Modules
  • Ana Sayfa
  • AvantGo
  • Downloads
  • FAQ
  • Feedback
  • Forums
  • Journal
  • Private Messages
  • Recommend Us
  • Search
  • Statistics
  • Stories Archive
  • Submit News
  • Surveys
  • Top 10
  • Topics
  • Web Links
  • Your Account

• Who's Online
    Şu an sitede, 1 ziyaretçi ve 0 üye bulunuyor.

Henüz üye değilseniz, Buraya tıklayarak ücretsiz kayıt olabilirsiniz.

Languages
    Site Lisanını Seçin

FrpWorld.Com :: View topic - Hırsızlık ve ırklar
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

Hırsızlık ve ırklar View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 24, 2003 6:39 pm Reply with quoteBack to top

ArkadaÅ?lar hırsızlıkiçi hangi ırkların daha avantajlı olduÄ?u konusunda fikrinizi öÄ?renmek istedim.. Buçukluklar sanırım dex bonusları ve saklanma yetenekleri sayesinde bir avantaja sahipler... Bir de çok güçlü görünmüyorlar sanırım bu bir hırsız için gerekli bir özellik... (tabii insanlar her kalıba giriyorlar....) cüce ve elf hırsız bana garip geliyor ve gnom da (tabii hayal gücü ve tesadüfler böyle Å?eyler yaratabilir.. Ben elf hırsız gördüm.. Ama eller nasıl denir soylu bir ırk onların bir Å?eyler çalması garip.. Tabii bir Å?eyler çalmayan hırsızlar da var ama tüm hırsızlar sonuçta bir çeit talihsizlik yaÅ?amıÅ?tır gibi geliyor bana izciler bile... Bilmiyorum siz ne düÅ?nüyorsunuz.. Cücelerin sakalları büyük dezavantaj.. Ve onlar da bir hırsız gibi gerektiinde diplomatik konuÅ?abilirle mi bilmiyorum... Gnomlara gelince onların da en büyük dezavantajları daha çocuk gibi olmaları.. Ben gnomları çok severim.. Ama hırsızda olması gereken her zaman tetikte olma özelliÄ?i onlarda yok gibi geliyor...
    Back to top View user's profileSend private message
    Estebin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Jul 24, 2003 8:04 pm Reply with quoteBack to top

Genel olarak hırsızlık için deÄ?il ama benim gibi spymaster olmak isteyenler için insan olmayı tavsiye edebilirim. Kılık deÄ?iÅ?tirip deÄ?iÅ?ik yere sızma olayına çok girildiÄ?i için "her Å?eyin" kılıÄ?ına girmek gerekebiliyor. Ä°nsan olunca elf ve yarım elf kılıklarına büyü kullanımı gerekmeksizin bile girebiliyorsunuz. Ayrıca kısa ırkların kılıklarına da basit büyüleri makyajla destekleyerek girebiliyorsunuz. Bir gnomun aynı büyü ile dev bir insan kılıÄ?ına girmesi olası olmuyor çünkü büyünün cüsseyi büyütme konusunda limitleri var (benim çok kullandıÄ?ım bir büyüde 1.5 katım kadar uzayabiliyordum). Ä°nsan olunca istersen Troll kılıÄ?ına bile girmen olası.(tabi Trolların arasına çok karıÅ?mak yapılabilecek en mantıklı iÅ? olmaz Smile )
    Onun dıÅ?ında elflerden iyi hırsız çıkabilir ahlak kısıtlamaları konusunda sorun yaÅ?amıyorsa. Ormanda nerdeyse görünmezler, çevikler ve yetenekliler de. Sleep ve charm büyülerine karÅ?ı daha dayanıklılar ki bu tip tuzaklara (özellikle sleep'e) sıkça rastlanır. Yakalansa bile uyumadan kurtulma Å?ansı daha yüksek.

Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Jul 26, 2003 6:56 am Reply with quoteBack to top

vallahi bana hep buçukluklar hırsızlıÄ?a gnomlar büyücülüÄ?e elfler ragipliÄ?e cüceler de savaÅ?çılıÄ?a uygun gibi gelmiÅ?tir.. Tabii insanlar her zaman her kalıba sıÄ?arlar .. Zaten bu nedenle gittikçe tüm diÄ?er ırklara üstün geliyorlar...
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Tue Jul 29, 2003 12:57 am Reply with quoteBack to top

Ä°nsanlar konusnda düÅ?ündüklerine ben de katılıyorum... Her classa kolaylıkla uyum saÄ?lıyorlar... Her Å?eye sanırım güçleri de bu uyum saÄ?lama yeteneklerinden geliyor.. Oysa biz buçukluklar küçük köylerin bildiÄ?im kadarı ile de elfler ormanların cüceler de madenlerin dıÅ?ında kendilerini pek iyi hissetmezler.. Gnomları pek bilmiyorum ama onlar da sanırım insanlar kadar rahat uyum saÄ?layamıyorlar... Ä°nsanlar bu açıdan bakıldıÄ?ında adeta büyülü bir ırk...
    Wuroldar
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Fri Aug 01, 2003 5:31 pm Reply with quoteBack to top

Ä°yide arkadaÅ?lar çok önemli bir ırkı unuttunuz. Zaten dediÄ?iniz gibi hırsız en çok (halfling) buçukluklardan çıkar. Ama ikinci sırayı kesinlikle dark elf alır. Ã?zellikle gece yapılan hırsızlıklarda hem gözleri hemde dehÅ?et çeviklikleri ile dark elfler hırsızlık için biçilmiÅ? kaftandır. Sonrada insanlar ve elfler gelir. Zaten cüceleri hiç saymayın. Onlardan %1 gibi bir oranla hırsız çıkar zaten. Ayrıca dark elfler çok güzel saklanıp kamufle olabilirler. Budur yani. Ama sonuçta buçukluklar zaten hırsızlık eÄ?itimi bile alan bir ırk yani Wink
    raini
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sun Aug 03, 2003 5:44 pm Reply with quoteBack to top

Kara elflerin hırsızlık konusunda eÄ?itimi olduÄ?u Å?üphesiz.. (zaten ne alan da kötüler ki????) ancak ufak bir dezavantaj.. GörünüÅ?leri kendi ırklarından olmayan birilerinin dikkatini çekerse biraz sorun yaÅ?arlar.. Bence o nedenle hırsızların en önemli özelliklerinden biri olan zararsız görünme Å?ansları yok gibi....
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Mon Aug 18, 2003 11:29 pm Reply with quoteBack to top

yanılıyosun bir kara elf senden bile masum görünebilir üstün büyü yetenekleriyle tabi ama 40 yıl sorcere de eÄ?itim görmüÅ? bir drow nie hırsızlıkla uÄ?raÅ?sın ki
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Tue Aug 19, 2003 1:02 am Reply with quoteBack to top

Tasslehoff Burbot derim ben yalnızca. Mükemmel hırsız nasıl olmalıdır tamamen onun tanımı bence (ejderhalara koÅ?tuÄ?u için fazla yaÅ?aması zor ama Razz)

Yani öyle bir hırsızki ne çaldıÄ?ı eÅ?yaları kaybedenler farkediyor ne de kendisi bir Å?ey çaldıÄ?ını farkediyor Razz
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    MaNiak
    Gölge Ustası

PostPosted: Tue Aug 26, 2003 6:56 am Reply with quoteBack to top

evet haklısın adam çalmıyo alıyo kise biÅ?i diemiyo çünkü adam oooofff offff pick pocked 1000 adamın zar atmıyo biÅ?ileri almak istiince alıyorum aldın Å?eklinde geliÅ?i konuÅ?malar
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteMSN Messenger
    Quel-Shin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 27, 2003 8:08 am Reply with quoteBack to top

Irktan sayarsak bi vampirin üzerine yoktur hırsızlıkta. Tabi bu her köÅ?e baÅ?ında olan bi Å?ey deÄ?il. Ama bi düÅ?ünsenize girmek istediÄ?iniz bi oadaya sis olup deliÄ?inden giriyorsunuz.Geceler sizin örtünüz ölümse varoluÅ?unuz. Ama bi vampirin çalması ne kadar mantıklı olu orası tartıÅ?ılır. Bi vampire hırsızlık özelliklerini genellikle hedeflerine ulaÅ?mak için kullanır. Mesela akÅ?am yemeÄ?ini çıkarmak için bakire bi prensesisin odasına sızmak.
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Wed Aug 27, 2003 6:44 pm Reply with quoteBack to top

Vampirlerin sessizlik ve gilzi yerlere sızma konusunda inanılmaz yetenekleri olduÄ?unu zaten tartıÅ?mamıza gerek yok kanımca...
    Fakat bu dünyada sıkıÅ?mıÅ? ve sonsuza dek lanetlenmiÅ? bu varlıkların dünyevi deÄ?erlerle ilgilenip (para, mevki, vs.) hırsızlıÄ?a kalkıÅ?acaÄ?ını düÅ?ünemiyorum.

Evet, bir vampir çok iyi bir hırsız olabilir ama olmaz!
    Bence vampiri daha çok bir süikastçi oalrak düÅ?ünmek daha olası...
    gandalfoftheday
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Wed Aug 27, 2003 9:27 pm Reply with quoteBack to top

gölgeler diyarına ve diyarın gölgelerindekilere selamlar,
    üstad van richten'e göre vampirler hırsızlıkla uÄ?raÅ?abilirler. yalnızca guildmaster deÄ?il sıradan bir thief de olabilirler. sonuç olarak disguise konusu onlar için çok önemli. bu yüzden arada bir yer deÄ?iÅ?tirirler. maddi rahatlıÄ?a ihtiyaçları yoktur, ancak o çaÄ?da anormalliklere( aileden gelen bir güneÅ? duyarlılıÄ?ı) üst tabakaarda daha fazla müsamaha gösteriliyor. bir de gece hayatına. bütün yüksek seviye(level deÄ?il) vampirler bir bölgeye kalıcı olarak yerleÅ?mezler.
    ve vampirler assassin olmazlar. çünkü assassin kendisi için avlanmaz ve vampir baÅ?ka bir planı yoksa KÄ°RALIK katil olmaz

Quel-Shin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Thu Aug 28, 2003 5:25 am Reply with quoteBack to top

Vampirlerin hırsızlıkla uÄ?raÅ?tıÄ?ının an büyük kanıtı;
    UnutulmuÅ? Diyarlarda ortalara doÄ?ru bi Å?ehir var adı Westgate belli bi yönetim yok. Soylular tarafından sözde yönetiliyor. Asıl yöneten Night mask adında bi thief guild.Bilin bakalım loncayı yönetenler kim?
    bi tanede deÄ?il 2-3 tane vampir, bitane de half demon.
    (bende Cloak and Dagger diye bi 2. ed. kitap var onda tüm yasa dıÅ?ı kurluluÅ?lar detaylı Å?ekilde iÅ?lenmiÅ?)
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN MessengerICQ Number
    Raistlin
    SeçilmiÅ? SavaÅ?çı

PostPosted: Fri Aug 29, 2003 10:00 pm Reply with quoteBack to top

Hmm bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadıÄ?ımdan yalnızca benim mantıÄ?ıma uymadıÄ?ından bahsettim...
    Vampirlerin hırsızlıkla asla uÄ?raÅ?mayacaklarını savunmaya çalıÅ?madım elbette kendini Pelor adına kötülüÄ?ü savmaya adamıÅ? half-orc paladinleri gördükten sonra... Sanrıım bu varlık düzleminde hiç bir sınır hiç bir tabu hiç bir imkansız yok...
    Quel-Shin
    Kullanıcı
    Kullanıcı

PostPosted: Sat Aug 30, 2003 5:34 am Reply with quoteBack to top

olabilir herÅ?ey olabilir. Akıllar o kadar depiÅ?ik amaçlara hizmet ediyor ki en bilgemizi bile hayretler içinde bırakabilecek Å?eylerde dolu diyarlar.
    Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum