Author |
Message |
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Feb 24, 2004 7:51 pm |
|
hepimizin bildiÄ?i üzre savaÅ? tanrısı olan Tempus'un sembolündeki silah (kılıç) ile favored weapon'unun (battleaxe) farklı olmasının nedenini bilen var mı acaba? Böyle bi Å?eyin hata sonucu olabileceÄ?ini zannetmiyorum ama neden böyle bir fark olduÄ?unu da anlayabilmiÅ? deÄ?ilim.
http://www.wizards.com/dnd/images/FR_ART/HolySymbols/Tempussymbol.jpg |
_________________ War, war never changes... |
|
Back to top |
|
|
scythe
KutsanmıÅ? KiÅ?i
|
Posted:
Wed Feb 25, 2004 8:58 pm |
|
bence kılıç daha genel anlamda savaÅ?ı simgelediÄ?i için kullanılmıÅ?tır... yada gücü ... baÅ?ka nasıl bi açıklaması olabilir ki? |
_________________ you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea |
|
Back to top |
|
|
Darkgnome
Kullanıcı
|
Posted:
Thu Mar 04, 2004 1:35 am |
|
Bana göre amblemde bir hata var. Sonuçta amblemi insanlar yapmamıÅ?mı. Tempusta olgun davranmıÅ? kabul etmiÅ?.
Sadece oda farklı deÄ?il. Ice wind dale oyununda Barbarların Å?efi ne diyordu.
- Ä°t's Tempos not Tempus. You have gone too far by changing a gods name. (O Tempos, Tempus deÄ?il. Siz bir tanrının adını deÄ?iÅ?tirerek çok ileri gittiniz.)
Bu arada benim aklımı karıÅ?tıran bir olayda Buz yeli vadisi kitabında barbarların Tempus diye baÄ?ırması oldu. Hangisi doÄ?ru acep? |
_________________ Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ıÅ?ıÄ?ı daha net görürdüm, Å?imdi, kalabalıÄ?ın içinde, koca bir boÅ?luktayım.
Eskisi ka |
|
Back to top |
|
|
Helm
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 4:56 am |
|
O iÅ? baya karıÅ?ık bende tam olarak bilemiyorum hangisi doÄ?ru ama benim bildiÄ?im barbarlar Tempos diÄ?erleri de Tempus diyordu. Tıpkı insanları Lolth drowların Lloth demesi gibi yada tam tersi tam hatırlayamıyorum.Ama bazı barbarlarda Tempus diyor hiç anlamıÅ? deÄ?ilim. Kılıç meselesine gelince bence kılıçla ve kalkanla(sanırım birde kalkan vardı) orda ima edilen savaÅ?tır . |
_________________ Caspenar the Imp ;
''Mm. Cool bastard sword, oh yes. Why bastard, you think? No parent?''
-Veldrin |
|
Back to top |
|
|
Unholy
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 10:29 am |
|
Helm'in söylediÄ?i son kısım doÄ?rudur. Tempus'un Simgesi Sadece kılıçtan oluÅ?muyor. Orada bir kılıç ve kalkan var, savaÅ?ı temsil ediyorlar.
Saygılarımla... |
_________________ Sıradan bir insanla bir savaÅ?çı arasındaki fark,
savaÅ?çının olayları mücadele kavramıyla eÅ?deger görmesi,
sıradan bir insanın ise olayları mutluluk kaynaÄ?ı ya da felaket olarak ele almas |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 5:07 pm |
|
tempusun sembolünde kalkan da olması kılıç olduu gerçeÄ?ini deÄ?iÅ?tirmiyo ki. tempusun favored weaponu balta olduuna göre, pekala kalkan üstüne balta da olabilirdi sembol olarak. bu da yeteri kadar temsil ederdi savaÅ? kavramını. |
|
Back to top |
|
|
Helm
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 10:31 pm |
|
Tamamda benim anlatmak istediÄ?in Å?ey Å?u sembollerle favored weaponların alakası yok.EÄ?er olsaydı Helmin favored weaponu yumruk falan olmak zorunda olurdu ( tabi favored weapon el olamaz ama en azından Helmin savaÅ?çıları yumruklarını kullanırlardı silahtan çok ) çünkü simgesinde el var ama deÄ?il. |
-Veldrin |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 10:37 pm |
|
hem böyle diyosun:
Helm wrote: |
Tamamda benim anlatmak istediÄ?in Å?ey Å?u sembollerle favored weaponların alakası yok. |
hem de böyle
Helm wrote: |
Kılıç meselesine gelince bence kılıçla ve kalkanla(sanırım birde kalkan vardı) orda ima edilen savaÅ?tır . |
ben annamadım ne demek istiyosun
Ayrıca, sembolle silahın birbiriyle aynı olması zorunlu falan da demedim; ama o sembolde bi silah kullanıldıysa bu, kılıç diil balta olmalıydı diye düÅ?ünüyorum ben. |
|
Back to top |
|
|
Helm
Kullanıcı
|
Posted:
Fri Jul 09, 2004 11:44 pm |
|
Ya annatmaya çalıÅ?tıÄ?ım adam savaÅ? tanrısı olduÄ?u için sembolundede savaÅ?ı temsil etmeye çalıÅ?mıÅ? ve çalıÅ?tırılmıÅ? kim yaptıysa sembolu artık.Ama sembolun favored weaponla alakası yok.Yani favored weapon düÅ?ünülerek yapılmıÅ? birÅ?ey deÄ?il.Ama favored weapon düÅ?ünülerek mi yapılması gerekiyordu orasını bilemicem ama öyle olması gerektiÄ?ini de sanmıyorum.Ayrıyeten sölemek istediÄ?in Å?eyi anladım neden balta deÄ?il de kılıç ki balta daha uygun bir silahken ?Bir hatadan ibaret olcaÄ?ını sanmıyorum ama belki en baÅ?larda favored weapon olayı yokken bu tanrıların sembolleri çıktı ortaya.Adamlar da düÅ?ündüler favored weapunu ne olsun diye dediler balta en uygunu.Ama sembolu de deÄ?iÅ?tirme Å?ansları olmadıÄ?ı için onu da yapamadılar kaldı öyle.Tabi bu bir ihtimal. |
-Veldrin |
|
Back to top |
|
|
Raistlin
SeçilmiÅ? SavaÅ?çı
|
Posted:
Sun Jul 11, 2004 7:22 am |
|
Bence kılıç kalkan olması gayet mantıklı savaÅ?ı anlatmak için...
Helm de justice'ın yumruÄ?unu sembol olarak kullanmıÅ? iÅ?te...
Favored weapon Tanrı'ların kendi kullandıkları silahlar...
Ayrıca Tempus'un sembolü balta olsaydı bence aÄ?aç kesmeyi filan da simgeleyebilirdi yanlÅ?lıkla |
_________________ That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power |
|
Back to top |
|
|
wicked_one
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 20, 2004 3:45 am |
|
raist haklı yani kılıç daha mantıklı..bu arada Å?u tempos olayı...abi ben savaÅ?a girerken tempus diye baÄ?ırmayı tercih ederim,tempos diye baÄ?ırmaktansa |
_________________ <div>De profundis clamavi at de Domine, serva animos nostros...</div><br> |
|
Back to top |
|
|
AresMajere
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 20, 2004 8:01 am |
|
Balta her zaman dwarfları akla getirir. Benim tahminim balta seçilmemiÅ? olmasının sebebi dwarfların tanrılarının sembolleriyle karıÅ?tırılmak istenmemiÅ? olmasıdır.Sizde biliyosunuz zaten fr da olsun dl de olsun balta denince ilk akla gelen dwarflardır.Hele Clangeddin in amblemini düÅ?ünün(çapraz çift balta)..Sonuçta balta olsaydı herkes Tempus' un ilk baÅ?ta dwarf tanrısı olabileceÄ?ini düÅ?ünürdü..
Bu arada tüm ingilizce kitaplarda Tempus geçer Tempos' u hiç görmedim. |
|
|
Back to top |
|
|
_Nightfall_
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 20, 2004 10:41 am |
|
scythe wrote: |
bence kılıç daha genel anlamda savaÅ?ı simgelediÄ?i için kullanılmıÅ?tır... yada gücü ... baÅ?ka nasıl bi açıklaması olabilir ki? |
Bencede abi guc kılıcla tmsil edilir her zaman |
_________________ Artık insafsız olun... Gazap için... Yıkım için... Kızıl bir Ã…?afaga...
DeÄ?iÅ?ik biÅ?ey isteyen TIKLASIN... |
|
Back to top |
|
|
burock
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 20, 2004 4:33 pm |
|
darkefe wrote: |
scythe wrote: |
Bencede abi guc kılıcla tmsil edilir her zaman |
katılmıyorum... kılıçla temsil edilen Å?ey güç diil, adalettir, bence... |
|
Back to top |
|
|
Efsun
Kullanıcı
|
Posted:
Tue Jul 20, 2004 6:10 pm |
|
Battle axe ile farklı olması bencede dwarflarla karıÅ?tırmamak olabilir fakat bunun daha mantıklı bir açıklmsı olduÄ?una eminim... |
|
|
Back to top |
|
|
|
|