Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Tanrıların ölümlülüÄ?ü
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Tanrıların ölümlülüÄ?ü View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Hükümlü
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 6:57 am Reply with quoteBack to top

Ben hala kuralların gereksiz, yani bu kadar içine girilmesini sevmiyorum; ama Corax söyleyecek söz bulamıyorum doÄ?rusu.
    Bu arada bir tanrının zayıf yönünün olması bana ilginç geldi. Yani bir tanrı nasıl zayıf olabilir? Nasıl? Ben anlam veremiyorum...yani bir tanrının gözünden nasıl kaçılır? Lütfen kuralla açıklamayın.... Smile

MASK
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 7:28 am Reply with quoteBack to top

Å?u kadarını söyleyeyim bildiÄ?im kadarı ile Bane cyric tarafından ölürülüyor... KarÅ?ılaÅ?manın tüm ayrıntılarını bilmiyorum ama bildiÄ?im tanrılar da dalgınlaÅ?abiliyorlar ya da hırslanıp gözleri körce hareket edebiliyorlar dediÄ?im gibi avatarı öneririm ben de okuyacaÄ?ım... Orda ölen en azından iki tanrı var... Ã?lümsüz bir Å?ey yok.. Bu arada maniak ben oraya cehenneme zaten gittim sana da öneririm güzel yerdir... Benim epey hoÅ?uma gitti..

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 7:51 am Reply with quoteBack to top

MASK wrote:
    Å?u kadarını söyleyeyim bildiÄ?im kadarı ile Bane cyric tarafından ölürülüyor... KarÅ?ılaÅ?manın tüm ayrıntılarını bilmiyorum ama bildiÄ?im tanrılar da dalgınlaÅ?abiliyorlar ya da hırslanıp gözleri körce hareket edebiliyorlar dediÄ?im gibi avatarı öneririm ben de okuyacaÄ?ım... Orda ölen en azından iki tanrı var... Ã?lümsüz bir Å?ey yok.. Bu arada maniak ben oraya cehenneme zaten gittim sana da öneririm güzel yerdir... Benim epey hoÅ?uma gitti..

Bu bana açıkcası pek mantıklı gelmiyor...

MASK
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 5:35 pm Reply with quoteBack to top

Bana da sonu olmayan bir Å?eyin olması mantıklı gelmiyor.. Ve sonuçta tanrılara maydan okuyan ve kazanmaya yaklaÅ?an insanların öyküleri gerçek dünyada da vardır.. DediÄ?im gibi bu çok kolay bir Å?ey deÄ?ildir.. zorlu bir mücadele gerektirir.. her aÅ?amasında ölümle yüzyüze gelenen bir mücadele ama ben sadece iÅ?ler yeterince iyi gittiÄ?inde mümkün olduÄ?unu söylüyorum.

Gölge Ustası

PostPosted: Fri Jun 27, 2003 5:44 pm Reply with quoteBack to top

abi ölmeleri mümkündür sonuçta bir tanrı olabilmiÅ? olman gerekir die düÅ?ünüyorum en azından bir demigod soth gibi sonuçta eÄ?er bir demi god olduysan baÅ?ka bir tanrıya demege olarak zarar verebilirsin bu imkansız deÄ?ildir ben yine kurala döktüm ama gidip bi dragon öldürebiliyorsan ki siyahlardan çoÄ?u tanrı çekinir bence bir tanrıyı Å?artlar olgunlaÅ?tıÄ?ında yenebilirsin
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Hükümlü
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 28, 2003 1:54 am Reply with quoteBack to top

Yalnız burada bir tanrıdan bahsediyoruz arkadaÅ?lar. Tanrı ancak inancın azalması ile yok olabilir bence. o da anca bizim beynimizde. EÄ?er tanrı dediÄ?imiz varlık yok edilibelirse o tanrı deÄ?ildir, ancak daha az güçlü bir yaratıktır. Mutlaka o tanrı'nın üstünde baÅ?ka tanrı vardır yani o güçsüz, bir ölümlüye yenilen tanrının üstünde birileri vardır mutlaka. O varlık asla yok olamaz ve onun altındakinede ben tanrı demem.
    Neyse saçmaladım galiba....

MASK
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 28, 2003 2:35 am Reply with quoteBack to top

Farklı tanrı kavramlarından bahsediyoruz...Senin bahsettiÄ?in Å?ekilde olan tanrılar vardır daha doÄ?rusu hepsinin o yanı vardır.. ama fiziksel yanları da vardır ve fiziksel olarak da karÅ?ılaÅ?abilirsin bir tanrıya inanın olması tabii bu durumda tanrıya fazla fazla güç verir ve hatta ona yeterince inananı olan bir tanrı ölümünden sonra da dirilebilir

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jun 28, 2003 10:49 pm Reply with quoteBack to top

Sanırım senin kafanı karıÅ?tıran tek tanrılı dinlerin kabul ettiÄ?i Tanrı kavramıyla oyunun kabul ettiÄ?i çok tanrılı anlayıÅ?ın çeliÅ?mesi. Bizim kabul ettiÄ?imiz anlamda tanrı tek,kesintisiz ve benzersiz bir güçtür. Herhangi baÅ?ka bir kavrama baÄ?lanmadıÄ?ı,gücünü baÅ?ka bir üst kavramdan almadıÄ?ı kısaca en üstün güç olduÄ?u için yok edilemez. Ã?ünkü eÅ?iti yoktur. Oysa oyunda çok tanrılı anlayıÅ? benimsendiÄ?i için, "tanrı"lar arası derecelendirmeler söz konusu olduÄ?u için tanrıların da öldürülebilmesi doÄ?aldır. Burada bahsedilen eÅ?it iki gücün çarpıÅ?ması ve sonunda birinin diÄ?erine üstün gelmesi. Yani gayet mantıklı.
    Kafanda hala soru iÅ?aretleri varsa özel mesajla bana ulaÅ?.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jun 29, 2003 9:45 pm Reply with quoteBack to top

Ä°Å?te tamam eÅ?it iki gücün birbirini yok etmesi. Mantıklı. fakat bir ölümlünün bir tanrıyı yok etmesi bence bu mantıksız. Hiçbir Å?ekilde bir ölümlü bir tanrıyı yok edemez ve bir tanrının zayıf yününün olması. nasıl desem saçma! Mesela Silmarillion'da tek bir mutlak güç vardır. Iluvatar. BUnun ardından meleÄ?imsi varlıklar olan Valar gelir. Ä°Å?te onlarında zayıf yönleri vardır; ama onlar tanrı deÄ?ildir. Bir tanrının zatıf yönlerinin olması saçma. Mesela DL'de Å?u neydi...yaz ateÅ?i ejderhalarında Kaos bir yere kadar iyiydi sonra becerkisiz bir büyü ve büyücü evrenin yaratıcısını yok etti!

serinafairuza
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Jun 29, 2003 11:30 pm Reply with quoteBack to top

Bir ölümlünün bir Tanrıyı öldürmesi söz konusu ise o ölümlünün kaderinin baÅ?ka bir tanrının oyuncaÄ?ı oldugundan emin olabilirsin.
    Yaz Alevi Ejderhalarında bir ölümlü Kaosu yok etmiyor sadece kaosu çekilmeye zorlamaları konusunda tanrılara bir koz saÄ?lıyor. Zaten evreni yokedebilmek için doÄ?asına aykırı bir Å?ekle bürünmek zorunda kaldıÄ?ı için kaosun zayıfladıÄ?ını ve sıkıldıÄ?ını varsayarak öyle hareket ediyorlar ve sonunda haklı oldukları ortaya çıkıyor. Ayrıca Kaos evrenin yaratıcısı deÄ?il,tanrıların babasıdır.Evren Kaostan biçimlenmiÅ?tir ama Tanrılar tarafından yaratılmıÅ?tır.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Mon Jun 30, 2003 12:48 am Reply with quoteBack to top

tamam tamam! Very Happy Dl'i kenara koyalım. Razz

Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Sun Jul 06, 2003 5:54 am Reply with quoteBack to top

FR'daki tanrı konsepti zaten baÅ?tan aÅ?aÄ?ı bir saçmalık. 100 tane tanrı var maÅ?allah. Allah daha çok versin. Allah aÅ?kınıza nasıl bir o****u tanrısı olabilir bana bunu açıklar mısınız? Böyle bir tanrının var olduÄ?una inanıyosan öleceÄ?ine de inanıcaksın. HerÅ?eye inandın bi bu mu kaldı diye sorguluyor insan kendi kendini bazen Very Happy
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    MASK
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 08, 2003 10:55 pm Reply with quoteBack to top

Ben fr sistemini daha çok seviyorum bilmiyorum o çok güçlü mutlak eriÅ?ilemez tanı kavramına (en azından fantezi dünyasında) çok ısınamadım. Bana daha yakın tanrılar( benden üstün de olsa) benim daha çok hoÅ?uma gidiyor... Sonuçta en azından büyük tanrı (fr da ao) ile bizler arasındaki boÅ?luÄ?u dolduruyor bu tanrılar... Ã?zellikle tymora mask (doÄ?al olarak ) mielika bir de galiba eldath acayip hoÅ?uma gidiyor tabii tempus da itiraf edeyim... (ama arasıra biraz çekiÅ?mek onla fena olmuyor Smile) )

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Jul 09, 2003 6:56 am Reply with quoteBack to top

EriÅ?ilmez tanrı bana daha çekici geliyor fantastik alemde bile! DiÄ?er Å?ekilde tanrılar çok yılıÅ?ık oluyor. Bir adam "Tanrım yardım et!" diye baÄ?ırıyor sonra hooop! kabul!
    Bu arada Raistlin'e katılıyorum....

Nodaril
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 10, 2003 8:27 pm Reply with quoteBack to top

Tanrılar sadece kendi evleri olan düzlemlerinde öldürülebilirler. Tanrıların en güçlü olduÄ?u yerin de aynı zamanda kendi düzlemleri olduÄ?unu düÅ?ünecek olursak kolay kolay ölmezler eriÅ?ilemezler. Bu açıdan Tanrılar ölebiliyor ama bunu karÅ?ılıklı bir dövüÅ?te kazanarak öldürdüÄ?ünüz birisiyle aynı tutmayın. Bir tanrının yeryüzündeki avatarını öldürseniz bile bu yaptıÄ?ınız sadece o tanrının "o Å?ekilde" yeniden inememesini saÄ?lamak olacaktır. Tüm avatarlarını yenseniz bile bu o tanrının sadece "ana madde düzlemiyle" olan baÄ?lantısının kesilmesine neden olacaktır. O açıdan tanrılar ulaÅ?ılmaz deÄ?ildir, ulaÅ?ılmaza çok yakındır.

Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum