Posted:
Tue Jun 01, 2004 4:18 am
Quote:
Ayrıca Commune büyüsünde yarı tanrı ve kutsal(tanrısal) her türlü varlıÄ?a soru sorulabiliyordu diye biliyorum ama cevap "evet", "hayır" yada bilmece oluyordu...
hatırladıÄ?ım kadarıyla cevap sadece evet ya da sadece hayır deÄ?il de yardım talep eden Å?ahsın ihtiyacını karÅ?ılayacak nitelikte uzun olmayan bir cevap oluyodu.
büyüyü -duayı- yapan rahip de seviyesine göre bir ya da birden fazla soru soruyodu... ama bilmece olduÄ?unu hatırlamıyorum... yanlıÅ?ım varsa düzeltin
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
Posted:
Tue Jun 01, 2004 4:42 pm
sctyheın commune hakkında söyledikleri doÄ?ru. çok uzun olmayan bi yanıt alınır deityden fakat bilmece falan olmaz bunun içinde
2nd Ed. Kitabında Commune büyüsüne muhteÅ?em bir örnek vermiÅ?lerdi:
Grup bir zindanda;
�st katta çok kuvvetli bir troll gayet pahalı bir hazineyi koruyor.
Cleric hemen çakıyor commune'u. Gelen cevap;
*EÄ?er Trollü yenecek durumda ise grup "Wealth awaits after bloodshed and horror"
*EÄ?er Trollü yenecek durumda deÄ?il ise "Woe awaits beneath the piles" gibi bir cevap alıyorlardı.
Not: Cevaplar %100 aynı deÄ?ildi. Ama aÅ?aÄ?ı yukarı aynı.
yani birinde hazineyi alabileceklerini birinde alamayacaklarını filan bilmece ile söylüyordu... Ä°lla da tatmin etmesi Å?art deÄ?il. Yoksa her türlü gizemi çözecek çok kuvvetli bir büyü karÅ?ımıza çıkar.
View next topic View previous topic
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum