Author |
Message |
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Mon Sep 22, 2003 11:24 am |
|
Sepherina'yı hepimiz hatırlarız. O dünyadaki büyü sistemini ve Styric'lerin durumunu göz önüne alarak bunu nasıl deÄ?erlendirirsiniz? Büyüler tanrılardan dualarla isteniyor. Styric'ce olan dilleri belli bir telafuzu gerektiriyorsada temelde tanrıyla kullanıcı arasındaki bir olay. Bu noktada olaya ilahi büyü diyebiliriz. Kilise Å?övalyeleride aynı büyüler kullanıyorlar. Tamam Paladin olsunlar onlarda ama ya Zalasta o bir büyücü. Ama gücünün kaynaÄ?ı nedir? |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
Wuroldar
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Sep 23, 2003 3:12 am |
|
DeÄ?iÅ?ik bir sistem ama daha mantıklı gibi. "Aman ben kitaba bakıyorum büyüyü kapıyorum" olayına göre daha da mantıklı gibi geliyo bana... |
_________________ Karanlık rüyaların ve kötü düÅ?lerin karabasının en yakın dostu sizi selamlar!... |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Sep 23, 2003 4:47 am |
|
Ä°Å?in güzel yanı basit büyülere kısılıp kalmamaıÅ? olması. Gerçi biraz açık ve belirsizlik var ama olsun iyidir güzeldir. |
_________________ "What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine." |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Sep 23, 2003 9:25 am |
|
Ben de kitaplardan okunup yazılan büyüleri biraz garip görüyorum. Sorcerer mantık olarak biraz daha etkileyici geliyor aslında... Wizardların konseptini iyi anlamak lazım aslında... Bizim oynadıÄ?ımız bir oyunda barbar kavimleri bütün wizardlara "hırsız" diyordu çünkü o zamanda ve mekanda varolan büyü gücünü çaldıklarını düÅ?ünüyorlardı... |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
|
|
Eldarin_
|
Posted:
Sat Oct 18, 2003 4:56 am |
|
KiÅ?iden kiÅ?iye deÄ?iÅ?en bir kavram bu yüzden her büyücü farklıdır.Kimisi tanrılardan alırken kimisi içinden getirir (sorcerer).
Kimiside istediÄ?i Å?eyin olmasını ister ve konsantre olur.Bence olay bu. |
|
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Oct 26, 2003 9:00 am |
|
Her wizard tanrıdan alıyor diye bir kanı yokki ortada. Hatta ortamdaki enerjiyi yönlendiriyorlar düÅ?üncesi daha mantıklı sanırım.
Ben Tanrıdan alan yalnızca cleric biliyorum.
Tabii Dragon Lance'te büyü baya deÄ?iÅ?ik bir konseptti onu da hatırlamak lazım... |
|
Back to top |
|
|
Quel-Shin
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Oct 27, 2003 6:09 pm |
|
bence de büyüyü tanrıdan almak mantıklı deÄ?il.o zaman clericten pek farkı kalmaz hani.daha doÄ?rusu clericler enayi durumuna düÅ?er.sen o kadar dua et falan öyle al büyüyü adamsa böle alsın. |
_________________ http://karatoprak.org/ |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Dec 07, 2003 7:18 am |
|
Hahahaaa Quel-Shin çok haklı.
Adam büyücüyüm deyip hiç bir imanı olmadıÄ?ı halde büyü çekiyorsa ayıptır günahtır benim clericime adam hayatını bu iÅ?e adamıÅ? |
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Wed Dec 17, 2003 10:44 pm |
|
Å?imdi bu durumda büyücüler çok kötü durumdalar. Büyücünün büyü yapması onu yorar. Cons'unu etkiler. Ama clericlerin öyle karıÅ?ık iÅ?lerle alakası yoktur. Sadece dua ederler tabiki önemli bir ritual ile uÄ?raÅ?mıyorlarsa. Büyücüler güçlerini bir tanrıdan da çekseler baÅ?ka Å?eylerde ihtiyaç duyarlar. |
|
Back to top |
|
|
WarlorD
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 03, 2004 10:24 am |
|
Aslında büyücülerin durumu abarttıÄ?ın kadar kötü deÄ?il. Cleric arkadaÅ?lar hayatlarını tanrılarına adamaları ve tanrılarının çizdiÄ?i yolda ilerleme zorunluluklarının yanında, tanrılarının yasakladıÄ?ı büyüleri de kullanamazlar yani iyi kötü veya ıÅ?ık karanlık gibi... Büyücü arkadaÅ?lar ise kendi yollarını tamamen kendileri belirler ve istedikleri türden büyü çekerler (tabi D&D deki forbidden school durumu war ki o bambaÅ?ka bi durum).
Bunun dıÅ?ında D&D için konuÅ?mak gerekirse wizardlar daha erkenden fireball gibi inanılmaz güçlü evocation büyüleri alırken cleric ler genelde koruma, destek büyüleri, ya da inflict damage gibi daha zayıf evocation büyüleri alırlar... Bu da wizard&sorcererları daha etkili ve güçlü kılar...
(ya da kısaca Arcane büyü muhteÅ?emdir...) |
|
|
Back to top |
|
|
AstYaNaX
Kullanıcı
|
Posted:
Sat Jan 17, 2004 11:30 pm |
|
Bana kalırsada büyüyü tanrıdan almak biraz garip. Bence insanın içinden gelen bir mana olayı olmalıydı ki bunu doÄ?al sonucu olarakta büyücü biraz yorulacak dimi nede olsa büyüyü yaparken kendinden biÅ?eler verip enerji kaybediyo.. haksızmıyım |
|
|
Back to top |
|
|
Dragonfire
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Mon Jan 19, 2004 9:32 am |
|
O Å?ekilde düÅ?ünmemek lazım. Bunu zaten Psıonıclerı tartıÅ?tıÄ?ımız baÅ?lıkta uzun uzun açıkladık ama buyucunun yorulmasını Å?öyle açıklamak mümkün. Büyü iradesi olan ve büyücünün bedenini araç olarak kullanan bir intellect unsurdur. Biraz komplike oladu ana böyle düÅ?ünürseniz büyye yaklaÅ?ımınız biraz daha farklı ve temkimli olur. |
|
Back to top |
|
|
AstYaNaX
Kullanıcı
|
Posted:
Mon Jan 19, 2004 11:02 pm |
|
belkide bu göreceli bir kavram ama aydınlattiÄ?in için saol. dediÄ?in konuyada bir bakmayı ihmal etmiycem tabi bu arada |
_________________ acemiye yardım edin ki tanrılar sizi ödüllendirsin |
|
Back to top |
|
|
fingolfin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Tue Jan 20, 2004 7:49 pm |
|
Elenium serisine yeni baÅ?ladım, ilk iki kitabı bitirdim ve arkadaÅ?ın üçüncü kitabı getirmesini heyecanla bekliyorum . Ä°lk iki kitabı çok beÄ?endiÄ?mi söyleyip büyü olayına geçiyorum. Bence Eddings olayı güzel açıklıyor, tanrılara danıÅ?ılması mantıklı geliyor. Aslında teknik olarak düÅ?ününce DL'deki olay da çok farklı deÄ?il Büyü Tanrıları mevcut, büyücüler de kendi tanrılarından (Solitari, Lunitari bir de bir tari daha vardı ama ) gücü çekmiyorlar mı '''dolaylı''' olarak? Zaten Elenium serisinde cleric benzeri kiÅ?iler yok ve Gizlerle uÄ?raÅ?anlarda büyü yaptıktan sonra yoruluyor. Tabi kilise Å?övalyelerinin basit büyülerini kastetmiyorum. |
|
|
Back to top |
|
|
yeminer
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jan 27, 2004 12:32 am |
|
bana biraz ters geldi elenium un büyü mantıÄ?ı. belgariath serisindeki çok daha hoÅ?tu bence o kafama daha çok yatmıÅ?tı |
_________________ her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediÄ?ini anlayamasın
güç amacın, k |
|
Back to top |
|
|
|
|