raistlin

Dilbao
    BaÅ?büyücü

PostPosted: Mon May 10, 2004 5:42 am Reply with quoteBack to top

�ncelikle yargılamıyorum. Yorum yapıyorum. Kimseyi yargılamaya hakkım yok sonuçta.
    �yle bir hakkımda olsa durum farklı olurdu zaten.

Güzel türkçemizdeki kelimelerin anlamlarına dikkate edelim lütfen...

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum